Publicitate

■ evenimentul, care este la a doua ediţie, a reunit locuitorii din cîteva comune ■ primarul Bogdan Duminică şi consilierii locali au organizat o manifestare pe placul tuturor ■ Fuego, Irina Loghin şi numeroşi alţi artişti au întreţinut atmosfera pînă tîrziu în noapte ■

Mii de persoane au fost prezente duminică, 1 iulie, la principalul eveniment derulat în zona de sud-est a judeţului Neamţ: Festivalul La fîntîna lu’ Ştefan – Ziua Comunei Oniceni. Iar primarul Bogdan Duminică, consilierii locali şi alţki mebri ai administraţie au meritul de a fi reuşit, prin forţe proprii, să pună la cale un eveniment impresionant, prin participare şi calitate. Locuitorii din cîteva comune, cum ar fi Valea Ursului sau Bozieni, au fost oaspeţi bineveniţi la sărbătoarea începută în jurul orei 11 şi terminată după lăsarea întunericului. „Bine aţi venit la cea de a II-a ediţie a Festivalului «La fîntîna lu’ Ştefan». Ne bucurăm în primul rînd de faptul că, dacă sîmbătă a plouat, duminică vremea ţine cu noi. Ne bucură, de asemenea, faptul că sînt alături de noi consilieri locali, domnul senator Dan Manoliu, domnul deputat Alexandru Rotaru, consilierul judeţean Florin Grumezescu şi colegi primari din localităţile vecine. Îi menţionez aici pe domnii Doinel Grumezescu, de la Bozieni, Augustin Holmanu, de la Pînceşti şi Vasile Emilian Dascălu, de la Poienari. Le mulţumim tuturor! Anul trecut a fost prima ediţie a acestui festival, care înseamnă, de fapt, ziua comunei şi am promis că va fi în fiecare an. Vrem să îl facem să arate din ce în ce mai bine şi să fie cît mai frumos. Avem un program de divertisment foarte diversificat, pentru toate gusturile, cu artişti renumiţi, printre care Fuego şi Irina Loghin. Vă urăm o petrecere cît mai frumoasă şi vă lansăm promisiunea de a face din acest festival şi zilele comunei, an de an, un punct de atracţie pentru zona noastră“, a rostit primarul Bogdan Duminică. Oficialii prezenţi s-au simţit bine în mijlocul unei comunităţi primitoare, pe care au promis că o vor susţine şi în viitor. Toţi invitaţii de onoare au primit diplome de excelenţă, care să le reamintească de momentele petrecute la Oniceni. „Bine v-am găsit în acest cadru mirific, la sărbătoarea comunei. Mă bucur de faptul că domnul primar m-a invitat şi la această a doua ediţie. Sper să o duceţi mai mult decît voi putea eu veni. Am o bucurie şi o satisfacţie enorme pentru că văd că pe zi ce trece comuna dumneavoastră înfloreşte. Cred că şi noi, parlamentarii de Neamţ, care am primit voturile şi încrederea dumneavoastră avem o contribuţie în acest sens. Susţinem tot ceea ce domnul primar şi consiliul local şi-au propus. Mă bucur că, odată cu 1 a lunii iulie, vor fi în plus 10% la punctul de pensie, deci ne ţinem de cuvînt. Cei care ne sînt adversari încearcă să ne pună piedici dar şi aşa reuşim să realizăm ce am promis. Să aveţi o zi frumoasă, să vă distraţi şi să vă bucuraţi, pentru că meritaţi, pentru că după aceea va reveni munca. Sănătate multă, tuturor!“, a menţionat senatorul Dan Manoliu.

Pe drumul cel bun

Florin Grumezescu, consilier judeţean, a transmis mesajul de regret al şefului CJ Neamţ, Ionel Arsene, care nu a putut fi prezent la Oniceni. „Mulţumesc domnului primar pentru invitaţie şi vreau să vă transmit că, din cauza inundaţiilor, domnul preşedinte Ionel Arsene nu a putut fi prezent aici. Prin intermediul meu, acesta vă transmite sănătate, bucurii iar domnului primar primisiunea că îl va susţine în proiectele şi investiţile necesare Oniceniului, la fel cum a făcut-o şi pînă în prezent. În nume personal, vă doresc tuturor petrecere frumoasă, bucurii şi voi fi alături de prietenul meu, Bogdan, în toate demersurile edilitare“, a declarat Florin Grumezescu. Deputatul Alexandru Rotaru a fost plăcut impresionat de atmosferă, menţionînd că permanent va reveni cu plăcere într-o comună dragă sufletului său. „Bună ziua, oameni buni şi La mulţi ani! de ziua dumneavoastră. Vă transmit toate gîndurile bune, multă sănătate şi fericire şi vă doresc să aveţi voie bună în suflete, astăzi. Am observat că domnul primar s-a întrecut pe el însuşi, faţă de organizarea de anul trecut, de la ediţia inaugurală, fapt pentru care îl felicit. Acesta demonstrează pe zi ce trece că ţine cont de rugămintea pe care am avut-o faţă de dumnealui acum doi ani şi v-o împărtăşesc, deşi este o chestiune mai mult «de casă». I-am spus: «Bogdane, să îţi depăşeşti tatăl!». Iată că, încet, încet, reuşeşte şi pentru aceasta merită aplauzele tuturor. Oameni buni, multă sănătate, fericire, să vă distraţi astăzi şi să vă bucuraţi de dragii artişti pe care domnul primar, alături de echipa de consilieri locali, i- au invitat să vă cînte şi să vă încînte. Toate gîndurile bune şi cu Dumnezeu înainte! Să ne revedem la anul cu un spectacol şi mai frumos“, a memţionat Alexandru Rotaru.

Oniceni, o comună în dezvoltare

Un moment cu o încărcătură emoţională aparte a fost cel al discursului fostului primar, Ioan Duminică, tatăl actualului edil. „Dragi participanţi la sărbătoarea comunei Oniceni, iată că timpul zboară şi nici nu ne-am dat seama cînd a trecut un an de la prima ediţie a festivalului. Sînt bucuros că am mai parcurs un an şi pot să vă vorbesc şi să fiu alături de dumneavoastră. Dragii mei, despre realizări nu este cazul să vorbim, pentru că, şi aşa, ne batem noi capul zi de zi cu toate problemele şi greutăţile pe care le întîmpinăm, inerente atunci cînd eşti determinat să faci ceva. Sînt fericit că, la fel ca şi la ediţia anterioară, ne sînt alături prietenii care ne-au susţinut şi pe care noi îi susţinem la rîndul nostru pentru a reprezenta şi comuna noastră în Parlament, domnul senator Manoliu şi domnul deputat Rotaru. Noi, Onicenii, din punct de vedere politic, sîntem toată comuna pesedistă, cu unele mici excepţii şi vom continua să ne luptăm pentru ca cei care ne reprezintă să ne facă cinste. Trebuie să depunem mai mult efort pentru dezvoltarea localităţilor componente. Vă urăm şi noi, consilierii locali, sănătate şi bucurii. La mulţi ani, tuturor!“, a spus Ioan Duminică. Hîtru, „stareţul primarilor din România“, Doinel Grumezescu, cu 28 de ani de mandat la Bozieni, a transmis şi el gîndurile cele bune. „Bună ziua, Oniceni şi bine v-am regăsit. În primul rînd, şi pe ploaie şi pe soare, la Oniceni, din nou e sărbătoare. Dacă preoţii se roagă să dea Dumnezeu ploaie, noi, primarii, legăm ploile sau le oprim. În aceste condiţii, de la ploaie mîncăm, de la muzică dansăm. Mulţumesc CL Oniceni pentru această invitaţie şi în mod special primarului Bogdan Duminică, practic, continuatorul tatălui dumnealui. Este o mîndrie a familiei Duminică şi, cum spuneam şi anul trecut, se observă marile realizări ale comunei. După doi ani de zile se vede că această localitate înfloreşte încet şi bine, inclusiv prin această sărbătoare. Nu este uşor să organizezi un asemenea eveniment, este un efort deosebit. Sîmbătă, am sunat în mod special pentru a-l încuraja pe colegul şi prietenul meu, Bogdan Duminică, pentru că vremea nu prea era prietenoasă. După sufletul lui bun, iată că s-a îmbunat vremea şi va fi pe gustul nostru. Nu este sărbătoarea primarului sau a consiliului local ci a dumneavoastră, a celor prezenţi şi sper ca astăzi să uitaţi de toate treburile şi probleme şi să jubilaţi, să jucaţi şi să vă simţiţi cît mai bine. Văd că aveţi un program deosebit, cu artişti de mare valoare“, a menţionat Doinel Grumezescu. După slujba de Te- Deum şi discursuri, a fost dat drumul la petrecere, pe scenă urcînd numeroşi artişti, mai ales de muzică populară, senzaţie făcînd reprezentaţiile lui Fuego şi a Irinei Loghin. Sătenii au avut la dispoziţie posibilităţi de distracţie pentru toate vîrstele, tiribombe şi terase cu bunătăţi, sărbătoarea fiind apreciată unanim.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.