Contactează-ne

Actualitate

FOTO/VIDEO Piatra Neamţ: Strada Izvoare, iad pentru şoferi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ gropile adînci de peste 10 centrimetri pot fi numărate cu zecile ■ strada ar trebui reabilitată de Consiliul Judeţean cu bani europeni ■ “maşini după maşini sînt distruse de acest drum”, susţin şoferii revoltaţi ■

Piatra Neamţ, strada Izvoare, anul de graţie 2019. Un iad pentru şoferii care au ghinionul să meargă pe ea. O spun conducătorii auto care ajung des cu maşinile în service, o spunem şi noi după ce am fotografiat şi filmat gropile, o puteţi vedea şi dumneavoastră din fotografiile care însoţesc acest articol. “Zilnic trei, patru maşini cel puţin fac pană pe drumul de la Piatra către Speranţa. Acum cîteva minute un taxi, mai devreme un vecin din Speranţa. De la Regiment pînă în cartier sînt cel puţin 30 de gropi adînci. Sînt pline de apă şi îţi rupi maşina în două. Nu ai unde să ocoleşti gropile. E drumul ciumei roşii. Era promis spre reabilitare de trei ani. Maşini după maşini sînt distruse de acest drum. Eu mi-am tăiat cauciucul stînga faţă. Îl am în portbagaj. Ieri am fost în service şi bieleta de direcţie e strîmbă de la acest drum. Întrebaţi toţi şoferii de la Troleibuzul să vă spună şi ei cum se circulă pe acest drum. Dacă veniţi să filmaţi şi să fotografiaţi, venim şi noi cu rigla să măsurăm cît de adînci sînt gropile”, ne-a spus un cititor al Monitorului de Neamţ şi Roman care ne-a rugat să realizăm fotografii cu gropile în cauză pentru a le publica. În speranţa că autorităţile vor interveni şi şoferii vor scăpa cu maşinile întregi. Situaţia străzii, adică halul în care este, e cunoscută la nivelul Primăriei Piatra Neamţ: “Această stradă este dată în administrare Consiliului Judeţean Neamţ pentru a fi reabilitată printr-un proiect european. Din cîte ştiu este deja semnat contractul şi ar trebui să înceapă lucrările. Cunoaştem starea străzii, au ajuns şi la noi foarte multe sesizări de la cetăţeni. Din păcate, primăria nu poate cheltui niciun ban pentru întreţinere. Noi am transmis mai departe sesizările către instituţia care are strada în administrare, respectiv Consiliul Judeţean Neamţ. Solicit şi pe această cale, public, celor de la CJ Neamţ ca, pînă la începerea lucrărilor cu bani europeni, să întreţină în mod corespunzător această stradă”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic. Noi opinăm că dacă lucrările nu vor începe cît mai repede, există riscul să nu mai fie ce reabilita: în sensul că gropile vor fi în scurt timp mai numeroase decît peticele de asfalt. Şi mai propunem ceva: toţi angajaţii CJ, în frunte cu conducerea instituţiei, să meargă măcar odată pe zi pe drumul respectiv. Dar nu cu maşinile de serviciu. Ci cu cele proprii. Poate aşa se vor sensibiliza.

Citește știrea
5 comentarii

5 Comments

 1. vali

  4 februarie 2019 at 12:51 PM

  Este rusinos sa fii in fruntea unui oras sau judet si sa nu administrezi problemele grave ale comunitatii. De asta esti pus acolo !
  Si str. Izvoare nu este singura strada din P. Neamt. Vezi si str. Miorita, str. Fermelor, str. Calistrat Hogas s.a.

 2. Stefan

  4 februarie 2019 at 2:17 PM

  Dl. Chitic a rezolvat problema!A aruncat pisica la CJ, desi are si el mare parte din vina pentru prostiile facute pe aceasta strada , incepand cu canalizarea facuta de Apa Serv…

 3. Ciochina constantin

  4 februarie 2019 at 5:44 PM

  Locuesc in cartierul speranta si fac naveta zilnic cu masina personala.
  Va spun sincer ca e ceva de nedescris,se circula foarte greu din cauza gropilor ocolesti una si dai un doua din care ai impresia ca nu mai iesi.
  Il rog pe domnul primar sa faca si el naveta zilnic ca noi cu masina personala speranta piatra neamt

 4. GHIORGHIU ANDREI

  5 februarie 2019 at 8:45 AM

  Domnul Chitic este depasit de situatie, nu poate sa administreze eficient orasul.
  Dupa 2 ani jumatate de mandat realizari 0, ma scuzati parca a taiat pamblica la un wc.

 5. Bogdan

  10 februarie 2019 at 6:06 AM

  Locuiesc in Speranta, facand naveta zilnic si vreau sa va spun ca acelea nu sunt gropi, sunt cratere!
  Mi-am taiat cauciucuri, am schimbat amortizoare, era sa intru in oamenii de pe margine, etc.
  S-a ajuns sa nu fii atent in fata la trafic ci la gropi si craterele ca sa nu mai zic de canale.
  Tot noi suferim reparatiile pentru incompetenta de care dau dovada. reparatie dupa reparatie, an dupa an.
  Sunt satul de costurile reparatiilor masinii pe care ar trebui sa le deconteaze responsabilii acestor drumuri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Garaj în flăcări

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, joi, 17 octombrie, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un garaj din Roman. “Detașamentul de pompieri Roman intervine cu două autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la un garaj între blocuri, pe strada Dr. Felix din municipiul Roman. Nu sunt victime anunţate”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Municipalitatea vrea să intre în posesia clădirilor de la Liceul 1

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ edilii doresc ca imobilele care au aparţinut Grupului Industrial Construcţii de Maşini să reintre în administrarea primăriei

Primarul Lucian Ovidiu Micu a anunţat că a reluat demersurile pe lîngă Ministerul Educaţiei Naţionale pentru a intra în proprietatea clădirilor din strada Ştefan cel Mare, care a aparţinut Grupului Industrial Construcţii de Maşini (fostul Liceu Industrial Nr.1). Imobilele, monument arhitectonic, sînt tot mai greu de întreţinut şi de păzit, iar edilii doresc să obţină de la minister dreptul de a administra căminul şi cantina fostei instituţii de învăţămînt. Cum în urma nenumăratelor demersuri făcute pe lîngă mai marii din Educaţie de a schimba destinaţia obiectivelor, edilii s-a lovit de inflexibilitatea acestora, dar şi de faptul că legea nu permite înstrăinarea sau schimbarea destinaţiei spaţiilor, primăria este în situaţia ingrată de a cheltui bani pentru a asigura întreţinerea, dar mai ales paza, cele două corpuri de clădire fiind expuse tentaţiei hoţilor. Primarul Lucian Micu a declarat că doreşte să deblocheze situaţia şi să determine Ministerul Educaţiei să fie de acord cu găsirea unei alte destinaţii, de utilitate publică, clădirilor. În acest sens, pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de consiliu local, a existat un proiect de hotărîre prin care s-a solicitat aprobarea aleşilor pentru un astfel de demers. „Dorim să reintroducem toată această zonă într-un circuit civil. Proiectul este acum blocat la Ministerul Educaţiei Naţionale, deşi e evident, din punctul meu de vedere, că nu mai există numărul de copii care să ducă la redeschiderea acestui liceu. Deşi este în proprietatea municipiului Roman, ca şi competenţă, slădirea este la Ministerul Educaţiei – Inspectoratul Şcolar Neamţ. Am avut foarte multe tentative de a aduce aici mai multe instituţii ale statului (punct vamal, sau chiar centru de reeducare a minorilor infractori, cum şi-ar fi dorit deputatul Laurenţiu Leoreanu – n.red.), dar, din păcate, nu am reuşit la acea vreme. Reluăm eforturile de a transforma această zonă şi de a o reda circuitului. Avem nevoie de o hotărîre de consiliu local, în baza căreia vom vedea dacă Guvernul va fi de acord să ne transfere în proprietate cele două clădiri, cămin şi cantină, după care dorim să luăm o decizie în legătură cu ce este oportun de făcut, pentru că, din punctul meu de vedere, este păcat de acea investiţie. A trecut mult prea mult timp şi, ca orice construcţie, atunci cînd nu este folosită, se degradează“, a declarat primarul Lucian Micu. El a reaminitit faptul că în 2004 clădirea în discuţie a trecut, prin lege, din proprietatea publică a statului, în aceea a Ministerului Educaţiei, efectuîndu-se amenajări la căminul şi cantina liceului. Lucrările nu au fost finalizate, iar în prezent clădirile sînt abandonate şi supuse deteriorării.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Transport gratuit pentru copiii din strada Fabricii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şi la începutul acestui an de învăţămînt, conducerea Şcolii Costache Negri, structură gimnazială a Liceului Teologic Sfîntul Fransisc de Asissi, a găsit înţelegerea primăriei în vederea transportului copiilor care provin din familii defavorizate, care locuiesc în strada Fabricii. „Avem o colaborare cu Primăria Roman care ne sprijină cu transportul a o parte din cei 200 de copii, arondaţi şcolii noastre. Aceşti elevi sînt aduşi cu un autobuz dimineaţa, înainte de ora 8 la şcoală, din strada Fabricii. La prînz, la ora 12.00, cei din ciclul primar sînt transportaţi la domiciliu, pentru ca la ora 14.00 să fie aduşi cei din ciclul gimnazial, care sînt transportaţi acasă, seara, după terminarea cursurilor“, a precizat Bogdan Irimia, directorul adjunct al Şcolii Costache Negri. Acesta spune că la unitatea şcolară din strada Petru Rareş învaţă 200 de copii, din sectorul arondat şcolii, în general Cartierul Lipovenesc, din zona străzii Sucedava şi a străzilor adiacente. În ciclul primar, la această şcoală învaţă clase cu un efectiv de 24-30 de elevi, iar în ciclul gimnazial clase cu efective cuprinse între 16 şi 24 de elevi. „Sînt elevi pe care ne străduim să-i sprijinim să vină la şcoală şi să se instruiască, chiar dacă provin dintr-o zonă mai puţin favorizată, cum e cea din strada Fabricii. Cu dăruire şi dragoste pentru copiii şi ei trebuie stimulaţi să înveţe şi să beneficieze de educaţie“, a mai declarat Bogdan Irimia.

Citește știrea

Trending