Contactează-ne

Actualitate

Domn’ ministru mai lasa foaia

Știe publicată cu

în data de

Fără a fi un specialist, o impresie asupra modului în care a evoluat în faţa comisiilor de specialitate o persoană care doreşte să ajungă ministru poate avea oricine. Cît îl priveşte pe Dănuţ Andruşcă, impresiile au fost împărţite. Unii au fost de părere că s-a descurcat, alţii că nu prea. Că a răspuns doar la întrebările care i-au convenit şi atunci citind de pe hîrtii, un fel de „servite“ cum s-ar spune prin căminele studenţeşti. De altfel, a şi fost interpelat la un moment dat de un membru al comisiei, să răspundă la obiect, nu cu generalităţi, şi să lase „foaia aceea“. Ministrul a fost ajutat copios de preşedintele comisiilor, Iulian Iancu, ex-deputat PSD de Neamţ, care i-a tot cerut să sintetizeze că nu e timp suficient, ceea ce i-a permis lui Andruşcă să evite răspunsurile la întrebările incomode. Promiţînd însă că va răspunde ulterior în scris. Ceea ce este de-a dreptul absurd. Dacă nu e timp, de ce mai ţinem la mascarada cu audierile? Şi cum să răspunzi la întrebări după ce iei examenul, adică după ce ajungi ministru? Cum ar fi un student care, întrebat fiind la un examen oral, pleacă din sală cu examenul luat şi răspunde el apoi în scris, dacă mai răspunde, eventual şi după ce studiază din nou acasă sau, eventual, mai simplu, pune pe altul mai priceput să-i scrie răspunsurile? Dar noi facem ciocul mic că alţii, politicienii, sînt la guvernare şi aşteptăm cuminţi ca Dănuţ Andruşcă să răspundă la întrebările mai „grele“ pe care le-a evitat în comisii. Cum ar fi cea cu CV-ul său care l-ar cam descalifica pe motiv de demitere dintr-o funcţie importantă în timpul guvernării Ponta sau pentru că a cîştigat mulţi bani de la stat sau din afaceri cu statul, aşa cum a întrebat un parlamentar din comisie. Sau de ce s-a tot referit la stat în discursul său şi nu prea a vorbit de mediul privat, atît de „încălecat“ sau sufocat în ultima perioadă nu doar din perspectiva fiscalităţii.

Emotii, emotii

Nemţeanul Dănuţ Andruşcă, propus pentru a fi ministrul Economiei, s-a declarat emoţionat după audierile de ieri din Parlament. Poate de aceea nu a reuşit să răspundă întrebărilor jurnaliştilor decît referindu-se la „programul de guvernare“. Totuşi un răspuns mai bun decît celebrul „altă întrebare“, nu? După ce a fost validat de comisiile reunite din Parlament, la întrebările jurnaliştilor despre modul în care va pune în aplicare priorităţile pe care le are, el a răspuns aproape inevitabil cu: „este trecut în programul de guvernare“. „Voi face tot ce îmi stă în putinţe pentru dezvoltarea economiei româneşti, dar un rol important va avea pentru… în cadrul economiei… Îmi cer scuze că sunt emoţionat. O a doua propunere şi susţinere din partea mea va fi pentru crearea de noi locuri de muncă, dar noi locuri de muncă mai bine plătite“, a declarat după audieri Dănuţ Andruşcă în faţa ziariştilor. La întrebarea cum va crea noi locuri de muncă, Andruşcă a indicat sec: „Este trecut în programul de guvernare. Nu vreau să intrăm în detalii“. „O a treia viziune este pentru susţinerea tuturor producătorilor“, a continuat Andruşcă. Jurnaliştii au insistat: „Cum?“, întrebare la care ministrul propus pentru Economie a răspuns: „Prin programul de guvernare. Aveţi toate datele“.

