Contactează-ne

Actualitate

Iarna nu se zburleşte

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ nici în a doua decadă a lui februarie iarna nu-şi arată colţii ■ pînă la finele săptămînii viitoare vor fi preponderent valori termice diurne pozitive ■ în cea mai rece noapte vor fi -6 grade ■

Cu toate că ne aşteptam la o iarnă grea cu nămeţi şi ger să crape pietrele, previziunile alarmiste nu s-au adeverit. Dimpotrivă, a fost un sezon blînd, cu scurte episoade de ger şi puţină zăpadă. Conform informaţiilor de pe site-ul ANM, cam la fel rămîn condiţiile şi în a doua decadă a lunii februarie. Specialiştii spun că pînă la finele săptămînii viitoare vor fi valori termice diurne pozitive, chiar dacă modeste, iar în cea mai rece noapte nu vor fi decît -6 grade Celsius. Precipitaţiile aproape că sînt inexistente. După ce am ieşit de sub codul galben de ninsoare -destul de blînd în zona noastră, astăzi, 10 februarie vom avea parte de cer mai mult acoperit, însă nu şi de precipitaţii, pentru că se opresc. Prognoza relevă faptul că în miezul zilei vor fi valori termice negative, de -1 grad, iar peste noapte mercurul din termometre se opreşte la -5 grade. Duminică, 11 februarie, va fi din nou timp închis, norii nu se dau duşi din zona noastră, şi va fi sensibil mai frig la o maximă negativă, de -3 grade. După lăsarea întunericului cerul se degajează şi va fi mai rece decît în intervalul precedent, astfel că în zori se vor înregistra -6 grade. Meteorologii anunţă soare pentru luni, 12 februarie, cînd se ajunge la o maximă la limita îngheţului, 0 grade. Cu toate acestea, noaptea nu sînt schimbări de nici un fel, cer degajat şi o minimă de cel mult – 6 grade. O zi mai rece şi una nu prea. Cam aşa sună prognoza, iar dacă previziunile specialiştilor se adeveresc, este foarte probabil ca pe parcursul zilei de marţi să nu vedem soarele, norii se regrupează şi se vor înregistra din nou valori termice negative, de -1 grad. În schimb va fi mai plăcut după lăsarea întunericului şi pe fondul unui cer mai mult acoperit minima se opreşte la -4 grade. Singura zi cînd este posibil să avem parte de ceva precipitaţii ar putea fi cea de miercuri, cînd din nou sînt nori ce ar putea aduce ninsoare, dar slabă din punct de vedere cantitativ, la cel mult 0 grade. Nu mai ninge peste noapte dar nu scăpăm nici de nori. În schimb mai saltă mercurul din termometre şi se vor înregistra cam -2 grade. De joi, 15 februarie, vedem soarele din nou şi se mai îmbunează şi registrul termic. Trecem la valori pozitive, ce-i drept nu prea mari, de 1 grad Celsius. Ziua va fi mai bine, dar noaptea nu prea, pentru că, pe fondul unui cer absolut senin, minima scade pînă la -4 grade. Cam la fel va fi vremea şi vineri, 16 februarie, soare, 2 grade ziua şi -5 grade după lăsarea întunericului. În week-end, soarele se ascunde, dar va fi un regim termic blînd, cu valori diurne de 2 grade şi nocturne de -5, cel mult -6 grade.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamț: Stîlp de electricitate, rupt de o macara

