Contactează-ne

Actualitate

Gestul criminal al unei gravide

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o femeie însărcinată în 15 săptămîni a luat o supradoză de medicamente, fătul murind ■ Săptămîna Patimilor a debutat cu alte tragedii ■

O femeie în vîrstă de 43 de ani, din comuna Poienari, a ajuns în stare gravă pe patul de spital după ce a luat o supradoză de medicamente, cu gînd să se omoare, fără să ia în calcul faptul că era gravidă. Acest caz dramatic s-a petrecut marţi, 3 aprilie, în jurul orei 22, la faţa locului fiind mobilizat un echipaj al Ambulanţei. Fătul nu a supravieţuit. „La Poienari – Roman, a fost o pacientă de sex feminin, 43 ani, diagnosticată cu ingestie voluntară medicamentoasă în scop suicidar, sarcină 15 săptămîni oprită din evoluţie. Aceasta a fost preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la Centrul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Municipal Roman şi apoi la Obstetrică-Ginecologie“, a anunţat Ambulanţa Neamţ. În acest caz a fost sesizată şi Poliţia, pentru a stabili dacă a fost vorba despre un caz de pruncucidere. Femeia de la Poienari se adaugă unei serii de cazuri dramatice, soldate cu morţi şi răniţi, care s-au consumat, de la Florii şi în primele zile ale Săptămînii Mari, în zona municipiului Roman. Această nefericită suită de tragedii a debutat pe 1 aprilie, la ora 18.33, cînd un bărbat a decedat la muncă, într-o staţie Peco din zona Săbăoani. Ambulanţa a comunicat că a fost vorba despre un pacient de sex masculin, în vîrstă de 50 de ani, diagnosticat cu stop cardio-respirator fără răspuns la manevrele de resuscitare, rămas la locul solicitării. Acesta se afla în timpul serviciului, iar cînd a venit colegul lui pentru a-l schimba din tură, l-a găsit căzut în încăperea unde desfăşurau serviciul. Cu o zi înainte, un caz sîngeros a avut loc, la ora 12.11, la Avereşti, în comuna Ion Creangă. Salvarea a preluat un pacient de 57 de ani, diagnosticat cu tentativă de suicid, plăgi tăiate latero- cervical cu lama, handicap psihic şi l-a predat la CPU de la Spitalul Roman. A fost vorba despre un pacient cu probleme psihice care nu s-ar afla la prima tentativă de suicid. Bărbatul a încercat să-şi pună capăt zilelor provocîndu-şi o tăietură cu lama în zona gîtului, însă va supravieţui. Luni, 2 aprilie, ambulanţierii au sărit în ajutorul unui bărbat din satul Miron Costin, comuna Trifeşti. Pacientul de 48 de ani, a fost diagnosticat cu ingestie voluntară de hipoclorit în scop suicidal, HDS, DZ tip II, proteză mecanică valvă aortică, fiind preluat de un echipaj cu medic şi predat la Spitalul Roman. Tot în prima zi a săptămînii, la ora 18.11, un bărbat de 62 de ani, din Secuieni, şi-a pus gîtul în ştreang, medicii nemaiputînd face nimic pentru el. Toate aceste cazuri fac şi obiectul unor cercetări ale lucrătorilor de la Poliţie.

Actualitate

Neamţ: Camion răsturnat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier s-a produs marţi, 25 februarie, în jurul orei 9.20, în comuna Grinţieş. Conform primelor date, oferite de martorii oculari, un camion s-a răsturnat. Şoferul a primit îngrijiri medicale la locul accidentului şi a refuzat transportul la spital.

“În jurul orei 09. 27, prin apel la 112 pompierii au fost solicitați să intervină la un accident rutier în comuna Grințieș.Două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD s-au deplasat la locul solicitării.

Șoferul a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la un echipaj SAJ, care se deplasa spre alt caz. Acesta a refuzat transportul la spital. Au fost asigurate măsuri PSI”, au transmis reprezentan]ii ISU Neam].

 

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Isteria coronavirus face noi “victime”: trei chinezi anchetaţi penal

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ ei sînt acuzaţi de infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce nu ar fi respectat izolarea voluntară la domiciliu

Isteria coronavirusului face în continuare “victime” în Neamţ: trei cetăţeni chinezi sînt cercectaţi penal  pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. De ce? Întorşi recent din China, ar fi trebuit să stea acasă, însă au mers la magazinul pe care îl au în Roznov. Cei care i-au văzut au sesizat Prefectura, Prefectura a sesizat Poliţia şi aşa s-a ajuns la dosar penal.

“În seara zilei de 24 februarie, în jurul orei 20.00, înainte de desfășurarea ședinței Consiliului Județean pentru Situații de Urgență, conducerea  Inspectoratului de Poliţie Județean Neamţ a fost sesizată de către Instituția Prefectului, cu privire la faptul că trei persoane din Republica Chineză, care deși se aflau în izolare voluntară la domiciliu, au fost observați, în cursul aceleași zile, în timp ce desfășurau activități la o societate comercială de pe raza orașului Roznov.

În urma verificărilor efectuate în colaborare cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț a reieșit că cele trei persoane, cu vîrste cuprinse între 25 și 32 de ani, se aflau sub monitorizarea acestora. Totodată, precizăm faptul că, la data de 12 februarie, cei în cauză ar fi pătruns pe teritoriul României, prin punctul de trecere al frontierei Aeroport Henry Coandă, punctul de plecare fiind China – Shanghai.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvîrșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 352 din Codul penal, cercetările fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, urmînd ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile care se impun”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Ancheta va stabili ce este de stabilit, cetăţenii chinezi ar fi trebuit să stea acasă, dacă aveau această obligaţie, însă, dincolo de acestea, ne întrebăm ce…. Dumnezeu monitoriza Direcţia de Sănătate Publică şi cum? Cred că este evident pentru oricine că această instituţie, probabil şi altele, ar fi şi probabil vor fi total incapabile să reacţioneze eficient cînd coronavirusul va veni “pe bune” în Neamţ.

Faptul că prefectul a cerut demisia conducerii DSP e un aspect ce pare firesc în lumina recentelor informaţii, însă nu şi suficient pentru a convinge o comunitate că sîntem capabili să  facem faţă unei asemenea provocări privind sănătatea populaţiei, cum e cea presupusă de coronavirus.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Şi-a dat foc la casă şi a sunat la 112 spunînd că se sinucide

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie din Ghindăoani a fost protagonista unei întîmplări mai puţin obişnuite, în dimineaţa zilei de marţi, 25 februarie. În jurul orei 4.40, ea a sunat la 112 anunţînd că şi-a dat foc la casă şi ameninţînd că se va sinucide. A fost ţinută de vorbă de operatorul ISU pînă ce colegii săi auajuns la locului solicitării. Incendiul a fost stins, iar femeia a fost preluată de un echipaj de la Ambulanţă.

“Prin apel la 112, în jurul orei 4.42, pompierii de la Detașamentul Tîrgu Neamț au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în localitatea Ghindăoani.

O femeie a anunțat că se va sinucide și că a dat foc la casă. Operatorul ISU a ținut de vorbă persoana pînă au ajuns colegii la locul solicitării.

Incendiul se manifesta în interiorul a două camere. Pompierii au localizat și lichidat incendiul. Au ars articole de îmbrăcăminte, materiale textile și o saltea.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: generică

Citește știrea

Trending