Contactează-ne

Actualitate

Energia aprinde bătălia pentru podium în Liga 5

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ echipa din Pîngăraţi a dat lovitura la Văleni, cîştigînd toate cele trei puncte, pe final de joc ■ cinci echipe au şanse la podium în ultimele trei etape rămase de disputat din acest sezon ■

Campionatul de fotbal din al doilea eşalon judeţean, Liga 5 Neamţ, se apropie de final, însă lucrurile par să se complice tot mai mult la vîrful clasamentului. Dacă Bravo Bodeşti pare să nu aibă probleme în a cuceri titlul, cu trei etape înainte de încheierea sezonului, bătălia pentru celelalte două poziţii de pe podium s-a relansat după runda a 27-a, disputată duminică, 3 iunie. În etapa respectivă, Energia Pîngăraţi a produs surpriza învingînd în deplasare, cu 3-2, pe Arsenal Văleni, după ce gazdele au condus de două ori. „Am reuşit să revenim de două ori în meci după ce am fost conduşi cu 1- 0 şi 2-1. Victoria este meritată, ratînd încă 4-5 ocazii singuri cu portarul. Felicitari celor de la Văleni pentru joc şi sportivitate“, a precizat Bogdan Radu, antrenorul echipei din Pîngăraţi. De înfrîngerea tunarilor a profitat Vulturul Costişa, care a trecut la scor de Flacăra Brusturi, şi a urcat pe locul secund, la 6 puncte de liderul Bravo Bodeşti. În runda de duminică, Ozana Timişeşti a reuşit să se impună în deplasare, pe malul Siretului, la Doljeşti şi aşteaptă runda viitoare să-şi măsoare forţele pe teren propriu, cu prima clasată a eşalonului 5. Tot în runda din 3 iunie s-au consemnat două remize cu multe goluri, la Dochia şi la Ţibucani, etapa fiind per ansamblu una prolifică, în care s-au marcat 42 de goluri, cu o medie de 6 pe meci. Rezultatele complete ale rundei a 27-a au fost: Vulturul Costişa – Flacăra Brusturi 8-2 (3-1); Voinţa Dochia – Voinţa Bozieni 4-4 (3-2); Bravo Bodeşti – Moldova II Cordun 5-0 (2-0); Siretul Doljeşti – Ozana Timişeşti 1-4 (1-1); Stejarul Ţibucani – Voinţa Valea Ursului 3-3 (1-3); Pinii Tarcău – Stejarul Stăniţa 2-1 (1-1); Arsenal Văleni – Energia Pîngăraţi 2-3 (1-1); Viitorul Podoleni a stat. Duminică, 10 iunie, este programată, de la ora 11, antepenultima rundă a eşalonului 5. Meciuri interesante se anunţă la Timişeşti, unde gazdele vor primi vizita liderului din Bodeşti, într-un meci care are drept miză locurile fruntaşe, dar şi la Stejaru, unde se vor întîlni echipele comunelor vecine, Pîngăraţi şi Tarcău. Iată şi programul complet al etapei a 28-a: Flacăra Brusturi – Arsenal Văleni; Voinţa Bozieni – Vulturul Costişa; Moldova II Cordun – Voinţa Dochia; Ozana Timişeşti – Bravo Bodeşti; Voinţa Valea Ursului – Siretul Doljeşti; Viitorul Podoleni – Stejarul Ţibucani; Energia Pîngăraţi – Pinii Tarcău; Stejarul Stăniţa – stă.

Actualitate

„Până în luna septembrie DN15 trebuie să fie redat circulației”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ afirmă preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc

„Până în luna septembrie DN15 trebuie să fie redat circulației”, afirmă preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc. Acesta a mai precizat că lucrările de modernizare au reînceput de luni, 13 iulie.

„Lucrările de modernizare la DN15 au reînceput luni, 13 iulie. Cu această ocazie am fost la fața locului alături de reprezentanți ai autorităților locale, județene, pentru a transmite din nou că este vital ca acest proiect de infrastructură rutieră să fie finalizat în cel mai scurt timp.

La vizita de lucru au participat prefectul județului Neamț George Lazăr, reprezentanți ai C.N.A.I.R, Direcția Regională de Drumuri și Poduri – D.R.D.P Iași și ai firmei care și-a asumat lucrările.