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un stîlp de electricitate a fost rupt de o macara, marți, 16 iulie, la Grințieș. „Stîlpul a fost rupt de brațul unei macarale. Susținea o linie electrică aeriană cu conductori neizolati. Echipajul de pompieri de la Garda Poiana Teiului a asigurat măsurile PSI, cât timp echipa specializată a luat măsurile de repunere în funcțiune a alimentării cu energie electrică”,au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Expoziţie la Sinagogă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Conform unei tradiţii care, de cîţiva ani, a consacrat Sinagoga Catedrală ”Baal Shem Tov” din Piatra Neamţ (str. D. Ernici nr. 12) – monument istoric datînd din 1766 – ca un spaţiu cultural deschis publicului nemţean, săptămîna aceasta aici are loc un nou eveniment. Este vorba despre expoziţia Monumental Foto a bine cunoscutului artist Nicolae Fleissig (Franţa). Festivitatea de deschidere se va desfăşura vineri, 19 iulie 2019, încep înd de la ora 18.00. Expoziţia cuprinde 50 de fotografii artistice (format mare), avînd ca subiect o parte din cele aproape 200 de sculpturi monumentale pe care Nicolae Fleissig le-a realizat de-a lungul carierei sale în toată lumea (Franţa, Spania, Israel, China, Belgia, Andora, Turcia, Coreea de Sud, Italia, Danemarca, Brazilia, Rusia, India, Egipt, Siria, Maroc etc. şi, desigur, România). Autorii fotografiilor sînt: Nicolae Fleissig, Maxim Dumitraş, Hélène Prattico, Leo Garcia Enguita. Cu aceeaşi ocazie va fi lansat şi un frumos catalog conceput de Emil Cassian Dumitraş (cu texte semnate de Florin Toma, Dimitrie Grama, Hélène Prattico, A. Simoncini, Francesc Rodriguez Rossa, Francesc Miralles, Pilar Riberaygua şi Emil Nicolae). Precizăm că Nicolae Fleissig este deţinătorul Premiului Naţional ”Brâncuşi” (2017) pentru sculptură, una dintre cele mai importante distincţii în domeniu. Artistul (născut în Tîrgu-Mureş) e cunoscut la Piatra Neamţ, oraşul copilăriei şi adolescenţei sale, prin cîteva lucrări de for public şi prin statuile şi expoziţiile găzduite de Muzeul de Artă. Aflîndu-se în această perioadă la Bacău, la un simpozion de sculptură organizat de Centrul Internaţional de Cultură ”G. Apostu”, artistul va onora prin prezenţa sa şi evenimentul de la Piatra Neamţ, realizat de Comunitatea Evreilor Piatra-Neamţ, în colaborare cu Filiala Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Emil Nicolae

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Iris, Phoenix şi motoare, în Ştrand

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Festivalul Moto-Rock va avea loc în perioada 19-21 iulie

Municipiul Piatra Neamţ va fi gazda unui regal moto-rock ce se va desfăşura timp de 3 zile în Ştrandul Municipal, la sfîrşitul săptămînii viitoare, 19 -21 iulie. Carpat Bikers Romania va da startul celei de-a treia ediţii a Festivalului Moto-Rock, manifestare deja bine cunoscută în lumea bună a motociclismului din România, aşteptată cu interes în fiecare an de toţi iubitorii rock-ului de calitate. Locul de desfăşurare, sound-ul de calitate, luminile, atmosfera şi sutele de motoare vor face cu siguranţă ca mulţi pietreni şi nu numai să îşi facă timp în programul pentru weekend-ul viitor pentru a fi alături de Carpat Bikers MC şi invitaţii acestora. Alături de trupele “grele”, ca Phoenix şi Iris, vor mai concerta Odissey, Fraţii Carpaţi, Road Kill Soda, Olly Of Queens, Green Ties şi formaţia pietreană Parchet în Flăcări. De asemenea, sîmbăta, 20 iulie, pasionaţii de motoare pot admira începînd cu ora 11 în parcarea Galeria Mall din Piatra Neamţ o inedită expoziţie moto, un concurs cu surprize, urmate de o impresionantă paradă moto.“Despre astfel de festivaluri ce adună la un loc oameni deosebiţi cu pasiuni comune, îndrăgostiţii de muzică bună sau admiratori ai bolizilor pe două roţi se pot spune multe, ecourile unor astfel de manifestări putînd fi chiar de luni sau ani de zile. Un lucru e cert: la sfîrşitul săptămînii viitoare, Carpat Bikers MC România va arată tuturor celor prezenţi cît de frumoasă este viaţa pe două roţi, ce înseamnă distracţia, prietenia şi, ceea ce guvernează întreaga lume moto, ce înseamnă respectul”, au declarat organizatorii evenimentului.

Citește știrea

Trending