Contactează-ne

Actualitate

Fiţi cu un pas în faţa hoţilor!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ oamenii legii vin cu recomandări utile pentru cei care pleacă în concediu ■ a fost demarată Campania preventivă intitulată generic Vacanţă în siguranţă ■

Perioada concediilor aduce, de cele mai multe ori, euforia specifică zilelor libere, iar pentru că în acest context unui uită de siguranţa bunurilor lor, Poliţia Neamţ a demarat o campanie de prevenire intitulată generic Vacanţă în siguranţă.

„Perioada concediilor şi a vacanţelor îi determină pe cetăţeni să fie mai preocupaţi de pregătirea concediilor, a deplasărilor ce vor urma, sau de deplasările efectuate în zilele libere, aflîndu-se frecvent în locuri aglomerate, pierzînd astfel din vedere măsurile preventive antivictimale.

Prin intermediul acestea campanii cetăţenii sînt sfătuiţi cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a nu deveni victime ale infractorilor şi pentru a preveni evenimente negative“, conform Poliţiei Neamţ.

Un prim demers în cadrul acţiunii e reprezentat de conştientizarea populaţiei pentru adoptarea unei atitudini prudente în raport cu locuinţa şi bunurile, precum şi a consecinţelor neluării unor măsuri preventive, aducînd în atenţie modurile de operare cel mai frecvent folosite de hoţi. Fiecare cetăţean consideră locuinţa ca fiind zona în care simte cel mai mare grad de siguranţă.

Orice tulburare, fără drept, a proprietăţii, generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăşi încălcarea acestui spaţiu intim de securitate personală. Pentru a avea o casă sigură şi o vacanţă fără griji, IPJ Neamţ recomandă să fiţi cu un pas înaintea hoţilor.

Fă o listă de control cu toate măsurile de siguranţă posibile şi verifică-le înainte de plecarea în vacanţă. Cînd lipseşti o perioadă mi mare de timp roagă un vecin să ridice coresponenţa. Instalează un sistem de alarmare în casă. Pentru cei care locuiesc la bloc, încuietoarea de la uşa locuinţei nu trebuie să permită accesul, din exterior, la şuruburile de prindere, iar butucul yalei trebuie să fie complet introdus în corpul uşii, pentru a evita prinderea şi ruperea lui.

Cei care stau la casă ar trebui să aibă un sistem de supraveghere video care să înregistreze mişcările din exterior, dar sînt recomandate şi lămpile cu senzori de mişcare şi protecţie perimetrală ce avertizează intrarea străinilor. Şi lumea virtuală face parte din viaţa noastră, dar cînd plecaţi de acasă pentru mai mult timp, nu ar trebuie să faceţi public acest lucru pe internet.

Nu vă transformaţi conturile de pe reţele de socializare în surse de informaţii pentru infractori. Ar trebui să fie inaccesibile pentru persoanele necunoscute şi manifestaţi o atenţie sporită la datele personale şi fotografiile pe care le postaţi. Evitaţi prieteniile cu persoane pe care nu le cunoaşteţi în realitate şi nu dezvăluiţi date despre dumneavoastră celor pe care i-aţi „întîlnit“ doar în mediul on line.

Nu în ultimul rînd, trebuie să acordaţi o atenţie sporită măsurilor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a vă proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pe cei din jur.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending