Contactează-ne

Actualitate

HCF, o remiză şi multe regrete

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ handbalistele pietrence au terminat la egalitate, 27-27 cu Neptun Constanţa ■ gazdele au scăpat printre degete o victorie, cu 5 secunde înainte de final ■ „Ne-au cam păcălit cu eliminările“, a declarat antrenorul Dan Valentin ■

Echipa feminină de handbal din Piatra Neamţ nu a reuşit decît un rezultat de egalitate în partida disputată duminică, 7 octombrie, împotriva formaţiei CSU Neptun Constanţa. Întîlnirea, contînd pentru etapa a IV-a a Diviziei A (secunde), a fost un duel aprig între grupări care se vor lupta şi anul acesta pentru podium, în condiţiile în care echipa din Slobozia pare să nu aibă probleme în a cîştiga seria şi a promova în Liga Naţională. Revenind la jocul de la Piatra Neamţ, trebuie menţionat că oaspetele au intrat cu un avantaj minim la cabine, însă elevele profesorului Dan Valentin au revenit la cîrma jocului în repriza secundă şi au condus şi la două goluri diferenţă, însă au scăpat o victorie printre degete în ultimele secunde şi pe fondul eliminărilor dictate de arbitri în faze discutabile. „Supărat nu sînt, dar nici vesel după această remiză. Am condus aproape toată repriza a doua cu două goluri, dar ne-au «rărit» arbitrii şi am avut opt eliminări în ultimele 15 minute. Ultima eliminare a fost cam pripită. Cu 20-30 de secunde înainte de final aveam un gol avans, am reuşit să rezistăm şi cînd mai erau 5 secunde au avut o extremă dreaptă care după o succesivă ne-au dat gol şi ne-au egalat. A fost lăsat cam larg arbitrajul şi ne-au cam păcălit cu eliminările astea în sensul că la fault ele lăsau braţul, iar fetele noastre au intrat de multe ori în capcana asta şi se fluiera considerîndu-se agăţare de braţ. Se interpreta că faultul era din spate, dar, de fapt, era din faţă. Am avut şi o descalificare pe trei eliminări, ele se şi plîngeau la fiecare contact, cerşeau fault, au avut 10 aruncări de la 7 metri, nu am mai avut de mult o astfel de cifră acasă la noi cu adversarele. La prima vedere, arbitrajul a fost imparţial, dar nu a fost chiar aşa“, a declarat antrenorul emerit Dan Valentin, care a folosit în jocul cu Neptun următoarele jucătoare: Munteanu, Fârţescu (portari) – Oancea (8 goluri), Dorneanu (8), Roşca (6), Boloca (3), Miron (2), Creangă, Rusu, Dădă. În celelalte două jocuri ale rundei s-au înregistrat rezultatele: CS Ştiinţa Bacău – AHCM Slobozia 18-31 (7-13) şi HC Dunărea Brăila – ACS UAIC CNOT Iaşi 31-23 (14-8). Etapa viitoare (ultima a turului), pietrencele vor evolua în deplasare la Iaşi, dar, la cererea gazdelor, meciul nu se va disputa duminică, 14 octombrie, ci cu două zile mai devreme, vineri, 12 octombrie. Gruparea ieşeană a solicitat jucarea partidei în devans deoarece nu au la dispoziţie sala din motive de activităţi dedicate Zilelor Iaşului şi sărbătorii Sfintei Parascheva.

FOTO: Gelu CRACANĂ

Actualitate

Sînt libere 458 de job-uri prin Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cererea de personal a mai crescut pe final de Brumărel ■ chiar şi aşa, licenţiaţii nu prea au căutare ■

Anul pandemic 2020 a redus drastic angajările, ba chiar şi unii din cei care aveau loc de muncă s-au trezit că nu mai au unde merge la serviciu. De la izbucnirea crizei sanitare, cam în fiecare săptămînă erau în judeţ vreo 300 de locuri de muncă disponibile.

Cererea de personal a crescut sensibil în a doua parte a lunii octombrie, iar la acest moment angajatorii din cele mai diverse domenii de activitate anunţă că au de lucru pentru un număr total de 458 de persoane. În continuare, zona Roman rămîne fruntaşă la atragerea de noi salariaţi, acolo fiind declarate ca fiind vacante 174 de job-uri, în timp ce în Piatra Neamţ şi comunele limitrofe ar putea găsi un serviciu vreo 168 de nemţeni.

Şi la Tîrgu Neamţ este ceva mai mare nevoie de personal şi piaţa muncii oferă 116 job-uri. De menţionat este faptul că la fel ca în perioadele anterioare personalul de înaltă calificare nu prea are căutare, iar cea mai mare parte dintre posturile disponibile nu sînt pentru cei care au absolvit o facultate. Defalcat, şi în zona Piatra Neamţ licenţiaţii nu au şanse mari de angajare, iar mediul de afaceri caută un inginer mecanic şi un contabil.