42 pentru, 18 împotrivă

Comisiile permanente pentru Politică economică, reformă şi privatizare, respectiv Industrii şi servicii din Parlament l-au validat, luni, pe candidatul PSD pentru funcţia de ministru al Economiei, Dănuţ Andruşcă, cu 42 de voturi „pentru“ şi 18 „împotrivă“. La şedinţa de validare, Dănuţ Andruşcă a citat o serie de pasaje din noul program de guvernare, vorbind despre Codul Economic (care „va fi în dezbatere parlamentară în anul 2018“), Fondul Suveran de Investiţii, actualizarea Legii redevenţelor şi constituirea Casei de Comerţ. Referindu-se la Legea Redevenţelor, Andruşcă a spus că un proiect normativ va fi transmis spre avizare „la sfîrşitul lunii februarie“. Dănuţ Andruşcă, în vîrstă de 49 de ani, a fost propus de PSD pentru a prelua funcţia de ministru al Economiei, luîndu-i locul lui Gheorghe Şimon. El a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 29 Neamţ, în anul 2016. Activitatea sa parlamentară consemnează o singură moţiune depusă şi 46 propuneri legislative iniţiate, din care 3 promulgate ca legi.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Un comentariu

Un comentariu

  1. vali

    30 ianuarie 2018 at 9:46 AM

    Chiar daca nu se prezenta in comisii , tot era numit ministru. Dar ca sa ajunga ministru un asemenea individ …numai in Romania se putea intampla. El reprezinta judetul Neamt ??? 90% DIN POPULATIA judetului cu studii superioare ar fi performat comparativ cu „dom ministru”….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bătăuşi condamnaţi, trimişi la penitenciar

Știe publicată cu

în data de

Trei bărbaţi din Bozieni, condamnaţi la cîte cinci ani de închisoare pentru lovire, au fost prinşi de poliţişti şi încarceraţi în Penitenciarul Bacău. “La data de 23 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Neamţ împreună cu polițiștii Secţiei de Politie Rurală Ion Creangă, însoțiți de luptători ai Servciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat și reținut trei bărbați, din Bozieni, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei închisorii. Cei trei au fost condamnați de către Tribunalul Neamţ la cîte cinci ani de închisoare cu executare fiecare, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. La data de 9 iulie 2016, doi dintre ei, în vîrstă de 21, respectiv 55 de ani, au lovit o persoană care a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, cel de-al treilea, în vîrstă de 26 de ani, i-a aplicat mai multe lovituri aceleeași persoane vătămate, cauzîndu-i leziuni care au necesitat 85 de zile de îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

UPDATE Neamţ: Bărbat decedat după ce a căzut într-o rîpă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 24 mai, pentru a salva un bărbat care a căzut într-o rîpă de la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş. Conform primelor informaţii oferite de salvatorii nemţeni, bărbatul este în stare de inconştienţă. “Misiune degajare persoană (bărbat) inconştientă căzută într-o rîpă la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş, zona Grasu Mare. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un echipaj medical din cadrul SAJ. A fost anunţat și Serviciul Public Salvamont Neamț”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

UPDATE 12.42 Este vorba de un bărbat de aproximativ 71 de ani. Echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț efectuează manevre de resuscitare –sursa ISU Neamţ

Update 13.30 – “Din nefericire, efortul comun depus de forțele participante la această misiune a fost în zadar, fiind declarat decesul bărbatului de către personalul medical din cadrul SAJ Neamț” – sursa ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu încătuşat

Știe publicată cu

în data de

Un pietrean cu chef de scandal a reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi distrugere. Totul s-a întîmplat pe 22 mai, cînd oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi despre faptul că pe o stradă din reşedinţa de judeţ a izbucnit un conflict între mai multe persoane. Din cercetări a reieşit că pe fondul unor neînţelegeri, un bărbat de 42 de ani a pătruns în locuinţa unei femei de 45 de ani, unde ar fi lovit cu pumnii şi picioarele un tînăr de 19 ani. De asemenea, acesta ar fi distrus obiecte de mobilier şi bunuri electrocasnice din locuinţă, prejudiciul fiind de 3.000 de lei. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul de la IPJ Neamţ. Scandalagiul urmează a fi prezentat în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Citește știrea

Trending