Contactează-ne

Politica

Harbuz şi Panaite sînt PRO

Știe publicată cu

în data de

■ primul e preşedinte la PRO România Neamţ, al doilea la Piatra Neamţ

Liviu Harbuz şi Vasile Panaite sînt noii preşedinţi ai partidului PRO România, filiala Neamţ, respectiv Piatra Neamţ. Cei doi au fost votaţI pe funcţii marţi, 6 noiembrie, în Delegaţia Naţională a partidului fostului premier Victor Ponta. “Delegaţia Naţională a PRO România a aprobat, marţi, 6 noiembrie 2018, numirea lui Liviu Harbuz în funcţia de preşedinte al filialei nemţene a partidului şi a lui Vasile Panaite ca preşedinte al filialei municipale Piatra Neamţ. Cei doi lideri ai PRO România – filiala Neamţ doresc formarea unei echipe puternice care va oferi o alternativă credibilă şi consistentă la actuala clasa politică şi administrativă. ”Vreau să vin acasă, să construiesc alături de echipa Pro România lucruri frumoase pentru judeţul Neamţ. Am constatat cu amărăciune că în ultimii trei ani nu s-a făcut absolut nimic în judeţ dar nici în ţară şi este de datoria noastră să ne implicăm. Totodată sunt bucuros că fac echipă alături de Vasile Panaite şi ne propunem să implementăm un proiect consistent şi durabil, pentru că nemţenii merită acest lucru. Vom crea o echipă puternică, vom avea coordonatori pe fiecare domeniu de activitate pentru că ne dorim în partid şi oameni tineri dar şi specialişti în diverse profesii”, a declarat Liviu Harbuz, preşedintele filialei Neamţ a PRO-România. ”Trebuie să recunoaştem cu toţii că lucrurile au stagnat de câţiva ani în municipiul Piatra Neamţ, că avem de recuperat un decalaj enorm faţă de alte oraşe. Municipiul Piatra Neamţ are nevoie de o altă viziune decât cea prezentă, nu este suficient doar să faci marcaje rutiere, sensuri giratorii şi să plăteşti utilităţile. Alături de Liviu Harbuz şi echipa PRO România am gândit un proiect prin care oraşul va redeveni Perla Moldovei. Împreună putem mişca lucrurile în direcţia cea bună”, a declarat Vasile Panaite, preşedintele filialei Piatra-Neamţ a PRO România. În vîrstă de 56 ani, Liviu Harbuz este de profesie medic veterinar şi a fost preşedinte şi vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari. A fost preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ale cărei baze le-a pus în 2002. În Parlamentul României, unde a fost ales deputat, Liviu Harbuz a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură. În prezent, Liviu Harbuz moderează una dintre cele mai longevive emisiuni radio (”Prieteni fără cuvinte”) la Europa FM şi a pus bazele proiectului ”Prin jungla urbană”, la DC News. Vasile Panaite are 47 ani şi este absolvent al Facultăţii de Teologie şi al Academiei de Studii Economice. A fost contabil-şef al Primăriei Dragomireşti iar din 2004 a fost primar al acestei localităţi. În anul 2017 a fost numit prefect al judeţului Neamţ”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii partidului. De menţionat că recent, în mediul virtual, Vasile Panaite şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria Piatra Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
loading...
3 comentarii

3 Comments

 1. janel iosub

  7 noiembrie 2018 at 1:53 PM

  Harbuz si Ponta doi mari combinagii care nu se mai satura de banul public si de functii la stat!! Caractere infecte de 2 lei

 2. Bicajanu

  7 noiembrie 2018 at 3:29 PM

  Vlăduț Marcovici?

 3. janel iosub

  7 noiembrie 2018 at 5:08 PM

  Il recupereaza acusica si pe Marcoci si pe Simionica, cat si altii talhari cu diplome ca doar in politica romaneasca prioritate au hotii cu expertiza.Esop spunea” PE HOTII MARUNTI II TRIMITEM LA INCHISOARE, IAR PE CEI II NUMIM IN FUNCTII PUBLICE”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertorial

”Ionele, înainte să te duci după Dragnea, mai cîrpeşte o stradă, un podeţ, mai dă drumul la o investiţie”

