Contactează-ne

Actualitate

Handbalul nemţean şi-a ales şefii federali

Știe publicată cu

în data de

- structurile din judeţ au avut delegaţi la Adunarea Generală a FRH unde Alexandru Dedu a fost reales preşedinte pentru încă patru ani - „Am votat ce a trebuit“ a declarat reprezentantul CSM Roman - „Indiferent cine ieşea, avea de rezolvat aceleaşi probleme“, a precizat profesorul Dan Valentin, de la HCF Piatra Neamţ -

Şase reprezentanţi a avut judeţul Neamţ la alegerile Federaţiei Române de Handbal de miercuri, 14 februarie, eveniment care a ţinut trează atenţia celor interesaţi de rezultat pînă spre sfîrşitul zilei. Grupările CSM Roman (Liga Naţională), HCF Piatra Neamţ (Divizia A), LPS Piatra Neamţ, LPS Roman, CSS Tîrgu Neamţ, respectiv Asociaţia Judeţeană de Handbal Neamţ au contribuit prin vot la alegerea structurilor de conducere ale FRH, unde Alexandru Dedu a fost reales în funcţia de preşedinte, nu fără emoţiile a două tururi de scrutin extrem de strînse.

Am votat ce a trebuit. Ca grupare de handbal avem nevoie de Alexandru Dedu la federaţie şi de Narcisa Lecuşanu la Federaţia Europeană“, a precizat Constantin Munteanu, vicepreşedintele CSM Roman.

Pentru că alegerile s-au prelungit, şi vremea se înrăutăţea în zona Moldovei, antrenorul echipei HCF Piatra Neamţ, Dan Valentin a decis să rămînă peste noapte în Capitală şi a pornit ieri la drum spre Piatra Neamţ.

Dacă asta a fost hotărîrea Adunării Generale, trebuie să ne conformăm. Vom vedea ce va fi, eu sper să reuşim o relaţie cu Ministerul Educaţiei pe calendarul competiţional şcolar, o îmbunătăţire privind situaţia loturilor naţionale şi participarea la competiţii. Chiar dacă ieşea Narcisa Lecuşanu preşedinte, problemele handbalului românesc sînt aceleaşi şi trebuie rezolvate“, a declarat profesorul Valentin.

Reamintim că un singur vot a decis alegerea viitorului staff al FRH la scrutinul de la mijlocul acestei săptămîni. Alexandru Dedu, 46 de ani, fostul pivot al României şi al Barcelonei, a cîştigat din nou şefia federală în faţa fostei glorii a handbalului feminin, Narcisa Lecuşanu, 41 de ani. În urma unui al doilea tur, scorul a fost 100 la 99 în favoarea lui Dedu. Niciodată în istoria FRH nu a existat un asemenea suspans şi scenariu la alegerile pentru postul de preşedinte. Au fost 199 de votanţi, din 202 cu drept de vot, iar voturile au mers cu preponderenţă spre actualul preşedinte Alexandru Dedu şi spre Narcisa Lecuşanu, dovadă că aproape o jumătate din conducătorii de cluburi din ţară au dorit schimbarea la vîrful FRH. Pentru a cîştiga alegerile, unul dintre cei trei candidaţi ar fi trebuit să adune exact 100 de voturi valabil exercitate. În primul tur, au fost înregistrate următoarele rezultate pentru postul de preşedinte: 99 de voturi a primit preşedintele în exerciţiu, Alexandru Dedu, care ar mai fi avut nevoie de un singur vot pentru a fi reconfirmat în funcţia de preşedinte al FRH, 94 de sufragii a primit Narcisa Lecuşanu, fostă mare glorie a handbalului feminin şi doar şase voturi a primit interul Robert Licu, medaliat cu bronz, cu naţionala României în 1990. Pentru turul ll al alegerilor lupta s-a dat între Alexandru Dedu şi Narcisa Lecuşanu, cu largul concurs al lui Robert Licu, ale cărui voturi au fost decisive. Şi într-adevăr a fost suspans, cinci dintre votanţii lui Robert Licu dînd credit Narcisei Lecuşanu, care a totalizat 99 de voturi. Alexandru Dedu însă a convins pe unul dintre conducătorii de club să-l voteze şi să atingă pragul de 100 de sufragii, minimul necesar pentru a cîştiga un nou mandat pentru patru ani. Pentru postul de vicepreşedinte (feminin), Steluţa Luca a primit 125 de voturi, iar Mariana Tîrcă (din echipa Narcisei Lecuşanu) a primit 72 de voturi. Două voturi au fost anulate. Alegerile pentru postul de vicepreşedinte pe zona masculină au fost cîştigate de fostul arbitru internaţional, Sorin Dinu, cu 108 voturi. Membri aleşi în Consiliul de Administraţie, în ordinea numărului de voturi obţinute: Gheorghe Tadici, Mihail Bocan, Claudiu Evi, Flaviu Sâsâeac, Petru Ghervan, Jean Mateescu, Gheorghe Bejinariu, Remus Draganescu, Vasile Pavel, Ali Nurhan, Alexandru Teutan, Daniel Kotecz, Veniamin Lupan şi Doru Manea.

Şi-a invitat contracandidaţii să lucreze împreună în federaţie

Preşedintele Alexandru Dedu şi Narcisa Lecuşanu s-au felicitat reciproc după alegeri. „Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru faptul că vă interesează handbalul. Am urmărit cu interes programele contracandidaţilor mei. Doresc să înfiinţăm departamentul de dezvoltare pe partea de juniori, iar doamna Lecuşanu să vină să pună asta în practică. Îl chem pe domnul Licu să se ocupe de proiectul legat de şcoala de antrenori. O să am discuţii foarte serioase cu dînşii. Îi aştept cu mare drag“, a declarat imediat după anunţarea rezultatelor finale, preşedintele reales al FRH, Alexandru Dedu.

La rîndul ei, Narcisa Lecuşanu şi-a felicitat adversarul: „Eu am vrut, dar nu a fost să fie. Sînt alături de handbal, alături de dumneavoastră. Va urez mult succes, domnule preşedinte. Aş dori să vă aplecaţi mai mult spre handbalul juvenil. Sper că v-am inspirat cu programul meu. De fiecare dată voi ajuta cu mare drag. Sper să fie bine. Mult succes“.

La finalul alegerilor, Alexandru Dedu le-a propus contracandidaţilor, Narcisa Lecuşanu şi Robert Licu, să vină alături de el: „O să cer îngăduinţa Consiliului de administraţie să creăm un departament de dezvoltare aplicat în zona juniorilor şi doamna Lecuşanu să vină să-şi dezvolte ideile. În acelaşi timp am sesizat preocuparea domnului Licu apropo de antrenorii români şi îl rog să vină să se ocupe de şcoala de antrenori, de procesul de licenţiere al FRH şi să încerce să-şi pună proiectul de a duce MasterCoach în România prin dînsul“.

Alexandru Mihai Dedu a făcut parte din lotul echipei naţionale de handbal a României, care a ocupat locul VIII la Barcelona 1992. Are prezenţe la campionate mondiale şi europene de handbal masculin. A cîştigat de trei ori Liga Campionilor EHF în carieră, de două ori Supercupa Europei şi a jucat la cluburi de top, precum FC Barcelona, Wuppertal, Istres, Porto, Pontevreda, iar în campionatul României a jucat la Poli Timişoara şi Steaua.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Reţinut pentru că şi-a dat foc la casă

Știe publicată cu

în data de

■ în urma grozăviei, patru persoane au suferit atac de panică, iar una a fost spitalizată ■ piromanul ar putea fi arestat ■

Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale după ce au suferit atac de panică din cauza unui incendiu pus de o mînă criminală la o locuinţă particulară din Tupilaţi. Evenimentul nedorit a avut loc pe 23 aprilie şi s-a cerut ajutor prin numărul unic de urgenţă 112, apelul fiind înregistrat în Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanţă al judeţului Neamţ la ora 17.43. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul de pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Ajunse la faţa locului, forţele profesioniste de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul care se manifesta generalizat la acoperişul unei case de locuit, precum şi în interiorul locuinţei. În urma incendiului au ars bunuri din locuinţă şi acoperişul casei şi s-au degradat pereţii pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi. „La locul evenimentului patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, prezentînd atac de panică. Li s-a acordat primul ajutor medical calificat de către echipajul SMURD. O femeie a fost transportată la spital de către echipajul SMURD, celelalte victime refuzînd transportul la spital“, conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. La final specialiştii au cercetat şi au ajuns la concluzia că nu a fost vorba de un accident, ci dimpotrivă, focul a plecat de la o mînă criminală, sau tehnic spus „folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“. Autor a fost chiar proprietarul în vîrstă de 49 de ani, care anterior se certase cu familia şi ameninţase că va incendia locuinţa. El fusese reclamat de fiica de 28 de ani, fiind prins în flagrant de poliţişti. În urma audierilor acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi ameninţare. Bărbatul urma a fi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă. Rămîne de văzut dacă suspectul va fi privat de libertate sau dacă va fi aplicată o măsură preventivă mai blîndă. Poate control judiciar, pentru că arestul la domiciliu ar fi cam impropriu, deoarece casa nu prea mai este „capabilă“ să asigure condiţii de locuire din cauza incendiului. Un at incendiu provocat de o mînă criminală a avut loc sîmbătă, 20 aprilie, în jurul orei 22, la un stog de fîn din localitatea Chilii, comuna Valea Ursului. Au intervenit militarii de la Detaşamentul de Pompieri Roman cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi serviciul voluntar al comunei Oniceni cu autospeciala din dotare. Au ars circa şapte tone de fîn din cauza „folosirii intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Mort în casă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni au fost solicitaţi marţi, 23 aprilie, în jurul orei 14.48, să intre în casa unui romaşcan care nu răspundea la uşă. S- au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de descarcerare, o autospeciala de intervenţie şi lucru la înălţimi, precum şi o ambulanţă SMUDR. Echipajele au pătruns în apartament pe o fereastră şi din păcate proprietarul a fost găsit decedat.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Buget sărac, speranţa în fondurile europene

Știe publicată cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 24 aprilie, că bugetul oraşului este afectat de o politică fiscală guvernamentală defavorabilă şi de creditele din perioada 2005-2007, dar şi-a exprimat încrederea că vor fi găsite soluţii pentru ca aceste aspecte să nu îi afecteze pe pietreni. Una dintre soluţii, fondurile europene, în acest sens reamintind că pînă la 31 martie au fost depuse proiecte în valoare de peste 92 de milioane de euro. “Săptămîna aceasta, luni, 22 aprilie, a fost aprobat bugetul Municipiului Piatra Neamţ pentru anul 2019. Şi în acest an bugetul oraşului este afectat de o politică fiscală guvernamentală defavorabilă localităţilor din întreaga ţară, prin alocarea unor sume insuficiente ţinînd cont că s-au transferat şi cheltuieli suplimentare către autorităţile locale. Bugetul municipiului Piatra Neamţ este totodată afectat şi de creditele mari contractate de municipalitatea pietreană în perioada 2005-2007. Rolul meu ca primar este să găsesc soluţii pentru ca pietrenii să nu simtă constrîngerile bugetare locale. Oraşul, chiar şi în aceste condiţii trebuie să funcţioneze şi să se dezvolte, trebuie întreţinut corespunzător, calitatea serviciilor publice trebuie să crească iar problemele comunităţii trebuie rezolvate. Una dintre soluţiile pentru dezvoltarea localităţii este atragerea de fonduri, în principal europene. În acest sens au fost realizate şi depuse pentru finanţare europeană pînă la 31 martie proiecte în valoare de peste 92 de milioane de euro, care vor moderniza şi dezvolta într-un ritm accelerat oraşul Piatra Neamţ în următorii trei ani. Voi prezenta în fiecare lună situaţia proiectelor depuse şi stadiul proiectelor finanţate din bani europeni de care va beneficia municipiul Piatra Neamţ în următoarea perioadă”, a declarat Dragoş Chitic. Acesta a folosit prilejul conferinţei de presă şi pentru a transmite pietrenilor un mesaj cu ocazia Sărbătorilor Pascale: “Bucuria Învierii Domnului să vă pătrundă în suflet, să vă lumineze calea în viaţă şi să vă umple inimile de bucurie! Vă doresc un Paşte Fericit alături de cei dragi!”.

Citește știrea

Trending