Contactează-ne

Actualitate

Examenul pentru permis, grea corvoadă pentru unii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Prefectul judeţului Neamţ a prezentat marţi, 31 ianuarie, raportul de activitate pentru anul 2017. Au fost trecute în revistă principalele activităţi de anul trecut, dar şi obiectivele pentru 2018. Din numeroasele informaţii prezentate, pe măsura activităţii depuse, nu-i aşa, ne-au reţinut atenţia cele referitoare la numărul de paşapoarte şi permise eliberate în 2017. Am aflat astfel că la Serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple s-au înregistrat: 26.445 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple (faţă de 21.680 în anul 2016); 17.558 cereri pentru eliberarea paşaportului simplu electronic depuse la sediul serviciului (faţă de 15.580 cereri în 2016); 8.875 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare depuse la sediul serviciului (faţă de 5.903 cereri în anul 2016). Au fost livrate 25.415 paşapoarte simple electronice/temporare din care 8.862 au fost paşapoarte simple temporare personalizate la nivelul serviciului. Au fost implementate în evidenţele naţionale un număr de 1.319 măsuri privind suspendarea exercitării dreptului la liberă circulaţie a cetăţenilor români în străinătate. De asemenea, au fost implementate în registrul naţional de Evidenţă a Paşapoartelor Simple 2.541 de notificări transmise de instituţii şi de autorităţi judecătoreşti. Pentru public a fost operaţionalizat încă un ghişeu pentru înregistrarea cererilor şi a fost introdusă programarea on-line. Cît priveşte eliberarea permiselor de conducere şi inmatriculării/radierii autovehiculelor au fost primite documente pentru editarea unui număr de 27.466 permise (faţă de 18.820 permise în anul 2016); au fost examinaţi 35.182 candidaţi în vederea obţinerii permisului de conducere (faţă de 30.750 în anul 2016), din care la proba teoretică au promovat 9.477 (47,15%) iar la proba practică 8.587 (56,94%); s-au primit documente pentru înmatricularea a 29.671 vehicule (faţă de 17.111 vehicule în anul 2016); au fost eliberate 20.746 numere provizorii; au fost efectuate un număr de 2.932 radieri auto; au fost primite şi soluţionate 3.021 cereri/petiţii/lucrări de la instituţii publice şi persoane juridice şi fizice. Anul trecut a fost introdus sistemul de supraveghere video a probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere. De asemenea s-a realizat accesul în spaţiul serviciului pe bază de cartelă electromagnetică şi a fost instalat sistemul de supraveghere video a spaţiilor de lucru cu publicul, în vederea monitorizării activităţilor desfăşurate. Pentru îmbunătăţirea accesului publicului s-a suplimentat cu un ghişeu serviciul de înmatriculare a vehiculelor şi s-a realizat programarea on-line pentru cel de-al doilea ghişee.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Toamna îşi intră în drepturi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în prima parte a săptămînii va fi cald dar în zilele de după temperaturile scad ■ în zona noastră nu vor fi mai mult de 16 grade ziua, iar noaptea vor fi pînă la 7 grade ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

Vremea este încă blîndă şi ţine cu noi, dar meteorologii anunţă că de la începutul ultimei decade a lunii septembrie condiţiile meteo se schimbă. Valorile termice intră la apă şi se răceşte binişor, astfel că pe finalul săptămînii abia putem spera la maxime diurne de 16 grade Celsius. Nopţile vor deveni destul de reci iar minimele coboară pînă la vreo 7 grade grade. Seceta persistă şi cel puţin în această sătămînă precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate din punct de vedere cantitav conform informaţiilor publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Cea mai caldă zi din întreg intervalul de prognoză pare fi cea de 16 septembrie, cînd cerul nu va fi brăzdat de nici un nor, iar la amiază mercurul din termometre saltă voniceşte pînă la valoarea de 26 de grade. Noaptea va fi liniştită, cu cer degajat iar în zori minima ajunge la 12 grade Celsius. De marţi, 17 septembrie, începe declinul termic. Cerul va fi senin în prima parte a zilei, la prînz se vor înregistra cam 23 de grade, însă după-amiază ar putea veni ceva stropi de ploaie. După lăsarea întunericului va fi mai bine decît în intervalul precedent iar minima saltă la 15 grade. Cer senin este anunţat şi pentru miercuri, 18 septembrie, însă la prînz nu vor fi mai mult de 20 de grade. Noaptea va fi cea mai rece de pînă acum şi nu vor fi mai mult de 10 grade. Ziua de joi, 19 septembrie, aduce din nou soare, nu şi căldură pentru că brusc maxima coboară la 16 grade. Se depreciază şi minima nocturnă care ajunge la 9 grade. Cam la fel va fi şi vineri, 20 septembrie, cînd nu vor fi mai mult de 16 grade, iar după amiază ar putea ploua izolat şi slab. Noaptea va fi deosebit de rece pentru acest moment cu o minmă de doar la 7 grade. Se pare că nu trebuie să ne speriem încă pentru că de sîmbătă, 21 septembrie, începe să se încălzească treptat, maxima diurnă ajunge la 18 grde, iar minima nocturnă va fi de 10 grade. Duminică, 22 septembrie, vor fi cam 20 de grade ziua şi cel mut 12 grade noaptea. Rămîne de văzut cum va evolua vremea în ultima săptămînă a lunii.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Primăria strînge rablele din oraş

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În condiţiile în care tot mai pregnant numărul locurilor de parcare se dovedeşte insuficient, conducerea Primăriei Roman a luat decizia de a debarasa domeniul public de maşinile vechi, abandonate de ani de zile de proprietarii lor. Autovehiculele ridicate urmează a fi duse la platforma primăriei, pe strada Ogoarelor. „În cazul în care nu vor fi revendicate de proprietari, în 30 de zile, aceste autovehicule vechi vor deveni, conform legii, proprietatea municipalităţii şi vor fi, cel mai probabil, valorificate la fier vechi. Deja din prima zi de verificări am găsit patru maşini abandonate, purtînd discuţii cu proprietarii lor de a căuta modalităţi de valorificare. Există şi situaţii în care proprietarii nu pot fi identificaţi. În aceste circumstanţe, autoturismele abadonate pe domeniul public vor fi ridicate de către primărie şi duse pe plaforma de pe strada Ogoarelor. În situaţia în care în termen de o lună nu vor fi revendicate, ele devin proprietatea administraţiei publice locale, care le valorifică, conform normelor legale. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, de a încerca să păstrăm curăţenia în oraş şi de a încuraja pe romaşcani să se implice. Faptul că cei care vizitează Romanul apreciază curăţenia şi estetica este un motiv de mîndrie şi satisfacţie pentru fiecare dintre noi“ a declarat primarul Lucian Micu.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accident rutier cu patru victime. Copil de 9 ani transportat la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune între un autoturism şi o căruţă s-a produs în noaptea de sîmbătă spre duminică, 14 spre 15 septembrie, pe DN 15 B, în comuna Timişeşti. În urma impactului doi bărbaţi, de 28, respectiv 32 de ani, şi un copil de nouă ani au fost transportaţi la spital. “Accident rutier între un autoturism şi o cărutţă cu mai multe persoane în comuna Timişeşti, sat Dumbrava, pe DN 15 B. Au fost transportaţi la la CPU Tîrgu Neamţ: doi adulţi (bărbaţi) de 28 si 32 ani (policontuzionaţi) şi un minor în vîrstă de 9 ani (TCC cu PC)”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

UPDATE – La data de 15 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Timișești, soldat cu rănirea a patru persoane. Din primele cercetări efectuate a reiesit faptul că, în timp ce un bărbat, de 49 de ani, din Tîrgu Neamț, conducea un autoturism pe DN 15B, direcția de mers Tîrgu-Neamț – Cristești, în localitatea Timișești, pe fondul neatenției, ar fi acroșat un atelaj hipo care nu era semnalizat corespunzător și care se deplasa pe același sens de mers. Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 49 de ani, a conducătorului atelajului hipo, un bărbat de 32 de ani, din Tomești, și a două persoane pasagere în atelaj, un minor, de 9 ani și un tânăr, de 26 de ani, din Tîrgu-Neamț. Atât conducătorul auto cât și conducătorul atelajului hipo au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă –sursa IPJ Neamţ

Citește știrea

Trending