Contactează-ne

Eveniment

Închisoare pentru ultraj la pompieri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un scandalagiu a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare, cu executare ■ el a tăiat cu cuţitul uniforma unui pompier, iar pe un altul l-a ameninţat cu bătaia ■ instanţa de fond a aplicat o pedeapsă cu suspendare, dar Curtea de Apel l-a trimis după gratii ■

Un bărbat de 44 de ani, din Vînători Neamţ, etnic rrom, a fost condamnat la închisoare cu executare după ce i-a tăiat uniforma unui pompier, iar pe altul l-a ameninţat cu acte de violenţă. Frâncu Lăcătuşu a fost găsit vinovat de ultraj şi dacă instanţa de fond, Judecătoria Tîrgu Neamţ, a aplicat o pedeapsă cu suspendare, magistraţii din cadrul Curţii de Apel Bacău au fost mai exigenţi şi l- au condamnat la închisoare cu executare. Deciza definitivă a fost dată pe 20 iunie, dată la care poliţiştii nemeni l-au ridicat pe Lăcătuşu şi l-au condus pînă la poarta Penitenciarului Bacău. „Admite apelul declarat de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ. Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată. Rejudecînd cauza, condamnă pe inculpatul Frâncu Lăcătuşu la pedeapsa închisorii de 6 luni pentru săvîrşirea infracţiunii de ultraj. Condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 1 ■ pentru săvîrşirea infracţiunii de ultraj. Contopeşte cele două pedepse aplicate inculpatului Frâncu Lăcătuşu, aplică acestuia pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare la care adaugă un spor de o treime din pedeapsa de 6 luni închisoare. Pedeapsă principală de executat, 1 an şi 2 luni de închisoare în regim de detenţie. Dispune prelevarea de la inculpat de probe biologoce în vederea stocării acestora în S.N.D.G.J. Definitivă“, conform Curţii de Apel Bacău. Cei doi pompieri victime ale inculpatului nu s-au constituit părţi civile în procesul penal, însă bărbatul trebuie să scoată din buzunar suma de 1.000 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Fapta a avut loc pe 14 noiembrie 2016, cînd locuinţa inculpatului a fost cuprinsă de flăcări. Au intervenit pompierii, însă bărbatul a avut impresia că aceştia se mişcă cam greu, timp în care flăcările au distrus totul în cale. Pentru a-i „mobiliza“ pe militari, acesta s-a înarmat cu un cuţit cu care a tăiat uniforma unuia dintre ei. Simultan, a proferat ameninţări către un alt pompier aflat în misiune pentru stingerea flăcărilor. De menţionat este faptul că Judecătoria Tîrgu Neamţ aplicase în cauză o pedeapsă de 11 luni de închisoare, dar cu suspendare. Incidentul de pe 14 noiembrie 2016 a fost cel care a dus la incuparea şefului ISU Neamţ, general de brigadă Ioan Niţică. Procurorii militari au considerat că Niţică a omis să anunţe incidentul de la Vînători Neamţ, drept pentru care cîteva luni mai tîrziu, la început de mai 2017, şeful ISU Neamţ a fost trimis în judecată pentru săvîrşirea infracţiunii de omisiunea sesizării. Instanţa de fond, Tribunalul Militar Iaşi, l-a achitat pe motiv că fapta nu a fost săvîrşită cu vinovăţia prevăzută de lege. Niţică a contestat sentinţa, dar de calea de atac au uzat şi procurorii militari. Pe 13 martie anul trecut Curtea Militară de Apel Bucureşti s-a pronunăat definitiv în dosar. Acţiunea procurorilor a fost respinsă şi s-a schimbat temiul achitării lui Niţică, respectiv fapta de care fusese acuzat nu era prevăzută de legea penală.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Neamţ: Coliziune între un TIR şi un autoturism, o victimă încarcerată

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier, soldat cu o victimă încarcerată, a avut loc în urmă cu puţin timp, miercuri, 17 iulie, la Tazlău. Din primele informaţii oferite de salvatorii care s-au deplasat la locul accidentului, a fost vorba despre o coliziune între un TIR şi un autoturism pe DJ 156. “Accident rutier între un TIR şi un autoturism pe DJ 156A, comuna Tazlău. La locul solicitării se deplasează 4 echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi modul de descarcerare, o autospecială complexă de primă intervenţie la incendii, salvare şi prim ajutor, o autospecială TIM şi un autocamion cu modul multirisc”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ. Vom reveni.

UPDATE 19.08: Şoferul autoturismului, un bărbat în vîrstă de 42 de ani, a fost scos de pompieri din maşină, conștient. Are fractură la piciorul stîng şi mai multe contuzii. Şoferul autotrenului nu a necesitat îngrijiri medicale –sursa ISU Neamţ.

Citește știrea

Eveniment

Piatra Neamţ: Ucigaşul unui actor pietrean vine „acasă”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Ştefan Botezatu vrea revizuirea cauzei în care a fost condamnat la 18 ani de închisoare ■ el l-a ucis pe actorul Constantin Ghenescu în propria locuinţă ■ crima a avut loc în scop de jaf ■

Pietreanul Ştefan Botezatu, de 31 de ani, cel care în urmă cu cîţiva ani l-a ucis pe actorul Constantin Ghenescu, de 69 de ani, se întoarce acasă. Aflat în executarea unei pedepse privative de libertate de 18 ani, el a depus pe rolul Tribunalului Neamţ o acţiune prin care vrea revizuirea cauzei de omor. Primul termen în proces a fost stabilit la începutul lunii viitoare, Rămîne de văzut ce vor decide judecătorii în acest caz. Actele de urmărire penală au stabilit că ideea infracţională a făptaşului a început încă de pe 1 septembrie 2013, el observîndu-l pe actor cînd efectua o operaţiune la un bancomat. L-a urmărit pînă acasă, a intrat în bloc, pînă la etajul IV, unde locuia victima. Botezatu s-a întînit a doua zi cu prietena lui, o minoră de 13 ani şi 10 luni, cu care a convenit să-l jefuiască pe Ghenescu. În jurul orei 21 au intrat în imobil, apoi în apartament profitînd că uşa nu se închidea bine. Minora a intrat direct în bucătărie pentru a căuta bani, iar Botezatu a văzut victima care dormea cu faţa în sus. Din bucătărie, autorul s-a înarmat cu un cuţit, iar apoi s-a urcat cu genunchii pe actor, cerîndu-i banii. Buimac de somn, Ghenescu nici nu a avut vreme să-şi dea seama ce se întîmplă, pentru că a fost înjunghiat în gît. Cînd minora a auzit de omor s-a speriat şi nu a mai vrut să rămînă în casă de unde a plecat cu 10 lei în monede de 50 de bani. Înainte să iasă din locuinţă, Botezatu a pus ochii pe cîteva electrocasnice. Dacă nu a găsit bani, a decis să se întoarcă după bunuri, lucru care s-a întîmplat pe 4 septembrie. Cadavrul era aşa cum îl lăsase, iar la plecare a luat o combină muzicală şi un decodor, ocazie cu care a observat lipsa unui televizor. Trupul actorului a fost descoperit pe 5 septembrie, necropsia stabilind că moartea s-a datorat secţionării venei jugulare şi hemoragiei masive. Pe 7 septembrie a fost identificat şi ucigaşul. La anchetă a mărturisit că minora nu a participat la omor. Mucoasa a fost cercetată penal pentru tîlhărie, violare de domiciliu şi nedenunţarea unei infracţiuni, dar avînd în vedere vîrsta, a scăpat de răspundere penală. Şi cel care se presupune că a luat televizorul din casa victimei a fost scos de sub urmărire pentru că nu s-a putut proba vinovăţia.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Şi-a tîlhărit fosta concubină, a ajuns la răcoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat, în vîrstă de 35 de ani, din Piatra Şoimului, care a comis două infraţiuni de tîlhărie, a fost identificat de poliţişti şi arestat preventiv. “La data de 16 iulie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Roznov au reținut un bărbat din localitatea Piatra Șoimului, bănuit de comiterea a două infracțiuni de tîlhărie. Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, la data de 14 iulie , în timp ce o tînără de 23 de ani, din Piatra Șoimului, se afla într-un parc din Roznov, fostul său concubin în vîrstă de 35 de ani, pe fondul consumului de alcool și prin exercitarea de acte de violență, i-ar fi sustras geanta în care se aflau documentele personale și telefonul mobil. În momentul izbucnirii conflictului, o tînără de 23 de ani, din Roznov, alături de care se afla fosta sa concubină, ar fi intervenit, spunîndu-i acestuia că telefonul său mobil se află în aceeași geantă, moment în care bărbatul a lovit-o cu pumnul în zona feței. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat integral și restituit persoanelor vătămate. În urma documentării activității infracționale, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending