Publicitate

■ “cînd vor începe lucrările?” şi “sînteţi capabili să o întreţineţi pînă la modernizare?” sînt cîteva dintre întrebările primarului Chitic ■ strada are groapă lîngă groapă şi e un chin pentru şoferi ■

Strada Izvoare, de la Regiment spre Cartierul Speranţa, un adevărat iad pentru şoferii care îşi rup maşinile în două din cauza gropilor care sînt mai “numeroase” decît peticele de asfalt, reprezintă motiv de “interpelare” a primarului de Piatra Neamţ către Consiliul Judeţean Neamţ. Drumul este în administrarea CJ care ar tot trebui să-l modernizeze de vreo cîţiva ani însă în acest interval de timp nu s-a întîmplat nimic decît că s-au înmulţit gropile. Iar în progresie aritmetică a crescut nemulţumirea conducătorilor auto. Aşa că, recent, Dragoş Chitic le-a cerut celor de la CJ Neamţ să comunice public cînd vor moderniza strada şi dacă sînt capabili să o întreţină corespunzător pînă atunci. “Strada Izvoare din Piatra Neamţ se află în administrarea Consiliului Judeţean Neamţ şi este cea mai deteriorată stradă din oraş, generînd un disconfort major şi risc de accidente pentru participanţii la trafic. Strada urmează să fie reabilitată printr-un proiect european care putea fi accesat doar de Consiliul Judeţean, avînd în vedere categoria de drum judeţean a acestei străzi. Primaria Piatra Neamţ nu poate interveni cu lucrări de reparaţii, ar încălca legea dacă ar cheltui bani publici pentru o stradă pe care nu o are în administrare. Solicit public administratorului străzii, Consiliul Judeţean Neamţ, să ne răspundă la următoarele întrebări: -în ce stadiu se află procedura de reabilitare/ modernizare a străzii Izvoare si cînd vor începe lucrările? – care sînt motivele pentru care nu a întreţinut pînă acum corespunzător strada aşa cum avea obligaţia să o facă ? – este capabil ca măcar de acum încolo, pînă încep lucrările de modernizare să realizeze o întreţinere corespunzătoare a străzii? În funcţie de răspunsurile primite vom decide acţiuni ulterioare care să determine Consiliul Judeţean să-şi îndeplinească obligaţiile legale privitoare la singura stradă din Piatra Neamţ pe care, din nefericire pentru noi, o administrează”, a declarat Dragoş Chitic. La solicitarea cititorilor Monitorul a prezentat starea deplorabilă a acestei străzi. Amanunte aici: http://monitorulneamt.ro/foto-video-piatra-neamt-strada-izvoare-iad-pentru-soferi/ si aici: http://monitorulneamt.ro/piatra-neamt-iadul-soferilor-peticit-in-pas-de-melc-ne-miscam-si-noi-mai-cu-talent/. La un moment dat, nişte muncitori de la Drupo s-au apucat să mai astupe din gropi, dar făceau acest lucru în ritm de melc şi, date fiind gropile care au supravieţuit, după cum se vede din fotografii, au făcut o treabă de mîntuială sau nu au finalizat-o. Dincolo de lentoarea obişnuită cu care se mişcă autorităţile, dat fiind că este an cu încărcătură electorală şi pentru că lucrările de modernizare nu au debutat, se naşte întrebarea dacă la mijloc nu e şi un joc politic: conducerea PSD a CJ nu modernizează strada pentru ca nemulţumirile pietrenilor să fie decontate de primarul liberal al oraşului. Numai că acest joc politic, dacă se face, se face pe banii şi pe nervii cetăţenilor simpli. Ceea ce nu este acceptabil.

loading...

2 COMENTARII

  1. Ne revoltam , comentam da, nesimtirea celor ce administreaza orsul, judetul este fara leac, oameni buni, pe astia nici o forma severa de gripa nu-i afecteaza.
    Au fost cateva zile insorite, deci conditii sa faca ceva, da , de unde, ei au masini de serviciu, cote de carburant cat incape si acusica, cu tupeul lor bine cultivat vor arunca iarasi aburi cu iz de adevar asa ca poate ii primim cum se cuvine….

  2. Mi-e greață de la cum pute mâța asta zvârlită dintr-o ogradă în alta!
    Eu am avut două avarii majore în această iarnă la mașină, din cauza gropilor din asfalt. Pentru una am avut o factură de 189 lei, pentru a doua una de peste 300. Ambele gropi le-am ”luat” în oraș, pe vremea când se topea zăpada. Una chiar în centru, undeva între Petru Rareș și bd Dacia. Găuroiul a fost ”zidit” între timp, cu cărămizi. Metodă originală.
    Cui să-i spui? Cui să te plângi? Pe cine să dai în judecată?
    Ca să te iei la trântă în justiție cu cei care-ți pun viața la grea încercare, trebuie să fii nebun de legat. Probabil pe asta mizează și stimabilii noștri edili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.