FOTO - Gelu CRĂCANĂ
Publicitate

■ pietrenii au pierdut din nou la limită, în faţa Gloriei Buzău, grupare care trage la promovare ■ după deschiderea scorului, oaspeţii s-au mulţumit să conserve avantajul ■ galben-negrii au fost aproape de egalare în repriza secundă ■ CSM Roman a ajuns pe ultima poziţie a clasamentului ■

CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a pierdut cu 0-1 meciul disputat pe propriul teren sîmbătă, cu SCM Gloria Buzău în etapa a VIII-a a Ligii 3, Seria I. Soarta punctelor a fost semnată de fundaşul Dragoş Ceauşel, care a marcat în minutul 21 în urma unui corner. „Din păcate, am luat iarăţi gol ca la Miroslava, din fază fixă. Ştiam că bat pe colţul scurt şi nu ne-am organizat cum trebuie“, constata după meci antrenorul Gabriel Rădulescu. Publicul a asistat la o partidă echilibrată, cu un plus pentru oaspeţi, plus pornit de la experienţa mai mare şi de la Ciprian Petre. Fostul mijlocaş al celor de la Gaz Metan Mediaş a fost liantul echipei, aportul acestuia în prestaţia adversarului fiind atît de evident încît pare că dacă ar lipsi, atunci Gloria ar avea probleme. Media de vîrstă a celor două rivale spune totul despre diferenţa de forţă fizică, despre încrederea în propriile calităţi şi despre modul în care s-au abordat fazele. Buzoienii au început jocul avînd în teren 6 jucători de cel puţin 29 de ani. În minutul 1, media de vîrstă a acestei formaţii a fost de 27, 45 ani, iar în minutul 90 de 26, 66 ani. Ceahlăul a început cu medie de vîrstă de 21, 63 ani şi a terminat cu 21, 60, în condiţiile în care în actul secund a intrat şi singurul jucător de peste 30 de ani din lot, Vali Rotaru. Jocul a început într-o notă de dominare a oaspeţilor. Mai exacţi în tot ceea ce au făcut pe teren în primele 30 de minute, buzoienii au controlat bine mingea şi au pus presiune. Aşa a ieşit şutul lui Roman (10) sau ratarea întîlnirii cu mingea a lui Truţă (14) în gura porţii la o centrare. Nimic nu anunţa deschiderea scorului din minutul 21. Ciprian Petre a executat un corner, iar Ceauşel a lovit mingea cu capul din 8-9 metri trimiţînd-o lîngă bară, unde Barna nu a avut nici o şansă. De aici, oaspeţii au făcut pasul înapoi şi au început să-şi apere avantajul. Iar pe contraatac au dat emoţii gazdelor. La poarta cealaltă, Antim (39) a dat primele speranţe suporterilor, dar a şutat mult peste poartă din 10 metri lateral drepta. Jocul ofensiv al galben- negrilor a devenit tot mai accentuat, numai că ultima pasă şi demarcările urile au lipsit. Şi pe contre Buzăul a pus iar probleme.

Se cîştigă şi aşa trei puncte…

Din minutul 46 Ceahlăul a respectat regula din ultimele trei meciuri. A jucat mai bine decît Gloria, a avut posesie şi iniţiativă pe fondul unei pregătiri fizice superioare. Totuşi prima şansă de gol a aparţinut oaspeţilor. Cazan a pătruns pe dreapta, a centrat pentru Truţă, dar Rusu a respins în corner (49) , fiind aproape de autogol. Pîntea (56) a ţintit poarta din lovitură liberă de la aproape 30 de metri, iar în minutul 67 a contribuit la cea mai frumoasă fază a jocului. Pîntea şi Toma au realizat trei combinaţii de tip un-doi în zona centrală a defensivei buzoiene, Toma a ajuns singur cu portarul, a şutat, dar Gurău a reuşit să pareze. Un minut mai tîrziu, acelaţi Toma putea aduce bucurie taberei sale, doar că a ajuns o fracţiune de secundă mai tîrziu la centrarea bună a lui Strat. Cu Ceahlăul vioara întîi, jocul a devenit unul cu foarte multe întreruperi după minutul 70. Şi acestea cauzate de oaspeţi, lucru recunoscut de antrenorul George Timiş: „Ţin să felicit o echipă tînără, nişte băieţi deosebiţi, care cred că vor avea un cuvînt greu de spus în viitor. Mie mi-au plăcut şi se vede că s-a lucrat aici cu folos. Noi sîntem mulţumiţi de cele trei puncte. Văzusem şi meciul celor de la Oţelul, cam la fel s-au chinuit şi ei. Am simţit că în prima repriză am avut jocul în mînă, puteam să ne desprindem, dar dacă nu înscrii, copiii îţi pun probleme. Am vrut să jucăm la fel şi în repriza a doua, dar au pornit şi ei cu un alt avînt; e tinereţea care te impinge şi era de înţeles, dar mă aşteptam de la noi să mai aşezăm puţin mingea. Să nu-l mîniem pe Dumnezeu, sîntem mulţumiţi că s-a terminat aşa. Se cîştigă şi aşa trei puncte“. Gabriel Rădulescu era realist după încă un joc pierdut la limită: „A fost un meci aşa cum ne aşteptam, cu o echipă foarte bună, care doreşte promovarea, o echipă cu mare experienţă, cu mulţi jucători ce au aproape 30 de ani. O echipă care ştie jocul cum se spune. Am avut cea mai mare ocazie a meciului, din păcate am ratat-o. Poate că Toma trebuia să găsească altă soluţie, să tragă pe jos. Eu sînt foarte mulţumit de fază – să faci 3-4 un-doi-uri pornind de la 35 de metri, să ajungi în situaţie de a marca, şi ne referim la doi copii de 18 ani, e o realizare. Poate meritam egalul. . . Deja e al patrulea joc pierdut cu 0-1 şi în toate meciurile, cred eu, meritam mai mult. Poate că publicul se aşteaptă să facem spectacol, dar sîntem o echipă care abia ne formăm, astăzi (sîmbătă – n. r. ) am avut mai mulţi jucători sub 18 ani“.

CSM Roman, cu frîna trasă

Norii negri continuă să se adune asupra sportului romaşcan pe echipe, formaţia de fotbal, CSM preluînd, de la FC Botoşani 2, lanterna roşie a clasamentului, urmare a celui mai recent eşec. Etapa trecută, băieţii antrenaţi de Gabriel Ţapu şi Iosif Susanu au înregistrat sîmbătă, 13 octombrie, o nouă înfrîngere, cu 1-0 , în deplasarea de la Metalul Buzău. Din nou, jucătorii de la malul Moldovei nu au reuşit să îşi găsească ritmul care, în sezonul trecut, îi aducea pe poziţia a IV-a a clasamentului şi au scăpat printre degete măcar un punct. Partida a fost una destul de echilibrată, în care oaspeţii şi-au creat o serie de ocazii, însă nu au reuşit să le fructifice. Se pare că gruparea plăteşte tribut modificărilor radicale de lot din această vară, în ciuda faptului că formaţiei i-au fost asigurate condiţii de pregătire şi altele pentru un parcurs onorabil înLiga 3. Conducerea clubului dă credit jucătorilor şi băncii tehnice, primarul Lucian Micu anunţînd că nu se pune problema, momentan, de analize. Rămîne de văzut ce va fi în continuare, dar e timpul să fie obţinute puncte. În celelalte jocuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele: CSM Rîmnicu Sărat – KSE Secuiesc 2-0; CSM Paşcani – FC Botoşani II 0-3; Sporting Lieşti – Foresta Suceava 0-0; Ştiinţa Miroslava – Şomuz Fălticeni 2-1; Sănătatea Darabani – Bucovina Rădăuţi 0-1; Suporter Oţelul Galaţi – CSM Focşani 2-1.

Clasament

1. Oţelul Galaţi 8 7 1 0 20-2 22p 2. Gloria Buzău 8 6 2 0 17-5 20 3. Bucovina Rădăuţi 8 6 0 2 12-6 18 4. Ştiinţa Miroslava 8 5 1 2 11-10 16 5. KSE Tg. Secuiesc 8 5 0 3 15-9 15 6. CSM Focşani 8 4 3 1 10-5 15 7. Foresta Suceava 8 4 2 2 14-8 14 8. CSM Ceahlăul 8 4 0 4 10-7 12 9. Sporting Lieşti 8 3 2 3 11-8 11 10. Metalul Buzău 8 3 2 3 6-11 11 11. CSM Rm. Sărat 8 2 3 3 12-9 9 12. Sănătatea Darabani 8 2 0 6 6-20 6 13. Şomuz Fălticeni 8 1 1 6 3-15 4 14. CSM Paşcani 8 1 1 6 3-15 4 15. FC Botoşani 2 8 1 0 7 6-13 3 16. CSM Roman 8 1 0 7 4-17 3

(F. JBANCA, T. CIOBOTARU)

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.