Contactează-ne

Actualitate

Festival de muzică folk, în pregătiri sub Cetate

Știe publicată cu

în data de

■ în perioada 2-5 mai va fi organizată prima ediţie a B Zone Folk România ■ vor evolua pe scenă peste 40 de artişti consacraţi, printre care şi membri ai Cenaclului Flacăra ■ va fi şi un concurs pentru tineri cîntăreţi, dar şi recitaluri ale unor artişti din străinătate

Primăria Tîrgu Neamţ a început pregătirile pentru organizarea primei ediţii a festivalului B Zone Folk România, un eveniment de amploare care se va desfăşura în intervalul 2-5 mai, cu sprijinul financiar al Consiliul Judeţean. Pe afişul festivalului se regăsesc numele a peste 40 de artişti consacraţi, din ţară şi străinătate. Publicul se va întîlni cu Cenaclul Flacăra, coordonat de Andrei Păunescu, fiul regretatului Adrian Păunescu, alături de care apar nume precum Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Cristian Minculescu, Victor Socaciu şi mulţi alţii. Programul şi bugetul aferent au fost aprobate de consilierii locali într-o recentă şedinţă extraordinară. „Organizatorii manifestării propun nemţenilor şi turiştilor un program complex şi atractiv, care să promoveze, în rîndul tinerilor, acest gen de muzică, să aducă în prim- plan artişti naţionali consacraţi şi internaţionali ai genului folk, precum şi tineri artişti, iubitori de muzică. În cadrul festivalului se vor mai organiza: un concurs pentru tineri interpreţi, întîlniri cu artişti, cu organizatori de festivaluri şi evenimente, oameni de radio şi tv, precum şi lansări de carte, albume, cîntece în primă audiţie, tîrg de instrumente muzicale. Prezenţa remarcabilă a obiectivelor turistice, precum şi a numeroaselor personalităţi din domeniul culturii şi literaturii din oraşul Tîrgu Neamţ şi împrejurimi creează premisele organizării cu succes, în această zonă, a unor ample manifestări culturale, cu rolul de a promova imaginea oraşului nostru, patrimoniul cultural şi tinerele talente prezente în zonă“, se menţionează în documentaţia aferentă hotărîrii. Tot aici se găsesc şi informaţii financiare, legate de bugetul total al evenimentului, care ajunge la 274.450 lei, din care suma de 166.000 lei reprezintă contribuţia consiliului judeţean, iar diferenţa de 108.450 lei rămîne în sarcina Primăriei Tîrgu Neamţ. De menţionat este faptul că mare parte din bani, respectiv 120.000 lei, se vor duce pe onorariile artiştilor internaţionali, naţionali, locali şi invitaţi. Manifestarea va cuprinde şi un concurs pentru tineri interpreţi, dotat cu diferite premii, cel mai important fiind trofeul festivalului. Competiţia se desfăşoară în mai multe etape, înscrierea şi preselecţia avînd ca termen final data de 30 aprilie. Concurenţii vor evolua în faţa juriului pe 3 şi 4 mai, iar pe 5 mai se va derula Gala laureaţilor şi premierea. Se vor mai acorda şi premii speciale pentru concursul on-line, pentru interpreţi folk, pe trei secţiuni: Imnul festivalului 2019, cel mai interesant cîntec patriotic şi cel mai bun cîntec cu tema Ştefan cel Mare.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: De la un scurtcircuit, incendiu în parcare

Știe publicată cu

în data de

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au stabilit cauza incendiului care a avut loc la o maşină, în parcarea mall-ului Shopping City. Evenimentul s-a înregistrat luni, 22 aprilie şi a fost provocat de un scurtcircuit electric. Alarma s-a dat prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul Integrat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – Ambulanţă al judeţului Neamţ la ora 12.16, cînd s-a reclamat producerea unui incendiu la un autoturism staţionat în parcarea unui supermarket din municipiul Piatra Neamţ. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum şi o ambulanţă SMURD. Forţele profesioniste de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul care se manifesta la compartimentul motor şi bordul autoturismului. Au fost mistuite de foc componente din material plastic ale compartimentului motor şi ale bordului autoturismului.

Citește știrea

Actualitate

Şofer băcăuan fugar, prins la intrarea în judeţul Neamţ

Știe publicată cu

în data de

■ cel în culpă nu a vrut să oprească deoarece era băut ■ a fost prins la un filtru, la Tazlău ■ altul s-a urcat la volan deşi era în pragul comei alcoolice ■

Săptămîna patimilor le-a adus necazuri mai multor şoferi care s-au urcat băuţi la volan. Un exemplu este cel al unui bărbat de 36 de ani, din judeţul Bacău. Necazul a venit luni, pe 22 aprilie, cînd oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizaţi de către colegii din cadrul IPJ Bacău, cu privire la faptul că un autoturism condus de un bărbat despre care exista indicii ca s-ar afla sub influenţa alcoolului, nu a oprit la semnalele acestora şi se deplasează spre localitatea Tazlău. „Poliţiştii nemţeni au instituit imediat un filtru de circulaţie pe Drumul Judeţean DJ 156 C Tazlău, unde au depistat în trafic autoturismul în cauză. La volanul acestuia se afla un bărbat de 36 de ani, din Bacău, care emana halenă alcoolică. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei“, conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ. S-a dispus reţinerea pentru 24 ore, suspectul fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice. Urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi zi poliţiştii au tras pe dreapta, la Crăcăoani, un autoturism condus de un barbat de 45 de ani, din Bacău. Etilotestul a indicat o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi el s-a ales cu acuze penale, la fel ca şi un tînăr de 20 de ani, din Păstrăveni. Acesta a fost depistat în trafic în noaptea de 21/22 aprilie şi avea la fiolă un rezultat de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi un bărbat de 39 de ani, din Bicaz, are probleme cu legea după ce a fost prins de poliţişti pe 22 aprilie, în Pîngăraţi. În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul respectiv nu figurează ca fiind înmatriculat, iar plăcuţele cu numerele montate au fost atribuite unui alt autovehicul avînd valabilitatea expirată din anul 2018. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copilă opărită

Știe publicată cu

în data de

O fetiţă de doar doi ani a fost transportată la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, pe 22 aprilie, după ce s-a opărit la un picior cu lichid fierbinte. “Bodeşti, pacientă sex feminin, 2 ani, diagnostic: arsură cu lichid fierbinte, gradul II, membru inferior stîng. Pacienta a fost preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ”, au comunicat reprezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending