Contactează-ne

Actualitate

Examenul pentru permis, grea corvoadă pentru unii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Prefectul judeţului Neamţ a prezentat marţi, 31 ianuarie, raportul de activitate pentru anul 2017. Au fost trecute în revistă principalele activităţi de anul trecut, dar şi obiectivele pentru 2018. Din numeroasele informaţii prezentate, pe măsura activităţii depuse, nu-i aşa, ne-au reţinut atenţia cele referitoare la numărul de paşapoarte şi permise eliberate în 2017. Am aflat astfel că la Serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple s-au înregistrat: 26.445 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple (faţă de 21.680 în anul 2016); 17.558 cereri pentru eliberarea paşaportului simplu electronic depuse la sediul serviciului (faţă de 15.580 cereri în 2016); 8.875 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare depuse la sediul serviciului (faţă de 5.903 cereri în anul 2016). Au fost livrate 25.415 paşapoarte simple electronice/temporare din care 8.862 au fost paşapoarte simple temporare personalizate la nivelul serviciului. Au fost implementate în evidenţele naţionale un număr de 1.319 măsuri privind suspendarea exercitării dreptului la liberă circulaţie a cetăţenilor români în străinătate. De asemenea, au fost implementate în registrul naţional de Evidenţă a Paşapoartelor Simple 2.541 de notificări transmise de instituţii şi de autorităţi judecătoreşti. Pentru public a fost operaţionalizat încă un ghişeu pentru înregistrarea cererilor şi a fost introdusă programarea on-line. Cît priveşte eliberarea permiselor de conducere şi inmatriculării/radierii autovehiculelor au fost primite documente pentru editarea unui număr de 27.466 permise (faţă de 18.820 permise în anul 2016); au fost examinaţi 35.182 candidaţi în vederea obţinerii permisului de conducere (faţă de 30.750 în anul 2016), din care la proba teoretică au promovat 9.477 (47,15%) iar la proba practică 8.587 (56,94%); s-au primit documente pentru înmatricularea a 29.671 vehicule (faţă de 17.111 vehicule în anul 2016); au fost eliberate 20.746 numere provizorii; au fost efectuate un număr de 2.932 radieri auto; au fost primite şi soluţionate 3.021 cereri/petiţii/lucrări de la instituţii publice şi persoane juridice şi fizice. Anul trecut a fost introdus sistemul de supraveghere video a probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere. De asemenea s-a realizat accesul în spaţiul serviciului pe bază de cartelă electromagnetică şi a fost instalat sistemul de supraveghere video a spaţiilor de lucru cu publicul, în vederea monitorizării activităţilor desfăşurate. Pentru îmbunătăţirea accesului publicului s-a suplimentat cu un ghişeu serviciul de înmatriculare a vehiculelor şi s-a realizat programarea on-line pentru cel de-al doilea ghişee.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată şi nici afişată. Decizia poate fi atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending