Contactează-ne

Administrație

Iadul şoferilor: primarul de Piatra Neamţ cere explicaţii CJ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “cînd vor începe lucrările?” şi “sînteţi capabili să o întreţineţi pînă la modernizare?” sînt cîteva dintre întrebările primarului Chitic ■ strada are groapă lîngă groapă şi e un chin pentru şoferi ■

Strada Izvoare, de la Regiment spre Cartierul Speranţa, un adevărat iad pentru şoferii care îşi rup maşinile în două din cauza gropilor care sînt mai “numeroase” decît peticele de asfalt, reprezintă motiv de “interpelare” a primarului de Piatra Neamţ către Consiliul Judeţean Neamţ. Drumul este în administrarea CJ care ar tot trebui să-l modernizeze de vreo cîţiva ani însă în acest interval de timp nu s-a întîmplat nimic decît că s-au înmulţit gropile. Iar în progresie aritmetică a crescut nemulţumirea conducătorilor auto. Aşa că, recent, Dragoş Chitic le-a cerut celor de la CJ Neamţ să comunice public cînd vor moderniza strada şi dacă sînt capabili să o întreţină corespunzător pînă atunci. “Strada Izvoare din Piatra Neamţ se află în administrarea Consiliului Judeţean Neamţ şi este cea mai deteriorată stradă din oraş, generînd un disconfort major şi risc de accidente pentru participanţii la trafic. Strada urmează să fie reabilitată printr-un proiect european care putea fi accesat doar de Consiliul Judeţean, avînd în vedere categoria de drum judeţean a acestei străzi. Primaria Piatra Neamţ nu poate interveni cu lucrări de reparaţii, ar încălca legea dacă ar cheltui bani publici pentru o stradă pe care nu o are în administrare. Solicit public administratorului străzii, Consiliul Judeţean Neamţ, să ne răspundă la următoarele întrebări: -în ce stadiu se află procedura de reabilitare/ modernizare a străzii Izvoare si cînd vor începe lucrările? – care sînt motivele pentru care nu a întreţinut pînă acum corespunzător strada aşa cum avea obligaţia să o facă ? – este capabil ca măcar de acum încolo, pînă încep lucrările de modernizare să realizeze o întreţinere corespunzătoare a străzii? În funcţie de răspunsurile primite vom decide acţiuni ulterioare care să determine Consiliul Judeţean să-şi îndeplinească obligaţiile legale privitoare la singura stradă din Piatra Neamţ pe care, din nefericire pentru noi, o administrează”, a declarat Dragoş Chitic. La solicitarea cititorilor Monitorul a prezentat starea deplorabilă a acestei străzi. Amanunte aici: http://monitorulneamt.ro/foto-video-piatra-neamt-strada-izvoare-iad-pentru-soferi/ si aici: http://monitorulneamt.ro/piatra-neamt-iadul-soferilor-peticit-in-pas-de-melc-ne-miscam-si-noi-mai-cu-talent/. La un moment dat, nişte muncitori de la Drupo s-au apucat să mai astupe din gropi, dar făceau acest lucru în ritm de melc şi, date fiind gropile care au supravieţuit, după cum se vede din fotografii, au făcut o treabă de mîntuială sau nu au finalizat-o. Dincolo de lentoarea obişnuită cu care se mişcă autorităţile, dat fiind că este an cu încărcătură electorală şi pentru că lucrările de modernizare nu au debutat, se naşte întrebarea dacă la mijloc nu e şi un joc politic: conducerea PSD a CJ nu modernizează strada pentru ca nemulţumirile pietrenilor să fie decontate de primarul liberal al oraşului. Numai că acest joc politic, dacă se face, se face pe banii şi pe nervii cetăţenilor simpli. Ceea ce nu este acceptabil.

