Contactează-ne

Actualitate

Închisoare după o acuzaţie de ultraj

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a făcut drifturi într-o intersecţie la Roznov, apoi s-a dat în stambă în faţa poliţiştilor ■ are o pedeapsă de 2 ani de detenţie ■

Georgian Irimia, de 28 de ani, din Roznov, cel care s-a „dat“ la oamenii legii după ce a fost prins că făcea drifturi într-o intersecţie din localitate, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bacău la un an, 2 luni şi 309 zile de închisoare. El mai avea la activ o altă pedeapsă, fără executare, a fost revocată suspendarea şi s-a ales cu circa 2 ani de detenţie pentru ultraj. Hotărîrea instanţei de apel este definitivă. Poliţistul ultragiat nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, dar Irimia are de achitat cheltuieli judiciare la prima instanţă de 2.000 de lei. Pentru faptele sale tînărul a ajuns în arest pe 2 noiembrie 2015 şi a fost încarcerat pînă pe 11 februarie 2016, apoi pînă la data de 7 mai a fost în arest la domiciliu. Totul i s-a tras de la faptul că pe 24 octombrie 2015, beat şi fără permis, s-a urcat la volanul unui autoturism. Probabil, pentru a impresiona „asistenţa“, tinerii care ieşeau de la o discotecă, roznoveanul a considerat că cel mai nimerit ar fi să le arate cum se fac drifturi în intersecţia DN 15 cu DJ 156A. Aşa a fost surprins, în jurul orei 05.30, de un echipaj, oamenii legii observînd că maşina era angrenată în viraje în loc chiar în intersecţie, cel de la volan punînd în pericol participanţii la trafic. Poliţiştii au intervenit şi l-au oprit pe teribilist, dar acesta a avut un comportament recalcitrant. A refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, iar poliţiştii l-au condus la Spitalul Judeţean pentru recoltarea de probe biologice. Şi aici a refuzat testul. Din momentul în care a fost oprit, pe traseul către unitatea spitalicească şi în interiorul unităţii sanitare, individul a avut un comportament violent, lovindu-i şi ameninţîndu-i cu moartea pe poliţişti. Primele verificări au indicat faptul că scandalagiul a avut permis, însă i-a fost anulat. Ca urmare a celor întîmplate, tînărul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore şi dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria l-a lăsat în libertate, dar procurorii au contestat măsura şi au obţinut încarcerarea la Curtea de Apel Bacău.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamț: Stîlp de electricitate, rupt de o macara

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un stîlp de electricitate a fost rupt de o macara, marți, 16 iulie, la Grințieș. „Stîlpul a fost rupt de brațul unei macarale. Susținea o linie electrică aeriană cu conductori neizolati. Echipajul de pompieri de la Garda Poiana Teiului a asigurat măsurile PSI, cât timp echipa specializată a luat măsurile de repunere în funcțiune a alimentării cu energie electrică”,au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Expoziţie la Sinagogă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Conform unei tradiţii care, de cîţiva ani, a consacrat Sinagoga Catedrală ”Baal Shem Tov” din Piatra Neamţ (str. D. Ernici nr. 12) – monument istoric datînd din 1766 – ca un spaţiu cultural deschis publicului nemţean, săptămîna aceasta aici are loc un nou eveniment. Este vorba despre expoziţia Monumental Foto a bine cunoscutului artist Nicolae Fleissig (Franţa). Festivitatea de deschidere se va desfăşura vineri, 19 iulie 2019, încep înd de la ora 18.00. Expoziţia cuprinde 50 de fotografii artistice (format mare), avînd ca subiect o parte din cele aproape 200 de sculpturi monumentale pe care Nicolae Fleissig le-a realizat de-a lungul carierei sale în toată lumea (Franţa, Spania, Israel, China, Belgia, Andora, Turcia, Coreea de Sud, Italia, Danemarca, Brazilia, Rusia, India, Egipt, Siria, Maroc etc. şi, desigur, România). Autorii fotografiilor sînt: Nicolae Fleissig, Maxim Dumitraş, Hélène Prattico, Leo Garcia Enguita. Cu aceeaşi ocazie va fi lansat şi un frumos catalog conceput de Emil Cassian Dumitraş (cu texte semnate de Florin Toma, Dimitrie Grama, Hélène Prattico, A. Simoncini, Francesc Rodriguez Rossa, Francesc Miralles, Pilar Riberaygua şi Emil Nicolae). Precizăm că Nicolae Fleissig este deţinătorul Premiului Naţional ”Brâncuşi” (2017) pentru sculptură, una dintre cele mai importante distincţii în domeniu. Artistul (născut în Tîrgu-Mureş) e cunoscut la Piatra Neamţ, oraşul copilăriei şi adolescenţei sale, prin cîteva lucrări de for public şi prin statuile şi expoziţiile găzduite de Muzeul de Artă. Aflîndu-se în această perioadă la Bacău, la un simpozion de sculptură organizat de Centrul Internaţional de Cultură ”G. Apostu”, artistul va onora prin prezenţa sa şi evenimentul de la Piatra Neamţ, realizat de Comunitatea Evreilor Piatra-Neamţ, în colaborare cu Filiala Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Emil Nicolae

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Iris, Phoenix şi motoare, în Ştrand

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Festivalul Moto-Rock va avea loc în perioada 19-21 iulie

Municipiul Piatra Neamţ va fi gazda unui regal moto-rock ce se va desfăşura timp de 3 zile în Ştrandul Municipal, la sfîrşitul săptămînii viitoare, 19 -21 iulie. Carpat Bikers Romania va da startul celei de-a treia ediţii a Festivalului Moto-Rock, manifestare deja bine cunoscută în lumea bună a motociclismului din România, aşteptată cu interes în fiecare an de toţi iubitorii rock-ului de calitate. Locul de desfăşurare, sound-ul de calitate, luminile, atmosfera şi sutele de motoare vor face cu siguranţă ca mulţi pietreni şi nu numai să îşi facă timp în programul pentru weekend-ul viitor pentru a fi alături de Carpat Bikers MC şi invitaţii acestora. Alături de trupele “grele”, ca Phoenix şi Iris, vor mai concerta Odissey, Fraţii Carpaţi, Road Kill Soda, Olly Of Queens, Green Ties şi formaţia pietreană Parchet în Flăcări. De asemenea, sîmbăta, 20 iulie, pasionaţii de motoare pot admira începînd cu ora 11 în parcarea Galeria Mall din Piatra Neamţ o inedită expoziţie moto, un concurs cu surprize, urmate de o impresionantă paradă moto.“Despre astfel de festivaluri ce adună la un loc oameni deosebiţi cu pasiuni comune, îndrăgostiţii de muzică bună sau admiratori ai bolizilor pe două roţi se pot spune multe, ecourile unor astfel de manifestări putînd fi chiar de luni sau ani de zile. Un lucru e cert: la sfîrşitul săptămînii viitoare, Carpat Bikers MC România va arată tuturor celor prezenţi cît de frumoasă este viaţa pe două roţi, ce înseamnă distracţia, prietenia şi, ceea ce guvernează întreaga lume moto, ce înseamnă respectul”, au declarat organizatorii evenimentului.

Citește știrea

Trending