Contactează-ne

Actualitate

Festivalul de teatru Gong a ajuns la final

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ timp de două zile, pe scena sălii de spectacole din sediul Primăriei Roman s-a desfăşurat cea de-a III-a ediţii a Festivalului de teatru pentru amatori

Pe scena sălii de festivităţi Nicolae Manolescu Strunga, din sediul Primăriei Roman, s-a desfăşurat recent (5-7 aprilie) cea de-a treia ediţie a Festivalului de teatru pentru amatori Gong, la care au participat 250 de invitaţi, jucînd în trupe de teatru din: Zemeş, judeţul Bacău, Roman, Piatra Neamţ, Bîrlad, Odobeşti, Brăila, Călăraşi, Oneşti, Orhei (Republica Moldova) Iaşi, Fălticeni, Brăila şi Botoşani. La final, juriul a desemnat cîştigătorii, pe cele două secţiuni: Liceu şi Gimnaziu. La Secţiunea Liceu, Trofeul Gong a fost acordat trupei Victory of Art Bucureşti care a interpretat piesa Treapta a IX-a, de Tom Ziegler. Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost cîştigat de Şerban Lazarovici, de la Drama Club Botoşani, care a jucat în piesa Treapta a IX-a de Tom Zigler. Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a fost acordat lui Denis Budău, tot de la Drama Club, care a jucat în aceeaşi piesă. Premiile pentru cea mai bună regie şi pentru cea mai bună scenografie au fost adjudecate de Mirela Nistor, de la Drama Club Botoşani , care a regizat piesa Deşteptarea primăverii, de Frank Wedekind. Premiul pentru cele mai bune costume a fost cîştigat de trupa Okaua Bucureşti, care s- a prezentat în festival cu piesa Nadir, texte de cultură persană şi occidentală, în regia lui Ionuţ Popescu. Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a fost cîştigat de Flack Patricia de la Victory of Art, care a jucat în piesa Treapta a IX-a, de Tom Ziegler, în regia lui Liviu Chiţu. Aceeaşi trupă şi-a adjudecat şi premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, prin Crina Dumitraşcu. La secţiunea Gimnaziu, premiul I a plecat la trupa Art Work, Iaşi, care s-a prezentat la festival cu piesa O poveste cu jazz, de Diana Roman, iar premiul al II-lea la trupa Alfa, din Oneşti care a prezentat piesa Fata babei şi fata moşneagului, adaptare după Ion Creangă. Premiul al III-lea a fost cîştigat de trupa Ştrumfii, din Odobeşti, judeţul Dîmboviţa, care s-a prezentat cu piesa Vasilache şi Mărioara. La Secţiunea „Primar“, premiul I a fost cîştigat de trupa Giganţii, din comuna Cuza-Vodă, judeţul Călăraşi, care a interpretat piesa Sabia creştinătăţii, de Elena Dinu Gavrilă, în timp ce premiul al II-lea a fost adjudecat de trupa Ştrumfii, din Odobeşti, pentru piesa Vasilache şi Mărioara. Premiul al III-lea a fost acordat trupei Luducii, din Brăila, care a interpretat piesa O noapte furtunoasă, de Ion Luca Caragiale. Premiul de popularitate a revenit trupei romaşcane Masca, pentru Creangă… de ieri şi de azi, adaptare după basme. La Secţiunea Individual Gimnaziu, clasamentul a fost următorul: premiul I a fost acordat Ilincăi Tapalagă, din Piatra Neamţ, iar premiul al II-lea Amaliei Gavril, din Roman, în timp ce premiul al III-lea a fost acordat lui Valentin Costin Paraschiv, din Odobeşti.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Tîlhar calificat, prins de “mascaţi”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani, din judeţul Iaşi, condamnat de magistraţii pietreni la închisoare pentru tîlhărie calificată, a fost prins recent de poliţişti. La operaţiunea de capturare au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ. Tînărul, care primise o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, a fost prins pe 22 iulie şi a fost dus şi încarcerat la Penitenciarul Bacău. Cît priveşte fapta pentru care a primit pedeapsa, conform informaţiilor oferite de poliţişti, pe 17 martie acesta a sustras prin violenţă un portofel şi un telefon mobil. Victima tîlhăriei a necesitat 15-18 zile de îngrijiri medicale.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Sezonul” amenzilor pentru trufe continuă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei tineri, cu vîrste cuprinse între 16 şi 18 ani, care recoltau trufe fără autorizaţie, folosind şi cinci cîini de rasă dresaţi în acest scop, au fost prinşi şi amendaţi de poliţiştii nemţeni. Oamenii legii i-au depistat pe cei trei pe 23 iulie, într-o pădure din localitatea Sagna. Asupra lor poliţiştii au găsit un kilogram şi jumătate de trufe negre, pe care le-au confiscat şi le-au predat silvicultorilor. Pentru fapta lor, “culegătorii” au fost amendaţi cu 4.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010R. ”Aducem în atenţie opiniei publice prevederile art. 17, lit. c, din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, conform căreia constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 pînă la 5.000 recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului şi/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii. Totodată, în conformitate cu art. 58, alin. (5), din Legea 46/2008R recoltarea şi/sau achiziţionarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier naţional se fac/se face pe baza autorizaţiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucţiunilor aprobate prin ordin al autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultura, precum şi pe baza autorizaţiei de recoltare/achiziţionare emise de autoritatea competentă pentru protecţia mediului. În cazul fondului forestier, care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizaţiile prevăzute la alin. (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier”, au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Beat şi fără permis pe moped, 24 de ore la beci

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 22 de ani, din Borca, prins în trafic cu un moped neînmatriculat, în plus neavînd nici permis de conducere şi fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost reţinut pentru 24 de ore. El a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi este cercetat pentru comiterea a trei infracţiuni. Mai mult, poliţiştii au stabilit că acesta era sub măsura preventivă a controlului judiciar. “La data de 20 iulie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au depistat în trafic un tînăr de 22 de ani, din Borca, care conducea un moped neîmatriculat pe DN 15, în localitatea Poiana Largului, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Întrucît emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tînărul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul fiind sub influenţa alcoolului”, se precizează în buletinul de presă al Inpsectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Trending