Contactează-ne

Actualitate

Încarceraţi pentru viol

Știe publicată cu

în data de

■ unul din inculpaţi, care era minor la data faptei, are de executat 2 ani de detenţie ■ altul va sta la închisoare 3 ani şi jumătate ■ victima a renunţat la daune după ce prima instanţă acordase despăgubiri consistente ■ fata i-a întîlnit pe agresori într-un club ■

Curtea de Apel Bacău s-a pronunţat definitiv într-un dosar de viol şi a aplicat pedepse cu executare pentru ambii inculpaţi. Unul din ei, fiul unui şef de post de poliţie din Neamţ, minor la data faptei, a primit o măsură educativă de internare într-un centru de detenţie pentru 2 ani. Asta după ce prima instanţă, Judecătoria Piatra Neamţ l-a condamnat pe adolescentul de 17 ani la măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni. Celălalt acuzat din dosar, un tînăr de 26 de ani, Lucian Buzăeanu, a primit o condamnare de 3 ani şi 6 luni de închisoare, faţă de 4 ani cît acordase prima instanţă. Judecătoria îi acordase victimei daune materiale şi morale de 76. 300 lei, însă în apel tînăra a renunţat la pretenţiile materiale. Celui de-al doilea inculpat i s-au interzis anumite drepturi, printre care cel de a fi tutore sau curator, despre el existînd informaţia că la data faptei ar fi fost cîntăreţ bisericesc. Totul s-a consumat la începutul lunii octombrie 2015 pe un cîmp din apropierea oraşului Roznov. Din cercetările poliţiştilor a rezultat că o tînără, în vîrstă de 18 ani, a mers împreună cu o amică să se distreze într-un club din oraşul menţionat. Aici, fetele au cunoscut trei tineri, unul în vîrstă de 26, iar ceilalţi doi de 17 ani. Fără a bănui ce urma să se petreacă, ele au acceptat invitaţia băieţilor de a sta la masa lor. Cîteva ore, cei cinci au consumat şi băuturi alcoolice, iar la un moment dat fetelor le-a fost propusă o plimbare cu maşina tînărului de 26 de ani, înainte de a fi duse acasă. Tinerele au acceptat şi au urcat în autoturism. După ceva vreme, pe un drum din apropierea oraşului Roznov, pe cîmp, tinerii au oprit maşina la solicitarea viitoarei victime, care s-a plîns că-i este foarte rău. Din declaraţia dată ulterior a reieşit faptul că a fost dusă pe un cîmp de doi dintre indivizi, fiul poliţistului şi tînărul de 26 de ani, care i-au cerut să întreţină relaţii sexuale. Fata s-a împotrivit, însă nu a avut nici o şansă în faţa insistenţei agresorilor. În timp ce era violată, amica sa discuta în autoturism, fără să ştie ce se întîmplă, cu cel de-al doilea adolescent, de 17 ani. După ce au agresat-o sexual, tinerii i-au pus în vedere victimei să nu spună nimănui cele întîmplate, ameninţînd-o cu acte de violenţă. Fata nu a ţinut cont de „sfatul“ violatorilor şi, cum se simţea rău, s-a deplasat la Spitalul Judeţean Neamţ. Aici a povestit cadrelor medicale ce s-a întîmplat, iar informaţia a ajuns rapid la cunoştinţa anchetatorilor. În urma cercetărilor, poliţiştii i-au identificat pe cei trei tineri, însă au stabilit că doar doi dintre ei, fiul poliţistului şi individul de 26 de ani, ar fi violat-o pe fată. Pe numele celor doi a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de viol, ulterior fiind arestat numai majorul. A stat o vreme după gratii, apoi a fost plasat în arest la domiciliu, perioade care vor fi scăzute din sancţiunea finală.

