Contactează-ne

Administrație

Iadul şoferilor: primarul de Piatra Neamţ cere explicaţii CJ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “cînd vor începe lucrările?” şi “sînteţi capabili să o întreţineţi pînă la modernizare?” sînt cîteva dintre întrebările primarului Chitic ■ strada are groapă lîngă groapă şi e un chin pentru şoferi ■

Strada Izvoare, de la Regiment spre Cartierul Speranţa, un adevărat iad pentru şoferii care îşi rup maşinile în două din cauza gropilor care sînt mai “numeroase” decît peticele de asfalt, reprezintă motiv de “interpelare” a primarului de Piatra Neamţ către Consiliul Judeţean Neamţ. Drumul este în administrarea CJ care ar tot trebui să-l modernizeze de vreo cîţiva ani însă în acest interval de timp nu s-a întîmplat nimic decît că s-au înmulţit gropile. Iar în progresie aritmetică a crescut nemulţumirea conducătorilor auto. Aşa că, recent, Dragoş Chitic le-a cerut celor de la CJ Neamţ să comunice public cînd vor moderniza strada şi dacă sînt capabili să o întreţină corespunzător pînă atunci. “Strada Izvoare din Piatra Neamţ se află în administrarea Consiliului Judeţean Neamţ şi este cea mai deteriorată stradă din oraş, generînd un disconfort major şi risc de accidente pentru participanţii la trafic. Strada urmează să fie reabilitată printr-un proiect european care putea fi accesat doar de Consiliul Judeţean, avînd în vedere categoria de drum judeţean a acestei străzi. Primaria Piatra Neamţ nu poate interveni cu lucrări de reparaţii, ar încălca legea dacă ar cheltui bani publici pentru o stradă pe care nu o are în administrare. Solicit public administratorului străzii, Consiliul Judeţean Neamţ, să ne răspundă la următoarele întrebări: -în ce stadiu se află procedura de reabilitare/ modernizare a străzii Izvoare si cînd vor începe lucrările? – care sînt motivele pentru care nu a întreţinut pînă acum corespunzător strada aşa cum avea obligaţia să o facă ? – este capabil ca măcar de acum încolo, pînă încep lucrările de modernizare să realizeze o întreţinere corespunzătoare a străzii? În funcţie de răspunsurile primite vom decide acţiuni ulterioare care să determine Consiliul Judeţean să-şi îndeplinească obligaţiile legale privitoare la singura stradă din Piatra Neamţ pe care, din nefericire pentru noi, o administrează”, a declarat Dragoş Chitic. La solicitarea cititorilor Monitorul a prezentat starea deplorabilă a acestei străzi. Amanunte aici: http://monitorulneamt.ro/foto-video-piatra-neamt-strada-izvoare-iad-pentru-soferi/ si aici: http://monitorulneamt.ro/piatra-neamt-iadul-soferilor-peticit-in-pas-de-melc-ne-miscam-si-noi-mai-cu-talent/. La un moment dat, nişte muncitori de la Drupo s-au apucat să mai astupe din gropi, dar făceau acest lucru în ritm de melc şi, date fiind gropile care au supravieţuit, după cum se vede din fotografii, au făcut o treabă de mîntuială sau nu au finalizat-o. Dincolo de lentoarea obişnuită cu care se mişcă autorităţile, dat fiind că este an cu încărcătură electorală şi pentru că lucrările de modernizare nu au debutat, se naşte întrebarea dacă la mijloc nu e şi un joc politic: conducerea PSD a CJ nu modernizează strada pentru ca nemulţumirile pietrenilor să fie decontate de primarul liberal al oraşului. Numai că acest joc politic, dacă se face, se face pe banii şi pe nervii cetăţenilor simpli. Ceea ce nu este acceptabil.

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

 1. V.Vasile

  20 februarie 2019 at 10:59 AM

  Ne revoltam , comentam da, nesimtirea celor ce administreaza orsul, judetul este fara leac, oameni buni, pe astia nici o forma severa de gripa nu-i afecteaza.
  Au fost cateva zile insorite, deci conditii sa faca ceva, da , de unde, ei au masini de serviciu, cote de carburant cat incape si acusica, cu tupeul lor bine cultivat vor arunca iarasi aburi cu iz de adevar asa ca poate ii primim cum se cuvine….

