Contactează-ne

Actualitate

Ionel Arsene a fost suspendat din CJ

Știre publicată în urmă cu

în data de

- Prefectura a emis ordinul de suspendare din funcţia de consilier judeţean - pe cale de consecinţă, şi din cea de preşedinte - ordinul a fost semnat de subprefect - partidele sînt în vrie - circulă zvonuri că va fi impus un şef interimar la PSD Neamţ, eventual dintr-un alt judeţ -

Prefectura Neamţ a emis, joi, 1 februarie, ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului de consilier judeţean a lui Ionel Arsene. La punctul doi al ordinului, instituţia Prefectului constată şi suspendarea lui Arsene din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. În acelaşi ordin se menţionează că suspendarea a intrat în vigoare din 29 ianuarie 2018 şi operează pînă la încetarea stării de arest preventiv.

Ordin privind constatarea suspendării de drept a mandatelor de consilier judeţean şi, respectiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile PANAITE, Prefectul judeţului Neamţ avînd în vedere: referatul de aprobare nr.1333 din 31.01.2018 al Serviciului verificarea legalităţii actelor, contencios administrativ şi procese electorale; adresa Curţii de Apel Bacău nr.129/110/2018 din 30.01.2018, înregistrată la Instituţia Prefectului judeţul Neamţ sub nr.1333 din 30.01.2018; prevederile art.100 şi art.108 alin.(1), raportate la art.56 şi, respectiv, art.108 alin.(2), raportat la art.71 alin.(1)-(3) din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; dispoziţiile art.19 alin.(1) lit.a) şi alin.(2) din Legea nr.340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; În temeiul dispoziţiilor art.26 alin.(1) din Legea nr.340/2004, emit Prezentul ORDIN: Art.1- (1) Se constată suspendarea de drept a mandatului de consilier judeţean al domnului Arsene Ionel. (2) Se constată suspendarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului judeţean Neamţ al domnului Arsene Ionel. (3) Suspendarea operează de la data de 29 ianuarie 2018 şi pînă la încetarea stării de arest preventiv. Art.2- (1) Prezentul ordin se comunică: a) celui în cauză, atît la domiciliu şi reşedinţă, cît şi la locul de deţinere; b) Consiliului Judeţean Neamţ; c) altor persoane şi autorităţi interesate. (2) prezentul ordin se publică pe pgina de internet a instituţiei prefectului. (3) Transmiterea ordinului şi publicarea acestuia se fac prin grija Compartimentului verificarea legalităţii actelor, contencios administrativ şi procese electorale“.

Ordinul a fost semnat de subprefectul de Neamţ, Iulian Jugan, în condiţiile în care prefectul Vasile Panaite este în concediu. Din acest moment, calculele politice devin mai acute decît oricînd. Extrem de greu de estimat ce se poate întîmpla. Dacă la şedinţa ordinară din 31 ianuarie, PSD s-a scăpat cu fuga, nu poate continua şi pe viitor cu această atitudine. Se pare că astăzi va fi un Birou Politic Judeţean al acestei formaţiuni politice în care probabil vor fi luate decizii importante. Dacă va avea loc. Pentru că pe piaţa zvonurilor se vorbeşte de mai multe tabere în PSD Neamţ, care nu prea reuşesc să ajungă la un numitor comun. Se mai aude şi de impunerea unui şef interimar, eventual dintr-un alt judeţ, pentru ca vidul de putere să nu devină unul dezastruos. Şi PNL poate că între timp şi-a stabilit o strategie, pentru că la aceeaşi şedinţă din 31 ianuarie aceasta nu părea conturată. Era undeva la nivelul ideii că PNL n-ar vrea deocamdată să participe la alegerea niciunui preşedinte interimar dintre cei doi vicepreşedinţi. De la PMP şi ALDE. Pînă atunci, Ioan Asaftei rămîne preşedinte cu delegaţie. Rămîne de văzut cînd va fi atunci.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamț: Stîlp de electricitate, rupt de o macara

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un stîlp de electricitate a fost rupt de o macara, marți, 16 iulie, la Grințieș. „Stîlpul a fost rupt de brațul unei macarale. Susținea o linie electrică aeriană cu conductori neizolati. Echipajul de pompieri de la Garda Poiana Teiului a asigurat măsurile PSI, cât timp echipa specializată a luat măsurile de repunere în funcțiune a alimentării cu energie electrică”,au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Expoziţie la Sinagogă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Conform unei tradiţii care, de cîţiva ani, a consacrat Sinagoga Catedrală ”Baal Shem Tov” din Piatra Neamţ (str. D. Ernici nr. 12) – monument istoric datînd din 1766 – ca un spaţiu cultural deschis publicului nemţean, săptămîna aceasta aici are loc un nou eveniment. Este vorba despre expoziţia Monumental Foto a bine cunoscutului artist Nicolae Fleissig (Franţa). Festivitatea de deschidere se va desfăşura vineri, 19 iulie 2019, încep înd de la ora 18.00. Expoziţia cuprinde 50 de fotografii artistice (format mare), avînd ca subiect o parte din cele aproape 200 de sculpturi monumentale pe care Nicolae Fleissig le-a realizat de-a lungul carierei sale în toată lumea (Franţa, Spania, Israel, China, Belgia, Andora, Turcia, Coreea de Sud, Italia, Danemarca, Brazilia, Rusia, India, Egipt, Siria, Maroc etc. şi, desigur, România). Autorii fotografiilor sînt: Nicolae Fleissig, Maxim Dumitraş, Hélène Prattico, Leo Garcia Enguita. Cu aceeaşi ocazie va fi lansat şi un frumos catalog conceput de Emil Cassian Dumitraş (cu texte semnate de Florin Toma, Dimitrie Grama, Hélène Prattico, A. Simoncini, Francesc Rodriguez Rossa, Francesc Miralles, Pilar Riberaygua şi Emil Nicolae). Precizăm că Nicolae Fleissig este deţinătorul Premiului Naţional ”Brâncuşi” (2017) pentru sculptură, una dintre cele mai importante distincţii în domeniu. Artistul (născut în Tîrgu-Mureş) e cunoscut la Piatra Neamţ, oraşul copilăriei şi adolescenţei sale, prin cîteva lucrări de for public şi prin statuile şi expoziţiile găzduite de Muzeul de Artă. Aflîndu-se în această perioadă la Bacău, la un simpozion de sculptură organizat de Centrul Internaţional de Cultură ”G. Apostu”, artistul va onora prin prezenţa sa şi evenimentul de la Piatra Neamţ, realizat de Comunitatea Evreilor Piatra-Neamţ, în colaborare cu Filiala Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Emil Nicolae

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Iris, Phoenix şi motoare, în Ştrand

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Festivalul Moto-Rock va avea loc în perioada 19-21 iulie

Municipiul Piatra Neamţ va fi gazda unui regal moto-rock ce se va desfăşura timp de 3 zile în Ştrandul Municipal, la sfîrşitul săptămînii viitoare, 19 -21 iulie. Carpat Bikers Romania va da startul celei de-a treia ediţii a Festivalului Moto-Rock, manifestare deja bine cunoscută în lumea bună a motociclismului din România, aşteptată cu interes în fiecare an de toţi iubitorii rock-ului de calitate. Locul de desfăşurare, sound-ul de calitate, luminile, atmosfera şi sutele de motoare vor face cu siguranţă ca mulţi pietreni şi nu numai să îşi facă timp în programul pentru weekend-ul viitor pentru a fi alături de Carpat Bikers MC şi invitaţii acestora. Alături de trupele “grele”, ca Phoenix şi Iris, vor mai concerta Odissey, Fraţii Carpaţi, Road Kill Soda, Olly Of Queens, Green Ties şi formaţia pietreană Parchet în Flăcări. De asemenea, sîmbăta, 20 iulie, pasionaţii de motoare pot admira începînd cu ora 11 în parcarea Galeria Mall din Piatra Neamţ o inedită expoziţie moto, un concurs cu surprize, urmate de o impresionantă paradă moto.“Despre astfel de festivaluri ce adună la un loc oameni deosebiţi cu pasiuni comune, îndrăgostiţii de muzică bună sau admiratori ai bolizilor pe două roţi se pot spune multe, ecourile unor astfel de manifestări putînd fi chiar de luni sau ani de zile. Un lucru e cert: la sfîrşitul săptămînii viitoare, Carpat Bikers MC România va arată tuturor celor prezenţi cît de frumoasă este viaţa pe două roţi, ce înseamnă distracţia, prietenia şi, ceea ce guvernează întreaga lume moto, ce înseamnă respectul”, au declarat organizatorii evenimentului.

Citește știrea

Trending