Contactează-ne

Actualitate

Iatã de ce Arsene, seful CJ, a fost retinut de DNA

Știre publicată în urmă cu

în data de

• Ionel Arsene este acuzat de trafic de influentã • el ar fi sãvîrsit fapta în 2013, cînd era deputat • anchetatorii spun cã a primit 100.000 de euro pentru a interveni pe lîngã functionarii ANI • miza era „înfundarea“ unei persoane cu functie de conducere din administratia localã •

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Biroul Teritorial Bacãu, au lovit administratia publicã nemteanã chiar la vîrf, iar pe parcursul zilei de joi, 18 ianuarie 2018, au dispus retinerea pentru 24 de ore a presedintelui Consiliului Judetean Neamt. Ionel Arsene este acuzat de anchetatori de trafic de influentã. Conform anchetatorilor, faptele au avut loc în urmã cu cinci ani, în 2013. La acea datã, Arsene era deputat în Parlamentul României si presedinte al organizatiei judetene Neamt a PSD. Confrom DNA, Ionel Arsene ar fi primit 100.000 de euro pentru a interveni la functionarii Agentiei de Integritate, miza fiind acuzarea unei persoanã cu functie de conducere din administratia publicã localã pentru conflict de interese sau incompatibilitate. Numai cã cel care i-a înmînat banii lui Arsene l-a „turnat“ mai apoi, fapt ce s-a lãsat recent cu încãtusarea actualului presedinte al CJ Neamt. În ordonanta procurorilor se aratã cã, în cauzã, existã date si probe care contureazã urmãtoarea stare de fapt: „În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României si presedinte al organizatiei judetene Neamt a unui partid politic, a primit de la o persoanã (martor în cauza), suma de 100.000 euro pentru a-si folosi influenta pe care a lãsat sã se creadã ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitãtilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere în administratia localã“, conform unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. Anchetatorii au mai arãtat cã banii au fost remisi de martor într-un loc public, respectiv într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucuresti. Purcoiul de euroi ar fi trebuit sã ajungã la functionarii ANI prin intermediari. „Inculpatului Arsene Ionel i s-au adus la cunostintã calitatea procesualã si acuzatiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedurã penalã“, se mai aratã în comunicatul DNA. Astãzi, 19 ianuarie 2018, presedintele Consiliului Judetean Neamt va fi prezentat Tribunalului Bacãu cu propunere de arestare preventivã pentru 30 de zile. Rãmîne de vãzut dacã judecãtorii din judetul vecin îl vor priva pe Arsene de libertate. Oricare ar fi hotãrîrea judecãtorilor, mãsura poate fi atacatã la instanta superioarã, Curtea de Apel Bacãu. Procurorii mai mentioneazã cã punerea în miscare a actiunii penale este o etapã a procesului penal reglementatã de Codul de procedurã penalã, avînd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situatie, sã înfrîngã principiul prezumtiei de nevinovãtie.

Arsene, un apropiat a lui Liviu Dragnea

Ionel Arsene, în prezent presedinte al PSD Neamt si al Consiliului Judetean Neamt, a avut o evolutie politicã fulminantã, spun unii. Iar gurile rele mai afirmã cã ascensiunea, presedinte de partid, parlamentar, presedinte de CJ, ar fi avut o strînsã legãturã cu prietenia sau colaborarea apropiatã cu seful social-democrat de la nivel central. Liviu Dragnea. Catalogat de multi drept omul lui Dragnea, Ionel Arsene s-a fãcut vãzut în fata sediului DNA sau la instantele de judecatã cînd seful de partid mergea sã dea cu subsemnatul sau sã rãspundã în fata judecãtorilor. Mai mult, a avut o atitudine extrem de rãzboinicã în Comitetul Executiv al PSD în care s-a dezbãtut si votat retragerea sprijinului politic al fostului premier Mihai Tudose. Ca urmare, în perioada presedintiei sale la CJ Neamt, prin judet au venit numerosi ministri, fie din cabinetul Grindeanu, fie din cabinetul Tudose si au curs promisiunile cu fonduri guvernamentale pentru numeroase investitii ce ar fi trebuit sã se producã în Neamt. Mai mult, unele voci, dupã demisia lui Tudose, îl dãdeau ca posibil viitor ministru în noul guvern, ba unii îl vedeau chiar o variantã de premier. Între timp, pe fir a intrat DNA si rãmîne de vãzut dacã vinovãtia sa va fi sau nu probatã de anchetatorii care îl acuzã cã si-ar fi traficat influenta. Dacã va fi gãsit vinovat si condamnat, este extrem de probabil sã fie punct final pentru cariera sa politicã, sau aceasta sã sufere destul de mult. Desi sînt si exemple contrare. Chiar la vîrful partidului din care face parte. Reamintim cã Ionel Arsene a fost ales în 2012 parlamentar USL în Colegiul 7 Camera Deputatilor, el obtinînd 14.859 de voturi, contracandidati fiindu-i Anton Gorea (PP-DD) – 2.808 voturi si Marius Rogin (ARD) – 2.327 voturi. (G. MUNTEANU, C. FILIP)

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Toamna îşi intră în drepturi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în prima parte a săptămînii va fi cald dar în zilele de după temperaturile scad ■ în zona noastră nu vor fi mai mult de 16 grade ziua, iar noaptea vor fi pînă la 7 grade ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

