Contactează-ne

Actualitate

Futsal Ceahlăul, start în noul sezon al Ligii 2

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ echipa pietreană de fotbal de sală va deschide campionatul vineri seară, la Polivalentă, împotriva CSM Tîrgu Mureş ■ lotul grupării nemţene s-a întărit cu trei achiziţii ■ după evoluţii apreciate pe terenurile de fotbal şi de minifotbal, Andrei Apostol îşi va demonstra calităţile şi în fotbalul de sală ■

La finele acestei săptămîni va porni la drum şi campionatul Ligii 2 de fotbal în sală, un sport care prinde din ce în ce mai multă priză la public. Şi în această ediţie, Ceahlăul va fi una din protagonistele eşalonului secund, un campionat format din 9 competitoare. Futsal Ceahlăul va debuta vineri, 14 septembrie, de la ora 18.00, la Sala Polivalentă împotriva celor de la CSM Tîrgu Mureş, în meciul care va deschide ediţia 2018-2019. Etapa inaugurală va continua duminică, cu alte două partide: Fortius 2014 Buzău – AS Inter Gheorgheni şi Pro-Tineret Sighişoara – CS KSE Tîrgu Secuiesc, în timp ce jocul Kereszthegy Remetea – Pro Academy Fălticeni a fost amînat, iar United 2 Galaţi va sta în această rundă. După jocul cu mureşenii, echipa pregătită de Gabi Bucur va evolua în deplasare cu Inter Gheorgheni, iar în etapa a treia va primi pe propriul teren pe Pro Fălticeni. În următoarele runde vor urma partidele cu United 2 Galaţi (deplasare), Kereszthegy Remetea (acasă) şi Fortius Buzău (deplasare). Ceahlăul va avea pauză în etapa a VII-a, iar în ultimele două runde din tur va mai juca împotriva celor de la Pro Tineret Sighişoara (acasă) şi KSE Secuiesc (deplasare). În ceea ce priveşte noutăţile din lot pentru sezonul 2018/2019, trebuie menţionat că în această vară echipa manageriată de Cristi Vornicu a fost destul de activă, nu mai puţin de trei jucători fiind cooptaţi în rîndurile grupării pietrene: Andrei Apostol (22 ani), fostul jucător al CSM Ceahlăul şi actual jucător al echipei de Liga 4 Speranţa Răuceşti, a decis să facă pasul către fotbalul de sală, Gabriel Cernat (24 ani) – a jucat futsal doi ani la echipa secundă a celor de la United Galaţi, iar Andrei Nistor (23 ani) – fost jucător al echipei Futsal Ceahlăul care a revenit la Piatra Neamţ după o experienţă la CSM Poli Iaşi, în Liga 1 de futsal.

Andrei Nistor revine la clubul care l-a consacrat în futsal

Rep: Începe un nou sezon de campionat intern, care îţi sunt obiectivele? Andrei Nistor: În primul rînd, sper să mă bucur din nou de fotbal şi de atmosfera plăcută care a fost mereu la această echipă. Îmi doresc să facem un sezon bun la capătul căruia să terminăm în primele două clasate. Rep: Cum caracterizezi perioada petrecută la CSM Poli Iaşi în Liga 1? Care este diferenţa între campionatul Ligii 1 şi Liga secundă? A.N: Perioada petrecută la Iaşi a fost dificilă, m-am acomodat destul de greu, au existat probleme financiare mari, dar pot spune că am învăţat multe acolo şi a fost o experienţă bună pentru mine. Diferenţa dintre cele două ligi este mare, atît din punct de vedere sportiv, cît şi financiar. Jucătorii străini au ridicat nivelul Ligii 1 de futsal! Rep: De ce ţi-ai dorit foarte mult această revenire la Ceahlăul? A.N: Mi-am dorit să revin deoarece la această echipă m-am simţit cel mai bine. Am avut parte de multe momente frumoase alături de grupul de aici, majoritatea colegilor îmi sînt şi prieteni. Cu această ocazie vreau să le mulţumesc colegilor de la Ceahlăul, domnului antrenor şi conducerii clubului pentru susţinerea pe care mi-au oferit-o mereu. Cu siguranţă, preşedintele Cristian Vornicu este unul din factorii principali pentru care mi-am dorit să revin. Rep: Promovarea ar putea reprezenta un ţel prea mare pentru voi în acest an? Pe cine vezi candidate la promovare din seria Ligii a 2- a? A.N: Cred că avem şanse reale la promovare! Avem o echipa bună cu experienţă în fotbalul de sală, plus Andrei Apostol care, cu siguranţă ne va ajuta mult în acest sezon. Candidatele la promovare după părerea mea sînt CSM Mureş şi KSE Secuiesc, două echipe de tradiţie a futsalului românesc. Dar cred că noi vom lupta de la egal la egal cu cele două.

Andrei Apostol: de la fotbal şi minifotbal, la futsal

Rep: Cum este pentru tine trecerea către futsal după ce ai jucat şi încă mai joci minifotbal şi fotbal în 11? Andrei Apostol: Este ceva diferit, sînt alte reguli, altă dimensiune a mingii, alte tactici, însă făcînd fotbal şi minifotbal de atîţia ani, nu este foarte grea acomodarea pentru mine. Dacă mă antrenez, învăţ destul de repede! Rep: Crezi că te vei stabili la un moment dat doar la una dintre cele 3 variante de fotbal? A.A: Nu ştiu cum să răspund la întrebarea asta, nu ştim ce ne rezervă viitorul, însă la fotbalul pe teren mare am renunţat în această vară, mă refer la modul profesionist. În continuare caut să mă axez pe futsal şi cînd mai am timp, nu refuz minifotbalul. Rep: Ce îţi place la futsal după primele antrenamente specifice? A.A.: Îmi place că este nevoie de agilitate, viteză, dexteritate şi cunoaşterea foarte bună a tacticilor. Este ceva cu care mă pot obişnui repede, mai ales că am centrul de greutate jos şi mă ajută foarte mult acest lucru la futsal! Rep: Te vezi jucînd în prima ligă? A.A: Da! De ce nu? Dacă mă antrenez mult şi mă obişnuiesc cu stilul de joc, ăsta ar fi următorul pas. Să sperăm că vom face acest pas cu echipa din Piatra-Neamţ, acest oraş merită fotbal de performanţă! Rep: Poate fi acea echipă de liga 1 Futsal Ceahlăul? A.A: Da, am făcut doar cîteva antrenamente împreună, dar eu consider că avem un lot valoros, cu experienţă în fotbalul de sală, deci dacă ne omogenizăm jocul, eu zic că ne luptăm sigur la cîştigarea ligii a 2-a!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

„Arsene minte cu privire la situația DGASPC”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ afirmaţia a fost făcută de deputatul PNL Mara Calista

Mara Calista dă semne că ia foarte în serios postura de candidat al PNL Neamţ pentru un loc în Camera Deputaţilor la alegerile din 6 decembrie 2020. Deputata care la alegerile anterioare a cîştigat un loc în Parlament în fieful lui Liviu Dragnea, îl ia la ţintă pe Ionel Arsene, liderul PSD Neamţ. Pe care îl acuză de minciună în cazul salariaţilor de la Protecţia Copilului Neamţ care nu şi-au primit salariile pe luna septembrie.

„Din păcate, asistăm în ultima perioadă la un mod de a face campanie care nu face cinste niciunui politician: joaca cu veniturile și viața oamenilor, lipsindu-i pe aceștia de sumele necesare pentru traiul zilnic și pentru acoperirea celor de trebuință (credite, medicamente, cumpărături curente etc).

Da, aceasta este situația salariilor reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț. Legea este foarte clară atunci când spune, conform art. 51 alin. (10), că “finanțarea măsurilor de protecție de tip centre de zi și centre rezidențiale pentru persoanele adulte cu handicap se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului sau al autorității administrației publice locale la nivel de municipiu, oraș sau comună, după caz, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată alocate cu această destinație, în proporție de cel mult 90% din necesarul stabilit anual de Ministerul Muncii și protecției sociale”.

Conform art. 127 alin. (1) din legea 272/2004, “finanțarea sistemului de protecție a copilului se asigură din:

  1. Bugetul de statîn limita sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat aprobate cu această destinație;
  2. Bugetul județului, respectiv al municipiului București – în completarea cuantumului prevăzut la lit. a), pentru acoperirea cheltuielilor de organizare și funcționare a serviciilor, din venituri proprii sau sume defalcate”.

Prin Legea bugetului de stat nr. 5/2020, Guvernul României a alocat 50% din sumele necesare finanțării serviciilor sociale din sistemul de protecție socială, respectiv 14.684 mii leiși 12.718 mii lei pentru finanțarea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

Ulterior, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat, sumele acordate au ajuns la nivelul de 60% din totalul estimat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, respectiv 22.650 mii lei pentru finanțarea serviciilor sociale din sistemul de protecție a copilului și 31.269 mii lei pentru finanțarea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

La momentul prezent, toate sumele care au fost plătite sub formă de salarii angajaților DGASPC Neamț au fost asigurate prin bugetul de stat, bugetul local necontribuind cu sumele cu care era obligat să contribuie pentru acoperirea acestor cheltuieli până la finalul anului.

