Contactează-ne

Actualitate

Hai Covid, Covid

Știre publicată în urmă cu

în data de

Păi bine, mă musiu, căpcăunu’ necuratului (cât pe ce să-i pronunţ numele în Săptămâna Mare), minge afurisită cu nu ştiu câte pseudopode, cum îţi permiţi tu, netrebnică alcătuire, că fiinţă nu te poţi chema, să te iei de bieţii oameni de peste tot şi să le strici rosturile?

Te strecori prin filtre şi măşti de tot felul, pătrunzi ca un tâlhar de drumul mare în gurile şi nasurile oamenilor şi te lăcomeşti să le iei răsuflarea şi viaţa. De unde atâta pornire pe seminţia omenească de o spurci cu secreţiile tale veninoase şi-i scurtezi viaţa? A cui unealtă diavolească eşti şi cine-ţi plăteşte cei 30 de arginţi doar ca să întorci lumea pe dos?

Ce Dumnezeu câştigi din toată povestea asta? După cât se vede nu eşti şi tu o plăsmuire cu rost, n-ai ochi de văzut şi urechi de auzit, ai picioare, da’ nu le foloseşti şi zbori cu cine ştie ce drone diavoleşti, de nu te aude şi nu te simte nimeni. Iar dacă nu te poţi stăpâni, că doar aşa ai fost sorocit prin cine ştie ce creuzete cu lilieci sau pangolini, du-te dom’le la un ţărm de ocean şi fă-ţi damblaua cu vreo balenă eşuată ori cu vreo ţestoasă cu pungă de plastic pe cap. Că sunt destule.

Parcă nu te-aş condamna dacă-aş şti c-o faci ca să-ţi astâmperi foamea. Da’ să mă ierte Dumnezeu, pare-se că nici gură, nici tub digestiv n-ai, ca orice fiinţă, să guşti şi tu plăcerea unui borş de miel ori a unei salate cu hasmaţuchi, că uite suntem la sărbătoarea Paştelui, pe care ne-ai furat-o şi ne-ai batjocorit-o. Îţi dai seama cum ne-ai zăpăcit, şi pe noi şi pe bieţii noştri diriguitori, de la toate palatele şi vârfurile, de nu mai ştiau cum să împace prescura cu masca şi lumânarea cu răspunderea?

Noroc că i-a luminat Domnul Sfânt şi i-a adus pe-aceeaşi cărare: „Staţi acasă!“. Stăm, că alta ce avem de făcut? Numai că şi cu statul ăsta e o poveste/nepoveste. S-o zicem pe-a dreaptă, românul n-a murit din statul degeaba şi, în general, oamenilor le e mai drag statul decât lucrarea. Da’ asta doar atunci când transpiră altul pentru ei ori li-i plină cămara cu posmagi. Da’ dacă se întâmplă să nu aibă ce să ducă la gură ori să mai bage şi în a celor de lângă ei, slobozesc strânsura de sudalme şi vorbe rele… dar în pască ori drob de miel nu se schimbă.

La urma urmei, că nu auzi şi nu te hrăneşti, nu e treaba mea, să înfuleci cât ţi-oi da eu, da’ curios sunt cum naibii te înmulţeşti?. Prin partenogeneză ori, mai degrabă, prin altoi? Oricum, o faci cu sârg şi spor, de ai împânzit lumea de la un capăt la altul. Şi-ai cam făcut de cap şi gata-gata să dai ditamai omenirea peste cap.

Dar ia seama la vorba mea, viaţă lungă n-ai să ai. Dacă încă nu ţi-a venit de hac mitraliera lu’ domnu’ ministru al sănătăţii de la noi şi nici nenea Trump de peste balta cea mare, tot s-o găsi un glonţ şi pentru tine şi-o să te răpună, piticanie afurisită. Nu te pui tu cu mintea omului. Că atunci când e la ananghie, ştie să facă şi lucruri bune. Şi, mai ales, pentru toţi.

Şi atunci, o să ne plângem eroii şi o să-i cinstim pe cei care binemerită. Pe cei care s-au dovedit ticăloşi, destui, o să-i lăsăm la judecata lui Dumnezeu. Noi o să ne aducem aminte de toate necazurile, o să ne îmbrăţişem fără mască şi o să grăim cu inimă uşoară „Christos a înviat!“.

Că toată nădejdea şi izbăvirea la El sunt.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Persoană în scaun cu rotile, salvată din gospodăria în flăcări

Știre publicată în urmă cu

în data de

O persoană aflată într-un scaun cu rotile a fost scoasă dintr-o gospodărie în flăcări, de vecini, marţi, 27 octombrie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:29, pompierii nemțeni am fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Țolici, comuna Petricani. La locul solicitării s-au deplasat pompierii târgnemțeni cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe gospodărești (bucătărie de vară aflată în prelungirea locuinței) cu posibilitatea propagării la locuință.

Până la sosirea forțelor de intervenție cetățenii au scos din locuință o persoană în scaun cu rotile.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars aproximativ 15 mp din acoperiș.

Proprietara locuinței, în vârstă de 46 de ani,  a suferit un atac de panică.  Aceasta a primit asistență medicală la locul evenimentului de la paramedici, fiind transportată ulterior la CPU Târgu Neamț.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Autoturism răsturnat. Două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un autoturism s-a răsturnat, marţi, 27 octombrie, la ieşirea din comuna Dobreni spre Bodeşti. În maşină se aflau două persoane care au fost transportate la spital.

“Prin apel la 112, in jurul orei 13:10, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre un accident rutier produs la ieșirea din comuna Dobreni spre Bodești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În autoturism se aflau două persoane.

Cele două persoane aflate în autoturism au fost scoase de către participanții la trafic,  până la sosirea forțelor de intervenție. Aceasta au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, după care au fost transportate la spital.

Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 94 de cazuri noi. Naţional – 4.724 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Neamţ în total au fost înregistrate 5571 de cazuri, rata de incidenţă fiind de 1,69 la mie ■ au fost raportate 104 decese ■

Până pe 27 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217.216  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

155.630 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.724 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.084 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 6.574 de  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 26.10.2020 (10:00) – 27.10.2020 (10:00) au fost raportate 104 decese (56 bărbați și 48 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 10 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 25 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 34 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 30 decese la categoria de peste 80 de ani.

100 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.758. Dintre acestea, 824 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.096.526 de  teste. Dintre acestea, 28.876 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.498 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.378 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 2.952 de  teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 27 octombrie.

Pe teritoriul României, 26.534 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.540 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 59.271 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 52 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.153 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.503 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 5.616 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.002.851 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.851  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.934 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.017 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  123 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 797 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Citește știrea

Trending