Contactează-ne

Actualitate

Husa telefonului: Merită să aloci un buget mare doar pentru telefoane de tip flagship? Iată câteva argumente contra

Știre publicată în urmă cu

în data de

Orice idee, obiect sau serviciu care reprezintă în cea mai mare măsură caracteristicile brandului cu care este afiliat, reprezintă figura emblematică sau flagship-ul unui brand. În cazul smartphone-urilor, acest termen este cu atât mai des folosit datorită tendinței diferiților producători de a nu-și centraliza serviciile într-un singur produs. Astfel, pentru orice Samsung există un S, pentru orice HTC există un One plus, sau pentru orice Apple există un Iphone.

Ar trebui să cumperi accesorii doar pentru telefoanele de renume?

O astfel de întrebare și-o pune absolut orice deținător al unui obiect care are această posibilitate de a fii personalizat dar care nu are renumele produselor emblematice. Adevăratul argument ar fii aici faptul că nu modelul de telefon ar trebui să influențeze criteriul sumelor alocate pentru accesorii, ci mai degrabă utilitatea lor.

Spre exemplu, husa potrivită pentru modelul Samsung J5 reprezintă un accesoriu pentru un telefon de buget, un telefon care a fost gândit să ofere funcționalitățile unui telefon dintr-o gamă superioară precum un S7, dar a cărui manufactură a necesitat materiale mai puțin costisitoare. Astfel, iată câteva aspecte pe care le poți lua în considerare atunci când îți pui și tu această problemă:

Aspecte pozitive

 • Prețul huselor variază în funcție de caracteristici și de gradul de protecție
 • Husele de telefoane sunt concepute pentru a oferii un grad ridicat de protecție oricărui telefon, nu doar unui anumit model
 • Materialul sau specificațiile fizice ale unui telefon devin inutile deoarece o husă poate substitui orice material firav precum sticla sau plasticul
 • Umiditatea sau praful nu mai reprezintă un factor care deteriorează telefonul în timp
 • Uzarea este eliminată total, deoarece orice contact cu telefonul are loc în primul rând pe suprafața husei
 • Foarte important: Telefoanele acumulează cele mai multe bacterii, astfel husele putând fii înlocuite, elimină expunerea permanentă la viruși și acarieni
 • Pot fi folosite ca un element de fashion prin diferitele estetici pe care le pot lua
 • Considerând faptul că aceste dispozitive sunt foarte ușor casabile și deteriorabile, odată ce sunt supuse unui impact, husele reprezintă cea mai viabilă opțiune

Aceste aspecte pozitive în cele din urmă sunt regăsite pentru majoritatea modelelor, dacă nu toate, așa că ai posibilitatea de a alege de aici husă pentru telefonul tău indiferent de model, preț sau grad de protecție. Nefiind o diferențiere clară în ceea ce privește diferențele dintre husele pentru telefoanele de tip flagship sau cele de buget, singurul lucru care susține investiția unei sume mai mari de bani pentru husa unui telefon de renume este faptul că pentru acestea există o varietate mai mare.

Aspectele negative sunt și ele prezente numaidecât, deoarece acestea reprezintă argumentele care te vor face să te gândești de două ori înainte să refuzi protejarea telefonului tău chiar dacă nu este un Iphone:

 • Majoritatea trucurilor sau funcționalităților inedite sunt regăsite la husele pentru telefoanele de renume
 • Prețurile tind uneori să crească doar pentru că este vorba despre o husă de Iphone spre deosebire de un Huawei
 • Husele deseori sunt omise datorită faptului că denaturează design-ul și esteticul telefonului
 • Siliconul sau cauciucul se deteriorează ușor, iar materialele textile se murdăresc
 • Husele tind să contribuie la dimensiune și greutate
 • Cele mai practice huse sunt cele care oferă funcții suplimentare precum rezistența la apă, praf sau chiar șocuri foarte puternice, a căror preț este și pe măsură
 • Materialul din care este realizată o husă este același, indiferent de modelul pentru care a fost concepută
 • Cele mai subtile și plăcute din punct de vedere huse sunt cele care sunt și cele mai ieftine, precum cele de silicon transparent
 • Husele foarte populare, precum cele de tip flip se pot găsi pentru orice telefon în ziua de astăzi, indiferent de model

În concluzie, toată această dezbatere cu privire la costul huselor pentru telefoanele de renume vs. cel pentru telefoanele de buget constă în cele din urmă, în problema dispoziției pe care o ai de a plăti pentru funcționalități suplimentare. Ținând cont de faptul că aceleași tipuri de huse pot fi găsite și pentru variante de telefoane ieftine, achiziționarea uneia care să ofere un maxim de protecție este până la urmă un obiectiv valabil pentru orice telefon.

Actualitate

Cursuri exclusiv on-line în Piatra Neamţ, Bicaz, Girov şi Gârcina

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cafenelele, barurile şi restaurantele, activitate suspendată

Cursurile şcolare se vor desfăşura exclusiv on-line în Piatra Neamţ, incidenţă comunitară de 3,31 la mia de locuitori, Bicaz, 3,48 la mia de locuitori, Girov, 3,9 la mica de locuitori şi Gârcina, 3,6 la mia de locuitori. În Piatra Neamţ, sunt exceptate de la măsurile amintite creşele şi instituţiile de tip after-school. Măsura intră în vigoare începând de luni, 26 octombrie.

Cafenelele, barurile şi retaurantele au activitatea suspendată, doar terasele rămânând deschise. Hotelurile, pensiunile şi motelurile rămân deschise, iar clienţii pot servi masa în restaurantele acestor unităţi.

Cât priveşte măsurile destinate HORECA acestea intră în vigoare de duminică dimineaţă, 25 octombrie. În comuna Girov este un focar de COVID la primărie, cu 11 persoane infectate.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Naţional – 5.028 cazuri noi. Neamţ – 103 cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 876 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 6.245 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 22.10.2020 (10:00) – 23.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 25 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 24 decese la categoria de peste 80 de ani.

81 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.427. Dintre acestea, 782 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.002.800 de  teste. Dintre acestea, 35.351 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.018 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.333 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 5.887 de  teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 23 octombrie.

Pe teritoriul României, 24.199 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.725 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.658 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 52 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.617 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 912 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 6.316 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 857.413 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 9 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.851  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.934 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.017 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  123 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 797 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Actualitate

Salariile la DGASPC Neamț, poate după rectificare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ salariaţii anunţă că vor continua mişcările de protest

Salariaţii de la DGASPC Neamţ, care nu şi-au primit banii pe luna septembrie, anunţă că vor continua mişcările de protest prin pichetarea Guvernului şi a Ministerului de Finanţe. Acesta după ce au fost anunţaţi că banii necesari vor fi viraţi abia după rectificarea bugetară, care se preconizează că va avea loc „cândva” în luna noiembrie.

„Aproape 1000 de angajați ai DGASPC Neamț riscă să rămână fără bani pentru următoarele 2 luni, deoarece șanse reale de suplimentare a bugetului astfel încât să acopere necesarul sunt abia după rectificarea bugetară ce ar putea avea loc în noiembrie, fără a se ști o dată exactă. Aceasta este concluzia ce reiese din  răspunsul primit de DGASPC Neamț de la Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție. „La acest moment singura instituție centrală care are competența de a decide cu privire la majorarea sumelor destinate protecției copilului și persoanelor adulte cu dizabilități este Ministerul Finanțelor Publice“, se arată în răspunsul ANDPDCA.

Data viitoarei rectificări bugetare nu este stabilită, vehiculându-se informații că ar putea avea loc în luna noiembrie. Ulterior, după aprobările legale, banii se repartizează pe județele și apoi urmează să ajungă în bugetele fiecărei instituții. Toate acestea sunt proceduri de durată și astfel este posibil ca primele plăți salariale să se facă cu mare întârziere.

În aceste condiții, salariații anunță că vor continua mișcările de protest, pe 4 noiembrie fiind programată pichetarea Guvernului și a Ministerului de Finanțe de către sindicaliștii din asistență socială din mai multe județe din țară printre care și Neamț.

Precizăm că neplata salariilor a afectat grav angajații centrelor pentru copii, cei aproape 500 de asistenți maternali și salariații din aparatul propriu al Direcției, cu atât mai mult cu cât unii sunt infectați cu noul coronavirus sau sunt carantinați în centre pentru a îngriji bolnavii cu COVID 19.

La data de 23 octombrie 2020 erau pozitivi 260 de beneficiari și 120 de salariați din centrele aflate în subordinea DGASPC Neamț.

De la începutul pandemiei au fost confirmați cu COVID 19 peste 400 de angajați și, deși aveau dreptul conform legii să beneficieze de stimulentul de risc de 2.500 de lei, acesta nu a fost plătit niciodată”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii DGSAPC Neamţ.

Citește știrea

Trending