 2. Ana Ș

  20 februarie 2019 at 2:56 PM

  Mi-e greață de la cum pute mâța asta zvârlită dintr-o ogradă în alta!
  Eu am avut două avarii majore în această iarnă la mașină, din cauza gropilor din asfalt. Pentru una am avut o factură de 189 lei, pentru a doua una de peste 300. Ambele gropi le-am ”luat” în oraș, pe vremea când se topea zăpada. Una chiar în centru, undeva între Petru Rareș și bd Dacia. Găuroiul a fost ”zidit” între timp, cu cărămizi. Metodă originală.
  Cui să-i spui? Cui să te plângi? Pe cine să dai în judecată?
  Ca să te iei la trântă în justiție cu cei care-ți pun viața la grea încercare, trebuie să fii nebun de legat. Probabil pe asta mizează și stimabilii noștri edili.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Tîrgu Neamţ, alături de „Let’s Do It, România!“

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ primăria oraşului invită cetăţenii să participe la acţiunea de salubrizare ce va fi organizată sîmbătă, de Ziua de Curăţenie Naţională

Primăria Tîrgu Neamţ, în calitate de partener al campaniei Let’s Do It, România!, invită cetăţenii oraşului să se implice, sîmbăta aceasta, în activităţile prilejuite de organizarea Zilei de Curăţenie Naţională. Detalii despre această activitate se găsesc şi într-o postare a primarului Daniel Harpa, de pe o reţea de socializare, locuitorii fiind informaţi că sînt aşteptaţi pe 21 septembrie, la ora 10, în faţa sediului administraţiei publice locale. „După succesul de anul trecut, anul acesta vom avea o nouă campanie Let’s Do It, România!, cu ocazia căreia ne propunem să curăţăm oraşul de gunoaiele aruncate necontrolat. Invităm toţi cetăţenii oraşului care doresc să participe la acţiunea de curăţenie să se alăture echipei de voluntari sîmbătă, 21 septembrie, ora 10,00, în faţa Primăriei oraşului“, menţionează primarul urbei. Voluntarii vor primi mănuşi şi saci şi vor aduna deşeuri alături de lucrătorii firmelor locale de salubritate. Încă nu s-au anunţat punctele vizate, probabil fiind aşteptate în acest sens şi propuneri de la locuitori. De regulă sînt incluse pe listă malurile Ozanei şi traseele spre Monumentul Vînătorilor de Munte şi Cetatea Neamţ, unde autorităţile au mai organizat şi în trecut astfel de acţiuni. „Let’s Do It, România! este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2009 pînă în prezent, în cadrul Zilei de Curăţenie Naţională, peste 1.800.000 voluntari au luat parte la acţiunile Let’s Do It, România!, desfăşurate la nivel naţional. Pe 21 septembrie 2019 va avea loc o nouă zi de curăţenie naţională. Această acţiune se desfăşoară în 26 de judeţe din ţară, printre care se numără şi judeţul Neamţ. Ca de fiecare dată, Primăria oraşului Tîrgu Neamţ alături de şcolile din oraş, cu sprijinul societăţii Eurosal, va participa la această activitate. Toţi cei care doresc să participe la acţiunea de curăţenie sînt aşteptaţi, sîmbătă, 21 septembrie, ora 10,00, în faţa primăriei pentru deplasarea către zonele ce urmează a fi curăţate“, se arată într-un comunicat de pe pagina de internet a primăriei. Mişcarea Let’s Do It, World! a luat naştere în 2008, cînd Estonia a organizat prima Zi de Curăţenie Naţională şi a reuşit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populaţia planetei pentru a produce o schimbare reală de comportament.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Dezinsecţie de toamnă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ în week-end va avea loc la Roman la cea de-a treia operaţiunie de dezinsecţie aeriană din acest an ■ proprietarii de stupi şi de animale de companie sînt rugaţi să-şi ia măsuri asiguratorii ■

Conform contractului de prestări servicii între Primăria Roman şi SC Flaicor Serv SRL Bacău se va proceda la cea de a treia dezinsecţie aeriană din acest an, sîmbătă, 21 septembrie, în intervalul 7,30 şi 10, cînd se vor executa lucrări de pulverizare aeriană, cu scopul combaterii populaţiei de insect, vectori de maladii transmisibile, generoatoare de disconfort. E vorba de insecte zburătoare, tîrîtoare, căpuşe, ţînţari şi muşte. „Dacă vremea nu va fi favorabilă, Primăria Roman, de comun acord cu firma prestatoare de servicii de pulveriozare aeriană îşi rezervă dreptul de a anunţa modificarea datei. Atragem atenţia proprietarilor de stupi de albine şi a celor de animale de companie să ia măsuri de protejare a acestora pe timpul acţiunii de dezinsecţie“, a precizat Claudia Matei, consilier al primarului. Ea a mai adăugat că lucrările de dezinsecţie se vor face cu substanţe omologate de Ministerul Sănătăţii şi sînt din categoria celor înscrise în Registrul Naţional al produselor biocide, care fac parte din grupa III de toxicitate şi se vor aplica de către operator în condiţiile corerspunzătoare, respectînd prevederile de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei. Cele trei runde de pulverizări aeriene, efectuate anul acesta, au fost suportate din bugetul local şi au fost achiziţionate în 10 mai 2019, avînd o valoare de 123.200 lei, fără TVA pentru 2800 hectare. Un alt cost se referă la achiziţia de biocide pentru aplicarea tratamentelor de combatere a insectelor, avînd o valoare de 25.184 lei, la care se adaugă TVA. În 9 iulie 2019 a mai existat încă o achiziţie de substanţe biocide folosite în dezinsecţia aeriană, valoarea acesteia fiind de 8.592 lei, sumă la care se adaugă şi TVA. Reamintim faptul că primele două pulverizări aeriene s-au efecuat în perioada 14-15 iunie, pe o suprafaţă de 400 hectare. Cel de al treilea tratament aerian s-a realizat în 26 iulie 2019 pe o suprafaţă de 800 hectare. Decontul operaţiilor de pulverizare aeriană s-a făcut între Primărie şi firma Flaicor Serv SRL Bacău în data de 8 august 2019, cînd a fost achitată suma de 29.968,96 lei , reprezentînd contravaloarea biocidelor şi 83.776 lei serviciile de pulverizare aeriană.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Maşini parcate în Curtea Domnească, proprietari amendaţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Proprietarii a două autoturisme, parcate pe platoul Curţii Domneşti, au fost sancţionaţi contravenţional, duminică, 15 septembrie 2019, de poliţiştii locali din Piatra Neamţ. „Echipajul Biroului Ordine Publică – Poliţia Locală Piatra Neamţ a depistat cele două vehicule în jurul orelor 15.00, parcate în imediata apropiere a Turnului lui Ştefan cel Mare – ansamblul Arhitectural Curtea Domnească, zonă destinată exclusiv traficului pietonal. Proprietarii, V.C., din comuna Tarcău, şi M.U.D, din Piatra Neamţ, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 300 de lei, pentru încălcarea art.8, lit. l din HCL 7/2010. Conform Regulamentului privind normele de gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică în municipiul Piatra Neamţ, ”se interzice accesul, staţionarea, oprirea şi circulaţia autovehiculelor de orice tip pe spaţiile verzi sau plantate, în parcuri, locuri de joacă pentru copii, pe trotuare şi pe aleile pietonale din municipiu”. Încălcarea prevederilor articolului 8, litera l (HCL 7/2010) se sancţionează contravenţional ”cu amendă de la 100 la 500 de lei posesorii de autovehicule cu masă maximă totală autorizată de pînă la 3,5 tone inclusiv şi cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei posesorii de autovehicule cu masă maximă totală autorizată de peste 3,5 tone”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

Citește știrea

Trending