Contactează-ne

Actualitate

Gârcina, o comună cu un destin liberal

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ „Echipa liberală are soluţii pentru problemele cetăţenilor şi are priceperea necesară pentru a pune în practică aceste soluţii“, afirmă Ioan Toma, candidatul PNL pentru Primăria Gârcina

Ioan Toma, candidatul PNL pentru Primăria Gârcina, e convins că echipa liberală din care face parte are soluţii pentru a rezolva problemele cu care se confruntă locuitorii şi, de asemenea, priceperea necesară pentru a pune în practică aceste soluţii. „Suntem o echipă unită, formată din persoane cu experienţă, avem soluţii pentru problemele cu care se confruntă locuitorii din Gârcina şi avem şi priceperea necesară pentru a pune în practică aceste soluţii. Vă voi prezenta succint câteva dintre proiectele pe care dorim să le realizăm în mandatul meu de primar. În primul rând vrem să facem din Gârcina un brand turistic al Neamţului. Turismul reprezintă o şansă de relansare economică a zonei. Pentru a realiza acest deziderat, intenţionăm să introducem în circuitul turistic Lacul Cuejdel, o frumuseţe naturală care poate atrage foarte mulţi turişti. Pentru aceasta vom reface drumul de la Mătieş, pe o lungime de 600 de metri. Apoi, vrem să organizăm un circuit de pelerinaj la mănăstirile Peştera, schitul Cuejdiu, Biserica Pogorârea Sf. Duh, Mănăstirea Almaş. Apoi să nu uităm că Gârcina e locul naşterii clericului şi politicianului Melchisedec Ştefănescu. Sunt repere ce pot deveni importante pe o hartă turistică şi pot deveni puncte de atracţie pentru numeroşi oameni care vor dori să ne viziteze. De asemenea, dorim să transformăm Gârcina într-o localitate modernă, racordată la apă, gaz şi canalizare. În acest sens, avem în vedere extinderea reţelei de distribuţie a apei în toate satele comunei, realizarea reţelei de distribuţie a gazelor şi finalizarea celei de canalizare. Nu în ultimul rând vom avea în vedere asfaltarea drumurilor comunale şi a străzilor adiacente, betonarea rigolelor şi realizarea de trotuare. De ce nu, vom realiza, acolo unde e posibil, piste de biciclete, vom reabilita podurile. Aceste proiecte pot fi puse în practică parte cu bani de la bugetul local, dar acordăm o atenţie deosebită atragerii de fonduri europene. Nu îi vom uita pe producătorii locali, pentru ei având în vedere organizarea unei pieţe săptămânale în care cei din zonă vor avea posibilitatea să-şi comercializeze produsele. Pentru cei mici, avem în proiect realizarea a trei spaţii de joacă la standarde europene, câte unul în fiecare sat al comunei“, a declarat Ioan Toma, candidatul PNL la Primăria Gârcina.

Primăria Gârcina – o primărie eficientă

Ioan Toma mai susţine că în mandatul său de primar are în vedere eficientizarea activităţii primăriei, prin digitalizare, prin implementarea de softuri care să asigure un circuit de lucru eficient, eficienţa fiind cuvântul de ordine şi când vine vorba despre administrarea documentelor şi a arhivei. „Vom depune toate eforturile pentru ca în relaţia cu cetăţenii, primăria să fie una eficientă, capabilă să răspundă prompt şi fără multă hârţogăraie solicitărilor. Vrem transparenţă în activitatea din primărie, vrem ca oamenii să poată avea oricând acces la informaţiile privind modul în care se cheltuie banul public. Una dintre priorităţi va fi legată de infrastructura educaţională. Vom finaliza şi da în folosinţă noua şcoală şi vom dota sălile de clasă din toate unităţile cu mobilier modern şi aparatură IT. Ne dorim un parteneriat cu cetăţenii. Fiecare cetăţean trebuie să se poată implica eficient şi constructiv în comunitate. Vom pregăti şi angaja cinci mediatori zonali, care, în afara rolului de a media eventualele conflicte ce pot să apară între cetăţeni, vor organiza şedinţe de consiliu zonal, în cadrul cărora se vor face propuneri şi se vor discuta doleanţele oamenilor. O atenţie deosebită o vom acorda măsurilor de protecţie socială pentru toate persoanele aflate în dificultate, în situaţie de risc“, mai susţine Ioan Toma, candidatul PNL la Primăria Gârcina. Acesta a mai anunţat şi alte proiecte pe care doreşte să le pună în practică în calitate de primar: internet prin wireless gratuit în principalele puncte de interes şi aducerea reţelei de internet în Almaş, dar şi realizarea infrastructurii necesare pentru a face legătura cu Valea Viei (Dragoş Vodă). „Îmi mai doresc să clarificăm situaţia fondului funciar al comunei, o dorinţă de altfel a numeroşi cetăţeni. Şi vreau să vă mai spun ceva: de două luni comuna se confruntă cu lipsa apei potabile. E un disconfort clar pentru cetăţeni, ca să nu mai spunem că suntem în plină pandemie şi normele de igienă sunt greu de îndeplinit fără apă. Pentru ca pe viitor să rezolvăm acest neajuns, în Almaş şi Cuejdiu vom construi două staţii de captare şi vom finaliza asfaltarea oprită din motivul neînţelegerilor politice dintre actualul primar şi baronul PSD Arsene, care pune orgoliile personale mai presus decât interesele cetăţenilor. Pentru o administraţie eficientă este nevoie de o bună coordonare între Consiliul Judeţean şi Primăria Gârcina. Voi avea o astfel de relaţie de colaborare cu domnul Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean. În plus, cunoscutul om de afaceri Valentin Corfă coordonează şi va coordona activitatea întregii echipe de consilieri şi împreună vom colabora pentru a pune în practică toate aceste proiecte“, a conchis Ioan Toma, candidatul PNL la Primăria Gârcina.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 95 de cazuri noi. Naţional – 6.481 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Neamţ, numărul total de cazuri a ajuns la 5.846, iar rata de incidenţă este de 1,86

Până pe 29 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

163.852 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 625 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

 

Până astăzi, 6.764 de  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28.10.2020 (10:00) – 29.10.2020 (10:00) au fost raportate 83 decese (52 bărbați și 31 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

81 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.975. Dintre acestea, 868 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.169.978 teste. Dintre acestea, 36.169 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.182 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.987 la cerere.

 

Pe teritoriul României, 27.834 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.602 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.185 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

 În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.025 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 953 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 7.184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.047.290 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 10 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.851  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.934 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.017 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  123 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 797 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tânăr decedat într-un accident rutier

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tânăr în vârstă de 23 de ani şi-a pierdut viaţa, miercuri, 28 octombrie, în urma unui accident rutier produs pe un drum judeţean din localitatea Păstrăveni.

“La data de 28 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 155 I, soldat cu decesul unei persoane.

Din cercetările preliminare efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat de 42 de ani, din Grumăzești, conducea un autoturism pe DJ 155 I, în localitatea Păstrăveni, a surprins și accidentat un tânăr de 23 de ani, din Tupilați, care s-ar fi aflat pe partea carosabilă.

La fața locului s-a prezentat un echipaj medical care a constatat decesul tânărului.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ

Citește știrea

Actualitate

Dragoş Chitic: “Pensiile speciale sunt furt din banul public”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Dragoş Chitic, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ şi candidat al PMP la alegerile parlamentare a declarat recent că “pensiile speciale sunt furt din banul public” şi a cerut decidenţilor politici să ia măsuri pentru a îndrepta acest lucru.

“Statul român plătește peste 12 miliarde de lei pensii speciale, în vreme ce, după zeci de ani de muncă, mulți dintre seniorii României au pensii extrem de mici, la limita sărăciei.

Mă voi bate în Parlamentul țării, împreună cu colegii mei din PMP pentru eliminarea pensiilor speciale.

Ipocrizia majorității politicienilor decidenți trebuie să înceteze. Opriți-vă din a vă mai bate joc de români! Criteriul corect și moral de acordare a pensiilor este contributivitatea.

Este nedrept și rușinos pentru politicieni să beneficieze de pensii speciale. Parlamentarii, primarii sau președinții de consilii județene sunt primii pentru care trebuie să se elimine aceste privilegii.

Vă invit pe 6 decembrie să facem dreptate și să Mișcăm România!”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Trending