Contactează-ne

Actualitate

Festival de muzică folk, în pregătiri sub Cetate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în perioada 2-5 mai va fi organizată prima ediţie a B Zone Folk România ■ vor evolua pe scenă peste 40 de artişti consacraţi, printre care şi membri ai Cenaclului Flacăra ■ va fi şi un concurs pentru tineri cîntăreţi, dar şi recitaluri ale unor artişti din străinătate

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Primăria Tîrgu Neamţ a început pregătirile pentru organizarea primei ediţii a festivalului B Zone Folk România, un eveniment de amploare care se va desfăşura în intervalul 2-5 mai, cu sprijinul financiar al Consiliul Judeţean. Pe afişul festivalului se regăsesc numele a peste 40 de artişti consacraţi, din ţară şi străinătate. Publicul se va întîlni cu Cenaclul Flacăra, coordonat de Andrei Păunescu, fiul regretatului Adrian Păunescu, alături de care apar nume precum Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Cristian Minculescu, Victor Socaciu şi mulţi alţii. Programul şi bugetul aferent au fost aprobate de consilierii locali într-o recentă şedinţă extraordinară. „Organizatorii manifestării propun nemţenilor şi turiştilor un program complex şi atractiv, care să promoveze, în rîndul tinerilor, acest gen de muzică, să aducă în prim- plan artişti naţionali consacraţi şi internaţionali ai genului folk, precum şi tineri artişti, iubitori de muzică. În cadrul festivalului se vor mai organiza: un concurs pentru tineri interpreţi, întîlniri cu artişti, cu organizatori de festivaluri şi evenimente, oameni de radio şi tv, precum şi lansări de carte, albume, cîntece în primă audiţie, tîrg de instrumente muzicale. Prezenţa remarcabilă a obiectivelor turistice, precum şi a numeroaselor personalităţi din domeniul culturii şi literaturii din oraşul Tîrgu Neamţ şi împrejurimi creează premisele organizării cu succes, în această zonă, a unor ample manifestări culturale, cu rolul de a promova imaginea oraşului nostru, patrimoniul cultural şi tinerele talente prezente în zonă“, se menţionează în documentaţia aferentă hotărîrii. Tot aici se găsesc şi informaţii financiare, legate de bugetul total al evenimentului, care ajunge la 274.450 lei, din care suma de 166.000 lei reprezintă contribuţia consiliului judeţean, iar diferenţa de 108.450 lei rămîne în sarcina Primăriei Tîrgu Neamţ. De menţionat este faptul că mare parte din bani, respectiv 120.000 lei, se vor duce pe onorariile artiştilor internaţionali, naţionali, locali şi invitaţi. Manifestarea va cuprinde şi un concurs pentru tineri interpreţi, dotat cu diferite premii, cel mai important fiind trofeul festivalului. Competiţia se desfăşoară în mai multe etape, înscrierea şi preselecţia avînd ca termen final data de 30 aprilie. Concurenţii vor evolua în faţa juriului pe 3 şi 4 mai, iar pe 5 mai se va derula Gala laureaţilor şi premierea. Se vor mai acorda şi premii speciale pentru concursul on-line, pentru interpreţi folk, pe trei secţiuni: Imnul festivalului 2019, cel mai interesant cîntec patriotic şi cel mai bun cîntec cu tema Ştefan cel Mare.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Adolescent accidentat pe zebră

Știre publicată în urmă cu

în data de

Next post
Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Un adolescent de 17 ani, din Poienari, a ajuns la spital, pe 9 decembrie, după ce a fost accidentat pe o trecere de pietoni, în Roman, de un şofer neatent.

“Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat de 43 de ani, din Miron Costin conducea un autoturism pe Bulevardul Republicii, ajuns la intersecția cu strada Ion Creangă a surprins și accidentat un tînăr de 17 ani, din Poienari, care se angajase în traversarea străzii, regulamentar, pe trecerea pentru pietoni.

În urma impactului, a rezultat rănirea minorului care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis poliţiştii nemţeni.

Next post
Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Proiect Erasmus la Şcoala Taşca

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la Şcoala Vasile Mitru a avut loc prima întîlnire dintre partenerii români şi cei din Croaţia, Macedonia, Letonia, Polonia şi Turcia

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Şcoala Gimnazială Vasile Mitru Taşca şi comunitatea locală sînt implicate într-un proiect european Erasmus+, ce a demarat recent prin desfăşurarea în instituţia de învăţămînt din comuna nemţeană a primei întîlniri cu partenerii europeni din Croaţia, Macedonia, Letonia, Polonia şi Turcia. Tema mobilităţii C1, din România, a fost: Discriminarea şi violenţa în şcoli – aspecte comune şi diferite. Vizitele de documentare pe perioada celor cîteva zile de zăbavă în zonă au scos la iveală frumuseţea peisajului din Cheile Bicazului şi Lacu Roşu şi le-au permis tuturor să descopere povestea Cetăţii Neamţului. „Elevii au participat la jocuri în echipă, alături de coordonatorii lor, au mers la adăposturi pentru animale, le-au dat mîncare şi au conştientizat că fiind prieteni cu necuvîntătoarele, cu atît mai mult trebuie să-şi iubească aproapele. S-au cîntat imnurile proiectului, în cadrul acestei întîlniri, profesorii şi elevii fiind părtaşi la atelierele de formare care au vizat activităţi împotriva violenţei şi discriminării, au prezentat logo-ul proiectului şi reţeta pentru parfumul prieteniei, pregătite de fiecare ţară parteneră, au prezentat un sportiv vedetă din fiecare ţară şi apoi elevii au răspuns la întrebările din chestionarele Kahoot, care au fost adevărate distracţii. Profesorii au participat cu lucrări la Simpozionul internaţional cu tema Discrimination and violence in school- common and different aspects, s-au întîlnit cu psihologul Manuela Cenuşă, care, la rîndu-i, a făcut o prezentare despre formele, cauzele şi mijloacele de combatere a problemelor precum violenţa şi discriminarea“, a declarat profesoara Gabriela Mădălina Bîrsan Son, directorul Şcolii Vasile Mitru Taşca. Programul s-a încheiat cu un spectacol de cîntece populare şi dansuri tradiţionale dedicat Zilei Naţionale a României. Proiectul iniţiat de şcoala din Taşca este unul european şi se va derula în perioada 1.09.2019 – 31.08.2021, prin vizite reciproce în toate ţările înscrise în proiect, respectiv Croaţia, Macedonia, Letonia, Polonia şi Turcia. S-au legat deja prietenii şi toată lumea aşteaptă cu nerăbdare să se reîntîlnească în Polonia, în martie 2020. „Conducerea şcolii noastre şi echipa de proiect mulţumesc autorităţilor pentru sprijinul acordat în derularea proiectului, partenerilor europeni pentru spiritul de echipă de care dau dovadă iar colegilor, părinţilor şi elevilor pentru cooperare şi implicare. Împreună am învăţat deja să spunem NU violenţei şi discriminării“, a mai afirmat directoarea Şcolii Taşca. De remarcat că pe parcursul desfăşurării acţiunilor, primăriţa de la Taşca s-a aflat printre oaspeţi, dînd greutate întîlnirii dintre cele cinci delegaţii cu şcoala gazdă, asigurînd participanţilor o lecţie de bună înţelegere dintre şcoală şi administraţia locală.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Foarte rîvnite sînt posturile din spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ pe o slujbă de asistent medical generalist la ATI s-au înscris 19 candidaţi ■ pe trei de îngrijitori la Secţia de Psihiatrie se bat 20 de persoane ■

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă continuă scoaterea la concurs a unor posturi de care unitatea are nevoie urgentă. „Au fost scose la concurs două posturi de asistent medical generalist la secţia ATI, pe care s-au înscris 19 candidaţi. Dintre aceştia au lipsit, la proba scrisă, 5. Dintre cei prezenţi doar 3 au obţinut medii peste 7, iar la proba orală din 2 decembrie doi au obţinut medii peste 9 şi o singură candidată notă sub 5. Pentru ocuparea postului de infirmieră la Compartimentul de Dermatovenerologie, concurs organizat în perioada 22-26 noiembrie, o candidată a obţinut media 8,5 la scris şi 7,5 la oral, fiind admisă cu media 8. Pentru postul de asistent medical generalist la Secţia de Ortopedie Traumatologie s- au înscris 6 candidaţi, din care doi au absentat, iar 2 au obţinut medii de trecere. Un candidat a făcut contestaţie, dar i-a fost respinsă“, a declarat Andrea Trifan, purtător de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. La unitatea sanitară mai sînt vacante 5 posturi de îngrijitori curăţenie: un post la Compartimentul ORL, 1 post la Recuperare Medicală şi 3 posturi la Secţia de Psihiatrie. Pe postul de îngrijitor la Secţia de Recuperare s-au înscris 8 candidaţi, la Compartimentul ORL tot 8, în timp ce pentru cele 3 posturi de îngrijitori la Secţia de Psihiatrie s-au înscris 20. „Proba scrisă pentru acest concurs se va desfăşura pe 20 decembrie la Colegiul Miron Costin, candidaţii urmînd a fi prezenţi în sală la ora 11.45. La Spitalul din Roman mai este scos la concurs şi un post vacant de infirmier, pe perioadă nedeterminată, la Compartimentul de Endocrinologie. Dosarul cu acte va trebui depus pînă luni, 9 decembrie, la ora 15. Pentru acest examen se înscriseseră 14 candidaţi, existînd posibilitatea ca pînă la termenul limită numărul să fie şi mai mare.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Trending