Contactează-ne

Actualitate

Festivalul de teatru Gong a ajuns la final

Știe publicată cu

în data de

■ timp de două zile, pe scena sălii de spectacole din sediul Primăriei Roman s-a desfăşurat cea de-a III-a ediţii a Festivalului de teatru pentru amatori

Pe scena sălii de festivităţi Nicolae Manolescu Strunga, din sediul Primăriei Roman, s-a desfăşurat recent (5-7 aprilie) cea de-a treia ediţie a Festivalului de teatru pentru amatori Gong, la care au participat 250 de invitaţi, jucînd în trupe de teatru din: Zemeş, judeţul Bacău, Roman, Piatra Neamţ, Bîrlad, Odobeşti, Brăila, Călăraşi, Oneşti, Orhei (Republica Moldova) Iaşi, Fălticeni, Brăila şi Botoşani. La final, juriul a desemnat cîştigătorii, pe cele două secţiuni: Liceu şi Gimnaziu. La Secţiunea Liceu, Trofeul Gong a fost acordat trupei Victory of Art Bucureşti care a interpretat piesa Treapta a IX-a, de Tom Ziegler. Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost cîştigat de Şerban Lazarovici, de la Drama Club Botoşani, care a jucat în piesa Treapta a IX-a de Tom Zigler. Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a fost acordat lui Denis Budău, tot de la Drama Club, care a jucat în aceeaşi piesă. Premiile pentru cea mai bună regie şi pentru cea mai bună scenografie au fost adjudecate de Mirela Nistor, de la Drama Club Botoşani , care a regizat piesa Deşteptarea primăverii, de Frank Wedekind. Premiul pentru cele mai bune costume a fost cîştigat de trupa Okaua Bucureşti, care s- a prezentat în festival cu piesa Nadir, texte de cultură persană şi occidentală, în regia lui Ionuţ Popescu. Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a fost cîştigat de Flack Patricia de la Victory of Art, care a jucat în piesa Treapta a IX-a, de Tom Ziegler, în regia lui Liviu Chiţu. Aceeaşi trupă şi-a adjudecat şi premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, prin Crina Dumitraşcu. La secţiunea Gimnaziu, premiul I a plecat la trupa Art Work, Iaşi, care s-a prezentat la festival cu piesa O poveste cu jazz, de Diana Roman, iar premiul al II-lea la trupa Alfa, din Oneşti care a prezentat piesa Fata babei şi fata moşneagului, adaptare după Ion Creangă. Premiul al III-lea a fost cîştigat de trupa Ştrumfii, din Odobeşti, judeţul Dîmboviţa, care s-a prezentat cu piesa Vasilache şi Mărioara. La Secţiunea „Primar“, premiul I a fost cîştigat de trupa Giganţii, din comuna Cuza-Vodă, judeţul Călăraşi, care a interpretat piesa Sabia creştinătăţii, de Elena Dinu Gavrilă, în timp ce premiul al II-lea a fost adjudecat de trupa Ştrumfii, din Odobeşti, pentru piesa Vasilache şi Mărioara. Premiul al III-lea a fost acordat trupei Luducii, din Brăila, care a interpretat piesa O noapte furtunoasă, de Ion Luca Caragiale. Premiul de popularitate a revenit trupei romaşcane Masca, pentru Creangă… de ieri şi de azi, adaptare după basme. La Secţiunea Individual Gimnaziu, clasamentul a fost următorul: premiul I a fost acordat Ilincăi Tapalagă, din Piatra Neamţ, iar premiul al II-lea Amaliei Gavril, din Roman, în timp ce premiul al III-lea a fost acordat lui Valentin Costin Paraschiv, din Odobeşti.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: De la un scurtcircuit, incendiu în parcare

Știe publicată cu

în data de

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au stabilit cauza incendiului care a avut loc la o maşină, în parcarea mall-ului Shopping City. Evenimentul s-a înregistrat luni, 22 aprilie şi a fost provocat de un scurtcircuit electric. Alarma s-a dat prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul Integrat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – Ambulanţă al judeţului Neamţ la ora 12.16, cînd s-a reclamat producerea unui incendiu la un autoturism staţionat în parcarea unui supermarket din municipiul Piatra Neamţ. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum şi o ambulanţă SMURD. Forţele profesioniste de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul care se manifesta la compartimentul motor şi bordul autoturismului. Au fost mistuite de foc componente din material plastic ale compartimentului motor şi ale bordului autoturismului.

Citește știrea

Actualitate

Şofer băcăuan fugar, prins la intrarea în judeţul Neamţ

Știe publicată cu

în data de

■ cel în culpă nu a vrut să oprească deoarece era băut ■ a fost prins la un filtru, la Tazlău ■ altul s-a urcat la volan deşi era în pragul comei alcoolice ■

Săptămîna patimilor le-a adus necazuri mai multor şoferi care s-au urcat băuţi la volan. Un exemplu este cel al unui bărbat de 36 de ani, din judeţul Bacău. Necazul a venit luni, pe 22 aprilie, cînd oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizaţi de către colegii din cadrul IPJ Bacău, cu privire la faptul că un autoturism condus de un bărbat despre care exista indicii ca s-ar afla sub influenţa alcoolului, nu a oprit la semnalele acestora şi se deplasează spre localitatea Tazlău. „Poliţiştii nemţeni au instituit imediat un filtru de circulaţie pe Drumul Judeţean DJ 156 C Tazlău, unde au depistat în trafic autoturismul în cauză. La volanul acestuia se afla un bărbat de 36 de ani, din Bacău, care emana halenă alcoolică. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei“, conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ. S-a dispus reţinerea pentru 24 ore, suspectul fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice. Urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi zi poliţiştii au tras pe dreapta, la Crăcăoani, un autoturism condus de un barbat de 45 de ani, din Bacău. Etilotestul a indicat o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi el s-a ales cu acuze penale, la fel ca şi un tînăr de 20 de ani, din Păstrăveni. Acesta a fost depistat în trafic în noaptea de 21/22 aprilie şi avea la fiolă un rezultat de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi un bărbat de 39 de ani, din Bicaz, are probleme cu legea după ce a fost prins de poliţişti pe 22 aprilie, în Pîngăraţi. În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul respectiv nu figurează ca fiind înmatriculat, iar plăcuţele cu numerele montate au fost atribuite unui alt autovehicul avînd valabilitatea expirată din anul 2018. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copilă opărită

Știe publicată cu

în data de

O fetiţă de doar doi ani a fost transportată la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, pe 22 aprilie, după ce s-a opărit la un picior cu lichid fierbinte. “Bodeşti, pacientă sex feminin, 2 ani, diagnostic: arsură cu lichid fierbinte, gradul II, membru inferior stîng. Pacienta a fost preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ”, au comunicat reprezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending