Contactează-ne

Economie

Inginerii, căutaţi în Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ din cele 871 de posturi vacante în judeţ, cele mai multe solicitări, 522, sînt de la angajatorii din reşedinţa de judeţ şi comunele limitrofe ■ pentru personalul cu studii superioare sînt oferite 33 de posturi ■ cei mai doriţi sînt inginerii ■

Cererea de personal rămîne destul de mare şi dacă s-ar găsi persoane interesate după prima jumătate a lunii septembrie un număr de 871 de nemţeni ar putea să-şi găsească o slujbă nouă. Conform oficilalilior de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, la începutul acestei săptămîni cele mai multe recrutări de personal ar putea avea loc în reşedinţa de judeţ şi a comunelor limitrofe, unde în acest moment sînt libere 522 de posturi, mai mult de jumătate faţă de cererea de personal la nivel de judeţ. La Roman şi-ar putea găsi de lucru pînă la finele celei de-a treia săptămîni din luna septembrie un număr de 207 persoane, iar cele mai puţine angajări ar putea avea loc la Tîrgu Neamţ, acolo unde angajatorii caută doar 142 de noi salariaţi. Revenind la Piatra Neamţ, aici este şi cererea cea mai mare de licenţiaţi şi şi-ar putea găsi un job cei calificaţi ca asistent manager, sau patru economişti, cîte un inginer chimist, un inginer construcţii hidrotehnice, inginer industrie alimentară, inginer mecanic sau inginer tehnlog. Mai este nevoie de trei ingineri mecanic, a rămas neocupat un post de fizician, precum şi un post de inginer autovehicule rutiere sau şapte locuri de ingineri specializaţi în construcţii civile şi industriale. Angajatorii mai au nevoie de alţi trei ingineri mecanici, cîte un inginer instalaţii în construcţii şi doi ingineri electrotehnicieni. Este încă neacoperit postul de inspector securitate şi sănătatea muncii, precum şi un loc de manager calitate, un loc de consilier juridic. Pentru cei cu studii medii sînt vacante 89 de locuri pentru muncitori necalificaţi, cîte 10 locuri sînt pentru operatori linii montaj şi 24 de confecţioneri, precum şi nouă ospătari, 20 de zidari sau cîte 10 tehnicieni sitsteme de securitate şi tot atîţia tehnicieni sisteme antiincendiu. În multe alte ocupaţii sînt mai puţine cereri de personal, cei interesaţi putînd consulta lista completă la sediul Agenţiei locale de pe strada Mihai Eminescu din Piatra Neamţ. La Roman, cererea de personal de înaltă calificare este inexistentă. În schimb, se recrutează recrutează 24 de confecţioneri, 84 de necalificaţi şi 10 operatori montaj linii automate. La acestea se mai adaugă 10 fierari betonişti, sau 13 zidari. Mai este de lucru pentru şoferi de mai multe categorii, lucrători comercali, dulgheri sau mecanici auto. La Tîrgu Neamţ sînt neacoperite de mai mult timp două cereri de personal cu studii superioare iar angajatorii din zonă nu reuşesc să găsească un medic veterinar şi un inginer zootehnist. Toate celelate cereri de personal sînt pentru cei cu studii medii sau fără nici un fel de calificare deci cine vrea să-şI găsească de muncă cel puţin la nivel teoretic nu ar trebui să dea greş.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

A mai crescut oferta de muncă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pentru prima dată de la debutul crizei sanitare sînt anunţate vacante peste 500 de job-uri ■ cele mai multe recrutări de personal ar putea avea loc în reşedinţa de judeţ şi localităţile limitrofe ■ licenţiaţii nu au căutare ■

Criza sanitară a frînat mult piaţa muncii şi, de la deputul pandemiei, jumătatea lunii martie 2020, şi pînă în prezent, în judeţul Neamţ au fost foarte puţine oportunităţi de angajare. În a doua decadă a lunii octombrie, lucrurile s-au mai dezmorţit niţel şi pentru prima dată de la debutul pandemiei, în tot judeţul Neamţ numărul locurilor de muncă vacante a depăşit cifra de 500.