Actualitate

Încă 153 de salariaţi după tîrgul de job-uri

Știe publicată cu

în data de

■ după interviu, alţi 153 de nemţeni, din care 5 cu studii superioare, şi-au găsit de lucru ■ Bursa generală a locurilor de muncă a avut loc în urmă cu o lună ■

Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment în organizarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, care a avut loc pe 12 aprilie, a făcut ca alţi 153 de nemţeni să-şi găsească de lucru. Din totalul celor selectaţi în vederea susţinerii interviului, aceştia au devenit cei mai noi oameni ai muncii din judeţ. „La o lună de la desfăşurarea Bursei generale a locurilor de muncă organizată în data de 12 aprilie 2019, AJOFM Neamţ a evaluat rezultatele şi din cele 358 de persoane selectate pentru interviu, au fost angajate un număr de 153, din care 5 persoane avsolvente de studii superioare“, conform AJOFM Neamţ. Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în domenii cum ar fi: construcţii – 45, servicii – 46, industrie 62, din care 19 în industria mobilei şi 17 în industria textilă. Cele 5 locuri de muncă ocupate de cei cu studii suprioare au fost pentru inginer automatist – 2, inginer textile – 1 inginer mecanic – 1. Pe 12 aprilie, primul tîrg de job-uri din acest an, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, a scos din casă ceva mai mulţi nemţeni decît posturile disponibile pe piaţa forţei de muncă. Evenimentul a avut loc simultan la Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ, iar la start au venit cu cererea de personal un număr total de 87 de agenţi economici din cele mai diverse domenii de activitate (37 în reşedinţa de judeţ, 38 la Roman şi 12 la Tîrg), care au vrut să recruteze nu mai puţin de 898 de noi salariaţi. Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Piatra Neamţ (453), următorul fiind municipiul Roman (284) şi oraşul Tîrgu Neamţ (161). La bursa de muncă din 12 aprilie au participat 928 de persoane, din care 436 în reşedinţa de judeţ, 335 la Roman şi 158 la Tîrgu Neamţ, iar 72 de persoane au fost angajate pe loc şi 358 au fost selectate în vederea încadrării. În cadrul evenimentului au avut loc întîlniri directe între angajatorii ofertanţi de locuri de muncă şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să schimbe locul de muncă pe care-l au la momentul respectiv, cadru în care s- au făcut cunoscute condiţiile necesare pentru angajare şi în funcţie de îndeplinirea acestora s-a stabilit angajarea sau programarea pentru proba de lucru. La nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de evolutia pieţei muncii locale, de condiţiile locale şi de solicitările agenţilor economici, vor mai putea fi organizate şi alte tipuri de burse pentru diferite meserii sau ramuri de activitate.

Citește știrea

Actualitate

Ajutoare de la Guvern pentru familii din Neamţ

Știe publicată cu

în data de

Guvernul a aprobat, printr-o hotărîre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 422.700 lei pentru 107 familii şi persoane singure care se afla în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora. 105.000 lei au fost acordaţi pentru 20 de familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vîlcea şi municipiul Bucureşti, care se afla în situaţii de necesitate cauzate de incendii. 317.700 lei ajung la 87 de familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Dîmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vîlcea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. „Ajutoarele de urgenţă au la bază anchetele sociale ale agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi se acordă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale“, conform unui comunicat al Ministerului Muncii.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătăuşi condamnaţi, trimişi la penitenciar

Știe publicată cu

în data de

Trei bărbaţi din Bozieni, condamnaţi la cîte cinci ani de închisoare pentru lovire, au fost prinşi de poliţişti şi încarceraţi în Penitenciarul Bacău. “La data de 23 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Neamţ împreună cu polițiștii Secţiei de Politie Rurală Ion Creangă, însoțiți de luptători ai Servciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat și reținut trei bărbați, din Bozieni, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei închisorii. Cei trei au fost condamnați de către Tribunalul Neamţ la cîte cinci ani de închisoare cu executare fiecare, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. La data de 9 iulie 2016, doi dintre ei, în vîrstă de 21, respectiv 55 de ani, au lovit o persoană care a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, cel de-al treilea, în vîrstă de 26 de ani, i-a aplicat mai multe lovituri aceleeași persoane vătămate, cauzîndu-i leziuni care au necesitat 85 de zile de îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending