Contactează-ne

Actualitate

ISU şi Poliţia Neamţ: Şedinţe festive şi avansări în grad

Știe publicată cu

în data de

■ acţiuni de acest fel au avut loc la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi la Poliţia Neamţ ■ de la ISU au fost înaintate înainte de termen în gradul următor patru cadre, iar de IJP 11 ofiţeri şi 11 agenţi din structurile operative ■

Cu ocazia Zilei Naţionale a României la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ mai mulţi militari au fost avansaţi în grad, iar noii recruţi din cadrul instituţiei au depus jurămîntul militar. Ceremonia a avut loc pe 29 noiembrie, cu începere de la ora 14, la sediul ISU Neamţ. Au fost avansate înaintea expirării stagiului minim patru cadre ale unităţii nemţene, care s-au afirmat prin profesionalism în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. A fost avansat în gradul de maior căpitan Manole Ionuţ Cristian, ofiţer în cadrul Serviciului Logistic; în gradul de plutonier adjutant şef – plutonier adjutant Bulache Ioan Veniamin, subofiţer operativ în cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ; în gradul de plutonier adjutant plutonierul major Băluţ Călin Constantin, subofiţer operativ în cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi în gradul de plutonier major plutonierul Buţurcă Dragoş Ştefăniţă, subofiţer operativ în cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Cu aceeaşi ocazie, în cadru festiv, a depus jurămîntul militar sergentul major Chirilă Ana Roxana, care a promovat examenul de încadrare directă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava în luna iunie 2018. La festivitate a participat prefectul judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, iar alături de colonelul Ioan Niţică, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru meritele obţinute, le-au înmînat gradele militare cadrelor avansate. În cinstea celor 100 de ani de la Marea Unire de la 1918, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ a avut loc în aceeaşi zi o şedinţă festivă. Comandantul inspectoratului, comisar şef Paul Tablan, a prezentat ordinele şi dispoziţiile de avansare în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim pentru 11 ofiţeri şi 11 agenţi de din cadrul structurilor operative ale instituţiei, care s-au remarcat în activitatea profesională. Acţiuni pentru celebrarea zilei de 1 Decembrie 1918 au fost demarate prin organizarea de competiţii sportive la care au fost invitaţi şi colegii din cadrul celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării Naţionale, cîştigătorii acestor întreceri fiind premiaţi cu diplome şi cupe. În holul de la intrarea în sediul inspectoratului de poliţie nemţean a fost organizat un stand de carte, în special cu temă istorică, volumele expuse putînd fi achiziţionate de cei interesaţi. Mai trebuie spus că la defilarea de 1 decembrie din centrul municipiului Piatra Neamţ, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Neamţ va participa cu 54 de poliţişti şi cu opt autospeciale de intervenţie, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Nu scăpăm de furtuni

Știe publicată cu

în data de

Deşi ne-am fi aşteptat ca aria precipitaţiilor să se mai reducă şi să ieşim din seria de avertismente de vreme rea, meteorologii au emis o nouă informare de furtuni şi vijelii. Este vizat întreg teritoriul ţării de miercuri, 22 mai, de la prînz şi pînă joi, 23 mai, la ora 22. În intervalul meţionat ne putem aştepta la cantităţi de apă însemnate din punct de vedere cantitativ şi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. „În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi în jumătatea nordică Carpaţilor Orientali, se vor semnala averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vîntului ce pot lua aspect de vijelei şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 de l/mp şi pe arii restrînse 35 – 40 l/mp“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor ANM va actualize avertizările de vreme severă imediată. Joi, chiar dacă sînt anunţate furtuni nu va fi rece pentru că la amiază sînt aşteptate valori termice de 22 de grade. Nu scăpăm de ploi nici pe parcursul zilei de vineri cînd sînt aşteptate averse în special după amiază. Se mai pierd ceva grade, iar maxima zilei nu mai trece de pragul de 20 grade. Noaptea va fi senină, cu o minimă cantonată la 13 grade. Aceleaşi condiţii meteo sînt valabile cel puţin pînă la finele lunii mai, cu ploi în aversă mai ales după amiază. Dacă prognoza se adevereşte, se face ceva mai cald săptămîna viitoare cînd valorile termice saltă la 23 de grade apoi vor creşte pînă la 25 de grade.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Comoară găsită de un poliţist

Știe publicată cu

în data de

Mai multe monede, vechi de 2000 de ani, au fost descoperite de un om al legii din judeţul Neamţ. Comoara include 21 de denari, 9 groşi moldoveneşti, numeroase vestigii, fibule dacice şi romane, inele şi sigilii datînd din secolul I. d. Hr., au fost găsite de către un poliţist al Secţiei de Poliţie Ion Creangă, un pasionat căutător de comori. Vestigiile arheologice au fost depistate cu ajutorul unui detector de metale pe un teren de pe raza localităţii Secuieni, iar ulterior au fost predate Direcţiei Judeţene pentru Cultură Neamţ. Poliţistul Andrei Prichici a mai găsit astă iarnă un important sigiliu aparţinînd Episcopului de Bucureşti Alexandru Th. Cisar, 1924 – 1954, iar ultima sa descoperire, cea de monede medievale, a fost în cursul lunii mai 2019. „Ultimele monede, respectiv 9 groşi moldoveneşti, le-am găsit duminică. Cel mai adînc a trebuit să sap la 25 de centimetri sub pămînt, unele dintre acestea fiind găsite la suprafaţă“, a declarat poliţistul. Potrivit acestuia, monedele datează din anul 1517 şi au fost emise de Ştefăniţă Vodă. Poliţistul a înfiinţat la începutul lunii decembrie 2018 un club destinat căutătorilor de comori denumit Metal Detect Roman care pînă în prezent a adunat 13 membri.

Citește știrea

Actualitate

Hoţi reţinuţi

Știe publicată cu

în data de

Oamenii legii din cadrul Poliţiei Tîrgu Neamţ au efectuat cinci percheziţii domiciliare în urma cărora pe parcursul zilei de 21 mai, doi tineri au fost reţinuţi bănuiţi fiind de săvîrşirea infracţiunii de furt calificat. În urma audierilor, un tînăr de 21 de ani, din Vînători Neamţ şi un altul de 23 de ani, din Drăgăneşti, au ajuns după gratii. Totul după ce pe 14 mai oamenii legii au fost sesizaţi de angajaţii unei săli de jocuri de nococ despre faptul că persoane necunoscute au sustras o sumă de bani. S-a întîmplat în noaptea de 13/14 mai cînd cei doi suspecţi ar fi intrat în incinta sălii, aflată la parterul unui bloc din Tîrgu Neamţ, şi au plecat cu aproape 21.000 lei. Cei doi vor fi duşi în faţa unui procuror cu propunere de luare a unei măsuri preventive. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending