Tineri absolventi consulta listele cu posturi disponibile, inainte de a intra la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), in Bucuresti, vineri, 25 septembrie 2009.
Publicitate

■ sînt 814 posturi vacante la început de septembrie ■ mai bine de jumătate din locurile de muncă disponibile sînt de la angajatori din Piatra Neamţ şi comunele limitrofe ■ licenţiaţii nu prea au căutare ■

Lipsa de personal se simte acut în mai toate domeniile de activitate şi la început de septembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă ca fiind vacante în tot judeţul un număr total de 814 locuri de muncă. Cele mai multe recrutări de personal ar putea avea loc în reşedinţa de judeţ şi comunele învecinate unde sînt libere 496 de slujbe, în timp ce angajatorii din zona Roman au nevoie de 194 de noi salariaţi. La Tîrgu Neamţ agenţii economici caută numai 124 de persoane calificate în cele mai diverse domenii de activitate. Revenind la Piatra Neamţ, aici sînt cele mai multe cereri pentru personal cu studii superioare şi ar fi nevoie de un asistent manager, un economist, un inginer chimist şi un inginer producţie. În plus, se caută un fizician dar şi de doi ingineri mecanici sau 7 ingineri specializaţi în construcţii industriale şi civile, cîte un inginer specializat în instalaţii în construcţii şi un inginer mecanic, la care se mai adaugă două posturi vacante de inginer eletritehnician sau un inspector securitatea şi sănătatea muncii. Se mai caută un manager calitate şi un economist. La polul opus, pentru cei fără nici o calificare sînt 94 slujbe vacante, dar s-ar mai putea angaja 10 lucrători comerciali, 11 agenţi de securitate sau 9 zugravi, 20 de zidari şi cîte 10 tehnicieni sisteme antiincendiu sau tehnicieni sisteme securitate, plus 9 instalatori reţele termice şi sanitare. Mediul de afaceri mai are nevoie de 11 fierari betonişti, 10 electricieni în construcţii, 10 dulgheri, 10 tapiţeri, 19 tîmplari universali, precum şi 13 sudori, 15 lăcătuş mecanic şi 10 croitori. La Roman personalul de înaltă calificare nu prea are căutare iar cele mai multe recrutări de personal ar putea avea loc în industrie unde este de lucru pentru 14 confecţioneri asamblori articole textile, 25 de operatori confecţioneri industria îmbrăcămintei, 10 operatori montaj linii automate şi 46 de muncitori necalificaţi. Se mai caută 8 dulgheri, 10 fierari betonişti, 13 zidari, precum şi 7 agenţi de securitate, ori 6 îngrijitori curăţenie. În multe alte ocupaţii sînt mai puţine cereri de personal cei interesaţi putînd consulta lista la Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă Roman. La Tîrgu Neamţ sînt neacoperite de mai mult timp două locuri pentru licenţiaţi, unul în ocupaţia de inginer zootehnist şi unul de medic veterinar. În rest mai este de muncă pentru 9 muncitori salubrizare, 9 muncitori în construcţii, 15 confecţuineri textilişti, 13 muncitori necalificaţi pentru confecţii, ori 10 muncitori sezonieri preparare conserve din legume-fructe. Se mai caută şoferi de camion, sudori, gaterişti, pavatori, pietrari, barmani sau bucătari cu experienţă.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.