Publicitate

■ Liceul Teologic "Episcop Melchisedec" Roman a găzduit un proiect cultural - educaţional ■ participanţii şi realizatorii au fost premiaţi la Catedrala Arhiepiscopală ■

Elevii Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” Roman şi tinerii romaşcani au fost promotorii şi beneficiarii unei manifestări organizate în Duminica Ortodoxiei, pe 25 februarie, la Catedrala Arhiepiscopală Sfînta Parascheva şi la instituţia de învăţămînt ce poartă numele marelui ierarh. Debutul manifestărilor a avut loc la orele 16, în sala de festivităţi a liceului, unde s-a desfăşurat proiectul cultural- educaţional „Centenarul Marii Uniri în Ortodoxia românească“, la care au participat tineri din şcolile şi liceele municipiului Roman. Aici au fost derulate filmuleţele de promovare a Centenarului realizate de echipele de elevi de la unităţile participante, însoţite de cîte o scurtă prezentare a activităţii realizată de către fiecare profesor coordonator.

În perioada 14-22 februarie, elevii şcolilor romaşcane participante, coordonaţi fiind de către profesorii de Religie, Desen şi Istorie, au realizat un flash-mob cu tema «Centenarul Marii Uniri». Clipurile video au fost transmise în data de 23 februarie către Protopopiatul Roman, fiind încărcate pe pagina oficială de facebook a instituţiei. Aprecierile primite din partea celor care le-au vizionat ne-au ajutat să facem o departajare în vederea premierii acestora“, a explicat părintele protopop Dragoş Munteanui.

Flash-mobul cîştigător a aparţinut Liceului Tehnologic Vasile Sav, urmat de Colegiul Petru Poni şi Şcoala Generală Mihai Eminescu. IPS Părinte Ioachim a binecuvîntat icoanele şi pe copiii care au luat parte la aceste evenimente, iar profesorilor implicaţi în proiecte le-a oferit diplome de excelenţă. Duminica Ortodoxiei la Catedrala Arhiepiscopală s-a încheiat cu tradiţionala procesiune la care au participat alături de ierarh, preoţii romaşcani coordonaţi de părintele protopop, dar şi numeroşi credincioşi şi tineri, cu toţii purtînd în mîini sfinte icoane. Evenimentele au fost organizate de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, prin Protopopiatul Roman, ISJ Neamţ, Liceul Teologic şi Fundaţia Episcop Melchisedec.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.