Contactează-ne

Actualitate

Ionel Arsene a fost suspendat din CJ

Știre publicată în urmă cu

în data de

- Prefectura a emis ordinul de suspendare din funcţia de consilier judeţean - pe cale de consecinţă, şi din cea de preşedinte - ordinul a fost semnat de subprefect - partidele sînt în vrie - circulă zvonuri că va fi impus un şef interimar la PSD Neamţ, eventual dintr-un alt judeţ -

Prefectura Neamţ a emis, joi, 1 februarie, ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului de consilier judeţean a lui Ionel Arsene. La punctul doi al ordinului, instituţia Prefectului constată şi suspendarea lui Arsene din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. În acelaşi ordin se menţionează că suspendarea a intrat în vigoare din 29 ianuarie 2018 şi operează pînă la încetarea stării de arest preventiv.

Ordin privind constatarea suspendării de drept a mandatelor de consilier judeţean şi, respectiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile PANAITE, Prefectul judeţului Neamţ avînd în vedere: referatul de aprobare nr.1333 din 31.01.2018 al Serviciului verificarea legalităţii actelor, contencios administrativ şi procese electorale; adresa Curţii de Apel Bacău nr.129/110/2018 din 30.01.2018, înregistrată la Instituţia Prefectului judeţul Neamţ sub nr.1333 din 30.01.2018; prevederile art.100 şi art.108 alin.(1), raportate la art.56 şi, respectiv, art.108 alin.(2), raportat la art.71 alin.(1)-(3) din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; dispoziţiile art.19 alin.(1) lit.a) şi alin.(2) din Legea nr.340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; În temeiul dispoziţiilor art.26 alin.(1) din Legea nr.340/2004, emit Prezentul ORDIN: Art.1- (1) Se constată suspendarea de drept a mandatului de consilier judeţean al domnului Arsene Ionel. (2) Se constată suspendarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului judeţean Neamţ al domnului Arsene Ionel. (3) Suspendarea operează de la data de 29 ianuarie 2018 şi pînă la încetarea stării de arest preventiv. Art.2- (1) Prezentul ordin se comunică: a) celui în cauză, atît la domiciliu şi reşedinţă, cît şi la locul de deţinere; b) Consiliului Judeţean Neamţ; c) altor persoane şi autorităţi interesate. (2) prezentul ordin se publică pe pgina de internet a instituţiei prefectului. (3) Transmiterea ordinului şi publicarea acestuia se fac prin grija Compartimentului verificarea legalităţii actelor, contencios administrativ şi procese electorale“.

Ordinul a fost semnat de subprefectul de Neamţ, Iulian Jugan, în condiţiile în care prefectul Vasile Panaite este în concediu. Din acest moment, calculele politice devin mai acute decît oricînd. Extrem de greu de estimat ce se poate întîmpla. Dacă la şedinţa ordinară din 31 ianuarie, PSD s-a scăpat cu fuga, nu poate continua şi pe viitor cu această atitudine. Se pare că astăzi va fi un Birou Politic Judeţean al acestei formaţiuni politice în care probabil vor fi luate decizii importante. Dacă va avea loc. Pentru că pe piaţa zvonurilor se vorbeşte de mai multe tabere în PSD Neamţ, care nu prea reuşesc să ajungă la un numitor comun. Se mai aude şi de impunerea unui şef interimar, eventual dintr-un alt judeţ, pentru ca vidul de putere să nu devină unul dezastruos. Şi PNL poate că între timp şi-a stabilit o strategie, pentru că la aceeaşi şedinţă din 31 ianuarie aceasta nu părea conturată. Era undeva la nivelul ideii că PNL n-ar vrea deocamdată să participe la alegerea niciunui preşedinte interimar dintre cei doi vicepreşedinţi. De la PMP şi ALDE. Pînă atunci, Ioan Asaftei rămîne preşedinte cu delegaţie. Rămîne de văzut cînd va fi atunci.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Accident comis de un şofer băut – un tînăr a decedat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 25 de ani a decedat în urma unui accident rutier produs la Dămuc, în noaptea de sîmbătă spre duminică, 30 spre 31 mai. Din cauza alcoolului consumat, şoferul, în vîrstă de 24 de ani, a pierdut la un moment dat controlul volanului şi a intrat în coliziune cu o remorcă parcată pe marginea drumului.

“La data de 31 mai a.c., în jurul orei 04.00,  polițiștii Serviciului Rutier Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 127 A, soldat cu decesul unei persoane și rănirea alteia.

Din primele cercetări a reieșit faptul că, în timp ce un tânăr de 24 de ani, conducea un autoturism pe DJ 127 A, în localitatea Dămuc, pe fondul consumului de alcool, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare la ieșirea dintr-o curbă la dreapta, moment în care a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu o semiremorcă parcată în afara drumului.

În urma impactului a rezultat decesul unui tânăr de 25 de ani, din localitatea Dămuc, pasager în același autoturism și rănirea conducătorului auto, acesta fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 882 de cazuri în total. Naţional: 151 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la nivel naţional sunt confirmate 19.133 de cazuri, 1.253 decese, 13.046 vindecaţi

Până astăzi, 30 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.133 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.046 au fost declarate vindecate și externate.  Totodată, până acum, 1253 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov și Harghita, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 151 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 160 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.993 de  persoane. Alte 98.403 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 425.819 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 429 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.393 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 118.000 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 29 mai a.c.,  69 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.074 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Până la data de 29 mai 2020, au fost raportate  1.384.703 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Amendaţi pentru că au făcut scandal la băutură

Știre publicată în urmă cu

în data de

Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț au fost sesizați vineri, 29.05.2020, în jurul orei 11, despre existența unui conflict între mai multe persoane fără adăpost, în zona centralei termice dezafectate de pe strada Viorelelor din Piatra Neamț.

 „Echipajele Biroului Ordine Publică au depistat la fața locului 6 persoane care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-au luat la ceartă, existînd pericolul ca situația să degenereze.

Toți cei șase bărbați, cu vîrste cuprinse între 24 și 45 de ani au fost conduși la sediul Poliției Locale Piatra Neamț, unde, după ce au fost identificați, au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 200 și 500 de lei pentru încălcarea Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, art. 2, pct. 24 (”Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încît, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice”).

Totodată, biroul de specialitate din cadrul Primăriei Piatra Neamț a fost sesizat și informat cu privire la faptul că, din cauza nesecurizării ușii de acces în centrală – atribuției ce-i revine proprietarului imobilului – există riscul ca persoane neautorizate să pătrundă în incintă și să provoace astfel de incidente sau să depoziteze deșeuri”, se precizează în comunicatul de presă emis de Poliţia Locală Piatra Neamţ.

Citește știrea

Trending