Miercuri, 8 iulie, s-a semnat acordul care prevede finalizarea lucrărilor de modernizare. Documentul a fost semnat de C.N.A.I.R, Direcția Regională de Drumuri și Poduri – D.R.D.P Iași și firma care și-a asumat lucrările. În cadrul discuției de astăzi Beneficiarul și Antreprenorul au reiterat promisiunea că vor respecta înțelegerea scrisă, iar drumul va fi finalizat până în luna septembrie.

Vreau să le mulțumesc din nou colegilor din Guvern, în mod special ministrului Transporturilor Lucian Bode și restului echipei, care au înțeles cât de important este acest proiect de infrastructură rutieră pentru județul Neamț și au acționat, în limita legii și corectitudinii, pentru ca lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Sfîrşit de săptămînă cu trei accidente şi cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ au intervenit, în week-end-ul trecut, la trei accidente rutiere soldate cu cinci victime. Primul accident a avut loc pe 10 iulie, la Căciuleşti, victimă fiind un bărbat de 52 de ani, care a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral şi transportat la Spitalul Judeţean. Al doilea accident s-a produs în aceeaţi zi, dar la Rediu. Un bărbat de 35 de ani a suferit mai multe contuzii şi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Roman. Al treilea accident s-a produs pe 12 iulie, la Ţibucani. Au rezultat trei victime, un adolescent de 16 ani şi doi tineri de 22, respectiv 24 de ani. Aceştia au suferit traumatisme şi contuzii şi au fost transportaţi la Spitalul Tîrgu Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Monografie Baza Hipică din Piatra

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ lansarea cărţii „Baza Hipică Virgil Bărbuceanu. Monografie 1986 - 2019“, al cărui autor este profesorul Costache Lupu, a avut loc la finalul săptămînii trecute ■ „Fără o mobilizare a cît mai multor prieteni şi susţinători nu era posibilă apariţia Bazei Hipice în peisajul municipiului Piatra Neamţ şi nici menţinerea acesteia în funcţiune“, a precizat preşedintele Scubului Sportiv Ecvestru ■

Asociaţia Club Sportiv Ecvestru Piatra Neamţ a organizat, la finele săptămînii trecute, lansarea cărţii „Baza Hipică Virgil Bărbuceanu. Monografie 1986 – 2019“, de profesorul Costache Lupu, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru din oraşul de sub culmile Pietrica şi Cozla.

Volumul, care a apărut, recent, la Editura Sensul, a fost lansat pe 10 iulie 2020, în aer liber, pe terasa camping-ştrand La Gotcu de lîngă Baza Hipică. Printre cei care au vorbit despre noul volum dar şi despre autor s-au numărat Vasile Cuptor, Vasile Pop Silaghi, Constantin Cocea, Ion Rotaru, Adrian Alexa, Liviu Bumbu, Tudorel Radu, Ionuţ Cucoară, Mihai Hanganu, Georgică Ştefan, Laurenţiu Dulamă şi Ion Asaftei.

„Mi se oferă şansa de a aduna în paginile prezentei lucrări momente importante care au marcat construirea, inaugurare şi activitatea Bazei Hipice Virgil Bărbuceanu din Piatra Neamţ. Apariţia cărţii reprezintă o mărturie a recunoştinţei noastre faţă de curajul şi eforturile depuse de autorităţi, oameni providenţiali, de întreaga comunitate care au reuşit să înalţe şi să menţină în funcţie unul din cele mai importante obiective de interes sportiv naţional şi internaţional. (…) Ideea care străbate ca un fir roşu întreaga monografie este că, fără solidaritate, fără o mobilizare a cît mai multor prieteni şi susţinători nu era posibilă apariţia Bazei Hipice în peisajul municipiului Piatra Neamţ şi nici menţinerea acesteia în funcţiune. (…)

Înclinîndu-mă din nou în faţa truditorilor în ale sportului ecvestru, garantez că ne vom menţine la înălţimea aşteptărilor“, a precizat profesorul Costache Lupu în „Cuvînt înainte“ al monografiei.

Citește știrea

Trending