Contactează-ne

Actualitate

Firmele în culpă, cu cazier la Protecţia Consumatorului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ măsura intră în vigoare cu începere de la 1 septembrie ■ cine a primit în trecut un avertisment şi greşeşte din nou, nu mai scapă de amendă ■ comisarii vor fi dotaţi cu tehnică de înregistrare şi fotografiere ■

Firmele care vor fi găsite de autorităţi cu nereguli în ce priveşte Protecţia Consumatorului, se vor alege cu un cazier contraveneţional la instituţia amintită. Măsura intră în vigoare cu începere de la 1 septembrie 2019. Asta după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a anunţat măsuri menite să îmbunătăţească actul de control, să asigure şi să întărească abordarea unitară a acestuia la nivel naţional şi să împiedice încălcări repetate ale operatorilor economici. În accord cu hotărîrile pronunţate de instanţele de judecată, în cauze din domeniul protecţiei consumatorului, ce au în vedere principiul proporţionalităţii aplicării sancţiunii conform căruia „dacă operatorul economic a mai fost sancţionat anterior cu avertisment se au în vedere şi circumstanţele personale ale contravenientului“, sens în care se poate aplica sancţiunea cu amenda contravenţională. La stabilirea sancţiunii, în cazul în care se constată că pentru aceeaşi abatere operatorul economic a mai fost sancţionat cu avertisment, agentul constatator va avea în vedere cazierul contravenţional precum şi aplicarea eventualelor sancţiuni contravenţionale complementare. „Cazierul contravenţional se va implementa cu data de 1 septembrie 2019 şi va permite identificarea operatorilor economici şi a faptelor pentru care s-a aplicat deja sancţiunea avertismentului, astfel încît la o nouă încălcare, acesta să nu mai fie repetată“, conform unui comunicat al ANPC. Instituţia anunţă că va lua toate măsurile în vederea asigurării că toate echipele de control sînt dotate din punct de vedere tehnic cu echipamente necesare de filmare şi fotografiere. „Măsurile anunţate se înscriu în abordarea de control unitară la nivel naţional şi în politica de toleranţă zero a ANPC faţă de încălcările legislaţiei de către comercianţi, în special în privinţa celor repetate. Nu mai vrem să ignorăm «perseverenţa» unor comercianţi în a produce iar şi iar aceleaşi neplăceri consumatorilor şi sîntem gata să le arătăm acestora că şi Autoritatea este gata să persevereze şi să performeze în a le opri orice încălcare a legii“, a declarat Horia – Miron Constantinescu, preşedintele ANPC.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bucătărie incendiată “în joacă”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Joaca unor copii cu focul a provocat un incendiu într-un apartament din municipiul Roman, vineri, 21 februarie. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă, fiind afectat doar mobilierul din bucătărie.

“În jurul orei 11.23, prin apel la 112 pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la un apartament din municipiul Roman. Incendiul se manifesta în bucătărie. Pompierii au stins localizat și lichidat incendiul. Nu au fost victime. Au ars obiecte de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătrînul dispărut a fost găsit în Bucureşti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Bătrînul, dat dispărut de soţie după ce a plecat de acasă spunînd că merge în judeţul Olt a fost găsit de poliţişti. Însă nu în localitatea spre care a spus că pleacă, ci în Capitală.

“La data de 20 februarie, poliţiştii din cadrul Secției nr. 3 de Poliție au depistat, pe raza municipiului București, pe numitul Muraru Neculai, de 75 de ani, dispărut la data de 11 februarie 2020.

Bărbatul a fost preluat de poliţişti, urmînd a fi încredințat familiei. Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că, pe perioada dispariţiei, bărbatul s-a aflat pe raza municipiului București şi nu a fost victima vreunei infracţiuni.

În fapt, polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au fost sesizați, la data de 19 februarie, de către o femeie, de 74 de ani, din Tîrgu Neamț, cu privire la faptul că soțul său Muraru Neculai, de 75 de ani, a părăsit în mod voluntar domiciliul în data de 11 februarie 2020, deplasându-se pe raza județului Olt și nu a mai revenit până în prezent.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Reţinuţi pentru ameninţare şi influenţarea declaraţiilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie de 34 de ani şi un bărbat 38 de ani, bănuiţi că prin ameninţare ar fi dorit să determine două persoane să-şi retragă declaraţiile date într-un dosar penal, au fost încătuşaţi de poliţişti.

“La data de 20 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au identificat și reținut pentru 24 de ore o femeie de 34 de ani și un bărbat de 38 de ani, ambii din localitatea Bodești, bănuiți de comiterea infracțiunilor de influențarea declarațiilor și amenințare.

Investigațiile au relevat faptul că, cei în cauză ar fi amenințat cu acte de violență și ar fi efectuat presiune asupra a două persoane de 40, respectiv 52 de ani, din localitatea Bodești, cu scopul de a-și retrage declarațiile date într-o altă cauză penală.

Cei doi au fost depistați de polițiști și conduși la sediul poliției, pentru audieri. În urma administrării probatoriului, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J.

Astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

FOTO: generică

Citește știrea

Trending