Publicitate

■ în săptămîna 12-18 februarie s-au înregistrat 2951 de cazuri ■

Infecţiile acute respiratorii continuă să fie în creştere de la o săptămînă la alta în judeţ. Conform datelor de la DSP Neamţ, săptămîna trecută s-au înregistrat 2951 de cazuri, cu 94 internări, marcînd o tendinţă de creştere faţă de săptămîna anterioară, cînd s-au înregistrat 2173 de cazuri cu 45 de persoane internate. Şi numărul de pneumonii a crescut ajungînd la 829 în perioada 12-18 februarie, faţă de 49 de cazuri în săptămîna anterioară.

Ratele de incidenţă cele mai mari s-au înregistrat la grupa de vîrstă 2-4 ani la infecţiile respiratorii şi 0-1 an la pneumonii. Şi săptămîna trecută s-au înregistrat 23 cazuri de gripă la pacienţi nevaccinaţi. Evoluţia infecţiilor respiratorii, a pneumoniei şi gripei înregistrează valori maxime faţă de aceeaşi perioadă de supraveghere epidemiologică a ultimilor 5 ani“, a precizat dr. Mirela Grădinaru, purtător de cuvînt al Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

La Secţia Pediatrie a Spitalului Roman s-au înregistrat 107 cazuri de infecţii respiratorii şi 25 de pneumonii, 17 copii fiind internaţi. Pînă la această dată, la nivelul judeţului Neamţ au fost vaccinate 25.931 de persoane, de regulă din grupurile de risc, iar în stoc mai sînt 421 de doze de vaccin antigripal.

Pentru evitarea contagiunii recomandăm respectarea unor măsuri de igienă personală stricte, spălarea cu apă şi săpun, folosirea batistelor de unică folosinţă în caz de strănut şi tuse. Se recomandă folosirea unei alimentaţii bogate în proteine şi consumul de fructe şi legume bogate în vitamine. Reamintim de asemenea şi faptul că nu se recomandă folosirea antibioticelor în cazul gripei şi mai ales nu este indicată automedicaţia. În cazul bolnavilor de gripă, aceştia trebuie să evite contactul cu alte persoane şi să stea în repaos la pat pînă trece perioada critică a bolii“, a precizat Mirela Grădinaru.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.