Publicitate

■ Matei Tăbăcariu şi Roman Cernomorcenko s-au clasat pe locul 5 ■ cei şapte judoka de la LPS Roman prezenţi la Arad au luptat bine, dar fie au avut ghinion la tragerile la sorţi, fie au întîlnit adversari prea tari ■

Şapte judoka de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Roman, au participat sîmbătă şi duminică, 24 şi 25, februarie, la Arad, la Campionatul Naţional, rezervat juniorilor ll, cadeţi (U18). Matei Tabacariu, Romeo Cojocariu, Nechita Mancoş, Roman Cernomorcenko, Sorin Mihăilă, Angelo Burlacu şi Bogdan Stanciu au fost însoţiţi de profesorii lor, Costel Ciobanu şi Cristi Budoşcă şi au avut parte de un concurs greu, cu mulţi adversari de valoare. Nemţenii au luptat bine şi au reuşit să cîştige cîte trei-patru meciuri, iar doi s-au clasat în apropierea podiumurilor de premiere. Matei Tăbăcariu (60 kilograme), la U18, a obţinut locul 5, pierzînd de puţin finala jocul pentru locul 3. Acelaşi lucru s-a întîmplat şi cu Roman Cernomorcenko, la categoria 66 de kilograme, acesta avînd adversari deosebit de tari.

Întrecerea de la Arad a fost una foarte puternică, iar calculele hîrtiei au fost date peste cap, outsiderii punînd serioase probleme favoriţilor categoriilor. Dacă sportiv de lotul naţional s-a clasat abia pe locul 7, ce mai putem spune? A fost ca un campionat foarte disputat, cu mulţi judoka, de la cluburi cu performanţe mari din ţară. A început să se stabilizeze şi cateforia cadeţilor, U18. Noi am mers la acest campionat bine pregătiţi, dar tragerea la sorţi şi valoarea sportivilor adverşi a făcut să nu putem lua nici o medalie. Sportivii noştri au vrut, au luptat bine, au cîştigat cîte trei-patru meciuri, dar nu au putut urca mai sus de locul 5. Şi Tăbăcariu şi Cernomorcenko au pierdut «la mustaţă» partidele pentru locurile 3, pe finaluri de meci, la diferenţe minime de puncte. Ar fi putut să se întîmple şi mai bine, însă categoriile au fost aglomerate, cu mulţi juniori buni. A contat şi tragerea la sorţi, care este pînă la urmă norocul sportivului. Pentru elevii noştri a fost acceptabil şi, chiar dacă au trebuit să vină din recalificări, nu au prins podiumul niciunul din cei şapte“, a menţionat profesorul Costel Ciobanu de la LPS Roman.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.