Pentru cei cu studii medii cele mai multe oportunităţi de angajare sînt în ocupaţia de agent de vînzări unde sînt disponibile 10 locuri de muncă, se mai recrutează 10 lucrători comerciali, 14 manipulanţi mărfuri, precum şi 48 de muncitori necalificaţi pentru mai multe domenii, dar ar fi nevoie şi de 18 operatori prelucrare mase plastice. În restul ocupaţiilor este mai puţin de lucru, relaţii suplimentare putînd fi obţinute de la Agenţa locală pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ de pe strada Mihai Eminescu din reşedinţa de judeţ.

Nici în zona Roman angajatorii nu prea se dau în vînt după personal de înaltă calificare. Este liber un loc pentru un economist şi nu se acoperă de luni bune de zile un post de inginer electric cu curs de sănătătatea şi securitatea în muncă. Pentru ceilalţi piaţa oferă cel mai mult de lucru în industria uşoară unde este nevoie de 20 operatori confecţii şi 24 de confecţioneri – asamblori articole textile.

52 de locuri de muncă sînt pentru muncitori necalificaţi pentru mai multe domenii. Mai puţine oportunităţi de angajare sînt pentru cei care pot presta în ocupaţii cum ar fi tîmplar universal, vînzător, tapiţer, lucrător comercial, maistru electric sau mecanic auto. La Tîrgu Neamţ nu sînt candidaţi interesaţi pentru două locuri de muncă ce necesită studii superioare şi se caută fără folos un inginer zootehnist şi un medic veterinar.

35 de posturi sînt în ocupaţia de confecţioner textile, iar cîte 5 sînt pentru cei care pot presta ca şi asistent medical generalist, barman- ospătar, drujbist, vălţar sau vulcanizator, în restul ocupaţiilor fiind mai puţine strigări.

Citește știrea

Actualitate

Salvat din ştreang şi fugar în pădure

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 46 de ani, din localitatea Grinţieş, a trecuit razant pe lîngă moarte, fiind salvat din ştreang în ultima clipă. Apoi, din nu se ştie ce motiv, omul a fugit în pădure, iar pentru că familia nu a mai dat de urma lui, au fost alertate forţele de ordine.

A fost căutat toată noaptea şi, în zori, s-a întors singur acasă. Întîmplarea neverosimilă a avut loc în seara de 26 octombrie 2020, cînd apăsat de grijile vieţii cotidiene şi cine ştie ce mai avea pe suflet, bărbatul de 46 de ani, din Grinţieş, a mers într-o anexă a gospodăriei şi şi-a pus ştreangul de gît. Într-un moment de inspiraţie, soţia a vrut să dea de el şi cum soţul nu-i răspundea, l-a căutat.

L-a găsit în anexă, în ştreang, a tăiat rapid funia de care spînzura bărbatul şi prin apel la numărul unic de urgenţă 112 a cerut ajutorul medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ.

Numai că nu acesta a fost sfîrşitul întîmplării. În momentul în care echipajul de pe ambulanţă a ajuns la locul indicat de apelant, bărbatul a fugit prin spatele locuinţei, în pădurea din apropierea casei. Pentru găsirea lui au fost alertate numeroase forţe de ordine şi au participat la căutare militari de la IPJ Neamţ, ISU Neamţ, Jandarmerie şi Salvamont. A fost folosit şi un cîine de urmă, dar fără folos, pentru că peste noapte omul nu a fost găsit. Totul s-a terminat cu bine pentru că localnicul din Grinţieş a revenit la domiciliu în zorii zilei de ieri, 27 octombrie 2020.

Citește știrea

Actualitate

A devalizat un card, dar nu este de găsit

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ faptele au avut loc în luna, mai în Roman ■ paguba este de vreo 4.000 de lei ■ poliţiştii cer ajutor pentru găsirea bărbatului ■

Oamenii legii caută un bărbat care ar fi devalizat un card bancar ce nu-i aparţinea, a făcut plăţi şi retrageri de vreo 4.000 de lei, dar deocamdată nu este de găsit. Pentru că faptele au avut loc acum aproape jumătate de an, timp în care nu a putut fi identificat, anchetatorii cer ajutorul populaţiei.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ solicită sprijinul cetăţenilor în vederea identificării unei persoane, de sex masculin, bănuite de comiterea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor“, conform unui comunicat al IPJ Neamţ. Din fericire, suspectul a fost surprins de nişte camere de supraveghere, iar acum anchetatorii fac publice imaginile.

„După vizualizarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, poliţiştii au stabilit faptul că, la data de 22 mai 2020, persoana în cauză ar fi folosit cardul bancar al persoanei vătămate şi ar fi efectuat mai multe operaţiuni de retragere a unor sume de bani dintr-un bancomat din municipiului Roman, fără consimţămîntul beneficiarului. De asemenea, ar fi efectuat operaţiuni de plată la diferite societăţi comerciale, în valoare de 4.000 de lei“, mai comunică oamenii legii.

În cauză au fost demarate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la faptuitor. Oricine poate oferi informaţii care pot conduce la identificarea persoanei din imagini este rugat să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Citește știrea

Trending