Publicitate

Fără a fi un specialist, o impresie asupra modului în care a evoluat în faţa comisiilor de specialitate o persoană care doreşte să ajungă ministru poate avea oricine. Cît îl priveşte pe Dănuţ Andruşcă, impresiile au fost împărţite. Unii au fost de părere că s-a descurcat, alţii că nu prea. Că a răspuns doar la întrebările care i-au convenit şi atunci citind de pe hîrtii, un fel de „servite“ cum s-ar spune prin căminele studenţeşti. De altfel, a şi fost interpelat la un moment dat de un membru al comisiei, să răspundă la obiect, nu cu generalităţi, şi să lase „foaia aceea“. Ministrul a fost ajutat copios de preşedintele comisiilor, Iulian Iancu, ex-deputat PSD de Neamţ, care i-a tot cerut să sintetizeze că nu e timp suficient, ceea ce i-a permis lui Andruşcă să evite răspunsurile la întrebările incomode. Promiţînd însă că va răspunde ulterior în scris. Ceea ce este de-a dreptul absurd. Dacă nu e timp, de ce mai ţinem la mascarada cu audierile? Şi cum să răspunzi la întrebări după ce iei examenul, adică după ce ajungi ministru? Cum ar fi un student care, întrebat fiind la un examen oral, pleacă din sală cu examenul luat şi răspunde el apoi în scris, dacă mai răspunde, eventual şi după ce studiază din nou acasă sau, eventual, mai simplu, pune pe altul mai priceput să-i scrie răspunsurile? Dar noi facem ciocul mic că alţii, politicienii, sînt la guvernare şi aşteptăm cuminţi ca Dănuţ Andruşcă să răspundă la întrebările mai „grele“ pe care le-a evitat în comisii. Cum ar fi cea cu CV-ul său care l-ar cam descalifica pe motiv de demitere dintr-o funcţie importantă în timpul guvernării Ponta sau pentru că a cîştigat mulţi bani de la stat sau din afaceri cu statul, aşa cum a întrebat un parlamentar din comisie. Sau de ce s-a tot referit la stat în discursul său şi nu prea a vorbit de mediul privat, atît de „încălecat“ sau sufocat în ultima perioadă nu doar din perspectiva fiscalităţii.

Emotii, emotii

Nemţeanul Dănuţ Andruşcă, propus pentru a fi ministrul Economiei, s-a declarat emoţionat după audierile de ieri din Parlament. Poate de aceea nu a reuşit să răspundă întrebărilor jurnaliştilor decît referindu-se la „programul de guvernare“. Totuşi un răspuns mai bun decît celebrul „altă întrebare“, nu? După ce a fost validat de comisiile reunite din Parlament, la întrebările jurnaliştilor despre modul în care va pune în aplicare priorităţile pe care le are, el a răspuns aproape inevitabil cu: „este trecut în programul de guvernare“. „Voi face tot ce îmi stă în putinţe pentru dezvoltarea economiei româneşti, dar un rol important va avea pentru… în cadrul economiei… Îmi cer scuze că sunt emoţionat. O a doua propunere şi susţinere din partea mea va fi pentru crearea de noi locuri de muncă, dar noi locuri de muncă mai bine plătite“, a declarat după audieri Dănuţ Andruşcă în faţa ziariştilor. La întrebarea cum va crea noi locuri de muncă, Andruşcă a indicat sec: „Este trecut în programul de guvernare. Nu vreau să intrăm în detalii“. „O a treia viziune este pentru susţinerea tuturor producătorilor“, a continuat Andruşcă. Jurnaliştii au insistat: „Cum?“, întrebare la care ministrul propus pentru Economie a răspuns: „Prin programul de guvernare. Aveţi toate datele“.

42 pentru, 18 împotrivă

Comisiile permanente pentru Politică economică, reformă şi privatizare, respectiv Industrii şi servicii din Parlament l-au validat, luni, pe candidatul PSD pentru funcţia de ministru al Economiei, Dănuţ Andruşcă, cu 42 de voturi „pentru“ şi 18 „împotrivă“. La şedinţa de validare, Dănuţ Andruşcă a citat o serie de pasaje din noul program de guvernare, vorbind despre Codul Economic (care „va fi în dezbatere parlamentară în anul 2018“), Fondul Suveran de Investiţii, actualizarea Legii redevenţelor şi constituirea Casei de Comerţ. Referindu-se la Legea Redevenţelor, Andruşcă a spus că un proiect normativ va fi transmis spre avizare „la sfîrşitul lunii februarie“. Dănuţ Andruşcă, în vîrstă de 49 de ani, a fost propus de PSD pentru a prelua funcţia de ministru al Economiei, luîndu-i locul lui Gheorghe Şimon. El a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 29 Neamţ, în anul 2016. Activitatea sa parlamentară consemnează o singură moţiune depusă şi 46 propuneri legislative iniţiate, din care 3 promulgate ca legi.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Chiar daca nu se prezenta in comisii , tot era numit ministru. Dar ca sa ajunga ministru un asemenea individ …numai in Romania se putea intampla. El reprezinta judetul Neamt ??? 90% DIN POPULATIA judetului cu studii superioare ar fi performat comparativ cu „dom ministru”….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.