Contactează-ne

Actualitate

Groaznic accident! Dus cu elicopterul la Neuro

Știre publicată în urmă cu

în data de

• un romascan care circula sinuos cu bicicleta a fost rãnit grav, la un viraj aiurea • medicii i-au descoperit leziuni osoase la nivelul craniului, si l-au transportat pe calea aerului la Spitalul Nicolae Oblu din Iasi •

Un bãrbat în vîrstã de 42 de ani, din municipiul Roman, a fost victima unui grav accident de circulatie, petrecut marti, 16 ianuarie, la amiazã, pe Strada Mihai Viteazul, în apropierea Scolii nr. 8 Calistrat Hogas. În timp ce circula cu o bicicletã, acesta a fost izbit de o masinã care circula în acelasi sens (dinspre Garã spre Cartierul Muncitoresc). Bãrbatul a fost acrosat cu stîlpul si oglinda de pe partea dreaptã a autoturismului marca Citroen Xsara Picasso, la volanul cãruia se afla o tînãrã în vîrstã de 31 de ani. Victima si conducãtoarea auto sînt vecini de cartier, în zona IRTA. Politistii de la Biroul Rutier, care au efectuat cercetarea la fata locului, au stabilit împrejurãrile în care s-a produs accidentul. „Un bãrbat în vîrstã de 42 de ani, din Roman, circula cu bicicleta pe Strada Mihai Viteazul, avînd o traiectorie sinuoasã. A efectuat o manevrã de schimbare a directiei de deplasare, fãrã sã se asigure, fiind acrosat de autoturismul condus de cãtre o tînãrã din Roman, fiind rãnit grav. Aceasta a fost supusã la proba cu etilotesterul, rezultatul fiind negativ. Victima nu a putut sã fie testatã, din cauza stãrii în care se afla. Ambelor persoane implicate le-au fost recoltate probe biologice pentru alcoolemiile în sînge. În cauzã a fost întocmit un dosar de cercetare penalã, sub aspectul comiterii infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã“, a precizat inspector Elena Bulgãrea, purtãtor de cuvînt al Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt. Biciclistul s-a ales cu leziuni foarte grave, în urma acestui accident. Cazul a fost anuntat la ora 11.47, la 112, iar la cîteva minute dupã primirea apelului, la locul nenorocirii a ajuns un echipaj de la Statia de Ambulantã Roman, cu medic. „A fost vorba despre un accident rutier cu o victimã de sex masculin (biciclist acrosat de un autoturism), 42 de ani, diagnosticat cu: traumatism cranio-cerebral prin accident rutier, comã de gradul II, hematom subdural. Acesta a fost preluat de un echipaj cu medic si predat la Centrul de Primire a Urgentelor de la Spitalul Municipal Roman“, au precizat reprezentantii Serviciului de Ambulantã Neamt. Rãnitul a fost îngrijit si i-au fost efectuate rapid investigatiile necesare, fiindu-i descoperite leziuni osoase la nivelul craniului, posibil o fracturã de bazã de craniu. De altfel si la locul accidentului se putea vedea cã biciclistul se lovise puternic la ceafã, sîngerînd abundent. În cele din urmã, victima a fost preluatã de un echipaj cu medic si transportatã la heliportul de la Detasamentul de Pompieri, în vederea efectuãrii transferului interclinic, cu elicopterul, la Spitalul de Neurochirurgie Nicolae Oblu, din Iasi, în jurul orei 14.30.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Traiul în pandemie, în centrele pentru copii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ cei 1.200 de copii aflaţi în sistemul de protecţie a copilului Neamţ au ieşit cu bine din perioada stării de urgenţă ■ cei incluşi în programul Familia mea nu au avut voie să părăsească apartamentele ■ ei participă la cursurile on-line ţinute de cadrele didactice ■

Redactorul Monitorul au vrut să afle cîteva amănunte legate de viaţa în timpul crizei sanitare în sistemul de Protecţie a Copilului din judeţ, în care sînt instituţionalizaţi peste 1200 de copii, o parte trăind în centrele rezidenţiale, o altă parte în plasament familial.

„Marea majoritate a copiilor se află în îngrijirea asistenţilor maternali, în plasament familial. În centrele rezidenţiale se află aproximativ 300 de copii, din care 55 locuiesc în apartamentele din programul Familia mea, unde trăiesc ca într-o familie, cîte 5 sau 6 într-un apartament, fiind supravegheaţi de un instructor de educaţie şi de pedagogi.

Perioada stării de urgenţă a fost o perioadă dificilă, cu restricţii, care au fost mai greu sportate de către copii. Personalul a fost remarcabil, a făcut efoturi pentru a ţine atenţi aceşti copii, în vederea ocupării timpului lor cu tot felul de activităţi de interior, în perioadele de restricţie.

