Contactează-ne

Actualitate

Foc la magazia de lemne

Știe publicată cu

în data de

- incendiul a plecat, pare-se, de la fumatul în locuri nepermise - interveţia pompierilor a durat mai bine de 3 ore - distrugeri minore au fost şi la locuinţă -

Un puternic incendiu la un acaret din gospodăria unui sătean din Alexandru cel Bun a mobilizat pompierii, iar pentru stingerea focului militarii au avut nevoie de mai mult de 3 ore. Evenimentul a fost anunţat prin 112, pe 5 februarie 2018, în jurul orei 14. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulaţă SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ. „În momentul sosirii echipajelor de stingere arderea se manifesta cu flacără deschisă la nivelul magaziei de lemne, existînd pericolul extinderii la casa de locuit“, a declarat Adrian Rotaru, purtător de cuvînt al ISU Neamţ. Timp de aproximativ 3 ore şi jumătate salvatorii au acţionat la faţa locului cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru localizarea şi stingerea incendiului. În sprijinul forţelor profesioniste au venit doi lucrători din cadrul SVSU al comunei Alexandru cel Bun. Focul a făcut scrum magazia cu o suprafaţă de circa 60 mp, construită din beton şi cărămidă şi acoperită cu lemn şi învelitoare din caron, dar a fost distrus de flăcări şi un autoturism radiat din circulaţie şi care se afla în magazia în care a izbucnit focul. S-au mai făcut scrum 8 mc lemn de foc, 1 mc de scîndură, vreo 800 kilograme de rumeguş depozitat în saci, precum şi un motor electric, tîmplăria din termopan, dar s-a mai deteriorat acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp, circa 10 mp izolaţie polistiren şi două uşi, precum şi trei geamuri din lemn. Din fericire nu au fost persoane rănite. La finalul acţiunii, pompierii militari au cercetat şi au ajuns la concluzia că totul ar fi fost generat de fumatul în locuri nepermise. Tot pe 5 februarie, pompierii au fost solicitaţi pentru alte două incendii la coşurile de fum. Prima dată alarma s-a dat în jurul orei 14.30, la un imobil de pe strada Crizantemei din Piatra Neamţ. Forţele au intervenit rapid şi au stins funinginea care se aprinsese în coşul de fum ce nu fusese curăţat de proprietar. La scurt timp, un alt apel la 112 anunţa un incendiu similar la o locuinţă din Doljeşti. Aici au intervenit militarii de la Roman cu o autospecială de stingere.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Nu scăpăm de furtuni

Știe publicată cu

în data de

Deşi ne-am fi aşteptat ca aria precipitaţiilor să se mai reducă şi să ieşim din seria de avertismente de vreme rea, meteorologii au emis o nouă informare de furtuni şi vijelii. Este vizat întreg teritoriul ţării de miercuri, 22 mai, de la prînz şi pînă joi, 23 mai, la ora 22. În intervalul meţionat ne putem aştepta la cantităţi de apă însemnate din punct de vedere cantitativ şi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. „În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi în jumătatea nordică Carpaţilor Orientali, se vor semnala averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vîntului ce pot lua aspect de vijelei şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 de l/mp şi pe arii restrînse 35 – 40 l/mp“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor ANM va actualize avertizările de vreme severă imediată. Joi, chiar dacă sînt anunţate furtuni nu va fi rece pentru că la amiază sînt aşteptate valori termice de 22 de grade. Nu scăpăm de ploi nici pe parcursul zilei de vineri cînd sînt aşteptate averse în special după amiază. Se mai pierd ceva grade, iar maxima zilei nu mai trece de pragul de 20 grade. Noaptea va fi senină, cu o minimă cantonată la 13 grade. Aceleaşi condiţii meteo sînt valabile cel puţin pînă la finele lunii mai, cu ploi în aversă mai ales după amiază. Dacă prognoza se adevereşte, se face ceva mai cald săptămîna viitoare cînd valorile termice saltă la 23 de grade apoi vor creşte pînă la 25 de grade.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Comoară găsită de un poliţist

Știe publicată cu

în data de

Mai multe monede, vechi de 2000 de ani, au fost descoperite de un om al legii din judeţul Neamţ. Comoara include 21 de denari, 9 groşi moldoveneşti, numeroase vestigii, fibule dacice şi romane, inele şi sigilii datînd din secolul I. d. Hr., au fost găsite de către un poliţist al Secţiei de Poliţie Ion Creangă, un pasionat căutător de comori. Vestigiile arheologice au fost depistate cu ajutorul unui detector de metale pe un teren de pe raza localităţii Secuieni, iar ulterior au fost predate Direcţiei Judeţene pentru Cultură Neamţ. Poliţistul Andrei Prichici a mai găsit astă iarnă un important sigiliu aparţinînd Episcopului de Bucureşti Alexandru Th. Cisar, 1924 – 1954, iar ultima sa descoperire, cea de monede medievale, a fost în cursul lunii mai 2019. „Ultimele monede, respectiv 9 groşi moldoveneşti, le-am găsit duminică. Cel mai adînc a trebuit să sap la 25 de centimetri sub pămînt, unele dintre acestea fiind găsite la suprafaţă“, a declarat poliţistul. Potrivit acestuia, monedele datează din anul 1517 şi au fost emise de Ştefăniţă Vodă. Poliţistul a înfiinţat la începutul lunii decembrie 2018 un club destinat căutătorilor de comori denumit Metal Detect Roman care pînă în prezent a adunat 13 membri.

Citește știrea

Actualitate

Hoţi reţinuţi

Știe publicată cu

în data de

Oamenii legii din cadrul Poliţiei Tîrgu Neamţ au efectuat cinci percheziţii domiciliare în urma cărora pe parcursul zilei de 21 mai, doi tineri au fost reţinuţi bănuiţi fiind de săvîrşirea infracţiunii de furt calificat. În urma audierilor, un tînăr de 21 de ani, din Vînători Neamţ şi un altul de 23 de ani, din Drăgăneşti, au ajuns după gratii. Totul după ce pe 14 mai oamenii legii au fost sesizaţi de angajaţii unei săli de jocuri de nococ despre faptul că persoane necunoscute au sustras o sumă de bani. S-a întîmplat în noaptea de 13/14 mai cînd cei doi suspecţi ar fi intrat în incinta sălii, aflată la parterul unui bloc din Tîrgu Neamţ, şi au plecat cu aproape 21.000 lei. Cei doi vor fi duşi în faţa unui procuror cu propunere de luare a unei măsuri preventive. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending