Contactează-ne

Eveniment

Ieşit din puşcărie, s-a răzbunat pe viceprimar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Ionuţ Tofan şi Silviu Băluşel au organizat o răzbunare în stil mafiot şi l-au lăsat lat în bătaie pe viceprimarul comunei Pînceşti ■ în ziua în care a comis actele, Tofan era învoit din penitenciar, unde ispăşea o condamnare pentru tîlhărie ■ după ce l-au altoit pe viceprimar, cei doi au intrat într-o casă locuită de o familie de bătrîni ■ distrugerile au fost majore, infractorii vrînd, se pare, să dea foc locuinţei ■

Un caz de o agresivitate rarisimă a avut loc la Pînceşti, unde viceprimarul localităţii, om în etate de 77 de ani şi o familie de bătrîni au fost victimele a doi descreieraţi. Vasile Judescu, numărul doi în administraţia locală a comunei amintite, a ajuns la Spitalul Roman mai mult mort decît viu, iar consăteanul acestuia, Vasile Iovu, de 70 de ani, împreună cu soţia sa, s-au ales cu o spaimă soră cu moartea şi cu gospodăria devastată. Filmul tărăşeniei a debutat miercuri, 7 martie, cînd pe meleagurile natale a revenit, într-o „permisie“ de o zi, Ionuţ Tofan, în vîrstă de 38 de ani, localnic al satului Ciurea, individ care ispăşea în Penitenciarul Vaslui o pedeapsă privativă de libertate de peste 12 ani, pentru tîlhărie. Cunoscut drept „răul satului“, acesta s-a întîlnit cu un tovarăş de nelegiuiri, Silviu Băluşel, în vîrstă de 27 de ani şi, la un pahar, au ticluit o răzbunare sîngeroasă asupra celor care au fost martori sau chiar părţi vătămate în dosarele care i-au trimis după gratii. Prima dată s-au înţeles să îl atace pe viceprimarul Vasile Judescu, găsind momentul prielnic atunci cînd respectivul a venit acasă de la serviciu, cu maşina. Din cîte se pare, au intrat peste el în curte, în momentul în care a deschis poarta, pentru a parca autoturismul. A urmat o ploaie de lovituri, în urma cărora bătrînul de 77 de ani a rămas inconştient. Ulterior, Tofan şi Băluşel s-au deplasat la domiciliul familiei Iovu, cu gînd să intre peste proprietari. Dîndu-şi seama ce se întîmplă, bătrînii s-au refugiat care pe unde a apucat, femeia la vecini, iar bărbatul prin anexe. Casa celor doi a rămas, astfel, la dispoziţia nelegiuiţilor, care au sfărîmat tot ce au găsit în cale. Distrugerile au fost totale, începînd de la geamuri şi terminînd cu mobilierul. Din cîte se pare, aceştia au distrus şi soba aflată în funcţiune, cu gînd ca flăcările astfel izbucnite să ardă totul şi să le şteargă urmele. Au furat de prin curte ce le-a căzut în mîini şi au plecat, dar numai pentru a se reîntoarce, înarmaţi cu bîte, pentru a termina ce începuseră. Între timp, la faţa locului ajunseseră echipajele de intervenţie, de la Poliţie şi Ambulanţă, oamenii legii nereuşind, în primă instanţă, să îi captureze, cu toate că a fost tras şi un foc de avertisment. Rănit grav, vicele Vasile Judescu a fost transportat între timp la spital. Acesta a fost diagnosticat cu politraumatism şi contuzii, investigaţiile radiologice scoţîndu-i la iveală fracturi la trei coaste. Vicele a fost internat în Secţia chirurgie toracică, evoluţia stării sale de sănătate fiind una favorabilă.

Au băgat spaima-n oameni

Încă din seara de miercuri, zona satului Ciurea a fost împînzită de forţe de ordine, pentru capturarea nelegiuiţilor. Reţinerile au avut loc în cursul zilei de 8 martie, mai întîi fiind capturat, în jurul orei 10, Silviu Bălăşel. La interval de două ore, Tofan a fost prins în judeţul Vaslui, în apropierea penitenciarului. „În aceste cauze sînt în derulare cercetări pentru infracţiunile de violare de domiciliu, loviri şi alte violenţe, distrugere şi furt calificat. Persoanele în cauză au fost reţinute în cursul zilei de 8 martie“, a precizat inspector Elena Bulgărea, purtător de cuvînt al IPJ Neamţ. La Pînceşti, acesta a fost cel mai grav caz petrecut în ultimii ani, satul Ciurea fiind situat chiar la marginea judeţului, la limita cu Iaşi. Oamenii răsuflă uşuraţi că răufăcătorii au fost prinşi, aceştia terorizîndu-şi ani la rînd cătunul de baştină. Au lovit oameni pentru a-i deposeda de bunuri, au intrat peste ei în casă şi au dat foc gospodăriilor, în semn de răzbunare. Nu de mult, Băluşel a furat maşina viceprimarului şi, după ce a fost prins, s-a rugat insistent de păgubit să fie iertat. De aici se pare că i s-a acumulat şi ura faţă de Vasile Judescu. „La un moment dat, în primii ani de la înfiinţarea comunei, eram pe locul I la criminalitate, mai ales că nu era nici post de Poliţie dar, între timp, lucrurile se reglementaseră. Indivizii cunoscuţi drept puşi pe rele au fost prinşi şi lumea îşi vedea de treaba ei. A fost şocant ce s-a întîmplat acum, numai pentru o liberare de o zi a respectivului individ. În seara cînd s-a petrecut totul, am fost alături de viceprimar, la spital şi pot să spun că era parcă «de moarte», aşa tare a fost lovit. Acest incident nu poate fi pus pe seama nimănui, decît a unor indivizi care nu au comportamente compatibile cu societatea. Poliţiştii de la noi îşi fac treaba, mai mult, am asfaltat drumul spre Ciurea pentru un acces rapid. Acolo este un sat de oameni gospodari, însă anumite elemente pot strica totul. Legea să îşi spună cuvîntul. Au fost agresaţi şi atacaţi în case oameni în etate, care nu se pot apăra şi vrem pedepse cît mai drastice pentru vinovaţi“, a precizat Augustin Holmanu, primarul comunei Pînceşti.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier, soldat cu o victimă, din declaraţiile martorilor oculari, a avut loc, joi, 23 ianuarie, în apropierea postului de poliţie din Dumbrava Roşie.

A fost vorba despre o coliziune între două autoturisme, iar echipajul SMURD deplasat la faţa locului a preluat o persoană rănită pentru a o transporta la spital, au declarat cei care au asistat la producerea accidentului rutier.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Hoţ încuiat în casă pe cînd fura cafea şi băutură

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat de 35 de ani, prins în flagrant pe cînd fura o cutie de cafea şi o sticlă de băutură, a fost încuiat în locuinţa pe care o prăda chiar de proprietara în vîrstă de 76 de ani. Aceasta a chemat apoi poliţia şi hoţul a ajuns după gratii.

La data de 22 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au fost sesizați de către o femeie de 76 de ani, din Săbăoani, despre faptul că a surprins o persoană în timp ce sustrăgea bunuri din anexa locuinței.

La faţa locului, poliţiştii au identificat bărbatul în cauză, pe care l-au condus la sediul poliţiei. Din investigaţii a reieşit că, un bărbat de 35 de ani, din Săbăoani, ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinței femeii, iar dintr-o încăpere a sustras o cutie cu cafea. În continuarea activităţii infracţionale, acesta a sustras dintr-o anexă a imobilului, o sticlă de băuturi alcoolice, moment în care a fost surprins de femeia de 76 de ani care, avînd prezență de spirit, a încuiat ușa de acces și a sesizat Poliția.

În urma probării activității infracționale, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmînd ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Reţinut pentru că a incendiat un tomberon

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat de 52 de ani, din Roman, bănuit că a incendiat un tomberon, a fost reţinut de poliţişti sub acuzaţia de distrugere.

Polițiștii au identificat și reținut un bărbat de 52 de ani, din Roman, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere.

La data de 21 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un bărbat, de 34 de ani, din Roman, cu privire la faptul că un tomberon a fost incendiat.

În urma activităților desfășurate, la data de 22 ianuarie, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Roman au identificat un bărbat de 52 de ani, pe care l-au condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, bărbatul din Roman a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au anunţat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending