Contactează-ne

Actualitate

Emilia Arcan, în sprijinul lui Arsene

Știre publicată în urmă cu

în data de

Senatorul PSD de Neamţ Emilia Arcan a transmis recent un comunicat de presă în care îi ia apărarea lui Ionel Arsene, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Neamţ, arestat preventiv într-un dosar în care este suspectat de trafic de influenţă. „Situaţia de la Piatra Neamţ este una specifică vremurilor pe care le trăim! Sper în nevinovăţia domnului Ionel Arsene şi regret nespus că traversează această perioadă dificilă, nedreaptă pentru un om care nu se poate bucura de libertatea de a se apăra pe care o are orice român care nu e pericol public! Prezumţia de nevinovăţie ar trebui să funcţioneze, dar iată că lucrurile nu stau tocmai cum ar trebui! Eu am încredere în Justiţie, însă nu înţeleg cum doi oameni cu aceeaşi acuzaţie au parte de tratamente atît de diferite! Ce ar fi putut face Ionel Arsene dacă era în libertate? Ar fi continuat proiectele Consiliului Judeţean, de care Neamţ-ul are atîta nevoie: modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ, şcoli şi grădiniţe, infrastructură rutieră, turism! A semnat contracte în valoare de sute de milioane de euro, care ar trebui să fie puse în aplicare pentru binele nemţenilor! Iată de ce este nevoie de Ionel Arsene alături de noi! Îmi pare rău de ceea ce i se întîmplă prietenului, colegului şi preşedintelui PSD Neamţ, Ionel Arsene!“, se arată în comunicatul de presă semnat Emilia Arcan, senator PSD Neamţ. Pe lîngă numeroasele semne ale exclamării, ce probabil ar trebui să transmită o anumită stare de spirit, de reţinut şi aluzia mai mult decît străvezie la situaţia primarului liberal de Neamţ, Dragoş Chitic, trimis în jduecată în stare de libertate de acelaşi DNA care îl anchetează şi pe Ionel Arsene.

Actualitate

Neamţ: Bucătărie incendiată “în joacă”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Joaca unor copii cu focul a provocat un incendiu într-un apartament din municipiul Roman, vineri, 21 februarie. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă, fiind afectat doar mobilierul din bucătărie.

“În jurul orei 11.23, prin apel la 112 pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la un apartament din municipiul Roman. Incendiul se manifesta în bucătărie. Pompierii au stins localizat și lichidat incendiul. Nu au fost victime. Au ars obiecte de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătrînul dispărut a fost găsit în Bucureşti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Bătrînul, dat dispărut de soţie după ce a plecat de acasă spunînd că merge în judeţul Olt a fost găsit de poliţişti. Însă nu în localitatea spre care a spus că pleacă, ci în Capitală.

“La data de 20 februarie, poliţiştii din cadrul Secției nr. 3 de Poliție au depistat, pe raza municipiului București, pe numitul Muraru Neculai, de 75 de ani, dispărut la data de 11 februarie 2020.

Bărbatul a fost preluat de poliţişti, urmînd a fi încredințat familiei. Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că, pe perioada dispariţiei, bărbatul s-a aflat pe raza municipiului București şi nu a fost victima vreunei infracţiuni.

În fapt, polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au fost sesizați, la data de 19 februarie, de către o femeie, de 74 de ani, din Tîrgu Neamț, cu privire la faptul că soțul său Muraru Neculai, de 75 de ani, a părăsit în mod voluntar domiciliul în data de 11 februarie 2020, deplasându-se pe raza județului Olt și nu a mai revenit până în prezent.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Reţinuţi pentru ameninţare şi influenţarea declaraţiilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie de 34 de ani şi un bărbat 38 de ani, bănuiţi că prin ameninţare ar fi dorit să determine două persoane să-şi retragă declaraţiile date într-un dosar penal, au fost încătuşaţi de poliţişti.

“La data de 20 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au identificat și reținut pentru 24 de ore o femeie de 34 de ani și un bărbat de 38 de ani, ambii din localitatea Bodești, bănuiți de comiterea infracțiunilor de influențarea declarațiilor și amenințare.

Investigațiile au relevat faptul că, cei în cauză ar fi amenințat cu acte de violență și ar fi efectuat presiune asupra a două persoane de 40, respectiv 52 de ani, din localitatea Bodești, cu scopul de a-și retrage declarațiile date într-o altă cauză penală.

Cei doi au fost depistați de polițiști și conduși la sediul poliției, pentru audieri. În urma administrării probatoriului, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J.

Astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

FOTO: generică

Citește știrea

Trending