Vremea este încă blîndă şi ţine cu noi, dar meteorologii anunţă că de la începutul ultimei decade a lunii septembrie condiţiile meteo se schimbă. Valorile termice intră la apă şi se răceşte binişor, astfel că pe finalul săptămînii abia putem spera la maxime diurne de 16 grade Celsius. Nopţile vor deveni destul de reci iar minimele coboară pînă la vreo 7 grade grade. Seceta persistă şi cel puţin în această sătămînă precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate din punct de vedere cantitav conform informaţiilor publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Cea mai caldă zi din întreg intervalul de prognoză pare fi cea de 16 septembrie, cînd cerul nu va fi brăzdat de nici un nor, iar la amiază mercurul din termometre saltă voniceşte pînă la valoarea de 26 de grade. Noaptea va fi liniştită, cu cer degajat iar în zori minima ajunge la 12 grade Celsius. De marţi, 17 septembrie, începe declinul termic. Cerul va fi senin în prima parte a zilei, la prînz se vor înregistra cam 23 de grade, însă după-amiază ar putea veni ceva stropi de ploaie. După lăsarea întunericului va fi mai bine decît în intervalul precedent iar minima saltă la 15 grade. Cer senin este anunţat şi pentru miercuri, 18 septembrie, însă la prînz nu vor fi mai mult de 20 de grade. Noaptea va fi cea mai rece de pînă acum şi nu vor fi mai mult de 10 grade. Ziua de joi, 19 septembrie, aduce din nou soare, nu şi căldură pentru că brusc maxima coboară la 16 grade. Se depreciază şi minima nocturnă care ajunge la 9 grade. Cam la fel va fi şi vineri, 20 septembrie, cînd nu vor fi mai mult de 16 grade, iar după amiază ar putea ploua izolat şi slab. Noaptea va fi deosebit de rece pentru acest moment cu o minmă de doar la 7 grade. Se pare că nu trebuie să ne speriem încă pentru că de sîmbătă, 21 septembrie, începe să se încălzească treptat, maxima diurnă ajunge la 18 grde, iar minima nocturnă va fi de 10 grade. Duminică, 22 septembrie, vor fi cam 20 de grade ziua şi cel mut 12 grade noaptea. Rămîne de văzut cum va evolua vremea în ultima săptămînă a lunii.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Primăria strînge rablele din oraş

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În condiţiile în care tot mai pregnant numărul locurilor de parcare se dovedeşte insuficient, conducerea Primăriei Roman a luat decizia de a debarasa domeniul public de maşinile vechi, abandonate de ani de zile de proprietarii lor. Autovehiculele ridicate urmează a fi duse la platforma primăriei, pe strada Ogoarelor. „În cazul în care nu vor fi revendicate de proprietari, în 30 de zile, aceste autovehicule vechi vor deveni, conform legii, proprietatea municipalităţii şi vor fi, cel mai probabil, valorificate la fier vechi. Deja din prima zi de verificări am găsit patru maşini abandonate, purtînd discuţii cu proprietarii lor de a căuta modalităţi de valorificare. Există şi situaţii în care proprietarii nu pot fi identificaţi. În aceste circumstanţe, autoturismele abadonate pe domeniul public vor fi ridicate de către primărie şi duse pe plaforma de pe strada Ogoarelor. În situaţia în care în termen de o lună nu vor fi revendicate, ele devin proprietatea administraţiei publice locale, care le valorifică, conform normelor legale. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, de a încerca să păstrăm curăţenia în oraş şi de a încuraja pe romaşcani să se implice. Faptul că cei care vizitează Romanul apreciază curăţenia şi estetica este un motiv de mîndrie şi satisfacţie pentru fiecare dintre noi“ a declarat primarul Lucian Micu.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accident rutier cu patru victime. Copil de 9 ani transportat la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune între un autoturism şi o căruţă s-a produs în noaptea de sîmbătă spre duminică, 14 spre 15 septembrie, pe DN 15 B, în comuna Timişeşti. În urma impactului doi bărbaţi, de 28, respectiv 32 de ani, şi un copil de nouă ani au fost transportaţi la spital. “Accident rutier între un autoturism şi o cărutţă cu mai multe persoane în comuna Timişeşti, sat Dumbrava, pe DN 15 B. Au fost transportaţi la la CPU Tîrgu Neamţ: doi adulţi (bărbaţi) de 28 si 32 ani (policontuzionaţi) şi un minor în vîrstă de 9 ani (TCC cu PC)”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

UPDATE – La data de 15 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Timișești, soldat cu rănirea a patru persoane. Din primele cercetări efectuate a reiesit faptul că, în timp ce un bărbat, de 49 de ani, din Tîrgu Neamț, conducea un autoturism pe DN 15B, direcția de mers Tîrgu-Neamț – Cristești, în localitatea Timișești, pe fondul neatenției, ar fi acroșat un atelaj hipo care nu era semnalizat corespunzător și care se deplasa pe același sens de mers. Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 49 de ani, a conducătorului atelajului hipo, un bărbat de 32 de ani, din Tomești, și a două persoane pasagere în atelaj, un minor, de 9 ani și un tânăr, de 26 de ani, din Tîrgu-Neamț. Atât conducătorul auto cât și conducătorul atelajului hipo au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă –sursa IPJ Neamţ

Citește știrea

Trending