Contactează-ne

Actualitate

Expofashion, o nouă ediţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ evenimentul va fi organizat în faţa statuii lui Roman Muşat, cu deschiderea pe 24 octombrie

Un nou acord de colaborare urmează să fie parafat în cursul zilei de miercuri, 10 octombrie, între Primăria Roman şi Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Neamţ pentru organizarea Tîrgului Expofashion – ediţia a IV-a, la Roman, în Piaţa Roman-Vodă (esplanada statuii domnitorului Roman Muşat), în perioada 24 – 28 octombrie. Conform documentului amintit, obligaţia principală a administraţiei locale va fi să pună la dispoziţia CCI, contra cost, terenul necesar amplasării a patru corturi cu o suprafaţă totală de 650 de metri pătraţi, în Piaţa Roman-Vodă. Montarea/demontarea echipamentelor şi a întregii logistici necesare organizării Tîrgului Expofashion – ediţia a IV-a, va avea loc începînd de vineri, 19 octombrie de la ora 8, pînă marţi – 30 octombrie, ora 22. Primăria va mai trebui să asigure alimentarea cu energia electrică şi accesul la toaleta publică din spatele palatului administrativ, în intervalul orar 8 – 23. CCI se angajează să achite taxa de ocupare a domeniului public şi contravaloarea energiei electrice consumate pe perioada desfăşurării Tîrgului Expofashion – ediţia a IV-a. Principalul organizator va mai trebui să se implice direct, prin toate mijloacele mass-media, în realizarea reclamei necesare tîrgului cît şi în privinţa tipăririi de afişe, flyere şi alte materiale promoţionale imprimate, în care să menţioneze Primăria şi Consiliul Local Roman ca organizator. Tot CCI se obligă să supravegheze buna desfăşurare a tîrgului, să asigure resursele umane, materiale, instalaţiile, echipamentele şi orice alte asemenea, în măsura în care necesitatea asigurării acestora este prevăzută în acord. De asemenea, trebuie să achite contravaloarea cheltuielilor cu serviciile de asigurare a pazei necesare dar şi pentru curăţenie şi colectarea deşeurilor rezultate, cu personal specializat în servicii de curăţenie şi să asigure salubrizarea în fiecare zi. De la acest tîrg, romaşcanii şi locuitorii din zonă vor putea să îşi achiziţioneze în primul rînd articole vestimentare de la producători autohtoni dar şi alte bunuri.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamț: Stîlp de electricitate, rupt de o macara

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un stîlp de electricitate a fost rupt de o macara, marți, 16 iulie, la Grințieș. „Stîlpul a fost rupt de brațul unei macarale. Susținea o linie electrică aeriană cu conductori neizolati. Echipajul de pompieri de la Garda Poiana Teiului a asigurat măsurile PSI, cât timp echipa specializată a luat măsurile de repunere în funcțiune a alimentării cu energie electrică”,au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Expoziţie la Sinagogă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Conform unei tradiţii care, de cîţiva ani, a consacrat Sinagoga Catedrală ”Baal Shem Tov” din Piatra Neamţ (str. D. Ernici nr. 12) – monument istoric datînd din 1766 – ca un spaţiu cultural deschis publicului nemţean, săptămîna aceasta aici are loc un nou eveniment. Este vorba despre expoziţia Monumental Foto a bine cunoscutului artist Nicolae Fleissig (Franţa). Festivitatea de deschidere se va desfăşura vineri, 19 iulie 2019, încep înd de la ora 18.00. Expoziţia cuprinde 50 de fotografii artistice (format mare), avînd ca subiect o parte din cele aproape 200 de sculpturi monumentale pe care Nicolae Fleissig le-a realizat de-a lungul carierei sale în toată lumea (Franţa, Spania, Israel, China, Belgia, Andora, Turcia, Coreea de Sud, Italia, Danemarca, Brazilia, Rusia, India, Egipt, Siria, Maroc etc. şi, desigur, România). Autorii fotografiilor sînt: Nicolae Fleissig, Maxim Dumitraş, Hélène Prattico, Leo Garcia Enguita. Cu aceeaşi ocazie va fi lansat şi un frumos catalog conceput de Emil Cassian Dumitraş (cu texte semnate de Florin Toma, Dimitrie Grama, Hélène Prattico, A. Simoncini, Francesc Rodriguez Rossa, Francesc Miralles, Pilar Riberaygua şi Emil Nicolae). Precizăm că Nicolae Fleissig este deţinătorul Premiului Naţional ”Brâncuşi” (2017) pentru sculptură, una dintre cele mai importante distincţii în domeniu. Artistul (născut în Tîrgu-Mureş) e cunoscut la Piatra Neamţ, oraşul copilăriei şi adolescenţei sale, prin cîteva lucrări de for public şi prin statuile şi expoziţiile găzduite de Muzeul de Artă. Aflîndu-se în această perioadă la Bacău, la un simpozion de sculptură organizat de Centrul Internaţional de Cultură ”G. Apostu”, artistul va onora prin prezenţa sa şi evenimentul de la Piatra Neamţ, realizat de Comunitatea Evreilor Piatra-Neamţ, în colaborare cu Filiala Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Emil Nicolae

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Iris, Phoenix şi motoare, în Ştrand

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Festivalul Moto-Rock va avea loc în perioada 19-21 iulie

Municipiul Piatra Neamţ va fi gazda unui regal moto-rock ce se va desfăşura timp de 3 zile în Ştrandul Municipal, la sfîrşitul săptămînii viitoare, 19 -21 iulie. Carpat Bikers Romania va da startul celei de-a treia ediţii a Festivalului Moto-Rock, manifestare deja bine cunoscută în lumea bună a motociclismului din România, aşteptată cu interes în fiecare an de toţi iubitorii rock-ului de calitate. Locul de desfăşurare, sound-ul de calitate, luminile, atmosfera şi sutele de motoare vor face cu siguranţă ca mulţi pietreni şi nu numai să îşi facă timp în programul pentru weekend-ul viitor pentru a fi alături de Carpat Bikers MC şi invitaţii acestora. Alături de trupele “grele”, ca Phoenix şi Iris, vor mai concerta Odissey, Fraţii Carpaţi, Road Kill Soda, Olly Of Queens, Green Ties şi formaţia pietreană Parchet în Flăcări. De asemenea, sîmbăta, 20 iulie, pasionaţii de motoare pot admira începînd cu ora 11 în parcarea Galeria Mall din Piatra Neamţ o inedită expoziţie moto, un concurs cu surprize, urmate de o impresionantă paradă moto.“Despre astfel de festivaluri ce adună la un loc oameni deosebiţi cu pasiuni comune, îndrăgostiţii de muzică bună sau admiratori ai bolizilor pe două roţi se pot spune multe, ecourile unor astfel de manifestări putînd fi chiar de luni sau ani de zile. Un lucru e cert: la sfîrşitul săptămînii viitoare, Carpat Bikers MC România va arată tuturor celor prezenţi cît de frumoasă este viaţa pe două roţi, ce înseamnă distracţia, prietenia şi, ceea ce guvernează întreaga lume moto, ce înseamnă respectul”, au declarat organizatorii evenimentului.

Citește știrea

Trending