Contactează-ne

Actualitate

Fotbaliştii, lot complet şi a început… munca

Știe publicată cu

în data de

■ sportivii de la CSM Roman au început readaptarea la efort şi se pregătesc pentru cantonament ■ au fost perfectate cîteva transferuri, patru jucători fiind încă în probe ■

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Roman, care evoluează în Seria I a Ligii 3, s-a reunit săptămîna aceasta pentru pregătirea de vară, cu un lot modificat radical faţă de ediţia trecută de campionat. Astfel, la convocare antrenorilor Gabriel Ţapu şi Iosif Susanu, la Stadionul Moldova au fost prezenţi 18 jucători, în timp ce trei sportivi au fost învoiţi din motive personale: Juncănaru, Nedelcu şi Covaliu. De asemenea, încă indisponibil rămîne căpitanul de echipă, decarul Mădălin Popa, care a suferit o complicată intervenţie chirurgicală la genunchiul stîng în această vară şi va lipsi de pe teren pînă în luna decembrie sau chiar ianuarie. „Jucătorii vor efectua antrenamente de readaptare la efort pînă la începutul săptămînii viitoare, atunci cînd sînt programaţi să intre efectiv «în pîine» şi să pună osul la treabă pentru abordarea aşa cum se cuvine a campionatului. La fel ca în precedentele sezoane, ne vom baza în proporţie de 95% pe sprijinul financiar şi moral al Primăriei Roman, bugetul fiind relativ acelasi ca şi în 2017“, am aflat de la conducerea tehnică a grupării de la malul Moldovei. Lotul CSM Roman îi are în componenţă pe portarii Ionuţ Bicleanu şi Eduard Chiruţă (CSM Ceahlăul) , pe fundaşii Răzvan Rusu, (CSM Paşcani) , Marian Marin, Relu Grigore, Vlad Mocanu, Robert Ardeleanu (LPS Roman) , Claudiu Juncănaru şi Eduard Chelaru (LPS Roman) . Mijlocaşi sînt Ionuţ Nutescu (CSM Paşcani) , Cătălin Aeroaei, Dorin Sadosche, Bogdan Brăescu şi Sergiu Covaliu iar atacanţi: Daniel Macovei (CSM Paşcani) , Silviu Isciuc (LPS Roman) , Dan Nedelcu (Foresta Suceava) şi Mădălin Popa. În aceste zile de debut de pregătire unii jucători sînt încă în probe: Rareş Enea (Aerostar Bacau) , Cătălin Mariciuc (club din Spania) , Marius Banga , Adrian Curcudel (club din Iaşi) , urmînd ca pînă la plecarea în cantonament lotul să fie definitivat. CSM Roman a mai anunţat că l-a transferat pe Dan Nedelcu, ce a evoluat în sezonul trecut la Foresta Suceava (Liga 2) . Acesta este născut în anul 1997, este un produs al Centrului de copii şi juniori Piatra Neamţ şi a făcut parte de-a lungul timpului din loturile unor echipe de tradiţie din fotbalul românesc: FC Ceahlăul, UTA Arad sau Foresta Suceava. Tînărul a semnat un contract valabil doi ani cu CSM, urmînd să evolueze ca atacant. Portarul Eduard Chiruţă, în sezonul trecut, a evoluat pentru echipa CSM Ceahlăul Piatra Neamţ. Are 20 de ani şi se va bate pentru un loc de titular cu Ionuţ Bicleanu, ce va continua şi el la Roman. În ediţia trecută a campionatului Serii 1 a Ligii 3 CSM a terminat întrecerea pe locul IV.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bătrîn de 70 de ani, sentinţă cu executare

Știe publicată cu

în data de

■ inculpatul şi-a înjunghiat consoarta şi a primit o pedeapsă de peste 3 ani de închisoare ■ el este bun de plată cu 8.600 de lei ■ rămîne de văzut dacă sentinţa va fi contestată ■

Un localnic de 70 de ani, din Chilii, comuna Valea Ursului, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare după ce a fost la un pas să-şi ucidă consoarta. Prin sentinţa de pe 24 aprilie 2019, Vasile Cozma a fost obligat la plata sumei de 8.632 de lei, cheltuieli cu transportul şi îngrijirea victimei în spital, plus cheltuieli judiciare. Consoarta agresată nu a cerut bani de la septuagenar. De menţionat este faptul că bărbatul a fost încarcerat de pe 21 ianuarie anul trecut şi pînă pe 19 ianuarie, apoi a fost eliberat. Decizia Tribunalului Neamţ nu este definitivă, dar dacă va deveni, septuagenarul va ajunge în închisoare. Fapta a avut loc pe 20 decembrie 2018. Chiar în ziua de Ignat, pe fondul consumului de alcool, el şi-a înjunghiat nevasta în vîrstă de 69 de ani, în zona claviculei. Victima a fost transportată la Spitalul Roman, iar pentru salvarea vieţii medicii au intervenit chirurgical. Ulterior s-a stabilit că viaţa femeii a fost pusă în pericol, septuagenarul a fost reţinut, iar mai apoi magistraţii Tribunalului au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă de 30 de zile. La data pronunţării pe 21 decembrie, inculpatul a contestat măsura, dar nu a avut cîştig de cauză. La mai puţin de o lună de la faptă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirerea penală şi l-au trimis în judecată pe agresor. Ulterior judecătorii au verificat starea de detenţie şi au decis să-l elibereze, aplicînd cea mai blîndă măsură, controlul judiciar. „În temeiul art. 348 raportat la art. 207 al. 1 şi 2 Cod procedură penală, raportat la art. 241 al. 1 lit. a Cod procedură penală, constată încetarea de drept, la data de 20.01.2019, a măsurii arestării preventive a inculpatului C.V., arestat preventiv în baza încheierii nr. 73/U/21.12.2018 a Tribunalului Neamţ şi dispune punerea în libertate a inculpatului, la data respectivă, dacă nu e arestat în alta cauză. Respinge, ca rămasă fără obiect, cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar“, conform instanţei. Rămîne de văzut dacă pedeapsa cu executare va fi contestată sau nu.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Sancţiuni consistente la textile cu probleme

Știe publicată cu

în data de

■ sancţiunile s-au cifrat la 62.000 lei ■ marfă neconformă de peste 271.000 lei a fost retrasă de la comercializare ■

Lucrătorii din cadrul Protecţiei Consumatorilor Neamţ au ars la buzunar vînzătorii de produse textile. S-a întîmplat în perioada 20 – 30 martie cînd a avut loc o acţiune de verificare a modului de comercializare, denumire, marcare şi etichetare a produselor textile, făcînd parte dintr-o serie de controale, pe acestă temă, la nivel naţional. Au fost verificaţi 51 de operatori economici, valoarea produselor controlate fiind de 1.008.099 lei. La 47 operatori economici au fost identificate abateri de la prevederile legale, valoarea produselor cu abateri fiind de 271.234 lei. „Au fost aplicate 26 avertismente şi 25 amenzi contravenţionale în valoare totală de 62.000 lei şi s-a dispus măsura opririi temporare de la comercializare pentru confecţii textile în cantitate de 3.307 bucăţi, în valoare totală de 271.234 lei“, conform unui comunicat al Protecţiei Consumatorilor Neamţ. Printre abaterile depistate de comisari se numără nemarcarea compoziţiei fibroase (la 5 operatori economici); informaţiile marcate pe etichetă nu erau complete: lipsa denumirii produsului, lipsa instrucţiunilor de întreţinere (3 firme); nemarcarea în limba română a tuturor informaţiior de pe etichetele ataşate produselor, implicit a compoziţiei fibroase (42 de firme); detalii legate de promoţii, respectiv data la care încetează oferta sau, dacă este cazul, faptul că oferta specială se referă la stocul de bunuri disponibil; data de începere a perioadei în care se aplică preţul special sau alte condiţii specifice, dacă oferta specială nu a început încă (de ex: în cadrul promoţiei „-20%. Oferta specială“, produsele aveau ataşată cîte o etichetă de culoare roşie „-20%“, fără a avea înscris preţul nou, promoţia de tip „Cumperi şi primeşti 50% la al doilea produs“, nu specifica faptul că reducerea se aplică produsului mai ieftin). În acest context, comisarii vin cu recomandări utile pentru consumatori: achiziţionaţi produse numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care aveţi neapărat nevoie, în caz de reclamaţie; acordaţi o atenţie deosebită la achiziţionarea articolelor de îmbrăcăminte care poartă numele unor mărci celebre, dar al căror preţ este exagerat de mic în raport cu preţul real al unor astfel de produse, existînd riscul ca acestea să fie contrafăcute; eticheta oricărui produs trebuie să menţioneze compoziţia fibroasă a acestuia, denumirile fibrelor componente, urmate de procentul în greutate al fiecărei fibre; în cazul în care produsul are şi căptuşeală, compoziţia acesteia trebuie precizată în mod expres; orice produs textil trebuie să aibă instrucţiunile de întreţinere marcate pe eticheta din material textil; respectaţi instrucţiunile de întreţinere – acestea trebuie să acopere toate tratamentele, în următoarea ordine: spălare, clorurare, călcare, curăţare chimică şi uscare în maşina de uscat cu tambur rotativ, indiferent dacă se aplică sau nu.

Citește știrea

Actualitate

Infractori la închisoare

Știe publicată cu

în data de

Un tînăr de 25 de ani, din Cordun a ajuns la închisoare pe 23 aprilie, după ce a fost condamnat la 2 ani de detenţie pentru furt calificat. Faptele au avut loc în perioada 21-22 mai 2015 cînd, în calitate de angajat al unei firme din localitatea amintită, a sustras 11 termocupole cu fire de platină, cauzînd un prejudiciu de 46.584 lei. În aceeaşi zi, un pietrean de 61 de ani a fost depistat la Girov şi dus la penitenciar după ce fusese condamnat definitiv pentru loviri la 1 an de detenţie. Asta după ce pe 19 mai 2014, cu alte persoane, a agresat victima care a suferit leziuni vindecabile în 25-30 de zile de îngrijiri medicale.

Citește știrea

Trending