Contactează-ne

Actualitate

Doi luptători de la Ceahlăul calificaţi în finalele juniorilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Daniel Potoschi şi Codrin Maxim s-au calificat după ce au susţinut fazele preliminare la Tîrgovişte, unde va fi şi faza finală ■ cei doi sportivi sînt pregătiţi de antrenorii Ion Purcariu şi Mircea Covătaru ■ „Obiectivul este să cîştige titlul naţional la categoria lor de greutate“, a declarat Ion Purcariu ■ săptămîna viitoare, Mihai Mihuţ vrea să-şi apere titlul la Europenele de Lupte pentru seniori de la Bucureşti ■

Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ va avea doi reprezentanţi la turneul în urma căruia se vor şti campionii naţionali la lupte greco- romane, categoria juniori, în 2019. Calificarea în finale a celor doi elevi ai antrenorilor Ion Purcariu şi Mircea Covataru s-a consemnat în perioada 29-31 martie, la Tîrgovişte. Performerii grupării nemţene sînt Daniel Potoschi, component al lotului României, şi Codrin Maxim. Primul a terminat pe locul 1 faza preliminară din Dîmboviţa, la categoria 72 kilograme, în timp ce Maxim a fost al treilea la 67 kilograme. „Calificarea lor este meritată şi trebuie apreciaţi pentru aceste rezultate. Nu se vor opri aici pentru că ambii au ambiţii mari, pentru ca îşi doresc mereu mai mult şi muncesc pentru asta. La finala pe ţară a juniorilor este posibil ca ambii să facă parte din lista de concurs de la aceeaşi categorie de vîrstă, cel mai probabil de la 67 kilograme. Nu este încă o decizie luată, ci mai degreabă este o idee la care ne vom mai gîndi serios pînă la finală“ , a declarat Ion Purcariu, antrenor secţia de lupte a CS Ceahlăul. Finala juniorilor este programată tot la Tîrgovişte, cel mai probabil în perioada 23-26 mai. Sînt însă şanse ca turneul să aibă altă perioadă de disputare. „Obiectivul celor doi este să cîştige titlul naţional la categoria lor de greutate, pentru că viitorul campion naţional are şanse importante de a reprezenta România la Campionatul European de Juniori. La naţionale vor fi cel puţin zece sportivi la fiecare categorie de vîrstă. Aşadar, nu le va fi uşor, dar cu muncă şi seriozitate îşi vor atinge ţelul“, a mai spus Ion Purcariu. În afara celor doi juniori, antrenorii secţiei de lupte a CS Ceahlăul pregătesc o serie de copii pentru participarea la faza zonală a Campionatului Naţional de Juniori U15. Sînt opt copii care pot intra în competiţie la această categorie de vîrstă, iar adversarii le vor fi de la cluburi din judeţele Botoşani, Suceava şi Bacău.

Dragoş Cîmpanu: „Merg la Bucureşti pentru că îl iubesc pe Mihai Mihuţ şi ma mîndresc cu el“

În altă ordine de idei, lumea luptelor din Piatra Neamţ aşteaptă cu mare interes şi emoţie Campionatul European de Lupte pentru seniori de la Bucureşti, eveniment care va avea loc în perioada 8- 14 aprilie. Şi nu numai cei din lumea luptelor ar trebui să fie cu ochii aţintiţi la EURO, ci întreaga suflare sportivă nemţeană, avînd în vedere că Mihai Mihuţ vrea să îşi apere titlul european cucerit în 2018. Fostul nostru sportiv – descoperit, crescut şi instruit la CS Ceahlăul Piatra Neamţ – va concura la Campionatul European şi va încerca să cîştige o nouă medalie de aur pentru România. Asta dupa ce în 2018 a triumfat la europenele seniorilor, la europenele sportivilor de la categoria U23 şi şi-a trecut în palmares medalia de bronz a mondialelor U23. „Lui Mihai îi va fi foarte greu, dar este un sportiv determinat, ambiţios şi, consider eu, bine pregătit pentru această ediţie a Campionatelor Europene. Adversarii grei vor fi din Armenia, Rusia şi Georgia. Mihai va lupta la categoria 63 kilograme, după care, tot în 2019, va urma în categorie şi va merge la mondialele seniorilor, unde are şansa de a se bate pentru un loc la Jocurile Olimpice din 2020. Dacă va termina în primii cinci în categoria sa la mondialele seniorilor, atunci va ajunge la Olimpiadă“, a declarat Ion Purcariu, antrenorul lui Mihai Mihuţ la CS Ceahlăul. Un mesaj transmis către Mihai Mihuţ a venit de la colegul şi prietenul său Dragoş Cîmpanu, campion naţional la seniori pentru CS Ceahlăul, care şi-a anunţat prezenţa în sală alături de Mihuţ şi ceilalţi sportivi români: „Merg să-l susţin pe Mihai Mihuţ pentru că sînt un om de bază al galeriei României pentru aceşti luptători, poate că sînt chiar stîlpul galeriei române. Şi el simte asta. Merg să-l susţin pentru că, exact ca în fotbal, noi cei din tribună devenim cel de-al doisprezecelea jucător. Merg la Bucureşti pentru că îl iubesc pe Mihai Mihuţ şi mă mîndresc cu el. Avînd în vedere că îl cunosc de mic copil şi-mi este ca un frăţior mai mic, am fost sigur că el va fi (pînă acum), singurul copil ce mă va depăşi la rezultate. Iar acesta este un fapt concretizat. Am crezut pînă şi la ambele campionate europene din 2018 că va fi fruntaş. A fost. Am fost convins că la mondialele U23 din 2018 nu urcă mai sus de locul 3, ceea ce s-a şi întîmplat. Îl simt şi îl cunosc de o viaţă şi cred cu tărie că, dacă nu va întîlni cel mai puternic adversar, sportivul din Rusia, pînă la semifinale, la acest Campionat European se va clasa cel puţin pe locul 3. Pe viitor, dacă este la fel de responsabil, Olimpiada va fi ţinta lui“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 882 de cazuri în total. Naţional: 151 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la nivel naţional sunt confirmate 19.133 de cazuri, 1.253 decese, 13.046 vindecaţi

Până astăzi, 30 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.133 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.046 au fost declarate vindecate și externate.  Totodată, până acum, 1253 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov și Harghita, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 151 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 160 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.993 de  persoane. Alte 98.403 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 425.819 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 429 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.393 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 118.000 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 29 mai a.c.,  69 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.074 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Până la data de 29 mai 2020, au fost raportate  1.384.703 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Amendaţi pentru că au făcut scandal la băutură

Știre publicată în urmă cu

în data de

Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț au fost sesizați vineri, 29.05.2020, în jurul orei 11, despre existența unui conflict între mai multe persoane fără adăpost, în zona centralei termice dezafectate de pe strada Viorelelor din Piatra Neamț.

 „Echipajele Biroului Ordine Publică au depistat la fața locului 6 persoane care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-au luat la ceartă, existînd pericolul ca situația să degenereze.

Toți cei șase bărbați, cu vîrste cuprinse între 24 și 45 de ani au fost conduși la sediul Poliției Locale Piatra Neamț, unde, după ce au fost identificați, au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 200 și 500 de lei pentru încălcarea Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, art. 2, pct. 24 (”Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încît, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice”).

Totodată, biroul de specialitate din cadrul Primăriei Piatra Neamț a fost sesizat și informat cu privire la faptul că, din cauza nesecurizării ușii de acces în centrală – atribuției ce-i revine proprietarului imobilului – există riscul ca persoane neautorizate să pătrundă în incintă și să provoace astfel de incidente sau să depoziteze deșeuri”, se precizează în comunicatul de presă emis de Poliţia Locală Piatra Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 879 cazuri în total. Naţional – 191 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la nivel naţional sunt confirmate 18.982 cazuri, 1.240 decese, 12.829 vindecaţi

Până astăzi, 29 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.829 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1240 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov și Harghita, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 191 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 182 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.371 de  persoane. Alte 95.176 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 421.451 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 389 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.248 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 195 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 153.200 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 4 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 28 mai a.c.,  50 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.074 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Citește știrea

Trending