Publicitate

■ Baza Sense va fi impozitată şi anul acesta ■ terenurile de tenis vor găzdui în 2018 numeroase întreceri ■ la ultima competiţie desfăşurată aici, cîţiva nemţeni au obţinut clasări pe podium ■

Conducerea Clubului de Tenis Sense Roman, care beneficiază de o modernă bază sportivă lîngă fabrica Smirodava, unde pot fi efectuate antrenamente şi competiţii inclusiv pe timp de iarnă, a solicitat facilităţi fiscale de la primărie pentru anul în curs, însă s-ar părea că acest lucru nu se va întîmpla. Încă de la amenajarea, acum circa trei ani, a terenurilor acoperite, antrenorul Ioan Isciuc şi omul de afaceri Sorin Chiriac au opinat că noua grupare ar putea fi sprijinită, în condiţiile în care prestează servicii faţă de comunitate, dar de fiecare dată Codul Fiscal s-a opus. „Din păcate, în această chestiune răspunsul nu este la noi. E în Codul Fiscal o prevedere care reglementează impozitarea acestor tipuri de construcţii. În condiţiile în care va exista o prevedere legislativă nouă în acest sens, ne vom adapta şi noi, astfel nu este nimic de făcut. Nu avem cum să legiferăm ceva ce nu este de competenţa noastră. Este o problemă mai veche, pentru care nu avem în momentul de faţă o soluţie. Ar putea face, respectivii, o cerere pentru susţinerea unor competiţii, în limita a 10.000 de lei“, a explicat primarul municipiului Roman, Lucian Micu. Încă de acum doi ani, acest proiect, unul dintre cele mai frumoase şi utile realizate pentru sportul romaşcan de performanţă – amenajarea Bazei Sense, constînd în terenurile de tenis acoperite, din vecinătatea fabricii Smirodava, a ajuns să stîrnească regretele celui care a investit mulţi bani şi mult timp pentru a-l pune în practică. Omul de afaceri Sorin Chiriac, reprezentant al firmelor Smirodava şi Caremil, a precizat an de an că s-a lovit de o impozitare drastică după realizarea modernelor arene acoperite, unde sportul alb poate fi practicat în condiţii optime indiferent de anotimp. Era vorba de 15.000 de lei pe an înainte ca municipalitatea să decidă majorarea cu 20% a birurilor locale. La Baza Sense se pregătesc mai multe grupe de copii şi tineri, care au, deja, rezultate în întrecerile de tenis, graţie implicării antrenorului Ioan Isciuc.

Rezultate la Cupa Unirii

Tenismenii nemţeni s-au numărat printre protagoniştii turneului de categoria l, Cupa Unirii, care s-a desfăşurat în perioada 21-25 ianuarie, la Baza Sense din Roman, obţinînd două locuri ll şi două locuri lll. La 14 ani băieţi, primul a fost Teodor Răşcanu, de la Coreco Iaşi, favoritul 1, care s-a impus în finala disputată cu al doilea favorit, Radu Ursu, coleg de club. Lucian Giurgică, de la Tenis Club Municipal (TCM) Roman, a ocupat locul lll, avînd în sistemul de grupă şah de patru o victorie la Răzvan Cucu, de la CSM Oneşti, cu 6-4/6-1, pierzînd apoi la primii doi clasaţi. Colegul de club, Mihai Tamaş, a părăsit competiţia în sferturile de finală, fiind elimint de Tudor Răşcanu, de la Coreco Iaşi, cîştigătorul turneului şi principalul favorit. La fete, 14 ani, Alexandra Fârţescu, de la Clubul Atletic Roman şi Daria Călin, de la Condor Piatra Neamţ nu au putut să o învingă pe Diana Alexandru, de la CSM Oneşti şi au trebuit să se mulţumească cu locurile ll, respectiv lll. Eleva instructorului Ioan Isciuc la CA, Alexandra Fârţescu a obţinut două victorii, la pietreanca Daria Călin, cu 6-2/7-6 (4) şi la Maria Balan, de la Dacia Galaţi, cu 6-0/6-2 şi a pierdut la cîştigătoarea Diana Alexandru, cu 6-4/3-6/4-6. Daria Călin a obţinut doar o victorie la Maria Balan, cu 6-1/6-2. Categoria 12 ani băieţi a fost dominată de favoriţii 1 şi 2.. Teodor Lefter, de la TC Dorohoi, a dispus în finală de Alexandru Gall, de la Pro AS Sibiu, cu 6-4/6-4 şi a cîştigat titlul categoriei. La fete, 12 ani, lupta finală s-a dat între două ieşence, Catrinel Onciulescu, de la Giglio şi Alesia Ispir, de la Coreco. A fost o partidă deosebit de disputată, Catrinel Onciulescu învingînd cu 4-6/7-6 (1)/6-1. La categoria 10 ani, Federaţia Română de Tenis a decis ca, de la 1 ianuarie 2018, seturile să se încheie la 4 şi nu la 6 ca pînă acum. La egalitate, la 3-3, se dispută tiebreak, iar la 1-1 la seturi va fi un super tiebreak, cu primul la 7. La copilele de 10 ani, o nouă speranţă a tenisului de la clubul Condor Piatra Neamţ este pe cale de apariţie. Este vorba despre Maria Dumitrescu, care a avut un turneu excelent, prestaţia sa încheindu-se abia în finală, unde a trebuit să se recunoască învinsă de Ana Maria Chiricuţă, de la CSS Bacău, cu scorul de 0-4/1-4. La 10 ani, băieţi, primii doi favoriţi s-au întîlnit în finală, Rareş Rugină, de la TC Focşani învingînd cu 4-1/4-0 pe Ştefan Secară, de la Coreco Iaşi. Meciurile s-au desfăşurat pe cele trei terenuri acoperite de la Baza Sense Roman „Am alergat mult pentru tot ceea a însemnat orgazizarea competiţiei, dar a meritat. Au fost 70 de sportivi, iar tenisul etalat a fost unul de calitate“, preciza instructorul Ioan Isciuc, directorul turneului.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.