Contactează-ne

Actualitate

Flăcările de la piaţă au afectat mai multe firme

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ focul de la imobilul din Piaţa Tîrgu Neamţ s-a propagat şi la alte construcţii ce aparţineau unor societăţi comerciale ■ au luptat cu flăcările 33 de pompieri ■ intervenţia a durat aproape 3 ore ■

Incendiul puternic pornit la un operator economic din piaţa de la Tîrgu Neamţ a afectat trei firme, după ce flăcările s-au propagat la construcţiile altor operatori economici. Conform datelor oficiale, incendiul a fost observat pe 14 iulie fiind anunţat prin 112 la ora 19.24. Focul se manifesta la o clădire de pe strada Mihai Eminescu, iar la locul indicat de apelant s-au deplasat şase echipaje de pompieri militari cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi o autospecială de comandă din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi Piatra Neamţ, încadrate cu patru ofiţeri şi 29 de subofiţeri. Forţele specializate au fost sprijinite de cinci voluntari din cadrul SVSU Tîrgu Neamţ. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcţie. Focul puternic a făcut scrum bunuri materiale din interiorul spaţiului comercial cu o suprafaţă de circa 60 metri pătraţi, două congelatoare, un frigider, o maşină de spălat, instant gaz, aparat de cafea, grătar electric, şi alte bunuri electrocasnice, lambriu, instalaţie electrică, tîmplărie pvc, tavanul pe o suprafaţă de aproximativ 60 metri pătraţi, acoperişul realizat din astereală de lemn cu învelitoare de azbociment pe o suprafaţă de circa 120 metri pătraţi. Incendiul s-a propagat un alt operator economic unde a ars acoperişul realizat din lemn cu învelitoare din azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi, tavanul realizat din bîrne de lemn cu plăci de rigips pe o suprafaţă de circa 60 metri pătraţi şi s-au degradat trei vitrine frigorifice, casa de marcat, două cîntare electronice, maşina de tocat carne, boiler electric şi documente. Flăcările au ajuns la imobilul unei a treia firme unde s-au făcut scrum acoperişul şi mansarda din lemn pe o suprafaţă de circa 200 metri pătraţi şi bunuri din interiorul spaţiului, tavanul din lemn cu o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi. La hala pieţei a ars acoperişul din astereală de lemn cu învelitoare din tablă pe 100 metri pătraţi şi s-a degradat acoperiul halei pe vreo 700 metri pătraţi. Au fost salvate de foc şase buncăre în care erau stocate aproximativ 300 de tone de grîu, clădirea învecinată şi un şopron de depozitare materiale. Toată operaţiunea de stingere a incendiului în care nu au fost înregistrate victime a durat aproximativ 2,5 ore. La final specialiştii au concluzionat că totul a fost provocat de un scurtcircuit la un conductor electric defect.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Luna lui Cuptor nu îşi merită numele

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în a doua jumătate a lui iulie regimul termic va fi modest ■ sînt aşteptate maxime cuprinse între 19 şi cel mult 25 de grade ■ după mijlocul acestei săptămîni revin precipitaţiile ■

Luna lui Cuptor nu-şi prea merită numele în acest an şi cu excepţia cîtorva zile cu regim termic aproape de limita caniculei, în rest au fost valori termice modeste.

Pentru a doua jumătate a lunii iulie meteorologii au prognozat valori termice sub media perioadei, care în Piatra Neamţ vor fi cuprinse între 19 şi cel mult 25 de grade. Cam de joi încolo revin precipitaţiile, în general fiind vorba de furtuni cu toată suita caracteristică de fenomene, vijelii, tunete şi fulgere şi poate şi căderi de grindină.

Temperaturi modeste au fost în Neamţ şi pe 13 iulie 2020, iar la ora 13 termometrele indicau 20 de grade la Piatra Neamţ şi Roman, în timp ce la Tîrgu Neamţ erau 18. Deosebit de frig pentru acest moment al anului era la staţia de pe Ceahlău – Toaca, numai 3 grade Celsius. Pe 14 iulie nu ne putem aştepta la schimbări în registrul meteo- cel mult 19 grade la amiază, iar noaptea 11.

Se mai încălzeşte niţel miercuri, cam 23 de grade. Sensibil mai cald va fi după lăsarea întunericului cînd se vor înregistra 12 grade. Joi, 16 iulie, va fi bine în prima parte a zilei, cînd pe fondul unui cer mai mult senin se ajunge la o maximă de 24 de grade.

După amiază se strică vremea şi meteorologii anunţă furtuni. Cele mai calde zile vor fi cele de vineri şi sîmbătă. La Piatra Neamţ se vor înregistra 25 de grade Celsius, dar nu trebuie uitată umbrela acasă, pentru că după amiază sînt anunţate furtuni violente cu tunete şi fulgere. Regimul termic diurn îl va influenţa şi pe cel nocturn şi vor fi temperaturi în creştere de la 14 la 16 grade.

Duminică, 19 iulie, debutează cu timp bun, soare şi temperaturi diurne de pînă la 24 de grade. Nu ieşim din zodia furtunilor care se întorc spre după amiază. Noaptea va fi cea mai caldă din întreg intervalul de prognoză şi minima saltă la 17 grade.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Minoră fugară

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii caută o minoră, de 15 ani, care a plecat de la domiciliu din data de 10 iulie, orele 13:00 şi nu a mai revenit. Pentru că anchetatorii nu au dat de urma ei, cer ajutorul populaţiei, de menţionat fiind faptul că adolescenta nu este la primul derapaj de acest fel.

Este vorba despre Ciubotaru Elena Nicoleta. Fata are o înălţime de circa 1,65 m, greutate de aproximativ 60 de kilograme, păr roşcat şi ochi căprui. La momentul dispariţiei, minora era îmbrăcată cu un maiou de culoare albă, pantaloni tip jeans albi, fiind încălţată cu adidaşi de aceeaşi culoare. Orice persoană care poate oferi informaţii e rugată să apeleze 112 ori să anunţe Poliţia.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Fiu violent cu propria mamă. A fost reţinut

Știre publicată în urmă cu

în data de

Violenţa în familie a escaladat în ultima perioadă de timp, la finalul săptămînii trecute avînd loc două astfel de infracţiuni. Primul dintre incidente a avut loc pe 12 iulie, la Săvineşti, o localnică de 52 de ani reclamînd faptul că fiul a distrus mai multe bunuri din locuinţă.

În urma investigaţiilor, s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, un localnic de 23 de ani, a ameninţat-o cu moartea pe mămă şi că-i dă foc la casă, după care ar fi distrus mai multe bunuri din imobil. Acesta ar fi lovit-o cu pumnii şi cu palmele în zona capului după care a prins-o de păr şi ar fi tîrît-o prin locuinţă.

„Existînd o stare de temere şi un risc asupra vieţii şi integrităţii victimei, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu“, anunţă Poliţia Neamţ.

Tînărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie, ameninţare şi distrugere şi urma să fie prezentat la Parchetului Piatra Neamţ, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

O altă faptă de violenţă în familie a avut loc pe 11 iulie, la Pipirig. Din investigaţiile efectuate s-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii în contradictoriu, un bărbat de 53 de ani, din Pipirig ar fi lovit-o pe soţia sa, de 51 de ani, cu un scaun în zona capului şi a antebraţului drept. Victima a suferit leziuni pentru care a fost preluată şi transportată la spital.

Soţul violent a fost reţinut pentru 24 de ore. Pe 12 iulie, a fost eliberat după ce procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending