Publicitate

■ fiecare din cei doi inculpaţi a primit cîte 3 ani şi 6 luni de detenţie ■ mare parte din prejudiciul de 900 de milioane de lei vechi a fost recuperat ■ condamnaţii mai au la activ furturi la Spitalul Judeţean, Prefectură, Registrul Comerţului, Oficiul de Cadastru şi la două cabinete parlamentare ■

Cei doi tineri acuzaţi de un furt din locuinţă de 90.000 de lei (900 milioane de lei vechi), au fost condamnaţi la un total de 7 ani de închisoare. Petru Bojean, în vîrstă de 26 de ani, din Piatra Neamţ şi Octavian Constantin Chisariu, în vîrstă de 29 de ani, din Roznov, au fost condamnaţi de magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ la cîte 3 ani şi 6 luni de închisoare, fiind găsiţi vinovaţi de săvîrşirea infracţiunii de furt calificat. Cea mai mare parte din prejudiciu a fost recuperată, astfel că cei doi trebuie să mai acopere diferenţa de 7.000 şi mai sînt datori cu cîte 1.000 de lei, cheltuieli judiciare. Sentinţa primei instanţe nu este definitivă şi ar putea fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Reamintim că Bojean şi Chisariu au fost acuzaţi de oamenii legii că ar fi prădat un apartament din oraş, în care locuiesc fiul şi nora unui fost parlamentar nemţean, de unde au luat bunuri în valoare de circa 90.000 de lei. Fapta a avut loc pe 8 noiembrie 2017. Cel mai probabil, totul s-a întîmplat la pont, la un apartament de la parter, în el intrîndu-se prin forţarea geamului de la baie. După ce au scotocit în locuinţă, cei doi acuzaţi au plecat cu lănţişoare, inele, alte bijuterii şi un laptop. Cînd proprietarii au revenit la domiciliu şi-au dat seama că au avut musafiri nepoftiţi şi au anunţat autorităţile. Anchetatorii au pus cap la cap toate informaţiile, i-au identificat pe hoţi, iar pe 15 noiembrie suspecţii au ajuns la audieri. „Sînt bănuiţi de săvîrşirea infracţiunii de furt în seara de 8.11.2017, cînd ar fi sustras mai multe bijuterii dintr-o locuinţă din Piatra Neamţ. Poliţiştii au reuşit recuperarea prejudiciului în proporţie de 95%. Cei doi tineri au fost reţinuţi 24 de ore, urmînd a fi prezentaţi parchetului cu propunere de arestare preventivă“, declara Elena Bulgărea, purtător de cuvînt al Poliţiei Neamţ.

Furturi la Prefectură, Registrul Comerţului şi cabinete parlamentare

Chisariu şi Bojean sînt amici de fărădelegi, avînd la activ mai multe fapte similare în urmă cu cîţiva ani. Atunci, însoţiţi de alţi amici au furat ce le-a căzut în mînă din mai multe locaţii. În februarie 2012, patru tineri, printre care şi Bojean şi Chisariu, au fost condamnaţi la un deceniu de închisoare după ce au adunat în palmares nu mai puţin de 15 fapte. Ionuţ B., de 23 de ani, din Ştefan cel Mare, Petru Bojean, din Piatra Neamţ şi Octavian Constantin Chisariu au primit cîte trei ani de detenţie, iar Constantin P., de 17 ani, din Ştefan cel Mare, care la data faptei era elev, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare. În cîteva luni aceştia au prădat de cîte ori au avut ocazia şi nu s-au sfiit să atace cabinete parlamentare, Spitalul Judeţean, sediul Registrului Comerţului, ori simpli călători în mijloace de transport în comun. Cu mici excepţii, prada a fost modică. Faptele au avut loc în intervalul 27 iunie – 30 noiembrie 2010. În noaptea de 18/19 august 2010, Ionuţ B. şi Chisariu şi-au făcut veacul pe o bancă de lîngă sediul PDL Neamţ, iar primul dintre ei a avut ideea de a intra în incintă, dar prietenul nu a vrut. A forţat un geam termopan şi a fost în „vizită“ la cabinetele parlamentarilor Mihaela Stoica şi Stelian Ghiţă. A plecat cu doar 23 de lei, gonit de sistemul de alarmă. Pe 23 iunie 2010, adolescentul de 17 ani a plecat singur după pradă. A observat la parterul Spitalului Judeţean un geam deschis, l-a forţat şi a intrat în vestiarul medicilor de la UPU. Acolo a găsit poşeta unei doctoriţe, pe care a lăsat-o fără 3 milioane de lei vechi, 8 bonuri de masă, un pachet de ţigări şi o brichetă. Constantin P., pe 10 iulie, a plecat de la şcoala specială din Ştefan cel Mare la Piatra Neamţ, înarmat cu cinci chei. A stat în oraş pînă la lăsarea întunericului după care a atacat o frizerie, unde una din chei se potrivea. Oamenii legii au fost alertaţi de un trecător şi l-au găsit pe minor pitit după uşă. La cîteva zile după, Bojean s-a asociat cu tînărul de 17 ani şi au prădat sediul unei firme pietrene, luînd un iphone şi un set de chei. S-au întîlnit toţi patru, bunurile de 700 de euro au ajuns la unul din ei, dar au fost prinşi în scurt timp, iar victima şi-a recuperat paguba. Pe 15 iulie, Bojean şi elevul au prădat bagajele unui călător care se deplasa cu autobuzul de la Roman la Piatra. Au aşteptat ca acesta să adoarmă după care i-au şterpelit din rucsac un laptop, ochelarii de soare, încărcătorul pentru mobil şi căştile hands-free. Pe 9 august, Ionuţ B. nu a ezitat şi a intrat pe un geam de la parterul Prefecturii de unde a furat timbre pentru corespondenţă de 180 de lei. Angajata instituţiei al cărei birou a fost prădat a susţinut că erau timbrele ei şi nu ale Prefecturii. Ionuţ B. împreună cu Bojean au intrat şi la Registrul Comerţului, de unde s-au ales cu un telefon mobil şi cîteva dulciuri. Ulterior au mai fost inculpaţi pentru fapte similare, „victime“ fiind din nou fostul sediu PDL sau Oficiul de Cadastru..

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.