Copiii au avut acces la internet în toate centrele, au calculatoare, tablete, telefoane, aşa încît pot participa la cursurile on-line. Pentru a reduce la maxim sau a diminua riscurile de infectare cu coronavirus s-au luat măsuri încă înainte de instituirea stării de urgenţă, înainte de 15 martie.

În acest sens s-au restricţionat vizitele, întîlnirile cu familia fiind anulate. A fost interzisă ieşirea copiilor din apartamente. Personalul a fost instruit şi testat. La un moment dat, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr.8 personalul a rămas în izolare la locul de muncă, astfel încît, din fericire, în centrele noastre de îngrijire a copiilor, cu o singură excepţie, la un centru de copii cu dizabilităţi, din Piatra Neamţ, nu am avut cazuri de infecatare, ceea ce ne bucură foarte mult“, a precizat Magda Vasilache, purtător de cuvînt al DGASPC Neamţ.

Cadrele care lucrează în sistemul de protecţie a copiilor monitorizează, în permanenţă, copii instituţionalizaţi şi cei aflaţi în plasament familial, pentru a fi evitate toate problemele de sănătate care ar putea apărea în sistem, în această perioadă pandemică.

Citește știrea

Actualitate

Nemţean dat dispărut, după ce a plecat la muncă, la Sibiu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un bărbat din Cîndeşti a plecat să-şi caute un serviciu şi nu mai este de găsit ■ patru adolescenţi fugari dintr-un centru, s-au întors ■

Poliţiştii nemţeni sînt alertaţi destul de des referitor la persoane care au plecat de acasă şi nu s-au mai întors.

În unele cazuri este vorba de situaţii reale, cînd cel dispărut nu mai dă nici un semn de viaţă, în alte cazuri este vorba de puşti care, periodic, pleacă la plimbare din centrele în care sînt instituţionalizaţi.

Din prima situaţie pare a face parte un bărbat din localitatea Cîndeşti dat dispărut mama sa după ce a plecat la muncă, la Sibiu şi nu mai este de găsit.

Oamenii legii fac cercetări, dar pentru că nu au dat de urma dispărutului, cer ajutorul pentru găsirea lui Ion Aionesei.

„La data de 19 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizaţi de către o femeie de 80 de ani, cu privire la faptul că fiul său, Aionesei Ion, de 40 ani, a plecat la munca în judeţul Sibiu, iar din data de 13 mai a.c., nu a mai putut fi contactat de membrii familiei“, comunică Poliţia Neamţ.

Bărbatul are o înălţime de 1,70 m, păr negru şi ochi căprui. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Din categoria celor care pun degeaba pe drumuri oamenii legii fac parte patru adolescenţi, între care şi o fată, care din cînd în cînd pleacă din centrul „Sancta Maria“ din Piatra Neamţ şi se mai întorc cînd vor ei. Este vorba de Ioan Mădălin Turcu, de 15 ani, Diana Gabriela Armene, de 16 ani, Vasile Andrei Moisă şi Mirel Nicolae Lefter, ambii de 17 ani. Cei patru au plecat pe 23 mai din Centrul „Sancta Maria“ din Piatra Neamţ, unde erau instituţionalizaţi, şi nu s-au mai întors, fiind căutaţi de anchetatorii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei municipiului Piatra Neamţ.

În seara de 24 mai, anchetatorii au fost informaţi că doi dintre cei patru minori au revenit în centru, iar ceilalţi a doua zi. Pe perioada dispariţiei, adolescenţii s-au aflat în Piatra Neamţ şi nu au fost victimele vreunei infracţiuni.

Citește știrea

Actualitate

Este nevoie de declaraţie la ieşirea din Tîrgu Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Persoanele care au domiciliul în oraşul Tîrgu Neamţ şi vor să meargă într-o altă localitate au nevoie de declaraţie pentru a justifica necesitatea deplasării, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a primăriei.

„Prin Hotărîrea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ nr.25 din 21 mai 2020 s-au stabilit ca zone în care nu ai nevoie de declaraţie pe propria răspundere, adeverinţă de la angajator sau legitimaţie de serviciu doar municipiile Piatra Neamţ şi Roman şi unităţile administrativ- teritoriale pe o rază de 30 de km în jurul acestora.

Astfel, la ieşirea din oraşul Târgu Neamţ, indiferent de localitatea în care ne deplasăm, trebuie să prezentăm unul din cele trei documente stipulate mai sus“, informează reprezentanţii administraţiei publice locale. Primăria a anunţat şi regulile noi în baza cărora se permite accesul în instituţie – obligativitatea purtării măştii de protecţie şi a controlului temperaturii.

Astfel, cetăţenii care vor să meargă în primăriei trebuie să poarte mască care să le acopere nasul şi gura şi să utilizeze covoraşele dezinfectante amplasate la intrare, pentru dezinfectarea încălţămintei.

Citește știrea

Trending