Acțiunile media de dezinformare cu privire la această situație nu ajută absolut deloc această comunitate de aproximativ 1400 de persoane care nu și-au primit veniturile. Mai mult, declarațiile politice de “salvare eroică” a situației alocând banii de la nivel județean nu sunt decât un dispreț față de salariații DGASPC Neamț care trebuiau să aibă aceste venituri certe din partea Consiliului Județean.

Acesta este motivul pentru care Instituția Prefectului a înaintat în data de 22.10.2020, prin adresa nr. 16077, o solicitare Ministerului de Finanțe în sensul verificării modalității și procedurii de constituire a bugetului pentru fondul de salarii și cheltuieli către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț în sensul respectării prevederilor Legii nr. 500/2002 cu privire la finanțele publice. Totodată, se solicită clarificări cu privire la modalitatea prin care s-au cheltuit banii din bugetul Consiliului Județean Neamț în legătura cu plata salariilor către DGASPC Neamț.

În încheiere, nu pot să nu mă întreb cum președintele Consiliului Județean declara tocmai ieri, 30 Octombrie, la câteva zile după adresa Prefectului județului Neamț adresată Ministerului Finanțelor Publice cu privire la posibile nereguli ale alocărilor financaire la nivelul acestei instituții, că prin metode specifice,  a reușit domnia sa să găsească sumele necesare pentru acoperirea, atenție, a maximum 2 luni privind veniturile angajaților DGASPC Neamț”. Aşteptăm cu interes o eventuală replică din partea lui Ionel Arsene. Una decentă, mult peste cea dată Anei Birchall. Dacă se poate.

Citește știrea

Actualitate

Copil cu arsuri după un incendiu provocat de jarul căzut din sobă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un copil în vârstă de 9 ani a suferit arsuri de gradul II-III pe 70% din suprafaţa corpului după un incendiu izbucnit la o gospodărie din Rocna, provacat de jarul căzut din sobă.

“Prin apel la 112, în jurul orei 18:42, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Rocna, comuna Icușești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD TIM și pompieri voluntari din cadrul SVSU Icușești.

Incendiul se manifesta în interiorul unei camere a unei locuințe, în care se afla un copil. Copilul a fost scos de către cetățeni până la sosirea forțelor de intervenție.

Copilul, un băiat de 9 ani, ce prezenta arsuri de gradul II-III pe 70% din suprafața corpului, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM la locul evenimentului după care a fost transportat la CPU Roman.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars  bunurile materiale din interiorul camerei și s-a deteriorat tavanul camerei pe o suprafață de aproximativ 15 mp.

Cauza probabilă de producere a  incendiului a fost stabilită ca fiind jarul căzut din sistemele de încălzire”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Încă o localitate din Neamţ sub “cod roşu” de COVID

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la Moldoveni, incidenţă 3,45, se închid barurile şi cafenelele

Comuna Moldoveni “intră” şi ea ■ rândul localităţilor din Neamţ în care s-a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, motiv pentru care restaurantele, barurile şi cafenelele vor fi închise. Decizia a fost luată vineri, 30 octombrie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. “Se interzice organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, aşa sună principalele interdicţii cu care se vor confrunta locuitorii comunei amintite, conform hotărârii de CJSU.

Cursuri suspendate, cursuri reluate

CJSU Neamţ a mai decis vineri că “Se suspendă, conform propunerii Inspectoratului Școlar Județean Neamț, pentru o perioadă de 14 zile, și trec în regim online, cursurile școlare care presupun prezența „față în față” pentru următoarele unități de învățământ:

  • clasele a VII-a B și a VIII-a B din cadrul Școlii  Profesionale Adjudeni, comuna Tămășeni, în perioada 30.10.2020 – 6.11.2020;

  • clasele a III-a A și a IV-a B din cadrul Școlii  Profesionale Adjudeni, comuna Tămășeni, în perioada 02.11.2020 – 6.11.2020”.

Vor fi reluate cursurile “faţă în faţă” pentru:

  • clasele a II-a B și a V-a C din cadrul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

– clasa a XI-a H – grupa 1 din cadrul Colegiului Tehnic ”Miron Costin” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

  • clasa a XII-a F din cadrul Colegiului Tehnic ”Petru Poni” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

  • grupa preșcolari din cadrul Școlii Gimnaziale, comuna Bodești, structura Bodeștii de Jos (începând cu data de 02.11.2020).

Citește știrea

Trending