Contactează-ne

Actualitate

HCF înfruntă liderul la Sala Polivalentă

Știe publicată cu

în data de

■ handbalistele pietrence primesc vizita formaţiei Gloria Buzău, liderul diviziei secunde ■ formaţia oaspete este matematic promovată în Liga Naţională ■ partida va începe la ora 15.30 ■

După o pauză mai lungă, impusă de sărbători şi de acţiunile naţionalei feminine, campionatul eşalonului secund de handbal se reia mîine, 25 aprilie, cu jocurile etapei a 27-a. În această rundă, Handbal Club Feminin (HCF) Piatra Neamţ va evolua pe teren propriu, la Sala Polivalentă, în compania liderului SCM Gloria Buzău, echipă care are deja siguranţa matematică a promovării în Divizia Naţională, cu patru etape înainte de finalul sezonului. „Întîlnim cea mai bună echipă din Seria A, pe Gloria Buzău, o formaţie care are numai victorii şi îşi face deja planurile pentru prima divizie. Probleme de lot nu avem, necazurile noastre tot legate de bani sînt, mai ales că urmează repede o deplasare, sîmbătă, 28 aprilie, la Bucureşti, unde vom juca împotriva formaţiei CSA Steaua. Mai sînt trei etape de disputat în afară de meciul cu Gloria Buzău, şi mai avem de recuperat şi restanţa din deplasare, cu CSS Tulcea, aşa că lupta pentru podium rămîne deschisă“, a precizat profesorul emerit Dan Valentin, antrenorul echipei HCF Piatra Neamţ. Înaintea jocului de miercuri, programat la Polivalentă de la ora 15.30, gazdele se clasează pe locul 5, cu 49 de puncte. De menţionat că formaţia pietreană are în continuare cea mai bună apărare din serie, cu doar 516 goluri primite, statistică superioară chiar şi în faţa liderului care a încasat 536 goluri. Cu excepţia locului secund, ocupat de Neptun Constanţa, rămîne deschisă disputa pentru poziţia a treia a clasamentului, ocupată acum de Ştiinţa Bucureşti (55 de puncte). O altă formaţie din Capitală, CSM Bucureşti II este înaintea pietrencelor, la un punct distanţă, însă ambele echipe au un joc în plus disputat faţă de HCF. Conform regulamentului, la finele sezonului ocupanta primului loc în cele două serii din divizia secundă vor promova direct, iar locurile 2 şi 3 vor intra la baraj cu echipe din Liga Naţională. Spre deosebire de seria A, unde sînt preponderent grupări din Moldova, Dobrogea şi Bucureşti, în seria B, cu echipe din Ardeal, Banat şi Oltenia lupta pentru promovare este ceva mai strînsă, favorită fiind CS Minaur Baia Mare, liderul fiind la 7 puncte distanţă de principala urmăritoare, SCM Timişoara. Revenind la etapa de mîine din Seria A, celelalte jocuri programate sînt: CSS Tulcea – HC Activ Plopeni; Danubius Călăraşi – CSM Bucureşti II; ACS UAIC CNOT Iaşi – CSU Ştiinţa Bucureşti; ACS Spartac Bucureşti – CSU Tîrgovişte; HC Dinamo Bucureşti – CS Ştiinţa Bacău; ACS Şc. 181 SSP Bucureşti – CSA Steaua; Neptun Constanţa – stă. Pentru HCF urmează în week-end o deplasare la Bucureşti, pentru jocul cu Steaua de sîmbătă, 28 aprilie), iar în ultimele două etape vor întîlni pe CSU Tîrgovişte, la Piatra Neamţ (9 mai) şi pe Ştiinţa Bacău, în deplasare (12 mai).

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Roman: Bani din bugetul urbei pentru ideile cetăţenilor

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ 100.000 de lei este bugetul alocat de Primăria Roman proiectelor pe care vor să le pună în practică locuitorii municipiului ■ au fost depuse şase proiecte, iar verdictul final se dă pe 18 iunie ■

Miercuri, 15 mai 2019, a fost ultima zi în care la Primăria Roman au putut fi depuse proiecte de către cetăţenii interesaţi să se implice în viaţa comunităţii prin bugetarea participativă. În cadrul acestei iniţiative au fost depuse şase proiecte, care urmează a fi evaluate de către o comisie, în perioada 16 mai – 31 mai. Valoarea bugetului propus pentru anul bugetar 2019, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 100.000 de lei. Propunerile de proiecte trebuiau să se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sînt în administrarea Municipiului Roman: infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale; amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă, amenajare spaţii publice :mobilier urban, iluminat public etc; infrastructură socială, culturală, de sănătate şi Smart City. „Am avut emoţii cu privire la şansa de a reuşi să convingem romaşcanii să se implice cu adevărat şi a veni cu propuneri şi soluţii pentru dezvoltarea oraşului, dar mă bucur să văd că sînt cîteva persoane, nu multe, dar care au completat un formular care îi poate aduce mai aproape de realizarea propriului proiect pentru oraş. Propunerile sînt din cele mai variate: realizarea de platforme ecologice subterane de colectare selectivă a deşeurilor, amenajarea unui loc de joacă, amplasarea de bănci inteligente, realizarea unui observator în aer liber, realizarea porţilor de intrare în oraţ şi amenajarea unui spaţiu public dintre blocuri. Sînt idei cel puţin interesante şi care, în mod sigur, vor aduce un plus comunităţii noastre. Le mulţumesc tuturor celor care sprijină autorităţile, le critică constructiv, dar în special celor care au ales să se alăture viziunii echipei din administraţia romaşcană. Este un prim pas important făcut pentru oraşul nostru şi sper ca un număr cît mai mare de romaşcani să voteze cele mai bune proiecte propuse şi eu îi asigur că le vom implementa“, a declarat primarul Lucian Micu. Pînă pe 31 mai, comisia de evaluare de la nivelul Primăriei municipiului Roman va analiza fiecare proiect, după care toate cele care îndeplinesc criteriile din regulamentul de bugetare participativă vor fi afişate pe site-ul oficial al instituţiei – în secţiunea „Pentru Roman – bugetare participativă“. Romaşcanii sînt cei care vor decide care sunt proiectele ce se vor realiza din cele propuse, astfel că pe pagina special creată, în perioada 3 – 14 iunie 2019, se va putea vota unul dintre cele şase proiecte pe care fiecare îl consideră cel mai potrivit. Pe data de 18 iunie, Primăria municipiului Roman va face public rezultatul votului, după care va trece la implementarea proiectelor.

Citește știrea

Actualitate

Cu viaţa mea apăr viaţa, premii pentru cîştigători

Știe publicată cu

în data de

Autor

În cadrul celei de-a X-a ediţii a Zilelor municipiului Roman, a avut loc şi festivitatea de premiere a cîştigătorilor concursului Cu viaţa mea apăr viaţa, desfăşurat pe 9 aprilie 2019 (etapa pe localitate – liceu şi gimnaziu). Locul I a fost obţinut de echipajul Liceului Franciscan Francisc de Assisi, urmat de echipa Colegiului Tehnic Petru Poni, care a participat în concurs cu două echipaje. Locul III a fost obţinut de a doua echipă a Colegiului Petru Poni, iar menţiune a obţinut echipa Liceului Vasile Sav. Premiile au fost înmînate de primarul Lucian Micu, fiecare echipă primind suma de 200 de lei pentru cunoştinţele asupra factorilor de risc şi implicarea voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastru.

Citește știrea

Actualitate

Ploile au „sabotat“ Zilele Municipiului

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ turul ciclist de sîmbătă a fost anulat, iar spectacolul Ansamblului Aretti a fost amînat

Un anunţ postat pe pagina de facebook a Primăriei Roman, sîmbătă, 18 mai, a anunţat amatorii sportului pe două roţi faptul că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru a evita posibile accidente, turul ciclist, programat a se desfăşura în municipiu cu plecare din Piaţa Roman-Vodă, a fost anulat. „Condiţiile meteo nefavorabile şi avertizările meteorologilor nu mai permit desfăşurarea turului ciclist, programat, cu prilejul celei de a X-a ediţii a Zilelor Municipiului Roman. Pe viitor, administraţia publică locală va organiza alte evenimente care să încurajeze practicarea sportului pentru o viaţă activă şi sănătoasă“, se scria în postarea pe pagina de socializare. Tot ploaia a amînat şi spectacolul aniversar legat de marcarea a 25 de ani de activitate a Ansamblului de dansuri Aretti al Comunităţii Elene din Roman, care ar fi trebuit să aibă loc sîmbătă, 18 mai, de la ora 16, pe scena din Piaţa Roman- Vodă. Conform informaţiilor date de Mihai Bîrjoveanu, şeful Biroului Evenimente din cadrul Primăriei Roman, spectacolul va fi reprogramat pentru marţi, 21 mai, în ziua sărbătorii de Constantin şi Elena, care este şi ultima zi a manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului. Spectacolul se va desfăşura în Sala de festivităţi Nicolae Manolescu Strunga din incinta Primăriei Roman.

Citește știrea

Trending