Publicitate

■ singura companie care se pune „de-a curmezişul“ circulaţiei pe E85 în mod fluent este a statului

Primarul municipiului Roman, Lucian Micu, a luat din nou atitudine în legătură cu problema trecerii la nivel cu calea ferată din zona fostului Liceu nr. 1, de pe Strada Ştefan cel Mare, sector al DN2- E85. Aceasta, în condiţiile în care Monitorul a tras şi anul acesta, în cîteva rînduri, semnale de alarmă cu privire la această problemă, una care nu îi priveşte numai pe localnici ci şi pe miile de şoferi care tranzitează drumul european, în fiecare zi şi în fiecare săptămînă. A fost luată în calcul o iniţiativă privată, a unor companii din Roman, care utilizează liniile CFR uzinale şi s-a discutat inclusiv despre posibilitatea să fie reduse trecerile la nivel de la trei la numai o linie, însă nu s-a rezolvat nimic. Între timp, sînt create permanent cozi la această barieră, pe unde trec, cel mai adesea, doar garniturile de persoane către Buhăieşti şi trenurile de marfă care aprovizionează firmele din zonă. „Trecem printr-o perioadă extrem de aglomerată în trafic. Şi, chiar de nu ar fi aşa, trecerea la cale ferată la ieşirea spre Iaşi este o problemă reală pentru conducătorii auto. Numai anul acesta am purtat cel puţin cinci runde de discuţii cu proprietarii liniilor, în sarcina cărora cade repararea zonei. Dacă noi, Primăria Roman, putem interveni înainte şi după calea ferată şi am făcut asta, cei care deţin trecerea nu s-au putut pune de acord asupra finanţării şi soluţiei tehnice. Sînt cinci proprietari şi cele mai mari probleme le întîmpinăm cu cei de la Căile Ferate Române, pentru că ceilalţi operatori vor să se implice. Cu CFR nu ne-am înţeles în trecut, nici pentru curăţarea spaţiilor verzi şi am făcut toaletarea tot cu oamenii noştri. Din păcate, nu putem finanţa noi lucrarea de la trecerea de cale ferată, pentru a nu fi pasibili de un dosar penal, pentru că am cheltuit fonduri publice, pentru repararea unui spaţiu privat. Am făcut noi diligenţe, inclusiv şi la Consiliul Judeţean, pentru ca autorităţile Neamţului şi cele centrale să facă la rîndul lor demersurile necesare pentru a rezolva această problemă. O problemă veche şi stringentă este cu trecerea la nivel cu calea ferată. Sper să se ajungă la o soluţie, pentru că şoferii au dreptate cînd spun că aşa nu se mai poate“, a declarat primar Lucian Micu. cînd şi cum se va rezolva situaţia nu se ştie, dar cert e că ceea ce le este dat să îndure şoferilor nu este prea plăcut.

loading...

3 COMENTARII

  1. Parlamentarul de Roman, Leoreanu, este „ocrotitorul”, „mentorul” lui Capraru – grobianul care terorizeaza locuitorii cartierului Favorit cu mizica de cort…acelasi Capraru il sfatuia pe „deputat” sa.l „execute” pe ziaristul Galan…
    La asa prieteni…ce pretentii poti sa mai ai?
    Daca nu.i nimic de … il doare la bascheti…

  2. Cu respect as aminti ca in ROMAN mai sunt si alti parlamentari care afiseaza cu ostentatie publicitate parlamentara inclusiv in ziarul de fata.Domnii ce au de spus avind in vedere ca sunt la putere si in slujba cetatenilor care i-au ales!??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.