Contactează-ne

Eveniment

FOTO: Neamţ – ploaie torenţială, persoane evacuate, curţi inundate, deversări

Știe publicată cu

în data de

Ploaia torenţială din noaptea de 6 spre 7 mai a provocat probleme şi în Neamţ. Pompierii nemţeni au intervenit în noaptea de luni spre marţi la Solca, comuna Oniceni, unde 30 de curţi au fost inundate. “Curți inundate în comuna Oniceni, sat Solca. În urma recunoaşterii au fost identificate 30 curţi inundate. Nu sînt case ori anexe inundate. Intervine un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție și o motopompă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman – punctul de lucru Poienari”, au comunicat luni, în jurul orei 22, reprezentanţii ISU Neamţ. Marţi dimneaţă se intervine la Ion Creangă, unde sînt inundate cinci curţi. “Detașamentul de pompieri Roman intervine în localitatea Ion Creangă cu un echipaj de pompieri militari, cu o autospecială de intervenție și două motopompe pentru evacuarea apei din 5 curți inundate”, au transmis reprezentanţii ISU. De asemenea, în raportul informativ emis de Prefectura Neamţ se precizează că în noaptea de 6 spre 7 mai au fost evacuate două persoane dintr-o gospodărie din satul Crăieşti, comuna Bozieni. De asemenea, autorităţile informează că se efectuează deversări: “Începînd cu 07.05.2019, ora 09:00 din acumularea hidrografică Topoliceni se deversează cu 60 mc/s. Au fost anunţate telefonic și prin sms autoritățile locale din comuna Tașca”, au transmis cei de la Prefectură. “Datorită faptului că de la captarea Reconstrucția din municipiul Piatra Neamț se deversează 50mc/s începînd cu ora 09:00, în scop preventiv pentru populație s-a transmis un mesaj vocal prin sistemul electronic de avertizare”, au comunicat şi reprezentanţii SIU Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Ambulanţa Neamţ: Două accidente într-o oră. Patru victime.

Știe publicată cu

în data de

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, au intervenit, miercuri, 19 iunie, în interval de 35 de minute, la două accidente rutiere soldate cu patru victime, printre care şi un copil în vîrstă de 9 ani. Prima solicitare a fost primită la ora 14.44, pentru un accident produs la Bicazu Ardelean, soldat cu trei victime: un băiat în vîrstă de 9 ani cu diagnosticul: traumatism cranio-cerebral, sindrom cefalalgic. A fost transportat iniţial la Spitalul Bicaz, apoi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. O altă victimă, un bărbat de 38 de ani, care a suferit o fractură de gambă stîngă şi fracturi costale a fost transportată tot la UPU Piatra Neamţ. Un alt bărbat, de 36 de ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral minor a refuzat transportul la spital. Al doilea accident rutier s-a produs în jurul orei 15.20, la Tîrgu Neamţ. Victimă a fost un bărbat de 63 de ani, diagnosticat cu politraumatism, traumatism coloană cervicală şi lombară, şi care a fost transportat la spitalul din localitate.

Citește știrea

Eveniment

GALERIE FOTO: Piatra Neamţ – bilanţul potopului

Știe publicată cu

în data de

Persoane evacuate, gospodării inundate, poduri afectate, punţi distruse, străzi inundate, acesta este bilanţul potopului din noaptea de miercuri spre joi, 19 spre 20 iunie, cînd municipiul Piatra Neamţ şi comunele limitrofe au fost sub cod roşu de ploi torenţiale. Conform raportului operativ emis de reprezentanţii ISU Neamţ în dimineaţa de joi, în Piatra Neamţ au fost evacuate 15 persoane, dintre care 3 copii, 24 de gospodării au fost inundate, patru poduri afectate, 15 punţi distruse, mai multe străzi şi terenuri agricole inundate. De asemenea, au fost afectate două lucrări hidrotehnice, respectiv “Regularizare albie pîrîu Bisericii și Turcului la Piatra Neamț” şi “Regularizare albie pîrîu Doamna la Piatra Neamț”. “Precipitaţiile abundente de aseară, cînd Piatra Neamţ s-a aflat timp de mai multe ore sub avertizare cod portocaliu şi roşu au generat probleme în oraş, cele mai grave în cartierele Văleni, Bîtca Doamnei, Cindia şi zona ştrandului în principal din cauza torenţilor cu aluviuni formaţi pe versanţii împăduriţi. S-a intervenit pe parcursul întregii nopţi cu zeci de utilaje, autospecializate şi forţă umană pentru salvarea persoanelor afectate, limitarea pagubelor materiale şi curăţarea căilor de circulaţie. ISU a mobilizat în zonele afectate echipamente de intervenţie şi forţă umană din trei judeţe. Au fost evacuate 15 persoane dintre care 9 au solicitat adăpost temporar asigurat de primărie în centrul din cartierul Speranţa. Se intervine în continuare şi la această oră pentru îndepărtarea efectelor ploilor torenţiale. Am constituit o echipă din cadrul Biroului pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă care a început evaluarea şi centralizarea pagubelor inclusiv pentru persoanele fizice pentru a le sprijini în obţinerea de ajutoare financiare. Persoanele afectate de inundaţii pot apela numărul de telefon 0771251798 al echipei de evaluare din cadrul Primăriei Piatra Neamţ”, a declarat, joi dimineaţă, primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic.

FOTO DESCHIDERE anexa Văleni

FOTO TEXT: cititor Monitorul, cartier Cindia

Citește știrea

Eveniment

POZA ZILEI – PIATRA NEAMŢ, COD ROŞU

Știe publicată cu

în data de

Autor

Piatra Neamţ, 20 iunie 2019, în plin COD ROŞU de ploi torenţiale. Drama unui om. O înţelegem?

Citește știrea

Trending