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

 1. V.Vasile

  20 februarie 2019 at 10:59 AM

  Ne revoltam , comentam da, nesimtirea celor ce administreaza orsul, judetul este fara leac, oameni buni, pe astia nici o forma severa de gripa nu-i afecteaza.
  Au fost cateva zile insorite, deci conditii sa faca ceva, da , de unde, ei au masini de serviciu, cote de carburant cat incape si acusica, cu tupeul lor bine cultivat vor arunca iarasi aburi cu iz de adevar asa ca poate ii primim cum se cuvine….

 2. Ana Ș

  20 februarie 2019 at 2:56 PM

  Mi-e greață de la cum pute mâța asta zvârlită dintr-o ogradă în alta!
  Eu am avut două avarii majore în această iarnă la mașină, din cauza gropilor din asfalt. Pentru una am avut o factură de 189 lei, pentru a doua una de peste 300. Ambele gropi le-am ”luat” în oraș, pe vremea când se topea zăpada. Una chiar în centru, undeva între Petru Rareș și bd Dacia. Găuroiul a fost ”zidit” între timp, cu cărămizi. Metodă originală.
  Cui să-i spui? Cui să te plângi? Pe cine să dai în judecată?
  Ca să te iei la trântă în justiție cu cei care-ți pun viața la grea încercare, trebuie să fii nebun de legat. Probabil pe asta mizează și stimabilii noștri edili.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Se opreşte furnizarea apei în Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ măsura, care vizează mare parte din oraş, a intrat în vigoare de astăzi, de la ora 04.00, din cauza unor lucrări la magistrale ■ furnizarea se va relua în jurul orei 20.00, dar procesul de asigurare a presiunii optime se va încheia pe 15 noiembrie, la ora 06.00 ■ apă nu va fi nici la Gîrcina, Girov şi Dochia ■ la Roman, continuă furnizarea cu presiune scăzută în timpul nopţii ■

Pentru locuitorii municipiului Piatra Neamţ şi cei din trei comune Gîrcina, Girov şi Dochia veştile nu sînt prea bune pentru ziua de miercuri, 13 noiembrie, cînd se preconizează ca, începînd cu ora 04.00, să fie oprită apa. În municipiul reşedinţă de judeţ se va sista furnizarea în vederea realizării unor lucrări la magistrala de aducţiune. În comunicatul companiei se specifică faptul că se va furniza apă potabilă cu presiune redusă, ajungînd la oprire totală în comunele Gîrcina, Girov şi Dochia, precum şi în Piatra Neamţ, cu excepţia Spitalului Judeţean, a cartierelor Mărăţei, Gara Veche, 1 Mai, Speranţa şi a localităţilor Dumbrava Roşie, Săvineşti, Roznov, Zăneşti şi Alexandru cel Bun, care vor rămîne alimentate. Se estimează că lucrările de reparaţii se vor încheia în aceeaşi zi, la ora 20:00, cînd e va începe încărcarea magistralelor. „Menţionăm că, din cauza situaţiilor generate de inerţia şi reechilibrarea sistemului, procesul de reluare a furnizării apei cu presiune optimă se va încheiat în data de 15 noiembrie, la ora 06.00. Rugăm consumatorii să-şi asigure necesarul de apă pentru consum şi uz casnic pentru perioada întreruperii furnizarii serviciului“, se menţionează în comunicatul Companiei ApaServ, în încheierea căruia furnizorii de apă îşi cer scuze pentru disconfortul produs şi mulţumesc consumatorilor pentru înţelegere. Din cauza secetei pronunţate, compania continuă să livreze apă cu presiune scăzută pe timpul nopţii, la Roman. „Urmare a scăderii nivelului hidrostatic din puţuri (de la Pildeşti -n.r.), se va furniza, din nou, apă cu presiune redusă în municipiul Roman, între orele 23:00 – 04:00 şi în perioada 11-15 noiembrie. Pentru informaţii suplimentare, beneficiarii noştri pot suna la Dispeceratul ApaServ care funcţionează nonstop, la numărul de telefon 0233/233.340, sau pot accesa site-ul companiei www.apaserv.eu. Vă mulţumim pentru înţelegere!“, au transmis reprezentanţii ApaServ. Aceeaşi măsură de furnizare a apei la Roman, cu presiune scăzută noaptea, a fost luată de firma menţionată, din acelaşi motiv şi la începutul lunii octombrie, chiar înainte de avaria de la Cordun, dar şi săptămîna trecută. De furnizarea apei cu presiune scăzută au avut parte între 1 şi 8 noiembrie şi locuitorii oraşului Tîrgu Neamţ şi ai comunelor Agapia, Vînători şi Bălţăteşti, din aceeaşi cauză: scăderea nivelului hidrostatic din puţuri.

Citește știrea

Actualitate

Verde pentru Viitor, o investiţie pentru generaţiile care vin

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Una dintre cele mai ample acţiuni de împădurire din judeţ a avut loc sâmbătă, 9 noiembrie, în Cordun: 20.000 de puieţi de salcâm, pe trei terenuri din comună. Activitatea “Verde pentru Viitor” a fost iniţiată şi susţinută financiar de firma Metropolis Fereastra 1, în timp ce administraţia locală din Cordun a pus la dispoziţie terenurile şi a ajutat la plantarea puieţilor. Voluntarii implicaţi în această acţiune au fost tineri din comună, angajaţi ai Metropolis Fereastra 1, dar şi oameni care au răspuns apelului public lansat de iniţiator. “Noi, echipa Metropolis Fereastra 1, care de 15 ani aducem confort şi siguranţă în casele oamenilor, am hotărât să ne ocupăm şi de mediul înconjurător. Practic, această acţiune este un început. Echipa grozavă din care fac parte şi pe care o reprezint, împreună cu voluntarii inimoşi care sunt alături de noi şi cu mulţi alţi oameni de bine, cu toţii avem acelaşi interes comun: să ne îngrijim de ceea ce avem; pentru noi, dar mai ales pentru copiii noştri. Fiindcă este o certitudine că schimbările climatice nu sunt vorbe în vânt. De asemenea, ştim că nu există planetă B sau plan de rezervă. Fiecare dintre noi cunoaşte vorba din bătrâni “codru-i frate cu românul”. Codrul copilăriei mele însemna arbori seculari, susur, freamăt, viaţă. Codrul prezent înseamnă, din păcate, defrişare, iar rapoartele Greenpeace sunt înfricoşătoare. Prin urmare, dacă noi nu avem grijă, alţii nu o vor face”, a afirmat Bogdan Roman, manager Metropolis Fereastra 1. Toate terenurile pe care s-a plantat sâmbătă erau suprafeţe degradate. Acestea nu doar că se ecologizează prin împădurire, dar vor forma şi o bretea naturală care va feri localitatea de vânt, poluare şi viscol. Managerul Metropolis Fereastra 1 a precizat că intenţionează să desfăşoare acţiuni similare şi în alte localităţi, inclusiv în municipiul Roman.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Fără gaz pe 14 străzi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Cîteva sute de romaşcani vor fi privaţi luni, 11 noiembrie, începînd cu ora 9, de furnizarea gazului metan, care va fi întrerupt pentru efectuarea unor lucrări la reţeaua de distribuţie. Nu vor avea gaz metan consumatorii care locuiesc pe străzile: Vasile Lupu şi Aleea Vasile Lupu, dar nici cei ce domiciliază pe străzile: Moldovei, Fănel Ciupitu, Luceafărului, Victoriei, Cerbului, Griviţei, Plevnei, Albinelor, Bistriţei, Soldat Porojan, Matei Millo şi Panait Moşoiu. Reluarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale se va efectua treptat, imediat după finalizarea lucrărilor, cel mai probabil începînd cu ora 16. Compania de furnizare solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute. În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sînt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie). Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Citește știrea

Trending