Cei care au nevoie de un nou job trebuie să ştie că Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă ca fiind vacante 522 de locuri de muncă din care cele mai multe, 155, vin de la patroni din reşedinţa de judeţ şi comunele limtrofe, iar alte 151 sînt în zona Roman.

În premieră, a crescut cererea de personal şi în zona Tîrgu Neamţ, iar la acest moment este de muncă pentru un număr de 116 persoane. Chiar şi în aceste condiţii, licenţiaţii nu au prea mare căutare, iar oferta de muncă pentru ei este cam limitată. Astfel, angajatorii din zona Piatra Neamţ nu au nevoie decît de un medic veterinar şi un funcţionar administrativ. Pentru ceilalţi piaţa oferă 10 posturi de agenţi de vînzări, alte 10 locuri de muncă sînt pentru lucrător comercial, la care se mai adaugă 14 posturi de manipulant mărfuri, se mai cer 36 de muncitori necalificaţi pentru mai multe domenii, sau 18 operatori la prelucrarea maselor plastice.

În multe alte ocupaţii sînt mai puţine cereri, cei interesaţi putînd opţine informaţii suplimentare la Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ. Nici la Roman nu se caută prea multe persoane cu studii superioare şi este nevoie numai de un economist şi un inginer electric cu curs de sănătatea şi securitatea muncii, post vacant de luni bune de zile.

La polul opus, pentru necalificaţi, este mult de lucru, fiind nevoie de 32 de persoane pentru mai multe domenii. Cele mai multe angajări ar putea avea loc, dacă s-ar găsi personal interesat, în industria uşoară unde se caută 10 operatori confecţii şi 24 de confecţioner-asamblor articole din textile. În rest mai este nevoie de lucrători calificaţi ca şi dulgheri, fierar betonist, electrician auto, lăcătuş mecanic, instalator, mecanic auto sau maistru electric.

Şi la Tîrgu Neamţ sînt două posturi pentru personal de înaltă calificare şi se caută cu disperare, de mai mult timp, un medic veterinar şi un inginer zootehnist. În zonă mai este de lucru pentru cîte 5 asistenţi medicali generalişti, sau barmani – ospătari, se mai caută 35 de confecţioneri textilişti, precum şi drujbişti, frezori, gaterişti sau gestionari.

Citește știrea

Actualitate

Construcţiile, „îngheţate” de pandemie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ cele mai multe solicitări sînt cele de braşament la reţeaua de gaz metan ■ se solicită autorizaţii pentru construcţia a doar trei locuinţe ■ se mai construieşte un centru comercial şi o spălătorie ■

Pe site-ul Primăriei Roman se publică, lunar, autorizaţiile de construcţie eliberate, la solicitarea romaşcanilor. Din dorinţa de a cunoaşte ce se mai construieşte în Roman, în această perioadă de criză pandemică, provocată de virusul SARS Cov2, am consultat lista autorizaţilor de construcţii eliberate de Direcţia de Urbanism la sfîrşitul lunii septembrie şi am constatat că romaşcanii, deşi e încă destul de cald, nu realizează construcţii majore.

În ordinea publicării lor pe site-ul instituţiei am aflat că la sfîrşitul lunii septembrie se cerea autorizaţie pentru amplasarea unei firme luminoase în strada Ştefan cel Mare, construirea unei anexe gospodăreşti în strada Roman-Vodă, aprobare pentru modernizarea unei hale de producţie, pe strada Nordului.

Cele mai multe solicitări sînt însă cele de branşament de gaze naturale, în această lună fiind depuse un număr de şapte astfel de solicitări. Există şi o cerere pentru montarea unei conducte de gaz metan pe două străzi: Zimbrului şi Fundătura Tinosului, ambele în cartierul Nicolae Bălcescu, unde s- au realizat lucrări de modernizare a reţelei stradale.

Au fost solicitate şi autorizaţii pentru efectuarea de lucrări în instalaţiile electrice pe străzile:Eternităţii, Martir Horia şi Bulevardul Roman- Muşat. O altă solicitare de autorizaţie este cerută pentru demolarea unei clădiri şi construirea unui centru comercial cu împrejmuire teren, amenajare parcare, amenajare acces, amplasare de mijloace publicitare pe strada Mihai Viteazu.

Există doar două solicitări pentru construirea de locuinţe şi a împrejmuirii terenului, în strada Dumitru Mărtinaş şi în cartierul Nicolae Bălcescu. Un întreprinzător a făcut cerere pentru eliberarea unei autorizaţii de construire a unei spălătorii auto, în strada Nordului şi a unui garaj în strada Plopilor. Un romaşcan a cerut demolarea unei construcţii în strada Costache Negri, în vederea construirii unei clădiri noi şi racordarea acesteia la utilităţi.

Citește știrea

Actualitate

Ce se caută şi ce nu, pe piaţa muncii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cel mai mult este de lucru în zona reşedinţei de judeţ ■ licenţiaţii nu au prea mare căutare, pentru ei fiind disponibile doar şase posturi la Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ ■

Cererea de personal la nivel de judeţ s-a mai dezmorţit niţel, dar nu prea tare, iar pînă la finele celei de-a doua decade a lui Brumărel sînt anunţate ca fiind vacante un număr total dse 382 de locuri de muncă în cele mai diverse ocupaţii.

Pentru această săptămînă, balanţa s-a înclinat înspre zona reşedinţei de judeţ, după ce o bună perioadă de timp a fost la Roman. Astfel, la acest moment, angajatorii din Piatra Neamţ şi comunele limitrofe anunţă, conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Piatra Neamţ, un număr de 152 de locuri disponibile, în timp ce patronii din Roman recrutează 140 de noi salariaţi. Cel mai puţin este de lucru în zona Tîrgu Neamţ unde sînt disponibile 90 de job-uri, cam la fel ca în perioadele anterioare.

De menţionat este faptul că cererea de personal de înaltă calificare este ca şi inexistentă şi puţini licenţiaţi au noi oportunităţi de angajare. La Piatra Neamţ se caută un specialist în achiziţii şi un fiuncţionar administrativ. Pentru cei cu studii medii sînt pe piaţă 10 locuri de muncă în ocupaţia de agenţi de vînzări, se mai recrutează 9 lucrători comerciali şi 12 manipulanţi mărfuri.

Mai este nevoie de 26 de muncitori necalificaţi, din care 10 pentru domeniul silvic, precum şi 16 operatori mase plastice. În multe alte ocupaţii sînt mai puţine cereri de personal, lista completă putînd fi obţinută de la Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ, de pe strada Mihai Eminescu din reşedinţa de judeţ.

La Roman piaţa muncii are nevoie numai de doi licenţiaţi şi se caută de mai mult timp, fără succes, un economist şi un inginer electric. În rest, cele mai multe recrutări s-ar putea face în industria uşoară unde este nevoie de 29 de confecţioneri – asamblori articole textile, mai este nevoie de 10 operatori confecţii şi 10 operatori confecţioneri industriali. Se mai recrutează 27 de muncitori necalificaţi pentru mai multe domenii, precum şi 5 lucrători comerciali, tot atîţia fierari betonişti sau electricieni şi 4 instalatoiri centrale.

Ar mai fi de lucru, dar mai puţin, pentu cei care pot presta în ocupaţii cum ar fi instalator, lăcătuş mecanic, casier, mecanic maşini de cusut, vînzător sau tîmplar universal. La Tîrgu Neamţ rămîn pe piaţă cele două posturi pentru licenţiaţi vacante de luni bune de zile şi nu se găseşte cu nici un chip un medic veterinar şi un inginer zootehnist.

Pentru ceilalţi piaţa oferă 20 de locuri de muncă în ocupaţia de confecţioner textilist, se mai recrutează 5 asistenţi medicali generalişti şi tot atîţia barmani – ospătari sau drujbişti, dar este nevoie şi de cîte 4 infirmiere, sau tricoteuri ori 6 vulcanizatori.

Citește știrea

Trending