Contactează-ne

Fotbal

Juniorii CSM Ceahlăul, victorii clare cu Aerostar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ fotbaliştii de la U19 s-au impus cu 8-0, iar cei de la U17 au cîştigat cu 5-0

Echipele de juniori A şi B ale CSM Ceahlăul Piatra Neamţ au evoluat, pe 26 octombrie, în meciurile programate în campionatele naţionale contra formaţiilor ce reprezintă gruparea Aerostar Bacău. Au rezultat două victorii clare, cu multe goluri marcate. Ambele confruntări au făcut parte din programele etapelor cu numerele 16 din cele doua întreceri. La Juniori A (U19), elevii antrenorilor Valentin Avădanei şi Florin Axinia, au învins pe Aerostar cu scorul de 8-0, la finalul unui joc despre care scorul spune totul. În afara golurilor consemnate, galben-negrii au mai irosit şi alte şanse importante. Prin acest succes, CSM Ceahlăul şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul din care face parte. Au marcat în meciul de sîmbătă: Curpăn, Oteliţă, Istrati, Ghenici (2), Anton, Olteanu şi Hurdubei. Rezultatele celorlalte jocuri au fost următoarele: ACS Juniorul Suceava – LPS Piatra Neamţ 4-0, CSM Bacău – LPS Suceava 2-0, LPS Roman – LPS Iaşi 1-4. La Juniori B Alexandru Catău a fost omul meciului dintre CSM Ceahlăul şi Aerostar Bacău în partida din categoria Under 17. Atacantul echipei pregătite de Florin Axinia şi Valentin Avădanei a înscris de trei ori în poarta adversarilor, celelalte goluri fiind trecute în dreptul lui Ştefanescu şi Teleucă. Rezultatele celorlalte jocuri au fost următoarele: ACS Juniorul Suceava – LPS Piatra Neamţ 7-3, CSM Bacău – LPS Suceava 1-1, LPS Roman – LPS Iaşi 3-5. În etapa 17, CSM Ceahlăul va evolua sîmbăta, 2 noiembrie, la LPS Iaşi.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Ceahlăul, doar un punct la Oţelul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ partida s-a încheiat fără goluri, chiar dacă au fost numeroase ratări ■ echipa a coborît pe locul trei în clasament ■ în vacanţă se pleacă pe 13 decembrie şi se revine pe 13 ianuarie ■

Remiză albă, doar atît a obţinut Ceahlăul Piatra Neamţ, în deplasarea de la Galaţi, de sîmbătă, 30 noiembrie, deşi a avut numeroase ocazii de a înscrie. Aşa se face că formaţia din oraşul de la poalele Pietricicăi, a înregistrat 13 meciuri la rînd fără a pierde după acel insucces cu Aerostar Bacău din etapa a cincea, dar în ultimele trei deplasări a reuşit doar trei remize. Dacă la Lieşti s-a marcat, dar a urmat egalarea, în ultima rundă a turului, la SC Oţelul Galaţi, galben-negrii au pierdut două puncte avînd în vedere numărul şanselor de a înscrie. Tabela de marcaj a înregistrat un 0-0 în urma căruia echipa a coborît pe locul 3 în clasamentul seriei. SC Oţelul – CSM Ceahlăul a fost un joc controlat de oaspeţi în marea sa majoritate. Dacă în prima repriză Oţelul a opus ceva rezistenţă, irosind în minutul 43 şi o ocazie mare de a marca, în partea secundă, gălăţenii au trecut arareori mijlocul terenului. Primul mitan a fost unul fără ocazii importante pînă spre final. La un atac al gazdelor, mingea a ajuns în careul nemţean la Matei, care a şutat, dar Jalbă a scos de pe linia porţii. Balonul a ajuns la Grădinaru în centrul suprafeţei de pedeapsă, însă acesta a nimerit doar bara laterală. În primul minut de prelungire al primei reprize, Pîntea a centrat la un corner, Petra i-a luat faţa lentului Matei, dar mingea deviată de mijlocaşul nostru a lovit bara din stînga lui Ursu şi i-a revenit acestuia în braţe pe linia porţii. După pauză, Stoian (58) i-a încercat vigilenţa lui Chelaru din lovitură liberă, fără succes însă, după care terenul s-a înclinat spre poarta gazdelor. Toma (62, 64) şi Pîntea (67) au executat lovituri libere din preajma careului gazdelor, numai că minutul 76 a fost cel al marilor ratări pietrene. Toma a scăpat în dreapta atacului nostru, a centra în ”gura porţii”, numai că Diarra a lovit mingea cu piciorul stîng defectuos şi balonul a trecut puţin peste transversală. Ursu a degajat apoi de la colţul careului de şase metri, Pîntea a recuperat, a pătruns pe stînga şi a centrat perfect pentru Fellrath, care, nemarcat, a şutat fără preluare, a lovit mingea prost, iar Ursu a scos de sub transversală. Pîntea (86) a fost apoi la finalizare după o recuperare a lui Cosmin Rotaru în treimea adversă. Jucată din prima de Rotaru şi Petra, mingea a ajuns la Pîntea care a pătruns pînă la marginea careului mare gălăţean şi a şutat. În drumul său spre poartă, balonul a lovit spatele unui adversar şi nu am avut decît un corner. Tabela nu s-a modificat nici după faza din prelungiri la care Ursu a ieşit puţin hazardat şi Petra a tras, dar pe lîngă ţintă. CSM Ceahlăul va continua pregătirea în Piatra Neamţ încă două săpămîni, urmînd a se pleca în vacanţă pe 13 decembrie. O lună mai tîrziu, pe 13 ianuarie, este anunţată reunirea lotului, tot la Piatra Neamţ.

Citește știrea

Fotbal

Ceahlăul, alt test greu pe care nu are voie să-l pice

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ pietrenii joacă sîmbătă, de la ora 14.00, la Oţelul Galaţi ■ toate cele trei puncte sînt esenţiale Ceahlăului pentru a rămîne cu şanse în vederea promovării ■ Ozana Tîrgu Neamţ are meci în deplasare, la Ştiinţa Miroslava ■

CSM Ceahlăul Piatra Neamţ va evolua sîmbătă, 30 noiembrie 2019, de la ora 14.00, în fieful celor de la Oţelul Galaţi în ultima rundă a turului Ligii 3, Seria 1, sezonul 2019-2020.

Şi cealaltă grupare nemţeană din eşalon are programat meci în deplasare în această etapă, urmînd să joace la Ştiinţa Miroslava. În ceea ce-i priveşte pe pietreni, ei au plecat încă de vineri, semn că tratează partida cu mare atenţie.

Este şi normală o astfel de abordare, dacă avem în vedere că Ceahlăul ţinteşte promovarea în acest sezon, fiind pe locul II în clasament, după Aerostar Bacău, cele două echipe fiind despărţite de 4 puncte.

Aşadar, nemţenii au nevoie de toate cele 3 pucte în disputa din oraşul de la Dunăre. Antrenorul Ştefan Stoica a făcut o prezentare a situaţiei echipei sale şi a expus cîteva păreri despre adversar.

Tehnicianul a precizat că va face deplasarea şi atacantul francez Yoann Fellrath, dar că acesta nu se va număra printre titulari. De asemenea, a anunţat mai multe absenţe.

„Oţelul este o echipă organizată chiar dacă nu a mers foarte foarte bine în ultima perioadă. Probabil că au probleme, dar sînt ale lor, nu ale noastre. Noi avem la rîndul nostru ceva probleme de efectiv, dar, ca şi săptămîna trecută, cînd ne-au lipsit foarte mulţi jucători, echipa dă dovadă că poate, chiar dacă avem un lot cu jucători tineri. Am mare încredere în ei înaintea acestui meci. Avem ceva probleme la portari, Barna şi Florea fiind accidentaţi. Vom aborda meciul cu Marius Chelaru şi Ştefan Mitrea.

Vom lua de la gruparea de juniori antrenată de Valentin Avădanei şi Florin Axinia cîţiva copii care se antrenează cu echipa mare de mai multe timp.

Chiar dacă au 16-17 ani, cred că pot face faţă la acest nivel ajutaţi de cei cu experienţă mai mare. Este ultimul joc al anului şi ultimele meciuri dintr-un an sînt mai dificile pentru toate echipele. Dar acelaşi lucru este valabil şi pentru Oţelul. Cine va sta mai bine mental va avea cîştig de cauză.

Ne-am bucura să fim noi aceia. Oţelul este la mijlocul clasamentului, pentru că i s-au luat puncte de către comisiile FRF.

Altfel ar fi sus, nu în primele patru, dar ar fi o echipă aproape de podium. Oţelul este o echipă cu jucători tineri şi cu unii cu experienţă la care trebuie să fim foarte atenţi. Se pare că joacă un sistem 4-4-2, dar mi-a plăcut felul lor de abordare a jocurilor.

Se vede că este o echipă organizată şi nu poate fi altfel un club cu o istorie aşa de bogată, care a jucat ani la rînd în Liga 1 şi care a evoluat şi-n Liga Campionilor. Ei au doi jucători cu experienţă în faţă, Matei şi Cîrjan. Sînt buni la jocul aerian şi de aceea echipa lor joacă multe mingi de la margine spre careu, însă noi o să jucăm în aşa fel încît să nu le dăm prea multe şanse.

Sperăm că ne va ieşi ceea ce am pregătit şi ne vom întoarce de la Galaţi cu toate punctele pentru că ne-ar fi de mare ajutor. Va fi un joc interesant. Noi, fără mulţi jucători, am făcut un meci bun şi cu Tîrgu Secuiesc şi cred că şi acum va fi la fel. Va lipsi însă şi Andrieş, suspendat, un jucător care în ultimul timp a jucat foarte bine.

Făcusem deja, cu el în centrul apăririi, un nucleu defensiv fantastic. Avem nouă goluri primite în paisprezece meciuri şi consider că sînt prea multe. După valoarea jucătorilor şi după cum au jucat, cred că cinci goluri trebuia să primim pînă acum.

Sper că jocul nostru defensiv va menţine echipa la zero goluri primite în meciul de la Galaţi. Şi în retur consider că maxim cinci goluri putem să primim. Aşa consider şi aşa va fi“, a declarat antrenorul Ştefan Stoica.

Aşa cum spuneam, Ozana are meci în deplasare şi nu va fi unul uşor. Cele două echipe sînt vecine în clasament cu cîte 23 de puncte, locurile VI şi VII, despărţite de golaveraj.

Alte meciuri din etapa cu numărul XV sînt: CSM Bacău – Aerostar Bacău; Şomuz Fălticeni – Huşana Huşi, Bucovina Rădăuţi – Foresta Suceava, Sporting Lieşti – CSU Dunărea de Jos Galaţi, KSE Tîrgu Secuiesc – CSM Paşcani şi CSM Focşani – FC Botoşani II.

Citește știrea

Fotbal

Cupa României. S-au stabilit învingătoarele din faza a II-a

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ disputele au avut loc duminică, 24 noiembrie şi nu s-au consemnat surprize ■ în campionatele din Liga 4 Neamţ, după încheierea turului conduc Bradu Borca şi Victoria Horia ■ Bradu are trei puncte avans faţă de Speranţa, iar Victoria cinci faţă de Moldova Cordun ■

Sezonul oficial din Liga 4 Neamţ, la fotbal, s-a încheiat duminică, 24 noiembrie, cînd au fost programate întîlnirile din faza a doua a Cupei României în sezonul 2019 – 2020.

Asta după ce campionatul întrecerii judeţene se încheiase încă de acum două săptămîni, pe data de zece. În partidele de duminică nu s-au consemnat surprize, echipele favorite impunîndu-se. Iată şi rezultatele consemnate în această fază a Cupei României: Stejarul Ţibucani – Ozana Timişeşti 6-5, Viitorul Podoleni – Bravo Bodeşti 1-5 (0-0), Voinţa Dochia – Bradu Borca 1-8 (0-4), Siretul Doljeşti – Moldova Cordun 2-4 (0-2), Unirea Trifeşti – Voinţa Valea Ursului 0-4 (0-2), Cetatea Gîdinţi – Victoria Horia 0-3 (0-1) şi Voinţa Ion Creangă – Voinţa Bozieni 1-6 (1-3).

Singurul meci în care loviturile de departajare au stabilit învingătoarea a fost Stejarul Ţibucani – Ozana Timişeşti, înainte de cele 120 de minute disputate scorul fiind (2-2 şi 1-1).

Un singur meci a fost programat sîmbătă, 23 noiembrie, dar gazdele disputei nu s-au prezentat, astfel că AS Grumăzeşti – Speranţa Răuceşti a fost 0-3, rezultat decis la „masa verde“. Următoarea fază a Cupei României pe judeţ, sferturile, vor avea loc la finalul acetei săptămîni.

Prima etapă din Neamţ a celei de a doua întreceri fotbalistice a ţării, ea a avut loc pe data de 17 noiembrie. Rezultatele consemnate după disputarea meciurilor au fost următoarele: AS Grumăzeşti -Zorile Urecheni 1-0 (0-0), Voinţa Dochia – Energia Pîngăraţi 8-3 (2-2), Moldova Pildeşti – Cetatea Gîdinţi 3-5 (2-2), Siretul Doljeşti – Stejarul Stăniţa 8-1 (5-0) şi WST Oniceni – Voinţa Ion Creangă 0-3, după ce gazdele nu au mai venit la „întîlnire“.

În alte trei dispute, învingătoarelke au fost decise după executarea loviturilor de departajare: ASF Girov – Viitorul Podoleni 6-7 (3-3, 1-1),  Flacăra Brusturi – Stejarul Ţibucani 4-7 (3-3, 1-2) şi Unirea Trifeşti – Vulturul Costişa 5-4 (0-0, 0-0). În ceea ce priveşte campionatul Ligii 4 Neamţ, ultima etapă din turul întrecerii a avut loc pe 10 noiembrie.

Nu s-a schimbat mare lucru în clasamentele celor două serii, în prima conducînd Bradu Borca, iar în a doua Victoria Horia. În Seria A, capul de afiş al rundei a fost Bravo Bodeşti – Ozana Timişeşti, gazdele impunîndu-se cu 2-1 (1-0).

Cele două formaţii au terminat turul pe locurile III şi IV. Liderul, Bradu Borca, a obţinut o nouă victorie la mare diferenţă, 8-0 (4-0) cu Stejarul Ţibucani şi are procentaj maxim de puncte din disputele primei părţi a campionatului. Speranţa Răuceşti, formaţia de pe locul II a marcat de şapte ori în întîlnirea cu Flacăra Brusturi, la pauză fiind doar 1-0.

Alte rezultate au fost Zorile Urecheni -Energia Pîngăraţi 1-2 (1-2), AS Grumăzeşti – Viitorul Podoleni 3-3 (2-2) şi ASF Girov – Voinţa Dochia 0-9 (0-5). În Seria B a Ligii 4 Neamţ cea mai interesantă partidă era cea de la Cordu, unde Moldova primea replica celor de la Voinţa Valea Ursului. Au învins gazdele, scor 5-2 (3-1), astfel că la terminarea turului se află pe poziţia a II-a a ierarhiei.

Liderul grupei, Victoria Horia, a obţinut o victorie, 4-1 (2-1), la Stejarul Stăniţa şi are cinci puncte în plus faţă de urmăritoarea sa, Moldova Cordun. Siretul Doljeşti a învins Voinţa Bozieni, scor 1-0 (0-0), Moldova Pildeşti – Voinţa Ion Creangă s-a terminat 3-4 (0-4), Cetatea Gîdinţi – Vulturul Costişa a fost 2-6 (0-3), iat WST Oniceni şi Unirea Trifeşti au terminat nedecis, 1-1 (0-0).

Pentru competitoarele din Liga 4 Neamţ urmează o lungă pauză competiţională, returul campionatului fiind programat să înceapă la primăvară. Dintre echipele nemţene de fotbal angrenate în întrecerile naţionale doar CSM Ceahlăul mai are de disputa un meci din turul Ligii 3, Seria 1. Va fi o dispută la Galaţi, cu Oţelul, la sfîrşitul acestei săptămîni, oaspeţii trebuind să învingă dacă vor să rămînă cu şanse în lupta pentru promovare.

 

Citește știrea

Trending