Contactează-ne

Actualitate

Iată cine primeşte bani nerambursabili

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ printre beneficiari se numără Fundaţia Pacea, profesorul Tit Tihon, KULT Generation, Vulpiţele Galbene şi Box Club Municipal Roman

Consilierii locali din Roman au fost solicitaţi să aprobe raportul privind procedura de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilă între municipalitate şi beneficiari, pe anul 2018. Astfel, pentru anul în curs, suma totală aprobată a fost de 150.000 de lei, din care au fost alocaţi efectiv 72.878 de lei, rămînînd un rest disponibil de 77.122 de lei. Au fost depuse, în total, 13 proiecte, din care numai 10 au fost declarate eligibile. La domeniul Cultură, religie şi învăţămînt, s-a calificat Asociaţia Culturală DoMiDance prin Festivalul de muzică, dans, teatru pentru copii şi tineri Ce mică- i vacanţa mare, pentru care a beneficiat de 10.000 de lei. Asociaţia KULT Generation Roman 3D a primit 7.315 de lei, în vreme ce Fundaţia Anton Durcovici a beneficiat de ajuor pentru a organiza Simpozionul naţional Fericitul episcop martir Anton Durcovici (5.985 de lei). Profesorul Tihon Tit a primit credit pentru proiectul Editare carte, în sumă de 6.435 de lei. În ceea ce priveşte domeniul Social, a fost acceptat proiectul celor de la Asociaţia ISA – Iubire, Speranţă, Ajutor în sumă de 7.900 de lei. În acelaşi timp, Fundaţia Umanitară Pacea, prin Bucuria de a descoperi natura, pentru copiii proveniţi din medii sociale defavorizate a beneficiat de un grant de 3.534 de lei. Aceeaşi Fundaţie Umanitară Pacea s-a calificat şi prin demersul: Tablă interactivă digitală ca facilitator în procesul educaţional al copiilor şi al adolescenţilor proveniţi din medii sociale defavorizate, în valoare de 7.389 de lei. Referitor la domeniul Activităţi sportive şi de tineret, Consiliul Local a decis să aloce 10.000 de lei către Asociaţia CS Vulpiţele Galbene Roman – Fotbalul feminin are viitor! De asemenea, Asociaţia Box Club Municipal Roman, prin iniţiativa Boxul – sport ca alternativă la consumul de droguri şi timpul pierdut pe stradă a beneficiat de 10.000 de lei. Asociaţia Muşatinii va implementa proiectul intitulat Creştem frumos, pentru care alocarea a fost de 4.320 de lei.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Căruţaş băut, implicat într-un accident, amendat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un căruţaş băut, care a fost implicat într-un accident rutier produs pe DN 15 D, a fost amendat de poliţişti cu 2.610 lei. “La data de 11 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au intervenit la un accident rutier pe DN 15 D, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 34 de ani, din Roznov, conducea un autoturism pe DN 15 D, în afara localității Făurei, din direcția Roman-Piatra Neamț, a intrat în coliziune cu un vehicul cu tracțiune animală condus pe același sens de mers de un bărbat de 44 de ani, din Făurei. Din impact, autoturismul a părăsit partea carosabilă prin dreapta sensului său de deplasare, intrând în coliziune cu un copac. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Ambii participanți la trafic au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului din Roznov, însă în cazul conducătorului atelajului a indicat o valoare de peste 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul din Făurei a fost sancționat contravențional pentru conducerea unui vehicul cu tracțiune animală neechipată corespunzător cu sursă de lumină şi elemente reflectorizante, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului, conform art. 17 alin. 1 şi 165 lit. e din H.G.1391/2006, cu amendă în cuantum de 2.610 de lei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Pietoni, victime ale accidentelor rutiere

Știre publicată în urmă cu

în data de

Doi nemţeni, o femeie de 73 de ani şi un bărbat de 65 de ani, pietoni, au fost victime ale unor accidente rutiere produse pe 11 noiembrie, pe şoselele din Neamţ. Femeia a fost accidentată pe o stradă din Piatra Neamţ în timp ce traversa pe o trecere de pietoni. “Din primele cercetări efectuate a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat, de 39 de ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism pe breteaua de legătura dintre strada Mihai Viteazu şi strada Dărmăneşti, a surprins și accidentat o femeie, de 73 de ani, din Piatra Neamț, angajată regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a femeii, care a fost preluată și transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au declarat poliţiştii nemţeni. Bărbatul de 65 de ani a fost accidentat de un autoturism în timp ce traversa prin loc nepermis şi fără să se asigure. “Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri a reieşit că, în timp ce un bărbat, de 46 de ani, din Podoleni, conducea un autoturism pe DN 15, în localitatea Zăneşti, la intersecţia cu DC 106, ar fi surprins şi accidentat un bărbat, de 65 de ani, care s-ar fi angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis şi fără a se asigura. Din impact a rezultat rănirea bărbatului din Zăneşti, care a fost preluat şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au mai comunicat poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătrîn dat dispărut, căutat de poliţişti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bătrîn de 80 de ani, dispărut din data de 9 noiembrie, este căutat de poliţiştii nemţeni. “Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați, la data de 11 noiembrie, de către un bărbat, de 60 de ani, din Costișa, cu privire la faptul că tatăl său, Trăsnea Ioan, de 80 de ani, a plecat de la de la domiciliu, în data de 9 noiembrie, și nu s-a mai întors. Semnalmente: înălţime – 1,75 – 1,80 m, greutate – 65 de kilograme, ochi căprui, constituţie astenică, păr grizonat. La momentul dispariţiei, acesta era îmbrăcat cu o geacă neagră, pantaloni maro, pe cap purta o șapcă neagră, fiind încălțat cu pantofi negri. Polițiștii au efectuat verificări pe raza localității Săvinești, în vederea depistării acestuia. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție!”, au comunicat poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Trending