Știe publicată cu

în data de

■ transmite senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare

Aflu dintr-un ziar local că Ionel Arsene, între două tăieri scurte de panglici, îmi dedică din timpul său. Într-un soi de comunicat de presă ce se vrea ironic, nefericitul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ vorbeşte despre activitatea mea, supărat că l-am întrebat despre datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ. Da, spitalul în care corpul medical abia mai poate lucra, spitalul în care pacienţii vin cu medicamente şi lenjerie de acasă, spitalul în care intri cu o boală şi ieşi cu altele. În mod normal nu ar trebui să-i răspund, orice minut dedicat acestui personaj fiind timp pierdut. Numai că, dintr-o nefericită întâmplare, Ionel Arsene gestionează, prost de altfel, problemele unei întregi comunităţi şi, indiferent de supărările pe care i le produc, acestea rămîn. De altfel, însăşi prezenţa sa în fruntea Consiliului Judeţean Neamţ este un afront adus sutelor de mii de nemţeni. Ionele, lasă declaraţiile şi apucă-te de treabă. Au trecut trei ani şi judeţul arată jalnic. Nu mai poţi păcăli pe nimeni cu inaugurări de şantiere doar cînd vine vreun ministru. Ionele, ştim cu toţii că îţi place să apari la televizor, în ziare, ştim că-ţi place să mimezi munca şi să te consideri important. Numai că, între două şedinţe foto, rezolvă şi problemele din Spitalul Judeţean. Din cînd în cînd, mai treci şi pe acolo, mai vorbeşte cu medicii, cu asistentele. Nu ar fi rău să intri prin saloane, să stai de vorbă cu pacienţii. Ionele, a gestiona probleme unui judeţ este o treabă mai serioasă decât să schimbi valută în piaţa din Tîrgu Neamţ. Nu este pentru oricine. Dacă viaţa te-a adus pe un scaun călduţ, fii bărbat şi lasă ceva în urmă. Acum, să nu te superi că îţi mai semnalez problemele din judeţul pe care-l conduci. În loc să dai comunicate de presă otrăvite, mai bine te-ai apuca de treabă. Cît priveşte activitatea mea parlamentară, Ionele, dragă, pe site-ul Senatului ai să o vezi pe toată. Sînt peste 140 de intervenţii, interpelări, întrebări şi declaraţii politice pentru colegii tăi miniştri, mulţi dintre ei nepricepuţi, ca şi tine, să tot fie vreo 48, peste 44 luări de cuvînt în plen, iar propuneri legislative 33. Eu nu pierd timpul, Ionele. Dacă e să compar cu activitatea ta de parlamentar, îţi amintesc că te-ai ”remarcat” doar prin depunerea jurământului. Iar dacă batista mea îţi provoacă neplaceri, află că este mai onorabilă decât şosetuţele cu care ne-ai încîntat. Cu sau fără şosetuţe, Ionele, dragă, înainte să te duci după Dragnea, mai cîrpeşte o stradă, un podeţ, mai dă drumul la o investiţie. Lasă ceva în urmă, pentru că, după (ştii tu la ce mă refer), tot aici, în Piatra ai să te întorci.

Eugen Țapu Nazare Senator PNL Neamţ

N.R. Punctul de vedere publicat aparţine în totalitate senatorului Eugen Ţapu Nazare. Ne anunţăm disponibilitatea de a publica şi punctul de vedere al preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Citește știrea

Advertorial

Deputatul Cozmanciuc, la Strasbourg

Știe publicată cu

în data de

Deputatul PNL de Neamţ, Mugur Cozmanciuc, este în această perioadă, la Strasbourg, unde, în intervalul 24-28 iunie, se desfăşoară lucrările celei de-a treia părţi a Sesiunii ordinare 2019 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pe a cărei agendă figurează şi aniversarea a 70 de ani de la înfiinţarea Consiliului Europei. De asemenea, pe ordinea de zi figurează şi adoptarea unor rapoarte ale comisiilor de specialitate, precum şi dezbateri pe teme de actualitate aflate pe agenda internaţională şi o dezbatere despre bugetul Consiliului Europei şi al APCE. “Particip la şedinţa grupului Partidului Popular European, din care face parte PNL şi este cel mai influent în cadrul Parlamentului European. În şedinţa de astăzi, (luni, 24 iunie n.r.) din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, se alege secretarul General al Consiliului Europei. Am stat de vorbă cu Marija Pejcinovic Buric, care este candidatul pentru această funcţie. Totodată, am avut ocazia să mă întîlnesc cu Andrei Năstase, vicepremierul Republicii Moldova, care are toată susţinerea noastră pentru a continua reformele şi parcursul european al ţării vecine”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc.

Citește știrea

Advertorial

Peste 13.000 de bolnavi de cancer din Neamţ, în pericol din cauza ministrului Sănătăţii

Știe publicată cu

în data de

Senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare critică dur atitudinea ministrului Sănătăţii în cazul crizei citostaticelor din România. „Delăsare şi incompetenţă! Aşa s-ar putea descrie cel mai bine atitudinea ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, în cazul crizei citostaticelor din România, criză care-i afectează, în primul rînd, pe copiii bolnavi de cancer. Pentru familiile acestor copii înseamnă deznădejde şi suferinţă continuă, generate de un sistem medical care caută doar scuze şi nu soluţii. Criza citostaticelor loveşte nu doar în copiii atinşi de această boală, ci şi in zecile, sutele de mii de români suferinzi de cancer. Doar la nivelul judeţului Neamţ, în luna mai erau înregistraţi peste 13.000 de bolnvi de cancer, iar astăzi este posibil ca numărul acestora să fie mai mic nu pentru că s-au însănătoşit, ci pentru că au pierdut lupta cu boala, abandonaţi într-un sistem care demontrează că nu-i pasă, că nu se implică. În tot acest timp, doamna ministru Sorina Pintea, susţine că nu a ştiut de criza citostaticelor, încercînd, pentru a cîâta oară, să arunce vina pe spatele medicilor din sistem. Însă, toate documentele oficiale o contrazic: în cel puţin două rînduri, la sfârşitul lunii mai şi, ulterior, pe 10 iunie 2019, ministerul Sănătăţii a fost informat cu privire la criza citostaticelor. A veni acum şi a spune senin că ”nu am ştiut” înseamnă delăsare şi incompetenţă, încercarea de a băga sub preş o realitate cruntă. Iar această atitudine nu ţine loc de tratamentul pe care aceşti bolnavi, în special copiii, ar trebui să-l primească. Scuzele doamnei Sorina Pintea sunt tardive şi nu fac altceva decît să-i irite pe bolnavii de cancer şi familiile acestora. În loc de scuze, ministerul Sănătăţii, doamna ministru, ar trebui să se aplece cu toată seriozitatea asupra acestei probleme extrem de grave şi să găsească soluţii. Dacă nu le găseşte, doamna ministru Sorina Pintea ar trebui să lase locul unui ministru cu adevărat competent”, a declarat Eugen Ţapu Nazare, senator PNL Neamţ.

Citește știrea

Trending