Contactează-ne

Actualitate

Festivalul de minihandbal, toţi copiii vor fi cîştigători

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ evenimentul dedicat elevilor din clasele 0-IV va avea loc în week- end la Sala Sporturilor Ceahlăul ■ vor participa copii de la cluburi din Neamţ, Galaţi, Vaslui şi Iaşi ■

Festivalul Naţional de Minihandbal, eveniment care are deja tradiţie la Piatra Neamţ, îşi va derula o nouă ediţie în acest week-end, sîmbătă şi duminică, 24 şi 24 iunie, la Sala Sporturilor Ceahlăul. Circa 170 de copii de clasele 0-IV care activează la cluburi din Neamţ, Galaţi, Vaslui şi Iaşi vor fi implicaţi în jocurile care vor debuta în fiecare din cele două zile de la ora 9. Aşa cum a fost şi la ediţiile trecute, partidele vor avea un caracter educativ-sportiv şi nu se va ţine cont de scor, principalul scop al manifestării fiind cel de relaxare, aşa cum este şi sloganul „Ne jucăm de-a handbalul“, propus de organizator, Direcţia pentru Sport şi Tineret Neamţ. „Ideea este de a organiza o întrecere de relaxare, de joacă, pentru socializare şi chiar prietenie. Toţi copiii participanţi se vor putea bucura de plăcerea jocului de handbal“, a declarat Marcel Mihalcea, de la DJST Neamţ. În cele două zile vor fi meciuri cu echipe mixte (fete şi băieţi) pe două categorii de vîrstă: zece formaţii vor evolua la secţiunea grupei mari (clasele III-IV), iar patru echipe se vor întrece la grupa mică (clasele 0-II), fiecare formaţie avînd asigurate de organizatori cîte cinci jocuri. Nu vor fi contabilizate scoruri şi nici nu se vor stabili clasamente, astfel încît toţi participanţii vor primi la final medalii, diplome, pliante şi dulciuri. Programarea evenimentului în această perioadă a anului ţine cont de faptul că elevii tocmai au intrat în vacanţă şcolară sau sportivă. Şi-au anunţat participarea la Festivalul Naţional de Minihandbal copii de la CS Handbal Art Galaţi, CS Handbal KidsJoy Vaslui, Şcoala „Iordache Cantacuzino“ Paşcani, CSS Tîrgu Neamţ (antrenor Mihaela Râpanu) şi LPS Piatra Neamţ (profesorii Rita şi Stelian Bursuc – pentru echipele de băieţi, respectiv Vlad Drugă şi Ionuţ Ciocoiu – fete). De menţionat că arbitrajul jocurilor va fi asigurat de tinerii handbalişti de la Liceul Sportiv din Piatra Neamţ şi de arbitrii de la Asociaţia Judeţeană de Handbal. În fapt, rolul lor va fi de îndrumare a micilor sportivi, de învăţare şi de consolidare a regulamentului şi de responsabilizare a micilor jucători. La acest ultim capitol este de precizat că eliminările dictate de arbitri vor fi urmate de înlocuirea imediată a jucătorului.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Tîlhar calificat, prins de “mascaţi”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani, din judeţul Iaşi, condamnat de magistraţii pietreni la închisoare pentru tîlhărie calificată, a fost prins recent de poliţişti. La operaţiunea de capturare au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ. Tînărul, care primise o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, a fost prins pe 22 iulie şi a fost dus şi încarcerat la Penitenciarul Bacău. Cît priveşte fapta pentru care a primit pedeapsa, conform informaţiilor oferite de poliţişti, pe 17 martie acesta a sustras prin violenţă un portofel şi un telefon mobil. Victima tîlhăriei a necesitat 15-18 zile de îngrijiri medicale.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Sezonul” amenzilor pentru trufe continuă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei tineri, cu vîrste cuprinse între 16 şi 18 ani, care recoltau trufe fără autorizaţie, folosind şi cinci cîini de rasă dresaţi în acest scop, au fost prinşi şi amendaţi de poliţiştii nemţeni. Oamenii legii i-au depistat pe cei trei pe 23 iulie, într-o pădure din localitatea Sagna. Asupra lor poliţiştii au găsit un kilogram şi jumătate de trufe negre, pe care le-au confiscat şi le-au predat silvicultorilor. Pentru fapta lor, “culegătorii” au fost amendaţi cu 4.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010R. ”Aducem în atenţie opiniei publice prevederile art. 17, lit. c, din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, conform căreia constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 pînă la 5.000 recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului şi/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii. Totodată, în conformitate cu art. 58, alin. (5), din Legea 46/2008R recoltarea şi/sau achiziţionarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier naţional se fac/se face pe baza autorizaţiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucţiunilor aprobate prin ordin al autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultura, precum şi pe baza autorizaţiei de recoltare/achiziţionare emise de autoritatea competentă pentru protecţia mediului. În cazul fondului forestier, care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizaţiile prevăzute la alin. (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier”, au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Beat şi fără permis pe moped, 24 de ore la beci

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 22 de ani, din Borca, prins în trafic cu un moped neînmatriculat, în plus neavînd nici permis de conducere şi fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost reţinut pentru 24 de ore. El a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi este cercetat pentru comiterea a trei infracţiuni. Mai mult, poliţiştii au stabilit că acesta era sub măsura preventivă a controlului judiciar. “La data de 20 iulie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au depistat în trafic un tînăr de 22 de ani, din Borca, care conducea un moped neîmatriculat pe DN 15, în localitatea Poiana Largului, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Întrucît emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tînărul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul fiind sub influenţa alcoolului”, se precizează în buletinul de presă al Inpsectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Trending