Contactează-ne

Actualitate

Hoţ de Neamţ, prins în Marea Britanie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Un bărbat în vîrstă de 39 de ani, din Neamţ, care a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru furt, a fost prins în Marea Britanie şi predat autorităţilor române. “La data de 8 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, sprijiniţi de cei din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au preluat de la autorităţile judiciare din Marea Britanie un nemţean de 39 de ani, dat în urmărire internaţională. Bărbatul din Piatra Neamţ, poseda mandat de executare a pedepsei închisorii pentru un an şi 6 luni, emis de Judecătoria Piatra-Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În fapt, în luna iulie 2010, bărbatul ar fi determinat, cu intenţie, alte persoane să sustragă din incinta unei societăţi comerciale din localitatea Săvineşti, aproximativ 100 de coli de tablă în valoare de 10.000 de lei. De asemenea, în perioada septembrie – octombrie 2010, aceleaşi persoane au sustras 36 de bare de fier beton din curtea unei alte societăţi comerciale din localitatea Săvineşti, în valoare de 3.000 de lei şi ulterior, folosind chei potrivite au pătruns în curtea societăţii comerciale, de unde au sustras bunuri din fier şi inox, cauzând un prejudiciu în valoare de 27.000 de lei. Bărbatul a fost predat pe aeroportul Otopeni de către poliţiştii nemţeni unei escorte aparţinând Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, fiind introdus în Penitenciarul Rahova”, au transmis poliţiştii nemţeni.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Colindători de la Colegiul „Danubiana”, la bătrînii cu handicap

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ bătrînii, mulţi imobilizaţi la pat sau în fotolii rulante, au primit darurile cu multă bucurie

Next post
Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Elevii de la Colegiul Tehnic „Danubiana” au mers, miercuri, 11 decembrie, la colindat la bătrânii aflaţi în „Complexul de servicii pentru persoane adulte cu handicap” din Roman.

Bătrînii, mulţi dintre ei imobilizaţi la pat sau în fotolii rulante, au primit din partea tinerilor colinde, zîmbete şi daruri. Activitatea s-a intitulat „Învaţă să dăruieşti!” şi a mobilizat elevi din clasele a IX-a C, a IX-a G, a XI-a A, XI-a D, a XI-a E, a XI-a F, a XII-a A, a şi a XII-a B, coordonaţi de profesoarele Mirela Constantinescu, Lămîiţa Iliescu, Eva Netedu, Doina Ungureanu, Genoveva Bordeianu, Mariana Vacaru Simona Aldea şi Gabriela Apostol.

Activitatea face parte dintr-un proiect educaţional mai amplu, intitulat „Ne pasă de semenii noştri… ”, care are drept scop implicarea elevilor în activităţi de voluntariat şi de caritate.

„Prin acest proiect, ne-am propus să lărgim sfera de cunoaştere umană, elevii fiind alături de cei singuri, bolnavi sau abandonaţi. Este perioada în care mulţi dintre noi alegem să împărţim bucurie – atît celor dragi, cît şi oamenilor pe care nu îi ştim, dar care au fost greu încercaţi de soartă.

Elevii au fost dornici să se implice în această  activitate, ştiind că prezenţa lor va aduce fericire altor persoane, care ar putea fi bunicii lor. Bătrînii i-au primit cu drag şi astfel şi-au amintit de vremurile în care, în prag de sărbători, aveau familia aproape.

Nevoile acestor oameni sînt mari şi de aceea, te simţi de două ori mai împlinit sufleteşte atunci cînd poţi aduce bucurie bătrînilor internaţi aici”, a precizat profesoara Simona Aldea, coordonatoarea proiectului.

Next post
Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

„De îndată“ operativă şi în deplină concordie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ şedinţa CL Roman a ţinut cîteva minute, toate cele cinci proiecte de hotărîre fiind votate la foc automat ■ primarul a prezentat consilierilor premiul obţinut la Gala Asociaţiei Municipiilor din Romania şi a mulţumit pentru „interesul manifestat" pentru dezvoltarea municipiului ■

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Marţi, 10 decembrie, primarul Lucian Micu, întors în aceeaşi zi de la Bucureşti, unde a participat la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din Romania, la care au fost prezenţi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Urban, a fost prezent la şedinţa “de îndată” convocată pentru a vota cinci proiecte de hotărîre urgente. Dintre acestea, două au fost declarate proiecte “de importanţă”, respectiv cel referitor la rectificarea bugetară şi cel referitor la întoarcerea la lista de investiţii aprobată în luna mai pentru a se finanţa din împrumutul de la CEC Bank. La şedinţă au participat 19 din cei 21 de consilieri locali, care au votat, aşa cum se întîmplă, de regulă, toate proiectele propuse de primar, ceea ce l-a făcut să declare: “Urgenţa nr.1 a acestei şedinţe a reprezentat-o rectificarea bugetului, pentru a reuşi să mai facem cîteva cheltuieli pînă la sfîrşitul anului. Din discuţiile pe care le-am avut cu premierul Ludovic Orban, la întîlnirea de la AMR există promisiunea încă a unei rectificări bugetare pînă la sfîrşitul anului, ceea ce înseamnă că va trebui să mai convocăm o şedinţă de îndată. Şedinţa festivă va avea loc joi, 19 decembrie, la Hotel Roman. Acum vreau să împărtăşesc cu dumneavoastră premiul obţinut la Gala Asociaţiei Municipiilor şi în egală măsură cu toţi colegii din primărie şi din conducerea spitalului. Este important că toţi am reuşit să conlucrăm pentru binele comunităţii şi iată că rodul acestei conlucrări nu întîrzie să apară. E vorba de proiecte comune, ca cel întocmit de consilierii Graţian Iacob (PNL) şi Contantin Holban (PSD) de dare în administrarea Consiliului Judeţean a străzii Mihai Viteazu”, a spus primarul Lucian Micu. Curios este faptul că nimeni nu a solicitat nici o explicaţie şi nu a discutat despre revenirea la lista de investiţii planificată a fi făcută din împrumutul bancar de la CEC, în valoare de 48.300.000 lei făcut de primărie şi votat de consilieri, pentru perioada 2018-2033. În preambulul hotărîrii de Consiliu Local Roman, directorul economic al primăriei explica în referatul hotărîrii de ce s-a impus ca administraţia să renunţe la o nouă modificare a listei de investiţii, în condiţiile în care banca anunţa că acest lucru este posibil doar în condiţiile în care dobînda s-ar majora de la 0, 48%, cît este prevăzută în contract, la 1,25% pe an, motivate de majorarea ROBOR, fapt ce a determinat conducerea primăriei să renunţe la modificarea listei de investiţii.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Spiriritul lui Nică, iar acasă, la Humuleşti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ încep Zilele Ion Creangă, în perioada 12-14 decembrie avînd loc diferite activităţi dedicate marelui povestitor ■ deschiderea oficială va avea loc vineri, la ora 11, la casa memorială din Humuleşti ■

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Spiritul năzdrăvanului Nică a lui Ştefan Apetrei revine zilele acestea prin locurile copilăriei sale. Luna acesta se împlinesc 50 de ani de la prima activitate omagială dedicată autorului Amintirilor din copilărie şi 160 de ani de la trecerea lui la cele veşnice. Ca în fiecare an, marele povestitor humuleştean va fi readus în atenţia publicului larg cu prilejul tradiţionalei manifestări Zilele Ion Creangă, activităţile pregătite de Complexul Muzeal Neamţ împletindu-se cu cele ale Primăriei Tîrgu Neamţ, care va colabora cu Fundaţia Culturală Ion Creangă şi Casa Culturii. Programul Complexului Muzeal Neamţ va debuta, după obicei, la Muzeul Memorial din Humuleşti. Aici se vor aduna vineri, 13 decembrie, la ora 11, organizatorii şi invitaţii lor, fiind planificat şi un concert de colinde susţinut de elevii Şcolii Vînători Neamţ. Între ora 13 şi 16, vor fi prelegeri susţinute de prof. univ. dr. Constantin Parascan şi poetul Daniel Corbu pe tema „160 de ani de la trecerea la veşnicie a lui Ion Creangă”, va fi dat startul concursului de creaţie virtuală ,,Universul lui Creangă şi va fi lansat volumul Ion Creangă- Integrala operei”. Activităţile susţinute de Primăria Tîrgu Neamţ şi Fundaţia Culturală Ion Creangă vor începe pe 12 decembrie, cînd se vor face vizite la copiii din grădiniţele oraşului cu daruri de la Moş Crăciun. Pe 13 decembrie, la Casa Culturii va fi difuzat, între ora 12-14, filmul Amintiri din copilărie regizat de Elisabeta Bostan. Va fi prezent şi actorul Ion Bocancea, cel care a dat viaţă personajului Nică a lui Ştefan Apetrei din Humuleşti. La ora 15.30 va începe şezătoarea ,,Dor de sat şi dor de Creangă”, organizată de Elisabeta Tărăboanţă şi Margareta Mihăilescu, preşedinta Fundaţiei Culturale Ion Creangă. Ca şi la ediţiile anterioare ale Zilelor Ion Creangă, ziua de sîmbătă e rezervată pentru o slujbă de pomenire în memoria scriitorului şi a familiei sale, oficiată de preoţii Bisericii Sfîntul Nicolae din Humuleşti, iar participanţii vor avea prilejul să viziteze casa memorială. Cît despre prof. univ. Constantin Parascan, o prezenţă constantă la Zilele Creangă, este autorul multor volume despre opera şi viaţa scriitorului, autorităţile tîrnemţene decernîndu- i, în 2017, titlul de Cetăţean de onoare. „Studiile despre viaţa şi opera scriitorului semnate Constantin Parascan sînt un real reper atît pentru exegeţi, cît şi pentru cititorii de toate vîrstele. Domnul Constantin Parascan, atît prin activitatea la Bojdeuca din Ţicău ca profesor muzeograf, cît şi ca profesor universitar şi-a ales ca unic deziderat cultural limpezirea şi promovarea a tot ceea ce a fost legat de viaţa şi opera marelui scriitor Ion Creangă. La propunerea Domniei Sale s-au înfăptuit două lucruri de mare credinţă creştină, respectiv ridicarea de către Biserica Ortodoxă a caterisirii diaconului Creangă (1992), şi mutarea osemintelor tatălui în cimitirul familiei, la biserica din Humuleşti”, au motivat la acel moment iniţiatorii.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Trending