Contactează-ne

Actualitate

Exerciţiu: Foc la mănăstire, extins la pădure

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aceasta este tema unui exerciţiu derulat de ISU Neamţ

Un incendiu care a izbucnit la Mănăstirea Secu şi care s-a extins la pădurea din apropiere, fiind aplicat planul roşu de intervenţie, aceasta este tema unui exerciţiu derulat de ISU Neamţ pe 19 septembrie. Conform salvatorilor nemţeni, “scenariul” este următorul: “În ziua de 19.09.2019 la orele 11.25, prin sistemul BRAU „112” Neamţ, dispeceratul unităţii primeşte un anunţ de la un călugăr aflat în curtea interioară a Mănăstirii Secu, despre faptul că în partea de NE s-a produs un incendiu la Paraclisul Sf. Nicolae, care s-a propagat cu repeziciune la spaţiile de locuit din vecinătate. Datorită pereţilor antifoc incendiul este limitat deocamdată, dar din cauza vitezei vîntului este pericol ca incendiul să se propage la fondul forestier. Numărul apelurilor de urgenţă creşte, numeroase persoane aflate în vizitarea obiectivului observă fumul negru care se ridică din zona mănăstirii. Din informaţiile primite, un număr de aproximativ 10 persoane s-au autoevacuat în parcarea din faţa mănăstirii, iar personalul civil si cel monahal încearcă să limiteze efectele incendiului cu mijloacele proprii şi să-şi recupereze bunurile, punîndu-şi viaţa în pericol. Curentul electric a fost întrerupt, iar numeroși pelerini s-au oprit din curiozitate pentru a urmări evoluţia fenomenului, blocînd accesul forţelor de intervenţie, creând pericolul producerii unor accidente”. Obiectivele urmărite prin acest exerciţiu sînt: antrenarea autorităţilor responsabile, definite prin H.G. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, pentru managementul tipului de risc simulat; perfecţionarea deprinderilor pentru punerea în aplicare a Concepţiei Naţionale de Răspuns în caz de incendii de pădure, nr. 93152 din 20.08.2018; antrenarea în vederea aplicării a planului roşu de intervenţie; asigurarea conducerii acţiunilor în situaţii complexe, în cooperare cu alte structuri ale Sistemului de Management al Situaţiilor de Urgenţă / Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendii de vegetaţie (incendii la fondul forestier), din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv alte organizații non-guvernamentale; testarea operaționalizării unei Baze de Operaţii, respectiv unei Tabere de sinistraţi şi persoane evacuate în cooperare cu organizații non-guvernamentale care au protocoale de cooperare cu IGSU/ISUJ Neamţ.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending