Contactează-ne

Actualitate

Fostul director al Publiserv, victorie în primă instanţă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Adrian Niţă, fost director al Publiserv, ar putea primi despăgubiri de peste de 240.000 lei ■ sentinţa nu este definitivă ■ nici fostul, nici actualul director nu au dorit să comenteze ■

Adrian Niţă, fost director al Publiserv, în prezent purtător de cuvînt al Prefecturii Neamţ, a obţinut o sentinţă favorabilă în războiul pe care l-a deschis în instanţă împotriva societăţii subordonate Consiliului Local Piatra Neamţ. Magistraţii de la Tribunalul Neamţ au decis recent că Publiserv este obligată „la plata despăgubirilor conform Cap. 4, lit. a din contractul de mandat nr. 1364/14.03.2017 încheiat între părţi, reprezentînd drepturi salariale ce i se cuveneau reclamantului pentru funcţia de director general al SC Publiserv SA, în calitate de mandatar, actualizate cu rata inflaţiei la data de 14.07.2017, plata indemnizaţiilor aferente unui mandat întreg de patru ani, cuprins între 21.03.2017 şi pînă la 21.03.2021 şi al premiului anual aferent perioadei în care şi-a desfăşurat activitatea, actualizate cu inflaţia la data de 14.07.2017”. Sentinţa este dată în primă instanţă şi cel mai probabil va fi atacată, aşa că va mai dura pînă se va ajunge la o hotărîre definitivă şi rămîne de văzut dacă nu va fi modificată de magistraţii care vor judeca în calea de atac. Dacă vă rămîne astfel, suma pe care va trebui să o plătească Publiserv va fi una destul de consistentă: peste 240.000 lei, în condiţiile în care salariul lunar net era undeva la aproximativ 5.000 lei. Adrian Niţă nu a dorit să comenteze sentinţa: “Nu am nimic de declarat. Este o sentinţă în primă instanţă, nu este definitivă şi nu am nimic de comentat”. Nici actualul director al Publiserv nu a dorit să comenteze sentinţa. “Este o sentinţă judecătorească, chiar în primă instanţă, şi nu comentez. Ea trebuie repectată”, a declarat Valentin Ciobanu. De menţionat că, încă din momentul schimbării, Adrian Niţă a declarat că va apela la instanţă, considerînd că decizia de înlocuire a sa nu este una corectă. El a avut cîştig de cauză în primă instanţă, spre deosebire de un alt director demis de la o societate subordonată tot CL Piatra Neamţ: Locativ Serv. Este vorba despre Jănel Iosub care a pierdut. Rămîne de văzut ce se va întîmpla după ce vor fi epuizate căile de atac.

Citește știrea
Advertisement
loading...
2 comentarii

2 Comments

  1. dr.GARCEA

    6 iulie 2018 at 7:06 AM

    Ca si Nita,V.Ciobanu e”nevinovat”.

  2. dr.GARCEA

    6 iulie 2018 at 7:47 AM

    BUNI DE PLATA:BOSOVICI RUXANDRA GEORGIANA:AURORA ENE;GHEORGHE TRIBOI;VASILE POPESCU.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending